How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Popüler Konu Verimli Rutin

Anladım.
Yine de alerji riski olan gıdaları bi süre beslenmesinden çıkar.
Hem bu sayede neye alerjisi olduğunu anlayabilirsin.
Domates,çilek vb.
Çok teşekkür ederim. Aslında alerji riski olan hiç bir besini 1 yaştan önce vermememizi söylemişti doktor. Domates, çilek, patlıcan gibi yiyecekleri henüz yemedi.
Ben de çok beyaz ve alerjik bünyeliyim. Alerji testinde bütün dünyaya alerjim çıktı:olamaz: Alerji doktoru senin durumunda yapacak birşey yok demişti. Alerjen gruplarından birine alerji vatsa iğne işe yarıyor demişti.

elecda elecda geçmiş olsun kuzuya, saf zeytinyağı deneyebilirsin, biz de işe yaramıştı. Bir de değiştirirken bizi 3-5dk baglamaz havalandırırsan faydası olacaktır.
Çok teşekkür ederim. :KK200:
Zeytinyağı denedim, biz de işe yaramadı. Ben de altını değiştirdikten sonra havalandırıyorum. Büyük ihtimal arkadaşların dediği gibi alerjik bünye tetikliyor.

Çok teşekkür ederim. :KK200:
Zeytinyağı denedim, biz de işe yaramadı. Ben de altını değiştirdikten sonra havalandırıyorum. Büyük ihtimal arkadaşların dediği gibi alerjik bünye tetikliyor.

Yiğenimin aleoveralı bezlere alerjisi vardı.
kızımda molfix prima dışında tüm bezler pişik yapmıştı.
birde ek gıdaların asitli olması da etkiliyor.
portakal yediği zaman da pişik oluyordu.

Biz de tuvalet döneminde çileden çıktk
Yeni öğrendik ama büyük balığı hala çok sıkısınva yapıor ..
Dışarda şımarıklık yaparsa şakaya vur
Dikkatini farklı yöne heyecanla kaydır
Ben sabırlıyımdıe çevremdekilerin deyşiyle
Ama çileden çıkabiliyor insan
Bizimki dışarıdayken defalarca yerlere attı kendini
Geçip seyrediyorum hafif sakinleşene kadar ve de annecim konuşursan seni anlayabilirm böyle anlayamıyorum diyorum
Biraz sonra sakinliyor kucaklıyorumEki Görüntüle 2266761 o anlard
an bi an
Bir de o an nefes egzersizi yaparsan ve o çocuk böyle yapması normal dersen daha kolay atlatılıyor
Fotoğrafı görünce aklıma geldi. Ela 2,5 yaşındaydı. Evin yanındaki parka gitmiştik. Epey problem çıkardıktan sonra böyle yere yatıp tepinmeye başladı. Biz eşimle alışkın olduğumuz için kenarda bekliyoruz. Yaşlı bir karı koca geldi. Kadın “Karadenizli misiniz?” diye sordu. “”Hayır, neden öyle düşündünüz?” diye sordum. “Çocuktaki atarı görünce öyle sandık” dedi:KK45:

Günaydın, ben de sabah rutinimi yazayım bugün :olamaz:
-sabah kızların uyanması ile kalkıyoruz. Erken uyudukları için erken kalkarlar.
-ben kızları kreş için hazırlarken eşim giyinir, kahvaltılıkları çıkarır birşeyler arıştırır.(ramazan dolayısıyla bu kısmı es geçiyoruz)
-kızlar kahvaltılarını kreşte yapıyorlar, 8.30a doğru eşimle çıkıyorlar, eşim onları okula bırakıp işe devam ediyor.
-ben de etrafı toparlayıp üzerimi giyiyorum, yetişirse bulaşık makinasını bosaltıyorum. Normalde bana çok vakit kalmıyor hemen kahvaltı yapıp cıkmam gerekiyor ama ramazanda kahvaltı yapmadıgım için biraz ev işine vakit kalıyor. Örneğin bugun sabah üzerimi giyindikten sonra dün makinadan çıkan çamasırları yerleştirdim, aksamın yemeğini ayarlayıp buzluktan malzeme cıkarttım.
-iş eve yakın dolmuşla geçiyorum, bu ara kahvesiz gune basladıgım için çok zor ayılıyorum.:bicak:
Akşam rutinimiz de şu şekilde;
-17.30 gibi kızları okuldan alıyorum, kreş eve yakın yürüyerek eve geçiyoruz. Yol boyu o gun neler yaptıgımızı konuşuyoruz. Yolda gordugumuz hersey sohbet konusu olabilir; çiçek, köpek, bazen yerde gordüğü sıradan bir taş:KK48: Başlangıçta okulla ilgili konuşmayı pek tercih etmiyorlardı sonra ben onlara sormadan kendim anlatmaya basladım neler yaptıgımı. Şuan ilk onlar soruyor sen ‘bugun iş’te naptın anlat bakalım’diye:KK48: sonrada onlar anlatmaya başlıyor. Hoşuma gitmeyen birseyden bahsettilerse bu durumu diğerine sorarak teyid etmeye çalışıyorum, bazen neresi gerçek neredi hayal unsuru karışabiliyor çünkü:işsiz:
-eve girince herkes montunu ve ayakkabısını çıkarıp yerine koyuyor. Üzerlerindeki çıkarıp kirlilere atıyoruz ev kıyafetlerimizi giyiyoruz.
-yemeğimiz varsa yapılmış, oyun oynayarak eşimi bekliyoruz. Yemek yoksa ve kızlarda huzursuzlanmıyorsa yemek işine girişiyorum ben, onlar da bazen salon mutfak arası eşya taşıyorlar bazen oyuncakları ile oynuyorlar bazen yanımda kalıp mutfak karıştırıyorlar.
-Eşim gelince yemeğe oturuyoruz hemen saat 19.00 gibi. Yemeği bazen kendileri yiyor bazen biz destek oluyoruz.
-Yemek sonrası eşim yada ben birimiz mutfagı topluyor diğeri kızlarla ikgileniyor.
-mutfaktaki iş bitince hava güzelse hazırlanıp yürüyüşe çıkıyoruz, değilse kızlarla puzzle tarzı oyunlar oynuyoruz.
-Yürüyüş esnasında ya bir çocuk parkına uğruyoruz ya da marketten alacaklarımız varsa alışverişimizi yapıyoruz. Tabi bu sırada birer süt dilimi tüketebiliyorlar( aslında bu yasa kadar seker ve çikolata yemişleri yok ama bu süt dilimini yeni tüketmeye başladılar, alışkanlıga dönüşmediği sürece fazla kısıtlamak istemiyorum)
-eve döndüğümüzde saat 20.30u buluyor. Eller yuzler yıkanıp pijama giyiyoruz, kitabımızı okuyup o gun uyutma sırası kimde ise o kızları uykuya götürüyor. Genelde 2100-2130 arasında uyuyorlar. Diğerimiz çayı demleyip dinleniyor.
-bu ara ramazandan kaynaklı pek verimli geçmiyor. Pc den ilgimizi cekecek videolar izliyoruz(dün elecdanın tavsiye ettiği videoları izledik:) ) bazen de gülmek için avrupa yakası.
Şimdilik yazabildiklerim bu kadar çok da uzun olmuş:olamaz:
Gayet güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık:KK50:
Videoları beğendiniz mi? Biz eşimle çok güldük seyrederken.

Yiğenimin aleoveralı bezlere alerjisi vardı.
kızımda molfix prima dışında tüm bezler pişik yapmıştı.
birde ek gıdaların asitli olması da etkiliyor.
portakal yediği zaman da pişik oluyordu.
Sleepy natural kullanıyorum. Prima benim iki kızıma da alerji yaptı.

Selamlar
Bugünü “Hiç bir şey yapmama günü” ilan ettim:) Sabah İpek Hanım 04:00-06:30 arası ayaktaydı. 06:30’da uyudu ama benim kalkma saatim gelmişti:işsiz:

Ela’yı gönderdikten sonra abla geldi. İpek’i ona verip yattım. Saat 12:00’ye kadar uyumuşum:KK57:

Epey dinlenmiş kalktım. Biraz İpek ile oynadım. Ablaya dedim hadi siz biraz hava alın da gelin:))
Evde yalnız vakit geçirmeyi özlüyorum. Onlar gelene kadar takılayım biraz:)

Çok teşekkür ederim. Aslında alerji riski olan hiç bir besini 1 yaştan önce vermememizi söylemişti doktor. Domates, çilek, patlıcan gibi yiyecekleri henüz yemedi.
Ben de çok beyaz ve alerjik bünyeliyim. Alerji testinde bütün dünyaya alerjim çıktı:olamaz: Alerji doktoru senin durumunda yapacak birşey yok demişti. Alerjen gruplarından birine alerji vatsa iğne işe yarıyor demişti.
Bebeğin 1 yaşından küçük şuan dimi pardon bilmiyordum onu.
Senin o bütün dünyaya olan alerjinden o kuzuda nasibini almıştır ne yazıkki.
Anne sütü alıyorsa sen perhiz yap alerjik besinlere.
Mama içiyorsa mamanın içeriğini araştırıp farklı mamaya geç.
Çocukluk çağı egzaması yani atopik dermatit gerekli önlemler alınmadığı takdirde malesef ki alerjik astıma hatta astım bronşite kadar ilerliyor.
İki kızımda alerjik olduğu için bu konuda ordinaryus seviyesinde bilgi sahibiyim malesef :(

Bebeğin 1 yaşından küçük şuan dimi pardon bilmiyordum onu.
Senin o bütün dünyaya olan alerjinden o kuzuda nasibini almıştır ne yazıkki.
Anne sütü alıyorsa sen perhiz yap alerjik besinlere.
Mama içiyorsa mamanın içeriğini araştırıp farklı mamaya geç.
Çocukluk çağı egzaması yani atopik dermatit gerekli önlemler alınmadığı takdirde malesef ki alerjik astıma hatta astım bronşite kadar ilerliyor.
İki kızımda alerjik olduğu için bu konuda ordinaryus seviyesinde bilgi sahibiyim malesef :KK43:
Anne sütü alıyor, mama hiç içmedi. Bende de var atopik dermatit. Alerji çok zor, kolaylıklar dilerim:KK200:

Kızlar tuvalet eğitimi deneyimlerinizi paylaşır mısınız? elecda elecda cım müsaadenle. Biz de yavaş yavaş o döneme giriyoruz
Ben kızlarımdaki süreçlerimi anlatayım müsadenle.
2'sinde de aynı yolu izledim.
Tam 3 yaşına girdikleri ayı tercih ettim ben çünkü artık belli bi olgunluğa erişmişlerdi.

Öncelikle çocuktan önce annenin bu döneme hazır olması gerekiyor bence.

1 hafta boyunca telkinlerle kendimi hazırladım rahatlattım.
Kızımın da altını değiştirdikçe 'çıkaralım artık bu bezi bak hep yara oluyo popon canın yanıyo hem abla oldun büyüdün 'falan diye kulağını doldurdum.

O hafta işten izin aldım sırf bu süreç için.
Cuma akşam işten eve gidince çekmecedeki bütün bezleri kaldırdım
Kendine bezimizin kalmadığını onun yerine ona çok güzel çocuk tuvaleti ve külotlar aldığımı söyledim.
Külodu ilk giydiğinde çok tuhaf oldu.Heyecanlandı.
Pazar günü akşama kadar 2 saatte bir sordum var mı diye yok anne deyip 10 dk sonra altına yaptı :)
8-10 tane külot feda ettik bu yolda.
Kaka yaptığında direk attım çünkü.
Tabi bu iki günde hiç dışarı çıkmadık hep evdeydik.
Geceleri de hiç bağlamadım ben kafası karışmasın diye.
Yatağına alez serdim ve yattıktan 2 saat sonra tuvalete götürdüm ve bir daha sabaha kadar ellemedim.
Pazartesi günü daha rahat geçti en azından her tuvalete gittiğimizde yaptı.
Çarşamba olduğunda tuvaletim geldi demeye başlamışlardı.
Tabi ortalama 2-3 hafta arada alta kaçırmaları oldu.

Bu süreç çok hasssas çocuklar için.
Altına yaptığında/kaçırdığında asla kızıp bağırmadan surat dahi asmadan 'olabilir annecim hadi değiştirelim bi dahakine söyle bana tamam mı ' dedim.
Ve çok şükür sorunsuz atlattık.

Öncelikle siz hazır olun kararlı davranın 2 gün çıkarıp sonra çarşıya çıkarken zorlanırım diye bağlamayın bezi.
O zaman çocuğun kafası karışıyor bezsiz yaşama adapte olamıyor.
Kolaylıklar diliyorum.

Anne sütü alıyor, mama hiç içmedi. Bende de var atopik dermatit. Alerji çok zor, kolaylıklar dilerim:KK200:
Allah yardımcınız olsun evet zor ve yorucu ve yıpratıcı.
Biz büyük kızımda artık alerjik astım boyutundayız malesef.
Polen mevsimindeyiz ve ben hava makinesinin sesinden usandım artık.
Rabbim beterinden korusun bütün kuzulara şifa versin.

😅 büyüğü biz de daha hiç yapmadık, 10 günü geçti başlayalı, oturmaya ikna edemiyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler 😊 deneyeceğim hepsini :) bende de hata var kendime söz geçiremiyorum öfkeme yeniliyorum bu aralar
Sen bir de gebe olunca tahammülün azalmış olabilir gayet normal önemli olan toparlanmak iiin çaba sarfetmek
Hayrlı bir süreç diliyorum

Fotoğrafı görünce aklıma geldi. Ela 2,5 yaşındaydı. Evin yanındaki parka gitmiştik. Epey problem çıkardıktan sonra böyle yere yatıp tepinmeye başladı. Biz eşimle alışkın olduğumuz için kenarda bekliyoruz. Yaşlı bir karı koca geldi. Kadın “Karadenizli misiniz?” diye sordu. “”Hayır, neden öyle düşündünüz?” diye sordum. “Çocuktaki atarı görünce öyle sandık” dedi:KK45:
Aha ha:KK200::KK66:kıyamam yaaa
Benimki karadenizlii de
En son biöyle gören teyze iğne yaprım sana kalk dedi opluma
Ben de Dedim ki “ böyle şeyler söylemeyin, yok oğlum iğne falan” tekrar başladı ağlamaya
Alıştım bende geçecek inşaallah
4gündür çok şükür çok iyiyiz
Her daim mutlu neşeli olmuyor çocukalr da biz gibi

😅 büyüğü biz de daha hiç yapmadık, 10 günü geçti başlayalı, oturmaya ikna edemiyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler 😊 deneyeceğim hepsini :) bende de hata var kendime söz geçiremiyorum öfkeme yeniliyorum bu aralar
Annelerden en çok duydgm çizgi film kahranmnlri şarkıları oluyormuş wc gitme ile ilgli onlari dinletip izletp güzel yol almslar. Belki işinize yarar birde erkekse babasnn da bu konuda yardımı en makbule geçenms

Annelerden en çok duydgm çizgi film kahranmnlri şarkıları oluyormuş wc gitme ile ilgli onlari dinletip izletp güzel yol almslar. Belki işinize yarar birde erkekse babasnn da bu konuda yardımı en makbule geçenms
Bakayım o şarkılara da. Biz memlekete geldik ev müstakil rahat olur diye babamız şu an yanımızda değil maalesef. Teşekkürler cvp için :)

Back