- 25 Şubat 2014
- 899
- 1.705
- 133
Merhaba, elecda’ya sormuşsun, ben de yanıtlamak isterim. KıZım 6 yaşında. Yakınlarda sorduğu iki zor soru şunlardı. Allah ve yaratılış ile ilgili konuşurken babasına “iyi de babacığım Allah bizi neden yaratmış ki, bizimle oyun mu oynamak istemiş?” dedi. Bu sanırım insan oğlunun en temel sorusudur. Babası elinden geldiğince ortak inançlarımız doğrultusunda kısa ve net bir açıklama yaptı. Neden böyle dedin, Allah hakkında bu şekilde konuşamazsın demedi. Bana da “anne fıstığımı (vulvamı) elleyebilir miyim, anneannem elleme dedi.” dedi. Ben de “tabii ki dokunabilirsin orası da senin vücudunun bir parçası ama tabii sürekli dokunma” dedim. “Neden sürekli dokunmayayım ki” dedi. Sanırım cinsel hazzı keşfetmiş ve bence bu yüzden soruyor. Haz almasının kötü bişey olarak algılamasını istemedim, ama bu yaşlarda alışkanlık haline gelebilecek çocuk masturbasyonunun da önüne geçmek gerektiğinden ben de “nasıl ki ağzımıza, burnumuza, kulağımıza sürekli dokunmuyoruz oraya da sürekli dokunmak normal olmaz değil mi kızım” dedim. Hak verdi bana.Son 3 sayfam kaldı, buraya kadar merak ettiğim bir şey hakkında yazınıza denk gelmedim. Sormak istiyorum.
Ela'nin sorduğu zor sorular ıllaki olmuştur. Bazı sorularda ağzımız açık kalir. Bu gibi sorulari oldu mu? Neler oldu ve ne cevaplar verdiniz?
Kızım 4 aylık, en çok merak ettiğim kısım bu
Şimdiden teşekkür ederim
Çok çeşitli sorular gelebiliyor çocuklardan bence verilecek cevap kadar soruyu cevaplayanın tepkisi çok önemli. Çocuğu sorduğu sorudan dolayı asla yargılamamalı, kendini kötü hissettirmemeli, soru sorma şevkini kırmamalıyız.
Bir de açıklayamayacağım bir soru sorarsa “şimdi açıklayamam, büyüyünce anlatırım”, cevabını bilmediğim bir soru olursa “bunu bilmiyorum kızım” diyorum.
Genel olarak cevaplarımdan tatmin oluyor. Ve soru sormaktan çekinmiyor. Sanırım doğru yoldayım.
Bu uzun ve keyifli yolda bol şanslar diliyorum. Keyifle yaşadığın bir anne-çocuk serüvenin olsun. Gerisi kendi kendine halloluyor inan.