Popüler Konu Verimli Rutin

Kuzu eti kokuyor ya bazen, ona bir türlü cesaret edemedim.

Havuçlu cevizli kek yap. Kakao’dan kurtul. Doğal vanilya satılıyor diye biliyorum, ama hiç kullanmadım. Kabartma tozuna diyecek birşeyim yok:))

Kokan koyun eti değilmiydi. Hani kuzu körpe ya kokmaz herhalde: )

Kakao için araştırdım, organik ham kakaolar varmış, denemek lazım. Vanilya çubuğu filan da satılıyormuş.

Demek ki alışkanlıklar bizleri hiç araştırmadan yapmaya teşvik etmiş. Aslında neler var sağlıklı.

Umarım sancısız bir geçiş dönemi olur.

Valla benim kuzu da hazır sütleri seviyor.. çilekli muzlu, almayalım dedikçe iyice üstüne düşüyor.. çikolatalar keza öyle. hazır yoğurt kullanıyorum ev yoğurdu sevmiyorlar. halbuki misss.. yazdan dolaba attıklarımız var onları kullanırız.. market yumurtası kullanıyoruz.. arada denk gelirse köyden getirenden almaya çalışıyorum. kolayı eşim sever ben eskisi kadar içmiyorum.. tavuk yine market tavuğu lakin ayda 1 2 yenir. kasabımız vardır oradan bittikçe alırız. marketten kıyma et almayız. ceviz migrostan alıyoruz 2dir güzel ithal ama sanırım.. paketli gıda olarak son ikidir dondurulmuş döner var a101de ondan yiyoruz iskender gibi yapıp.

merhaba elecda, ben de ankarada ikamet ediyorum pastane ve dondurmacı tavsiyelerin nelerdir?

p
paketli gıdadan soğumanın yolu nedir acaba? ben çok fazla tüketiyoum birkaç gğn bırakıyorum sonra tekrar canım istiyor alıyorum

internet bağımlılığım rutinlerimi çok ksatıyor maalesef, bir program yükledim telefonuma ekrand akalma süreme bakmak için son birkaç gündür 4saati aşıyor telefon sürem, en uzun telefonu kullanmama sürem 1 saat falan, 1.30saati geçmemiş hiç, alışkanlık gibi sürekli elimde kendime çekidüzen veremedim bir türlü ne tvsiye edersiniz?

p

paketli gıdadan soğumanın yolu nedir acaba? ben çok fazla tüketiyoum birkaç gğn bırakıyorum sonra tekrar canım istiyor alıyorum
Ben burayi takipten sonra biraktim ama tam sogumamistim. Kizimin da alerjisi cikinca tamamen sogudum. Simdi gorunce midem bulaniyor. Canim cikolata bile istemez oldu

p

Günaydın,

Bize doktor dedi. Kızımı erkence ergenlik şüphesi ile götürmüştüm.
Paketli tüm gıdaları, özellikle içinde soya olanları komple çıkar hayatınızdan dedi. Bir kaç ay vücudunun arınıp, nasıl tepki vereceğine bakacak. Kuzu eti dışında et de yok. O da haftada 2 gün sadece. Kutu süt, hazır yoğurt, plastik kaplarda ürün alma dedi.
Mümkün mertebe doğal beslenin dedi. Bakalım ne tepki verecek vücudu. Allahtan kızım da uyuyor. Hiç sorun çıkarmıyor.

Bugün beslenmesine, domates, nektari, ceviz ve üç hurma koydu. Hurmayı bile koymak istemedim ama ses etmedim: )
Önceden olsa sucuklu tost yada ekmek arası salamlı marul koyuyordum.

Resmen bilinçsizce çocuklarımı zehirlemişim: (((

Eskiden annem bize nutella gibi sürülebilir çikolata yapardı.
Şimdi kolayı var ya git al nutellayı, içine soya yı ve bir sürü katkı maddesini basmışlar, bizde bir güzel yiyoruz.

Anneme sordum sen nasıl yapardın diye, bakalım bunu da evde yapmayı deneyeceğim. Ham kakao ve iyi tereyağ alarak. Sütü de iyi yerden alacağım artık. Bulamazsam şişe günlük süt önerdi.

kızın kaç yaşında?

sabah sadece çilekli sütü koy yemicem dedi. 10 yaşında 4e gidiyor kızım

inşallah işe yarasın.. şu devirde organik diye sattıkları organik olmayınca.. insan ne yiyeceğini şaşırıyor.

9 yaşında. 3 e gidiyor.

O meyveli sütler -yoğurtlar eve girmesin diyor.

Umarım sizinde değişir beslenme şekliniz. Doktor çok video izlettin kızıma ve bayağı sohbet muhabbet etti. Belki onun etkisidir.
Yemek listesi yapıp asmış dolaba dün akşam: )

bizim şükür ergen ergenlik durumu söz konusu değil.. ama sağlıklı beslenmek en güzeli.. bizim de tsh az biraz yüksek çıkmış, doktorda takip edelim şuan için yapılcak bir şey yok dedi. az biraz boya göre kilosu fazla dedi, sen şimdi dolaba astı deyince aklıma geldi, oradan geldik diyet hazırlamış kendine dolaba asmış. 3 4 gün uydu sonra bıraktı.
bizde genetik olduğundan tiroidi önemsiyorum tabi ki. inşallah sorun çıkmaz..
bir de bizim hepatit b aşısı tutmamış, tekrar olması gerekiyormuş araştırdım tutmadığı oluyormuş tabi soru işaretlerim tereddütlerim var yan etkileri gibi.. bu konuda ne düşünüyorsunuz. dün ağladı olmucam ben diye :/

Çok şükür bizimki de normal çıktı hormon testleri filan ama yaş aralığı çok aşağılarda olduğundan koru kızını dedi. Ben yine de düzenli kontrollere gideceğim, ordaki çocukları görünce üzüldüm açıkcası. Kemik yaşı çok önemli imiş.

8 yaşında regl olmuş kız geldi. Annesi ile muhabbet ettik. Tavuklu pilavı çok yediğini söyledi mesela.

Doktorla konuştuk, ilk mesleğe başladığında(yaklaşık 30 yıl önce filan/prof kendisi) ayda 1-2 hasta gelirdi bu tarz ama şimdi günde 20 kız çocuğu geliyor dedi. Tek sebep olarak beslenme şeklini ve hareketsizliği düşünüyormuş. Muhtemelen genetik faktörlerden önemlidir. Bir de eskiden anneler böyle bilinçli de değildi, ergenlik belirtisi filan pek kimse anlamıyordu, bir bakmışsın regl olmuşsun bitti gitti.

Zaten spor yapıyor benim kızım, 2 günden yüzmeyi 4 güne çıkardık. Jimnastiği de bıraktı.

Hepatit aşısı ile daha doğrusu aşılar ile ilgili pek bilgim yok. Standart olması gerekenleri oldu küçükken o kadar.
Bu aşı şimdilerde mi yaptırılıyor?

Yok önceden olanlardan o da. Okul sağlık raporu istedi onun için, hepatit bye de bakmışlar orada çıktı sonra şirketin doktoruyla gmrüştüm bir de hastanede bakalım dedi ve evet virüs yok negatif çıktı şimdi vurulursa 1 ay sonra tekrar kan verecek. Sanırım 3 dozmuş.

e biliyorsun şikayet olmadıkça doktora gitmeyiz genel olarak..
Tavuk dediğim gibi 1 2 defa alırız.. ben de 5.sınıfın tatilinde regl oldum. O zmn normal görüldü zaar. Gelişimim durdu tabi 1.58 boyla kaldık. Şimdi daha bilinçliyiz yediklerimiz içtiklerimiz hormonlu. Ben kızıma anlattım arada karnı ağrıyınca olmam demi anne diyor. Yok daha olmaz ortaokulun sonuna doğru olur diyorum.
Çok şükür kızının da çıkmamış öyle yazınca ben var diye düşünmüştüm. Korumak lazım.. anlatmak lazım.. meyveli sütü de kestirmem lazım..

Paketli gidalari ben biraktim diyebilirim. 1,5 sene once yag oranimi Dusureyim hem de bebek gelmeden beslenme aliskanligimizi gozden gecirelim disipline sokalim diye diyetisyenle calismaya basladim. Bana Cok yarari oldu. Eskiden Tatli seyleri cok yerdim simdi bir Catal Alayim gozumu acamiyorum resmen carpiyor.

Merhaba kızlar,
Bazen bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Eşim 2,5 yıl önce Tip 2 Diyabet teşhisi almıştı, Sağlıklı beslenme ve spor sayesinde çok şükür iyileşti. Bize de paketli gıdalar aşırı karbonhidrat ve şekerin zararlarını görmek gibi bir faydası oldu durumun. Ben kızımı küçüklüğünden beri paketli gıdadan uzak tutmaya çalışıyorum. Kek-pasta zaten nadir yapılıyor bizde. Belli bir farkındalığımız oluştu çok şükür. Biz gittikçe et tüketimini çok çok azaltmaya başladık. Süt tüketimimiz çok, süt derken 5 lt alıp hepsini yoğurt yapıyorum çok seviliyor evde. Sade sütü de tüketmenizi tavsiye etmem. Onun dışında da yumurtaya önem veriyorum bir ara buradan yakın köylerden getirtiyorduk sonra almaz olduk. A101 in organik 6lı yumurtasını alıyorum bir kez JD Organikten aldım eşim A101 ile fark görmedi. Elimizin altında olduğu için marketi tercih ediyoruz. Zeytini zeytinyağı siparişiyle birlikte veriyoruz arada da marketten takviye ediyoruz. Sebze-meyve-yeşillik içinde karbonatlı suda bekletip tüketmeye çalışıyorum organik vs almıyoruz şu an. İlerde inşallah geçeriz. Mutfakta zeytinyağı kullanıyoruz sadece. Salçayı da bu kış ev üretimi toplu alıp yarımşar lt kavanozlamıştım çok güzel oldu yine öyle yaparım. Kullandığınız una da çok dikkat edin unlarda çok katkı oluyor. Unu da doğal almaya çalışıyorum küçük bir paket siyez unu alsam bile baya gidiyor çorbalara katılıyor 1-2 kaşık kıvam için. Çok eksiğimiz var tabi yine de elimizden geleni yapıyoruz. Bazen markette - kasa sırasında insanların aldıkları ürünlere bakınca baya yol kat etmişiz diyorum ama tamamen de sağlıklı beslenemiyoruz hedefi yüksek tutmak gerek beslenme konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…