Popüler Konu Verimli Rutin

Annelikte hiç bir şeye tam hazır olunmuyor. Bebeğin henüz çok küçük. Onun bu tatlı hallerine odaklansan daha iyi olmaz mı? Yazdıklarından kaygılı olduğunu düşündüm. Şimdiden gelecekti sorunlara odaklanmış gibisin. Bebeklik hallerinin tadını çıkar. Zamanla pedagojik kitaplar okursun istersen. Artık ne öğrenmek istiyorsak çok kolay ulaşabiliyoruz.

Ama yeter ki kaygılı bir anne olmayalım. Anne ne kadar rahat ve mutluysa çocuk da inan öyle oluyor.

Doğumla ilgili olarak da yaşlara uygun cinsellik eğitimi kitapları mevcut. Vakti gelince kuzunla birlikte okursunuz. Ben Burcu ve Berk serisinin Cinsellik adlı kitabını okuyorum evde. Psikolog ve pedogog yorumları var kitapta ayrıca. Tavsiye ederim arkadaşlara...

Misafir konusunda çok rahat bi kültürde yetiştim ben, Çayın yanına bisküvi çerez ikram edilir olur biterdi. Ama şu an bulunduğumu şehir ve çevre çok abartıyor. Bu hafta Bebek hayırlamaya gittik 12 çeşit falan vardı masada yakında ben de doğum yapıcam, şimdiden tutuştum valla. Akşam yemeğine akrabalarsa gelen birlikte yapar yer toplarız, arkadaşlarsa menülerim fikstir. Ben de kahvaltıya davet etmeyi daha çok seviyorum.

Yaaa ne güzell aslında çok basit şeylerle tatmin olmuşlar darısı başıma insalah. Çok sağolun, sayenizde güzel ve pratik cevaplar öğrendim ❤❤

Çok teşekkür ederim çok sağolun ❤❤ hergun düşündüğüm bir konuda beni aydınlattınız. Dediklerinizi uygulayacağım

Yazdiklarinizi okurken gozlerim doldu.
Çok haklısınız, kaygiliymisim ama farkında değilim.
Gecem gündüzüm araştırmakla geçiyor.
Bunlar anne-babamin yaptıklarını, yapmamak istememden kaynaklı. Onların bana davrandığı gibi davranmak istemiyorum. Daha özgüvenli, daha mutlu çocuk yetiştirmek istiyorum.
Farkında olmadan da an'ı kaçırıyordum.

Çok teşekkür ederim, silkelendim.

Önerdiğiniz kitabı alicam, çok sağolun ❤❤

Bahsettiğim kitabı aşağıda ekliyorum. Kitapta erkek ve kadın vücudunun bebeklikten yaşlılığa çıplak çizimleri bulunuyor. (Bahsettiğin anatomi çizimleri gibi) Erkeklerde penis, kızlarda vulva açık bir şekilde çizilmiş. Kızlar büyüdükçe göğüsleri de büyüyor. Kızım daha soru sormaya başlamadan okuduk kitabı. Kız ve erkek vücudunun farklarını böylece anlamış oldu. Kitapta yumurtayla spermin birleşmesi, hamilelik ve doğumdan bahsetmiş.
Bize hediye gelmişti. Aklıma gelmezdi herhalde almak. Ama iyi ki gelmiş.

Anne olmak hassaslaştırıyor insanı... sevgiler benden de

Geçenlerde Şeyma Ünal’ın Kendimle Başbaşa Bir Gün adlı videosunu seyrettim. Havalar güzelleşiyor. Arada ben de kendimle başbaşa dışarda vakit geçirebilirim diye düşünüyorum. Ankara’da yaşayanlardan tavsiye istiyorum. Mekan olabilir, aktivite olabilir. Bir de düzgün bir yerde masaja gitmek istiyorum. Bu konuda da tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

Bu iki kitabı bir de görselini,fotoğraf klasörümde bulamadığım
Dinle Ki Konuşsun,Konuş Ki Dinlesin adlı kitabı öneririm size.

Eklentiler

• IMG_0774.JPG
    96,3 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_1575.JPG
    130,8 KB · Görüntüleme: 47

Yabancı dil olayına katılıyorum.
Geçen kızıma bir soru sordum
Yeahh anne dedi.
Kızdığında no no nooo diyor
Renkleri yabancı dilde söylüyor.
Şimdi okul çağına geldiğinde acaba uyum sağlar mı arkadaşlarına okuluna ?

Ben Ela’yı 3 yaşında İngilizce eğitim veren bir kreşe gönderdim. Çok faydası olduğunu düşünüyorum. Uyum sağlamakta sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Ben Ela’yı 3 yaşında İngilizce eğitim veren bir kreşe gönderdim. Çok faydası olduğunu düşünüyorum. Uyum sağlamakta sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Yaşadığım ilçede seçenekler kısıtlı bu yıl yarım gün gönderip denemek istiyorum.

Ckolatakahve Cocuklara kendi dogumuyla, anne karnindaki donemiyle ilgili olumsuz olaylari, duygulari anlatmak sucluluk duygusu gibi negatif kayitlara neden oluyor. Mumkun mertebe tatmin edici cevaplar vermek, merakini gidermek gerekiyor.
Yazdığınız için teşekkür ederim ❤ haklisiniz

Benim de ufak kız 8 aylık ve 1 haftadır sabaha kadar ayaktayızElimden geldiğince sık yazmaya gayret ediyorum ancak bu ara uykusuzluk beni epey zorlamaya başladı.
Uyku eğitimi denediniz mi ? Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Ben ne kadar araştırdıysam o kadar kafam karıştı. Gerçi benim bebeğim daha yeni 3 aylık olacak ama uyku konusu problem gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…