How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Popüler Konu Verimli Rutin

herkese merhabalar... ne güzel paylaşımlar oluyor burada:KK200:arada okusam da yazamıyorum pek. yine de ugradığımda boş kalmayan bir sayfa bulmak çok güzel:) hiç düşünmediğim bir anda, sevdiğim bir arkadaşımla güzel bir cafede, bir fincan sıcak çikolata içmiş gibi oluyorum:))

elecda elecda kıyafetlerin ne kadar hoş... sanki başına hasır bir şapka, eline ayakkabılarını alıp, sabah güneş doğarken kumsalda çıplak ayaklarla yürürmüş gibi marin ve taze bir hava esiyor tarzından:) çok şiirsel oldu sanki ama gerçekten böyle hissettim:)) sağdaki gri ayakkabını da çok beğendim bu arada. bir de sarı beyaz evleri ben de çok severim... beyaz vazoda taze sarı laleler ve köşede bir kaç ton sür ton gri renkte dokulu kırlent güzel bir keyif köşesi oluşturmaz mı değil mi:)

bugün yazarken aklıma geldi sanırım @binhuzunluhaz sen sormuştun gibi aklımda kalmış... nemlendirici olarak bebak acı badem sütünü tavsiye ederim. tavsiyeler doğrultusunda aldım ve beğendim. yerli ve temiz içerik diyebilirim. makyaj temizleyici olarak kullanılıyor aslında ama hassas ciltler için iyi bir nemlendirici. daha yoğun nem için kremi de var, incelemeye değer.

bir de bir istirhamım olacak yastık konusunda kızlar. misafir yastıklarım silikon yastık türü, ince gibi geliyor, misafilerim rahat etsin, toptan değiştireyim diyorum.
yastık alezi kullanıyor musunuz?
nasıl ne marka ne tür (sert kalın ince yumuşak vs) yastık kullanıyorsunuz, nasıl yıkıyorsunuz?
bu misafir yastığı rutini nasıl ilerlemekte sizde? :)
bazı otellerin yastıkları çok rahat oluyor ya... nerden alıyorlardır acaba, onlara da sormak lazım bir:))

Günaydın, ben de sabah rutinimi yazayım bugün :olamaz:
-sabah kızların uyanması ile kalkıyoruz. Erken uyudukları için erken kalkarlar.
-ben kızları kreş için hazırlarken eşim giyinir, kahvaltılıkları çıkarır birşeyler arıştırır.(ramazan dolayısıyla bu kısmı es geçiyoruz)
-kızlar kahvaltılarını kreşte yapıyorlar, 8.30a doğru eşimle çıkıyorlar, eşim onları okula bırakıp işe devam ediyor.
-ben de etrafı toparlayıp üzerimi giyiyorum, yetişirse bulaşık makinasını bosaltıyorum. Normalde bana çok vakit kalmıyor hemen kahvaltı yapıp cıkmam gerekiyor ama ramazanda kahvaltı yapmadıgım için biraz ev işine vakit kalıyor. Örneğin bugun sabah üzerimi giyindikten sonra dün makinadan çıkan çamasırları yerleştirdim, aksamın yemeğini ayarlayıp buzluktan malzeme cıkarttım.
-iş eve yakın dolmuşla geçiyorum, bu ara kahvesiz gune basladıgım için çok zor ayılıyorum.:bicak:
Akşam rutinimiz de şu şekilde;
-17.30 gibi kızları okuldan alıyorum, kreş eve yakın yürüyerek eve geçiyoruz. Yol boyu o gun neler yaptıgımızı konuşuyoruz. Yolda gordugumuz hersey sohbet konusu olabilir; çiçek, köpek, bazen yerde gordüğü sıradan bir taş:KK48: Başlangıçta okulla ilgili konuşmayı pek tercih etmiyorlardı sonra ben onlara sormadan kendim anlatmaya basladım neler yaptıgımı. Şuan ilk onlar soruyor sen ‘bugun iş’te naptın anlat bakalım’diye:KK48: sonrada onlar anlatmaya başlıyor. Hoşuma gitmeyen birseyden bahsettilerse bu durumu diğerine sorarak teyid etmeye çalışıyorum, bazen neresi gerçek neredi hayal unsuru karışabiliyor çünkü:işsiz:
-eve girince herkes montunu ve ayakkabısını çıkarıp yerine koyuyor. Üzerlerindeki çıkarıp kirlilere atıyoruz ev kıyafetlerimizi giyiyoruz.
-yemeğimiz varsa yapılmış, oyun oynayarak eşimi bekliyoruz. Yemek yoksa ve kızlarda huzursuzlanmıyorsa yemek işine girişiyorum ben, onlar da bazen salon mutfak arası eşya taşıyorlar bazen oyuncakları ile oynuyorlar bazen yanımda kalıp mutfak karıştırıyorlar.
-Eşim gelince yemeğe oturuyoruz hemen saat 19.00 gibi. Yemeği bazen kendileri yiyor bazen biz destek oluyoruz.
-Yemek sonrası eşim yada ben birimiz mutfagı topluyor diğeri kızlarla ikgileniyor.
-mutfaktaki iş bitince hava güzelse hazırlanıp yürüyüşe çıkıyoruz, değilse kızlarla puzzle tarzı oyunlar oynuyoruz.
-Yürüyüş esnasında ya bir çocuk parkına uğruyoruz ya da marketten alacaklarımız varsa alışverişimizi yapıyoruz. Tabi bu sırada birer süt dilimi tüketebiliyorlar( aslında bu yasa kadar seker ve çikolata yemişleri yok ama bu süt dilimini yeni tüketmeye başladılar, alışkanlıga dönüşmediği sürece fazla kısıtlamak istemiyorum)
-eve döndüğümüzde saat 20.30u buluyor. Eller yuzler yıkanıp pijama giyiyoruz, kitabımızı okuyup o gun uyutma sırası kimde ise o kızları uykuya götürüyor. Genelde 2100-2130 arasında uyuyorlar. Diğerimiz çayı demleyip dinleniyor.
-bu ara ramazandan kaynaklı pek verimli geçmiyor. Pc den ilgimizi cekecek videolar izliyoruz(dün elecdanın tavsiye ettiği videoları izledik:) ) bazen de gülmek için avrupa yakası.
Şimdilik yazabildiklerim bu kadar çok da uzun olmuş:olamaz:
yaa iki tane cimcimeyle nasıl da eğlenceli olur o mutfak:)) karıştırmalar, büyüdükçe denemeler, mutfak kimyaları:)):KK37:
çok özendim:) :KK200: maşallah diyorum ama:nazar:
mutlulukla büyüsünler...

Bugün kişisel muhasebe günüm olduğundan epey bir tefekkür ve yazıp çizmeler sonucu yapıyor olduklarım ve yapmak istediklerimi listeledim . image.jpg

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 189
  • image.jpg
    image.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 234
yaa iki tane cimcimeyle nasıl da eğlenceli olur o mutfak:)) karıştırmalar, büyüdükçe denemeler, mutfak kimyaları:)):KK37:
çok özendim:) :KK200: maşallah diyorum ama:nazar:
mutlulukla büyüsünler...
Yaa teşekkür ederim, evet bazen bana mavi ekran verdirseler de gebel olarak eğlenceliler, iki kızım olmasından çok mutluyum:KK200: sizin var mı çocugunuz?

Yaa teşekkür ederim, evet bazen bana mavi ekran verdirseler de gebel olarak eğlenceliler, iki kızım olmasından çok mutluyum:KK200: sizin var mı çocugunuz?
ne güzel, hep mutlu olun inşallah:) evet, benim de kendisinin varlığından mutluluk duyduğum bir oğlum var çok şükür... ama kız çocuklarının evdeki -özellikle mutfakta- afacan ve sevimli hallerine bayılıyorum ben:) o yüzden çok özendim dedim... inşallah benim de bir gün kızım belki kızlarım olur sizin gibi:)

Ben kızlarımdaki süreçlerimi anlatayım müsadenle.
2'sinde de aynı yolu izledim.
Tam 3 yaşına girdikleri ayı tercih ettim ben çünkü artık belli bi olgunluğa erişmişlerdi.

Öncelikle çocuktan önce annenin bu döneme hazır olması gerekiyor bence.

1 hafta boyunca telkinlerle kendimi hazırladım rahatlattım.
Kızımın da altını değiştirdikçe 'çıkaralım artık bu bezi bak hep yara oluyo popon canın yanıyo hem abla oldun büyüdün 'falan diye kulağını doldurdum.

O hafta işten izin aldım sırf bu süreç için.
Cuma akşam işten eve gidince çekmecedeki bütün bezleri kaldırdım
Kendine bezimizin kalmadığını onun yerine ona çok güzel çocuk tuvaleti ve külotlar aldığımı söyledim.
Külodu ilk giydiğinde çok tuhaf oldu.Heyecanlandı.
Pazar günü akşama kadar 2 saatte bir sordum var mı diye yok anne deyip 10 dk sonra altına yaptı :)
8-10 tane külot feda ettik bu yolda.
Kaka yaptığında direk attım çünkü.
Tabi bu iki günde hiç dışarı çıkmadık hep evdeydik.
Geceleri de hiç bağlamadım ben kafası karışmasın diye.
Yatağına alez serdim ve yattıktan 2 saat sonra tuvalete götürdüm ve bir daha sabaha kadar ellemedim.
Pazartesi günü daha rahat geçti en azından her tuvalete gittiğimizde yaptı.
Çarşamba olduğunda tuvaletim geldi demeye başlamışlardı.
Tabi ortalama 2-3 hafta arada alta kaçırmaları oldu.

Bu süreç çok hasssas çocuklar için.
Altına yaptığında/kaçırdığında asla kızıp bağırmadan surat dahi asmadan 'olabilir annecim hadi değiştirelim bi dahakine söyle bana tamam mı ' dedim.
Ve çok şükür sorunsuz atlattık.

Öncelikle siz hazır olun kararlı davranın 2 gün çıkarıp sonra çarşıya çıkarken zorlanırım diye bağlamayın bezi.
O zaman çocuğun kafası karışıyor bezsiz yaşama adapte olamıyor.
Kolaylıklar diliyorum.
Çok teşekkürler cevap için:KK200:

Bugünün en iç rahatlatan eylemi “ oğlumun gardorıpe düzenleme yazlık kışlık küçülen ayırma” oldu

Yaz için 5şort 10 tshirt 1 terlik aldım(1er beden büyük aldım ki seneye de giyebilsin:zaten büyük durmuyor)
Bir tek sandalet almam gerekiyor
Daha da bir şey almama niyetindeyim

Dolabımızın son düzeni
0C5E4E1E-F05D-44EB-B081-9AB224857870.jpeg

Not: gardırobu 2012 yılında işe başladığımda annemlerin evindeyken yaptırmıştım 300 tl ye ..
Sağ tarafında tek kapak 5 bölmeli alan var orada kırtasiye eşyaları kitaplar kağıtlar dergiler vs var..
Alt iki çekmece ise boşaldı.aslında seneye giyecekleri kışlıkları hurca koyup havasını aldırarak burada saklayabilirim.

0C5E4E1E-F05D-44EB-B081-9AB224857870.jpeg

Bugünün listesi//
Sabah 30 dk erken kalkınca ve Ramazan ayından dolayı kahvaltı yapmayınca : üzerini çizdiklerimi gerçekleştirebildim şükür..
İş yerinde tüm işlerimi hallettim şimdi rahatım ..çok şükir
@elecda nın düzeni tertipi sayesinde liste yapmayı sever olduk :KK200:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    121,7 KB · Görüntüleme: 175
Son düzenleme:
Bugünün listesi//
Sabah 30 dk erken kalkınca ve Ramazan ayından dolayı kahvaltı yapmayınca : üzerini çizdiklerimi gerçekleştirebildim şükür..
Etkinlik kartlarını merak ettim. Tüm aile için mi etkinlik, ne tür etkinlikler?

Etkinlik kartlarını merak ettim. Tüm aile için mi etkinlik, ne tür etkinlikler?
İki türlü
Biri aile için
Meyve tombalası gibi
Biri de soru cevap kartları
Mesela bir karta “bizi ısıtan aydınlatan cisim nedir?
Arkasında güneş resmi
Gibi ..
Hazırları var ama ben el yapımı seviyorum
İngilizce kartlarda hazırlıyorum.
Hayvan resimler i
Ya da emirler vs
Çok tatlı oluyor

İki türlü
Biri aile için
Meyve tombalası gibi
Biri de soru cevap kartları
Mesela bir karta “bizi ısıtan aydınlatan cisim nedir?
Arkasında güneş resmi
Gibi ..
Hazırları var ama ben el yapımı seviyorum
İngilizce kartlarda hazırlıyorum.
Hayvan resimler i
Ya da emirler vs
Çok tatlı oluyor
Çok güzel bir fikir, ben de deneyeceğim :)

iki çekmece ise boşaldı.aslında seneye giyecekleri kışlıkları hurca koyup havasını aldırarak burada saklayabilirim

Çok güzel olmuş eline sağlık, ufak bir öneri sağ taraftaki askının bölmelerine mukavva yerleştirirsen dümdüz durabilirler. Bilmiyorum nasıl bir yapıda ama yazmadan edemedim simetri hastalığı işte.

Teo nun kaka kitabı var onu okudunuz mu çocukla ? Çok etkili olduğunu söylemişlerdi arkadaşlarım

Teo'nun Kaka Kitabı çok iyi bence bizim kız psikolojik olarak yapmak istemiyordu tutuyordu 4-5 gün son uğraş dur bu kitapla atlatmıştık eğlenceli hem de.

Bugünün listesi//
@elecda nın düzeni tertipi sayesinde liste yapmayı sever olduk :KK200:
Liste candır:))

Günaydın Hanımlar,

Bugün benim için iş günü. Aynı zamanda elektronik sadeleşme günü. Bir cesaret, whatssapp'dan kızımın kreş fotoğraflarını ayıklamaya başladım. Bakılacak toplam 1376 fotoğraf var.:silah:

Akşam eşim arkadaşları ile iftara gidecekmiş. Öyle olunca Ela'ya bu akşam seni okuldan alayım, pizzacıya gidip anne-kız günü yapalım dedim:)

Yarın Ela'nın okulda portfolyo sunumu var. Oradan da kreş arkadaşlarının anneleri ile olan güne gideceğiz. 417 TL'den çeyrek aldım:KK57:

minimalist ebeveynlik kitabını okudunmu.yorumlarını merak ediyordum.kaçırmışta olabilirim.faworilerimi incelerken bulamadım
Okudum evet, benim hoşuma gitmişti herkesin kendi koşulları ve sınırları çerçevesinde en iyi ebeveynliği yaptığını savunuyor kitap. Genel geçer ebeveynlik kuramlarına karşı çıkıyor. Her yöntem herkese uymayabilir diyor. Biraz oldu okuyalı, hatta tekrar okusam iyi olacak. Tavsiye ederim ama, okuyunca bazı konularda epey rahatlamıştım.

Back