Popüler Konu Verimli Rutin

bende bakayım ozaman.tşk ederim

elecda canım yapıyormuşsun zaten ana altını biraz açık bırakıp havalandırmak çok iyi geliyor. Ben mustelanın yoğun olanından çok memnundum. normal pişik kremi değil yeşil çizgili olan diye aklımda kalmış.

kendi yaşamım ve düzenim içinde en kısa zamanda yazacağım
başlığa yazmasam da ara ara okuyorum.

Nasılsınız Kızlar,

Çok şükür Ramazan beklediğimden verimli geçiyor..
Kim bilir belki de ilk hatmimi bu Ramazanda yapabileceğim..
Bu sene Kuran öğrendim, çok yavaş okuduğum için zor biraz ama bakalım.
Biraz düzenimiz oturdu. Hafta sonu tabi daha zor olacak .
Gün benim için Sahurla başlıyor. Saat 3 gibi kalkıp sahur yapıyoruz.
Sonra biraz kuran okuyup sabah namazını kılıp uykum varsa yatıyorum uykum yoksa biraz kuran biraz kitap devam ediyorum.
Öğlen arasını da işyerinde geçirdiğimiz için saat 9da iş başı yapıyoruz.
Böylece hem açlık susuzluk çekmeden hem de uykumu almış olarak güne başlıyorum.
İşyerinde pek iş yok umarım Ramazan sonuna kadar da bu şekilde rahat olur, böylece buradaki vaktimi de kitap okumaya ve kuran okumaya ayırabiliyorum. Mescitte çok uzun kalmak istemediğimden çoğu zaman kitap okuyorum..
Saat 5 te kızımızı alıp eve geçiyoruz. İkindiyi kılıp biraz dinlendikten sonra yemek hazırlığına başlıyorum. Baya vakit oluyor yemek yapmaya. Bu sırada kızıma yemek isterse yemek yoksa kuruyemiş meyve koyuyorum.
Bu arada kızım kimi seçerse onla vakit geçiriyor, böylece yemeği kim yapacak belli oluyor (
Vakit geldiğinde bizimle iftara oturması için ısrar ediyorum. Sofraya oturma sorunu var bu ara yine.
Yemekten sonra çoğu zaman uykum geliyor ama o eşiği aşınca bir anda enerji doluyorum..
Hatta o enerjiyle camiye gidersek yatsı ve teravihi de vakitlice kılmış oluyoruz.
Eve gelince yatmaya hazırlanıyor ve yatağa bayılıyoruz.

Güzel bir hafta sonu geçirmek dileğiyle..

Aslında mukavva var ama kırılmış
Yassılaşmış
Yoksa b de rahatsız edtiyoer

Hanımlar siz de bazen umutsuzluğa kapılıyor musunuz? burada okuduklarım beni cok motive ediyor uyguluyorum da çoğunu. Ama bi süredir karamsarım sanki ne yaparsam yapayım hayatımı istediğim gibi yönetemeyeceğim hissi var. Mesela sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama icimden bir ses bunun bi ise yaramayacağını söylüyor. Hayat bos anlamsız gelmeye basladi. Iki tane tanıdığımı ani ölümlerle arka arkaya kaybettim son günlerde. Düşünüyorum onların ne planları ne hayalleri vardı kimbilir... şuan benim olduğu gibi.

Herekese günaydın
Güzel neşeli huzurlu sağlıklı bir hafta diliyorum hepimize...
-günün listesini sabahtan yapınca daha düzenli ilerleme kat ediyorum değilse yapılacakları unutuyor vakti deperlendirmede güçlük çekiyorum.
-sosyal medyada fazla vakit geçirme sorunumu çok şükür ki düzene koymuş vaziyetteyim. Elim telefona gideceği zaman şu işi yapayım aman bu da bitsin diyor,ve bir bakıyorum ne çok şey başarmışım: mutlulanıyorum
- elecda referansıyla çiftlikten bu hafta sipariş vereceğim nasipse, eriştesini, öksürük için olan karışımı tereyağını ve kalıp sabununu özellikle merak ediyorum
-maddi olarak hala düzen kuramadım.düzenli birikim yapamıyorum. Sendikadan gelen ekstra ücrete aldığım bir çeyrek ve kolye zinciri birikimim oldu.
-aylık psikolog giderimiz inşaallah bu ay son bulacak. Herhangi bir sorun olmadan bir görüşme istemiyorum.
-cilt bakımı yaptırmak istiyorum ancak fiyatlar fahiş durumda önerebileceğiniz iyi etki bırakan krem jel yıkama suyu tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim

Hayallerimizin daim olduğu çabaladığımız nice günler diliyorum eum

Eklentiler

• image.jpg
    129,5 KB · Görüntüleme: 225
Hayatımızın yönetebileceğimiz kısmı zaten son derece kısıtlı bir alan. Herşey hepimiz için. Bugün ölebiliriz ya da 100 yaşına kadar yaşayabiliriz. Hayatın gerçeği bu. Bunu kabullenerek, etki edebileceğimiz kısım için çabalamak gerektiğini düşünüyorum.

Umarım ürünleri beğenirsin canım.

Selamlar,

Yoğun bir hafta sonundan sonra göçmüş olan evi hale yola koyayım derken bu saat oldu
Cumartesi günü, altın gününe gittim. Keyifli oldu. Pazar günü de Ela’yı aikido deneme dersine götürdüm. Hiç hoşlanmadı Böylece aikido kariyerimiz başlamadan bitti:))

Yaz için etkinlik arayışındayım. Bu ay, farklı alanlarda deneme derslerine katılacağız. Artık neyi sever ve gitmek isterse ona göndereceğim.
Çocuğu aktivite böceğine çevirmeden, yazın sıkılmamasını ve ilgisini çeken konularda birşeyler yaparak keyifli vakit geçirmesini istiyorum.

Tenis dersi için randevu aldım ancak bizimki gitmek istemiyor. Ya kafasına top çarparsaymış Sadece tek derse katılması ve sonra karar vermesi için ikna ettim gibi.

Sitede çocuklar için yüzme dersi var. Okulda iki haftada bir vardı yüzme. Epey yol aldı aslında ama biraz daha desteğe ihtiyacı var. Bir konuşacağım bakalım.

Bir de kendisi piyano denemek istediğini söyledi. Okul çıkışına bir deneme dersine götüreceğim. Bakalım sevecek mi?

Hayatında bir spor, bir sanat olabilirse çok güzel olur aslında. Ben her ikisinin de eksikliğini hissediyorum. Amacım, her branş ile tanışmasını sağlayıp, kızıma fırsat yaratmak. Eğer devam etmek isterse seve seve gönderirim. İstemezse de kendi bilir.

Çocukken zorla org kursuna ve voleybola gönderilmiş ve her ikisinden de nefret etmiş bir insan olarak, kızımı asla ve kata bir aktiviteye zorlamamaya kararlıyım.

Selam,

Bence de çocukların hayatında bir spor bir de sanat dalı olmalı.

Kızım kendi kendini 2.sınıfa giderken jimnastik kursuna kayıt ettirmiş: ) Arkadaşları gidiyordu, 2 senedir devam ediyor. Yüzmeye de benim aracılığım ile başladı, 2 yıldır da ona gidiyor. Kızlarda ergenliği geciktirdiğini okuduğumda kayıt ettirmiştim. Abisi ile hiç ara vermeden haftada 2 gün devam ediyorlar.

Geçenlerde de keman çalmak istiyorum dedi. Şimdi keman kursuna gidiyor.
Bir ara arkadaşından heveslenip resim kursuna gitti ama öğretmeni pek sevmedi sanırım: ( Çok güzel resim yapıyor ama evde şimdi: )

Çok şükür ne istediğini bilen çocuklar, beni o kurs bu kurs hiç dolaştırmadılar ve istikrarlı devam ettiler.
Ela henüz küçük belki kararını net veremez. Zamanla istediğini seçecektir.

Süreklilik benim için önemli kıstas.

Bu hafta sonuna iftara misafirlerim var, tüm menü önerilerine açığım: )
Kalabalık misafir gurubu için bereketli yemekler tercihim.

patlıcan musakka, imam bayıldı, islim kebabı, ekşili köfte

Yancılar; Çerkez tavuğu, karışık kızartma, kuru patlıcan dolması, amerikan salata, karışık turşu, patatesli kabak Mücver :)

Tokat usülü bulgur pilavı, şehriyeli pilav veya peynirli gül böreği, ya da kıymalı/galeta ununa bulanmış Avcı Böreği

Cacık, karpuz, ev yapımı komposto (tam mevsimi bence) ayran ve gazlı içeceklere göre tercih sebebim.

Tatlı olarak, Güllaç, Trileçe, Saray sarması, muhallebili kadayıf

Bu çeşitlerden güzel kombinler yapılabilir..
Fikir olsun diye buraya bırakıyorum :)

ya bende uygulamaya çalıştım not defteri ile ilgili ama totem tutmuyor.:/

Ani ölümler sebebiyle bu psikolojiye girmen son derece normal sanırım. Ama normal kabul edip iyice bu duygu sarmalına girme tabii... elecda’nın dediği gibi 100 sene de yaşayabilirsin. Etrafımızda erkenden ölenler var evet ama yaşlanarak ölenler daha çok değil mi? Bunu düşünebilirsin. Ben İzmir’deyim. Mahallem yaşlı insan dolu:) Ben de onlardan biri olacağım diye düşünürüm hep.

Ramazan rutinlerimiz aynı neredeyse. Ama podcast yok benim rutinimde. Tavsiye verirsen dinlemek isterim. Kızımla bir kaç defa dua ettik bugünlerde. Sonra “çok sıkıcı” diyip vazgeçti:) Rahat bıraktım kendisini. Elsa olup şarkı söylemeyi, evde sihir yaparmış gibi oyunlar oynaması daha keyifli tabii ki onun için:)
Bi de Rasim Özdenören’in Müslümanca yaşamak üzerine denemeler kitabını ben de okudum bikaç ay önce. Çok beğenmiştim. Başka bir kitabını okumadım. Sen okudun mu? Var mı tavsiyen?

Dün piyano dersine gittik. Devam etmek istediğini söyledi. Haftada bir gün 1 saat olarak başladık bakalım. Bu hafta da yüzme dersi için görüşeceğim.
Benim en sevdiğim menü:
Mercimek çorbası- Karnıyarık- Pirinç Pilavı- Cacık-Çoban salata-abagannuş ve güllaç

Selamlar,
Park sezonu açıldı. Bizim günlük rutinler değişti. Bu ara günlük akışımız şu şekilde:

07:00-07:30 Ela’yı kaldırma çabası:)
07:30-08:00 Ela hazırlanma ve kahvaltı
08:00-08:30 İpek ile takılma
08:30-09:00 Kahvaltı
09:00-10:00 Evi toparlama
10:00-12:00 Bilgisayar ile Çalışma
12:00-15:00 Kitap, İpek ile Oyun
15:00-15:15 Günlük egzersiz
15:15-16:00 Okula yürüyüş
16:00-17:00 Eve geri dönüş, evde hazırlanma
17:00-17:30 Akşam yemeği
17:30-19:00 Park
19:00-19:30 Ela Banyo
19:30-20:00 Ela Tv
20:00-21:00 Çocukları yatırma:)
21:00-23:00 Kişisel Zaman

'Podcast' dediğiniz nedir? Faydası nedir?

Çocukların dünyası bambaşka
Sıkmadan birlikte eğlenerek heyecanlı ve şaşırarak öğrenmek gerekiyor

Heniz ilk kitabı rasim beyin
İkinci bir kitabını daha okuyacağım bunu bitirince
Müslimanca yaşamak üzerine denemeler kitabı

Podcastte portakal ağacı nı takip etmeni öneririm ben kendi adıma inanılmaz istifade ediyoruö öğreniyorum ruhum dinleniyor

Niyet edip iradeyi güçlendirmek gerekiyor
Bir de not defteriniz küçük ve el altında olursa işler daha da kolaylaşıyor sanırım
Küçük hedefler koymakda motive ediyor
aöf okuyorsun 10 gün kaldi ben hiç çalışamadim. çikmiş sorulara bakiyorum. Planim hiç uymuor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…