- 18 Temmuz 2008
- 699
- 2.204
- 638
- 44
Kuzu eti kokuyor ya bazen, ona bir türlü cesaret edemedim.
Havuçlu cevizli kek yap. Kakao’dan kurtul. Doğal vanilya satılıyor diye biliyorum, ama hiç kullanmadım. Kabartma tozuna diyecek birşeyim yok:))
Ona da karbonat iş görür mü acaba:)
merhaba elecda, ben de ankarada ikamet ediyorum pastane ve dondurmacı tavsiyelerin nelerdir?Ben yediğimiz içtiğimiz şeyleri sadeleştirdim epey. Öyle olunca haftalık 200-250 lira arası çiftlikten haftalık ihtiyacımızı karşılayabiliyorum. Aylık 1000 lira çiftlik, 500 civarı da kasap ve market tutuyor.
Sabah kahvaltısısında yumurta, peynir, zeytin, ceviz, domates, salatalık oluyor. Yumurta ve cevizi Cevizhane’den alıyordum ama son iki seferdir yumurta teslimatı ile ilgili sıkıntı yaşıyorum, bu nedenle onu da çiftlikten söylemeye başladım.
Ekmek pek tüketmiyoruz. Ela arada tost istiyor. Çiftliğin sandviç ekmeği var. 4’lü paket halinde. Ondan söylüyorum. Buzdolabında muhafaza ediyorum.
Bakliyatları 1’er kg söylüyorum, çabuk bayatlıyor. Haftalık 2 tane sebze, 1 tane meyve alıyorum.
Ela’ya sabah evde kahvaltı yaptırıp okula gönderiyorum. Hafta içi tatlı yemek yasak, Cumartesi günü tatlı yeme günü:) Glikoz şurubu kullanmadığını bildiğim bir pastane ve gerçek dondurma yapan başka bir yer var. İkisinden birine götürüyorum.
Sevmediği yemekten 5 kaşık yeme kuralı var ayrıca:) Yemek sonrası çizgi film seyredebilmesi için sevdiği yemekleri bitirmesi, sevmediği yemeklerden de 5 kaşık yemesi gerekiyor.
Okullardaki ikindi kahvaltısında habire kek, kurabiye çıkmasına sinir oluyorum ben de.
Ben de yemek konusunda sadeleşmeye karar verdim, daha doğrusu mecbur kaldım-detaylı anlatırım bir ara-
Bir de mesela sadece bulgur pilavı ve yanında bol yeşillikli salata şeklinde akşamı kapatmayı düşünüyorum. Genelde yanına ya salçalı yemek yada çorba eklerdim. Onu yapmayacağım artık.
Sofraya koyacağım şey "iyi ürün" olsun istiyorum tamamıyla. Yavaş yavaş bayram dönüşü başlayacağım.
Et olarak da sadece "kuzu" eti tüketmeyi düşünüyorum. Buzluktaki kıyma ve parça etleri anneme gönderirim artık: ))
Paketli gıdaları dün akşam komple temizledim evden. Abur cubur ve dışardan alınmış içecek hiç kalmadı evde. Bir daha da girmesin istiyorum.
Çocuklarımla konuştum, destekciler çok şükür. Bundan sonra markete gitmek yok.
Kızım cevizli kek istedi: )) Ama merak ettiğim kekte kullanacağım "kakao-vanilya-kabartma tozu" vs de paketli ürün. Nasıl halledeceğim o kısmı?
paketli gıdadan soğumanın yolu nedir acaba? ben çok fazla tüketiyoum birkaç gğn bırakıyorum sonra tekrar canım istiyor alıyorumGünaydınlar
Çok güzel bir konu olmuş
elecda yi okuduktan sonra biz tavuk ve ambalajlı gıdaları bıraktık.
Köy tavuğu yiyoruz, annemler kendi beslediklerini getiriyorlar. Gezen tavuklardan.
Yumurtayı da yine onlar getiriyor, biterse tanıdığımız birisinden alıyoruz. Fethiyede oturuyoruz, koyde yasayan çok kişiyi tanıyoruz. O yuzden sorun olmuyor.
Bebegimin inek sütü alerjisi oldugu icin sütlü hicbir şey tüketmiyorum.
Çayı 7 yıldır sekersiz iciyorum. Esimde yaklaşık 7 aydır şekersiz içiyor.
Kurbanda kesilen eti tüketiyoruz, fazla ihtiyacımız olduğu zamanda da güvendiğimiz kasaptan alıyoruz.
Sebzeler de genelde annemlerin yetistirdiklerinden oluyor, kalanlar ve meyveler pazardan
Bırakamadığınız tek şey kola
Her seyden vazgeçiyorum ama ondan vazgeçemiyorum
Bu sorunu da en kısa zamanda çözmek istiyorum.
Benden bu kadar
Ben burayi takipten sonra biraktim ama tam sogumamistim. Kizimin da alerjisi cikinca tamamen sogudum. Simdi gorunce midem bulaniyor. Canim cikolata bile istemez oldup
paketli gıdadan soğumanın yolu nedir acaba? ben çok fazla tüketiyoum birkaç gğn bırakıyorum sonra tekrar canım istiyor alıyorum
@willedwomen Cok kiskandim. Masallah.
p
paketli gıdadan soğumanın yolu nedir acaba? ben çok fazla tüketiyoum birkaç gğn bırakıyorum sonra tekrar canım istiyor alıyorum
kızın kaç yaşında?Günaydın,
Bize doktor dedi. Kızımı erkence ergenlik şüphesi ile götürmüştüm.
Paketli tüm gıdaları, özellikle içinde soya olanları komple çıkar hayatınızdan dedi. Bir kaç ay vücudunun arınıp, nasıl tepki vereceğine bakacak. Kuzu eti dışında et de yok. O da haftada 2 gün sadece. Kutu süt, hazır yoğurt, plastik kaplarda ürün alma dedi.
Mümkün mertebe doğal beslenin dedi. Bakalım ne tepki verecek vücudu. Allahtan kızım da uyuyor. Hiç sorun çıkarmıyor.
Bugün beslenmesine, domates, nektari, ceviz ve üç hurma koydu. Hurmayı bile koymak istemedim ama ses etmedim: )
Önceden olsa sucuklu tost yada ekmek arası salamlı marul koyuyordum.
Resmen bilinçsizce çocuklarımı zehirlemişim: (((
kızın kaç yaşında?
sabah sadece çilekli sütü koy yemicem dedi. 10 yaşında 4e gidiyor kızım
inşallah işe yarasın.. şu devirde organik diye sattıkları organik olmayınca.. insan ne yiyeceğini şaşırıyor.
bizim şükür ergen ergenlik durumu söz konusu değil.. ama sağlıklı beslenmek en güzeli.. bizim de tsh az biraz yüksek çıkmış, doktorda takip edelim şuan için yapılcak bir şey yok dedi. az biraz boya göre kilosu fazla dedi, sen şimdi dolaba astı deyince aklıma geldi, oradan geldik diyet hazırlamış kendine dolaba asmış. 3 4 gün uydu sonra bıraktı.9 yaşında. 3 e gidiyor.
O meyveli sütler -yoğurtlar eve girmesin diyor.
Umarım sizinde değişir beslenme şekliniz. Doktor çok video izlettin kızıma ve bayağı sohbet muhabbet etti. Belki onun etkisidir.
Yemek listesi yapıp asmış dolaba dün akşam: )
bizim şükür ergen ergenlik durumu söz konusu değil.. ama sağlıklı beslenmek en güzeli.. bizim de tsh az biraz yüksek çıkmış, doktorda takip edelim şuan için yapılcak bir şey yok dedi. az biraz boya göre kilosu fazla dedi, sen şimdi dolaba astı deyince aklıma geldi, oradan geldik diyet hazırlamış kendine dolaba asmış. 3 4 gün uydu sonra bıraktı.
bizde genetik olduğundan tiroidi önemsiyorum tabi ki. inşallah sorun çıkmaz..
bir de bizim hepatit b aşısı tutmamış, tekrar olması gerekiyormuş araştırdım tutmadığı oluyormuş tabi soru işaretlerim tereddütlerim var yan etkileri gibi.. bu konuda ne düşünüyorsunuz. dün ağladı olmucam ben diye :/
Yok önceden olanlardan o da. Okul sağlık raporu istedi onun için, hepatit bye de bakmışlar orada çıktı sonra şirketin doktoruyla gmrüştüm bir de hastanede bakalım dedi ve evet virüs yok negatif çıktı şimdi vurulursa 1 ay sonra tekrar kan verecek. Sanırım 3 dozmuş.Çok şükür bizimki de normal çıktı hormon testleri filan ama yaş aralığı çok aşağılarda olduğundan koru kızını dedi. Ben yine de düzenli kontrollere gideceğim, ordaki çocukları görünce üzüldüm açıkcası. Kemik yaşı çok önemli imiş.
8 yaşında regl olmuş kız geldi. Annesi ile muhabbet ettik. Tavuklu pilavı çok yediğini söyledi mesela.
Doktorla konuştuk, ilk mesleğe başladığında(yaklaşık 30 yıl önce filan/prof kendisi) ayda 1-2 hasta gelirdi bu tarz ama şimdi günde 20 kız çocuğu geliyor dedi. Tek sebep olarak beslenme şeklini ve hareketsizliği düşünüyormuş. Muhtemelen genetik faktörlerden önemlidir. Bir de eskiden anneler böyle bilinçli de değildi, ergenlik belirtisi filan pek kimse anlamıyordu, bir bakmışsın regl olmuşsun bitti gitti.
Zaten spor yapıyor benim kızım, 2 günden yüzmeyi 4 güne çıkardık. Jimnastiği de bıraktı.
Hepatit aşısı ile daha doğrusu aşılar ile ilgili pek bilgim yok. Standart olması gerekenleri oldu küçükken o kadar.
Bu aşı şimdilerde mi yaptırılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?