How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar,

Eşimle 7/24 çocuk bakmaktan fenalık geçirmek üzereyiz:))
Ela’yı dün eski kreş müdüremizin yaptığı bir etkinliğe götürdüm. Oradan eşimi ve İpek’i alıp avm’ye gittik. İki çocukla alışveriş ne kadar zor yahu:işsiz:Ela’nın 3 tane kısa kollu tişörtü kalmış. 4 tane de dün aldım. Mayosunun askıları sıkmaya başlamıştı. Çorabı kalmamıştı. Bir de arkaşının doğum günü var. Ona hediye aldık.

Şimdi de piyano dersine getirdim. Buradan çıkınca İpek’i alıp arkadaşının doğum gününe gideceğiz. Oyun alanı gibi bir yerde olacak doğum günü. Şimdi benim kızım da kesin tutturacak benimki de böyle olsun diye. Ancak doğum günlerinin bu kadar abartılmasından hoşlanmıyorum.

Ben bugünü çok verimli geçirdim.
Dün gece sahura kadar oturmama rağmen,saat 9 gibi uyandım.
Fazla oyalanmadan işe girişip,
gardropta ayıklama yaptım.
Verilecekler,yıkanıp kaldırılacaklar şeklinde.
Nevresimleri değiştirip çıkardıklarımı yıkayıp astım balkona.
Kapalı balkon bu anlamda bir nimet.
Kurutma makinesi için yer ayarlayabilirsek almaya niyetleniyorum.

Öğlen eşime kıyafet alışverişi için hazır indirim varken Boynere gittik.
Dönüşte pazara uğradık.
Gelince hemen öğlen namazını kıldım.
Giderken tekrar çamaşır makinesini çalıştırmıştım, yıkananları astım.
Çamaşır çekmecemi düzelttim.
Şeklini kaybetmiş,lastiği yıpranmış,
askısı esnemiş ne varsa ayıkladım.
Çekmecedeki alt çamaşır sayısını görünce biraz utandım.
Ne çok almış almış koymuşum.
Hepsini renklerine göre grupladım.

Bulaşık makinesini boşalttım.
Dün Rossman'dan Ernet'in 1 kg'lık çok amaçlı karbonatını almıştım.
Bulaşık makinesini 1 ölçek koyup,65 derecede boş çalıştırdım,tertemiz oldu.
1,5 ölçek de mutfak lavabosuna döküp üzerine kaynar su boşalttım,gider ve boru temizlenmiş oldu.

Buzdolabını dün sahurdan önce toparlayıp üstten silmiştim.
Pazardan alınanları yerleştirdim.
Zeytinyağlı fasulye pişirdim.
Aşurelik buğdayı bir taşım kaynatıp sardım.
İftara doğru ılık yaz çorbası olacak.
Şimdi artık biraz dinlenme zamanı.
İklndiyi kılıp eve dönerken aldığım gazeteleri okuyacağım.
Hafta sonu benim için dinleme demek,
gazete okumak demek.
Ramazan olunca keyfim,çaysız olacak mecburen.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum.

Tavuk konusunda, köyde tanıdığınız insanın kümesinden alacağınız tavuk haricinde organik diye satılanlar da dahil yememenizi tavsiye ediyorum.
Bize anlatılan x-ray kapılarında metal dedektör olduğu, asıl radyasyonlu alanın çantaları koyduğumuz bant olduğu yönünde.
Nihayet konunun tamamini okuyabildim ve guncel sayfalara ulastim. Cevap icin tesekkur ederim.
Hayati verimli yasama cabanizi takdir ediyorum. Bir cok paylasiminizdan faydalandim. Araniza katilip bir kac soru sorabilir miyim?
-kurutma makinesi kullandiginizdan bahsetmissiniz. Camasir ve utu cok fazla zaman aliyor ancak kurutma makinesinin yayacagi radyasyondan ve kiyafetlere zarar vermesinden cekiniyorum. Biraz bilgi verir misiniz
- hamile iken demir takviyesi aldiniz mi ve bebeğe veriyor musunuz, marka oneriniz olur mu
- naturalive hem yerli mali hem de temiz icerigi nedeniyle benim de uzun sure kullandigim bir markaydi. Ancak bir kac kere sivi el sabunlari kuflendi. Bunu firmaya ilettigimde hemen yenisini gonderdiler. Daha sonra seffaf olan ambalajlar beyaz oldu. İcini goremiyordum ancak kontrol ettigimde yine bozuk bir urunle karsilasip alisverisi biraktim. Siz oksi urununden bahsedince tekrar alisveris yapmayi dusunuyorum. Hatasiz noksansiz olmasi mümkün degil hic bir kisi veya firmanın. Yerli markalari destekliyorum.
- ben daha önce bdv de bir konu acmistim. Oldukca kararsiz oldugum bir durumdayim. Hala net bir sonuca varamadim. Finansal konular ve annelik ile ilgili cok guzel planlalamalariniz oldugu icin bana bu konuda fikir verebilir misiniz rica etsem. Benim icin cok onemli. Konuyu kisaca soyle ozetleyim. Su anda yaklasik 10-11bin aylik kazanci olan bir işim var ancak mesaisi ve stresi fazlaca. Kizim dogduktan sonra cok duygusallastim. Ona daha cok vakit ayirmak istiyorum ancak ozel okul fiyatlari malumunuz. Doktorami tamamladim. Dr ogr uyeligi kadrolarini takip ediyorum ama büyük sehirde kadro bulmak zor. Ben de okutman olarak universiteye gecmeyi dusunmeye basladim ancak maasimda yaklasik 4binlik bir kayip olacak. Aylardir dusunmekten cok bunaldim.

Ben bugünü çok verimli geçirdim.
Dün gece sahura kadar oturmama rağmen,saat 9 gibi uyandım.
Fazla oyalanmadan işe girişip,
gardropta ayıklama yaptım.
Verilecekler,yıkanıp kaldırılacaklar şeklinde.
Nevresimleri değiştirip çıkardıklarımı yıkayıp astım balkona.
Kapalı balkon bu anlamda bir nimet.
Kurutma makinesi için yer ayarlayabilirsek almaya niyetleniyorum.

Öğlen eşime kıyafet alışverişi için hazır indirim varken Boynere gittik.
Dönüşte pazara uğradık.
Gelince hemen öğlen namazını kıldım.
Giderken tekrar çamaşır makinesini çalıştırmıştım, yıkananları astım.
Çamaşır çekmecemi düzelttim.
Şeklini kaybetmiş,lastiği yıpranmış,
askısı esnemiş ne varsa ayıkladım.
Çekmecedeki alt çamaşır sayısını görünce biraz utandım.
Ne çok almış almış koymuşum.
Hepsini renklerine göre grupladım.

Bulaşık makinesini boşalttım.
Dün Rossman'dan Ernet'in 1 kg'lık çok amaçlı karbonatını almıştım.
Bulaşık makinesini 1 ölçek koyup,65 derecede boş çalıştırdım,tertemiz oldu.
1,5 ölçek de mutfak lavabosuna döküp üzerine kaynar su boşalttım,gider ve boru temizlenmiş oldu.

Buzdolabını dün sahurdan önce toparlayıp üstten silmiştim.
Pazardan alınanları yerleştirdim.
Zeytinyağlı fasulye pişirdim.
Aşurelik buğdayı bir taşım kaynatıp sardım.
İftara doğru ılık yaz çorbası olacak.
Şimdi artık biraz dinlenme zamanı.
İklndiyi kılıp eve dönerken aldığım gazeteleri okuyacağım.
Hafta sonu benim için dinleme demek,
gazete okumak demek.
Ramazan olunca keyfim,çaysız olacak mecburen.
Herkese hayırlı iftarlar diliyorum.
Ne kadar çok iş yapmışsınız. Çocuklardan önce pazar günü benim için keyif ve dinlenme günüydü. Evden çok çıkmaz, kitap, film, çay, kahve şeklinde takılırdık. Şimdi cuma akşamından başlayan arasız çocuk mesaisinin son günü olduğu için haftanın en yorucu günü olarak kabul ediyorum kendisini:)

Nihayet konunun tamamini okuyabildim ve guncel sayfalara ulastim. Cevap icin tesekkur ederim.
Hayati verimli yasama cabanizi takdir ediyorum. Bir cok paylasiminizdan faydalandim. Araniza katilip bir kac soru sorabilir miyim?
-kurutma makinesi kullandiginizdan bahsetmissiniz. Camasir ve utu cok fazla zaman aliyor ancak kurutma makinesinin yayacagi radyasyondan ve kiyafetlere zarar vermesinden cekiniyorum. Biraz bilgi verir misiniz
- hamile iken demir takviyesi aldiniz mi ve bebeğe veriyor musunuz, marka oneriniz olur mu
- naturalive hem yerli mali hem de temiz icerigi nedeniyle benim de uzun sure kullandigim bir markaydi. Ancak bir kac kere sivi el sabunlari kuflendi. Bunu firmaya ilettigimde hemen yenisini gonderdiler. Daha sonra seffaf olan ambalajlar beyaz oldu. İcini goremiyordum ancak kontrol ettigimde yine bozuk bir urunle karsilasip alisverisi biraktim. Siz oksi urununden bahsedince tekrar alisveris yapmayi dusunuyorum. Hatasiz noksansiz olmasi mümkün degil hic bir kisi veya firmanın. Yerli markalari destekliyorum.
- ben daha önce bdv de bir konu acmistim. Oldukca kararsiz oldugum bir durumdayim. Hala net bir sonuca varamadim. Finansal konular ve annelik ile ilgili cok guzel planlalamalariniz oldugu icin bana bu konuda fikir verebilir misiniz rica etsem. Benim icin cok onemli. Konuyu kisaca soyle ozetleyim. Su anda yaklasik 10-11bin aylik kazanci olan bir işim var ancak mesaisi ve stresi fazlaca. Kizim dogduktan sonra cok duygusallastim. Ona daha cok vakit ayirmak istiyorum ancak ozel okul fiyatlari malumunuz. Doktorami tamamladim. Dr ogr uyeligi kadrolarini takip ediyorum ama büyük sehirde kadro bulmak zor. Ben de okutman olarak universiteye gecmeyi dusunmeye basladim ancak maasimda yaklasik 4binlik bir kayip olacak. Aylardir dusunmekten cok bunaldim.
Merhaba,
Ben de madde başlıkları olarak cevaplamaya çalışayım
- Kurutma makinesinden son derece memnunum. Bildiğim kadarıyla yaydığı radyasyon diğer beyaz ev eşyaları ile aynı seviyede. Kurutmadan çıkanları direkt asıp ya da katlayıp kaldırınca ütü ihtiyacı kalmadı. Serme sonra tekrar toplama işleri de ortadan kalkmış oldu. Özellikle çocuk kıyafetleri çok sık kirlendiği için kızıma fazla kıyafet alıyordum. Şimdi az kıyafeti var. Yıkama-kurutma toplam 2 saatte iş bitmiş oluyor. Ben kıyafetlerin zarar görmemesi için mix programında kurutuyorum ve makineyi çok doldurmuyorum. İçeride kıyafet çok olursa makine daha fazla çalışıyor ve kıyafetler çekebiliyor. Ayrıca sanki yumuşatıcı kullanılmış gibi yumuşak çıkıyor çamaşırlar ve üstündeki tüyü, tozu ayrı bir haznede biriktiriyor. Çıkan toz-tüy miktarına inanamıyorum.
- Hamile iken demir takviyesi kullandım. Adını hatırlayamadım. Kızıma doktor demir takviyesi yazmadı. Her gün çorbasına mutlaka ceviz büyüklüğünde kuzu kıyma koymamızı ve et suyu ile çorbayı pişirmemizi söyledi.
- Naturalive ile şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Ancak sizin başınıza gelen gibi tekrar eden küflenme problemi yaşasam ben de satın almayı bırakırdım. Geçen hafta çamaşır ve bulaşık deterjanı bitmiş ve ben fark etmemişim. Marketten Frosch markanın ürünlerini aldım. İçerik olarak temiz görünüyor. Alman malı gerçi ama ben memnun kaldım. Denemenizi tavsiye ederim.
- İş konusunda ben sizin yerinizde olsam üniversiteye geçerdim. Stresli ve uzun mesaili bir iş hem sizi tüketir hem de gergin ve yorgun olmanızdan kaynaklı çocuğunuz ile ilişkinizi olumsuz etkiler. Çocuğun annenin kazandığı paradan ziyade, anne ile başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacı var. “Bugün çocuğuna ayırmadığın zaman, yarın sizi birbirinizden ayırır” sözünü çok doğru buluyorum.

Selamlar,

Gecesi gündüzüne karışmış bir ben :bicak:
Sabaha kadar İpek kızımla ayaktaydık. Eşime bugün izin verdim o uyudu. Sabah bakıcı ablamız gelince de ben yattım. Gözümü açtığımda 11:30’du. :KK57:

Şimdi Ela’yı alma vaktine kadar yani 15:30’a kadar neler yapılacak yazayım:
- Salon ve antre kontrol edilip düzenlenecek
- Beyazlar yıkanacak
- İpek’e banyo yaptırılacak
- Ben de banyo yapacağım.
- Çiçekler sulanacak

Hadi bana kolay gelsin:)

Elecda merhaba, şu ingilizce köyü ile ilgili görüşebildin mi?
Çarşamba günü gidip görüşmeyi düşünüyorum. Yer çayyolunda. Adı Mr. B English Club, web sayfası epey açıklayıcı ancak bir gidip yüz yüze görüşmek istiyorum. Eğer içime sinerse 20 gün satın alıp, haftada 2 göndereyim diyorum. Temmuz ayı ve Ağustos’ta bayramdan sonrayı kapatır böylece.

Selamlar,

Gecesi gündüzüne karışmış bir ben :bicak:
Sabaha kadar İpek kızımla ayaktaydık. Eşime bugün izin verdim o uyudu. Sabah bakıcı ablamız gelince de ben yattım. Gözümü açtığımda 11:30’du. :KK57:

Şimdi Ela’yı alma vaktine kadar yani 15:30’a kadar neler yapılacak yazayım:
- Salon ve antre kontrol edilip düzenlenecek
- Beyazlar yıkanacak
- İpek’e banyo yaptırılacak
- Ben de banyo yapacağım.
- Çiçekler sulanacak

Hadi bana kolay gelsin:)
Yukarıda yazdığım işlerin hepsini tamamlamış bulunmaktayım :KK52:
15:30’da evden çıktım. Yürüyerek Ela’nın okuluna gittim. Kızımı okuldan aldıktan sonra eczaneden diş fırçası aldık. Piyano öğretmeni müzik defteri istedi. Kırtasiyeden onu aldık. Bir de ince kot ceket aldım küçük hanıma. Eve geldik, yemek yedik. Ardından parka indik. Saat 19:30’da eve çıktık. Ela’yı banyoya soktum. Eşim iftarını yaptı. Sonrasında eşim Ela’yı uyuttu. Ben de İpek’i. Yeni oturdum, eşim tabiki Ela’nın yanında uyuyakaldı:))

Size yakın o zaman yanlış hatırlamıyorsam haftada iki defaya ücreti ne olur acaba sitesinde onun hakkında bilgi yoktur sanırım. Rica etsem görüştüğünde bilgi verir misin? İyiyse ben de götürmek isterim.

Herkese hayırlı ramazanlar :KK200:

Bir süredir çok şükür ki ritüellerime çok güzel uyuyorum..

sabahtan öğleye kadar iş :) sonrası günlük okumalar, evi toplama, oğlumla okuma ve ingilizce etkinlikler, yemek yapımı ...

önümüzdeki eylül ayına kadarki hedef ve hayallerim :

-ebru kursuna gitmek

-son dönemde aldığım 4 kg ı vermek

-tez yazmak(okumalar-araştırmalar-yazılar)

-tecvidli Kur an derslerinden 5 bölümü tamamlamak

-alese hazırlık yapmak

şimdilik böyle :)

Herkese selamlar...

Nasılsınız?

Sizlere sorum var, acaip bir kararsızlık ve karışıklık içerisindeyim.

Yaş malum 40 a geldi sayılır.

Yüksek lisans yapmak istiyorum (istediğim bölüm tarih ) ama sonrasında diyorum ki hemen "amann bu yaştan sonra ne yapacaksın? Hedefin yok, sanki uzun yıllar mı çalışacaksın" boşuna gereksiz para harcayacaksın.

Sonra başka birşey düşünüyorum, "amann ne gerek var buna da, yaşın gelmiş 40 a diyorum"

İşin kötüsü çaydırıcı nedenleri acaip bir kabullenme içerisindeyim.

sizler neler düşünüyorsunuz bu konularda_?
Bakıyorum etrafımdakilere herkes maşallah bir şeylerle uğraşıyor, ben de bir umursamazlık mı, bitkinlik mi? çözemediğim bir şeyler var. 42 yaşında ales e hazırlananları gördükçe düşünüyorum, bu yaştan sonra ne yapacaklar diye. Sonra imrenerek bakıyorum heveslerine, azimlerine.

Herkese selamlar...

Nasılsınız?

Yüksek lisans yapmak istiyorum (istediğim bölüm tarih ) ama sonrasında diyorum ki hemen "amann bu yaştan sonra ne yapacaksın? Hedefin yok, sanki uzun yıllar mı çalışacaksın" boşuna gereksiz para harcayacaksın.

Sonra başka birşey düşünüyorum, "amann ne gerek var buna da, yaşın gelmiş 40 a diyorum"

Bakıyorum etrafımdakilere herkes maşallah bir şeylerle uğraşıyor, ben de bir umursamazlık mı, bitkinlik mi? çözemediğim bir şeyler var. 42 yaşında ales e hazırlananları gördükçe düşünüyorum, bu yaştan sonra ne yapacaklar diye. Sonra imrenerek bakıyorum heveslerine, azimlerine.
Ben de seninle aynı duygular içerisindeyim canım. Yaşım 35 benim de. Tez aşamasında bıraktığım ve tamamlayamadığım bir yüksek lisansım var. Ayrıca 1 sertifika sınavım ve 1 eğitim programı var gitmek istediğim ve ben işten geldikten sonra bebeksiz sadece 1.5 saat geçirebiliyorum. Sabah işe gelip biraz burada takılınca gaza geliyorum.

Ama bulduğum ilk fırsatı değerlendirmek istiyorum. Sene sene hedef koyup her sene birini tamamlamak güzel olabilir.
Umarım sen de hedeflerine ulaşırsın.

Size yakın o zaman yanlış hatırlamıyorsam haftada iki defaya ücreti ne olur acaba sitesinde onun hakkında bilgi yoktur sanırım. Rica etsem görüştüğünde bilgi verir misin? İyiyse ben de götürmek isterim.
Sitede detaylı fiyat bilgisi var canım. Bir bak istersen. Ben de görüşünce bilgi vereceğim tekrar.

Herkese selamlar...

Nasılsınız?

Okul/ eğitim işleri bana da zor geliyor:) Aöf’den Havacılık Yönetimine kaydolmuştum. Hamilelik bulantı falan derken sınava gidemedim. Öyle kaldı. Tekrar başlasam diyorum sonra vazgeçiyorum.
Uzun soluklu eğitim bana zor görünüyor ama şunları yapmayı istiyorum
- İşaret dili öğrenmek
- Halk dansları kursuna gitmek-Roman dansı falan öğrenmek istiyorum:))
- Diksiyon eğitimi
- Savunma sporu
- İspanyolca kursu

Selamlar,

Ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimin teyzesi ile amcası evlenmiş- her ikisi de vefat etti. iki oğulları var. Büyük olanın iki kızı var. Ela ile ikinci kızları arasında 4 ay var. Doğumda Ela’ya çeyrek takmışlardı. Onların kızı olunca biz de aynısını taktık. Ancak İpek doğduğunda 2 kez bebek görmeye gelip hiç bir şey takmadılar, kıyafet falan da getirmediler. Bana göre yapılan çok ayıp ancak eşimin kardeşi gibi olduğundan ve eşim de bu durumda kendini çok mahcup hissettiğinden fazla bir şey söylemedim.

Şimdi bu arkadaş haftaya Ankara’ya gelip biz de kalacakmış. Günü de belli değilmiş, gelince haber verirmiş:işsiz:

Birinci saygısızlığın üzerine, 2 çocuklu eve kafasına göre gelebileceğini düşünmesi beni rahatsız etti. Eşime habersiz gelmemesini, gelirse eve almayacağımı söylemek istiyorum ama bilemedim. Böyle yaparsam eşim de arada kalacak ama bu arkadaşın da bu şekilde davranamayacağını bir şekilde bildirmek lazım. Siz olsadınız nasıl davranırdınız?

Selamlar,

Ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimin teyzesi ile amcası evlenmiş- her ikisi de vefat etti. iki oğulları var. Büyük olanın iki kızı var. Ela ile ikinci kızları arasında 4 ay var. Doğumda Ela’ya çeyrek takmışlardı. Onların kızı olunca biz de aynısını taktık. Ancak İpek doğduğunda 2 kez bebek görmeye gelip hiç bir şey takmadılar, kıyafet falan da getirmediler. Bana göre yapılan çok ayıp ancak eşimin kardeşi gibi olduğundan ve eşim de bu durumda kendini çok mahcup hissettiğinden fazla bir şey söylemedim.

Şimdi bu arkadaş haftaya Ankara’ya gelip biz de kalacakmış. Günü de belli değilmiş, gelince haber verirmiş:işsiz:

Birinci saygısızlığın üzerine, 2 çocuklu eve kafasına göre gelebileceğini düşünmesi beni rahatsız etti. Eşime habersiz gelmemesini, gelirse eve almayacağımı söylemek istiyorum ama bilemedim. Böyle yaparsam eşim de arada kalacak ama bu arkadaşın da bu şekilde davranamayacağını bir şekilde bildirmek lazım. Siz olsadınız nasıl davranırdınız?
Bir hastalık bahane etseniz misal çocuklardan birisinde bulaşıcı hastalık olsa el ayak ağız gibi onu şu durumda kabul etmenizin doğru olmayacağını deseniz. Ama arkadaşların gelmesine bir iki gün kala söyleseniz. Çoluk çocuk o kadar İnsan nasıl rahat edecekler? Ben anlayamıyorum gider misafirhane filan ayarlarım şahsen. Biliyorum bu dediğim etik değil ama kabul etsen kendini kötü hissedeceksin etmesen de ayrı kötü hissedeceksin. En güzeli geçeli bir bahane uydurarak geri çevirmek.

Selamlar,

Selam elecda.
Bende herkese özenip en güzel yerlerden hediye almıştım.
ama kızıma gelenler baya kötüydü.

mesela ortanca ablam diğer yiğenine altın takıp beşikler alırken benim kızıma sadece kıyafet getirmişti.
düşün en yakınım.
kırıldım mı evet kırıldım.
ama ben yine duruşumu bozmam.
biz zaten çok uzak karakterlere sahip olduğumuz için.
bir kaç gün idare edilebilir.

Back