6 yıldır Dyson kullanıyorum.Mutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Bütçen uygunsa DysonMutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Hangi makineyle yaptırdınız acaba ?Ben lazer işini hamilelikten önce halletmiştim. Çok büyük rahatlık gerçekten. Bacaklar ve koltuk altı tamamen bitti. Kollarımdaki zayıf tüyler kaldı sadece.
Dyson duydum canım ama Biz fiyat olarak 1000 1500 civarı düşünüyoruz. Tesekkür ederim6 yıldır Dyson kullanıyorum.
Önceden farklı markalar da kullandık.
Dyson'ı tek geçerim.
Bütçem için uygun degil dyson canım maraton dan da genel olarak memnunlar galiba modelini biliyor musun.Bütçen uygunsa Dyson
Yoksa philps maraton :)
Ben maraton kullanıyorum çok memnunum:)
Benimki baya eski model canım. 4 sene oldu sanırım alalı. 9238 modeli. Turbo fırçası var o baya iyi topluyor.Bütçem için uygun degil dyson canım maraton dan da genel olarak memnunlar galiba modelini biliyor musun.
Ben çok teşekkür ederim. Hoş geldinizMutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Dyson ve rainbow kendin kullanacaksan kesinlikle mantıklı ancak temizliğe yardımcı bayan alınıyorsa sıkıntılı.6 yıldır Dyson kullanıyorum.
Önceden farklı markalar da kullandık.
Dyson'ı tek geçerim.
Alexandrate dı sanırım. İsmi yanlış yazmış olabilirim.Hangi makineyle yaptırdınız acaba ?
muazzam.Masal Anlatıcılığı Eğitimi
Kızım hikaye kitapları kadar masalları da sever. Benim ona masal anlatmamı istiyor. Masal uydurma ve anlatma konusunda çok yetenekli sayılmam. Masal anlatılarak büyüyen bir çocuk değilim. Bu nedenle hayal gücümün de sınırlı kaldığını düşünüyorum. Ananem sobanın başında çocuklarını toplayıp, masallar anlatırmış. Bu bir zincir aslında. Ananem de bu masalları kendi annesinden veya ananesinden öğrenip çocuklarına aktarmış. Yüzlerce kadının emeği var bu masallarda. Ancak benim annem büyük bir ihtimal bu zinciri devam ettirmeyi anlamsız bulmuş ve zincir kopmuş. Benim niyetim bu zinciri tekrar kurmak, öncelikle çocuklarını masallarla büyüten bir anne sonrasında da anane olabilmek. Bu nedenle bu konuda kendimi geliştirmeye karar verdim.
Nurten Ceceli’nin “Masal Anlatıcılığı Eğitimi'ne katıldım. Eğitim bir gün sürdü ve benim için çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.
Ne öğrendim?
- Masallarda mutlaka adalet olmalı ve kötünün cezalandırılması gerekiyormuş ki, çocuk ileride içinden kötü birşey yapmak geldiğinde sonuçlarını düşünerek kendini bu davranıştan uzak tutabilsin.
- Çocuğun masalı içselleştirebilmesi için yer ve zamanın belirsiz olması gerekiyormuş. “Uzak diyarların birinde, bir zamanlar bir ... yaşarmış gibi.
- Batı masallarında kurtarıcı her zaman 3. Bir kişi olduğu için (bu ayrıntıyı daha önce fark etmemiştim), insanların büyüdüklerinde hep bir kurtarıcı beklediği bu nedenle bu masalları anlatırken sonunu değiştirmemiz gerektiği söylendi. Mesela Kırmızı Başlıklı Kız masalında, Kırmızı Başlıklı Kız ormanda giderken yolda bir kuş tüyü buluyor ve cebine atıyor. Kurt kendisini ve büyük annesini yediğinde, kurdun karnının içindeyken bu kuş tüyü aklına geliyor ve kurdu gıdıklamaya başlıyor. Kurtta gülerken kırmızı başlıklı kızı ve büyük anneyi yanlışla tükürüyor gibi
- Masal dünyasına girmek ve çıkmak için bir takım ritüellere ihtiyaç var. Çocuğun masal ve gerçek dünya arasındaki farkı anlayabilmesi için yapılabilecekler şu şekilde. Bir masal halısı veya minderi belirlenerek, ne zaman masal anlatılacaksa o zaman çıkarılabilir. Mum veya abajur yakılıp, loş bir ortam sağlanabilir.
- Masal’a başlarken masal dünyasının bir kapısı olsun ve anahtar ile o kapıyı açın. (Trik-trak şeklinde bir interaktif bir ritm kullanılabilir). Siz trik derken çocuk trak diyebilir. Çıkarken de geri kitleyin. Bir de masala başlamadan önce “Görünmezlik Kremi” sürüyoruz. Biz masal diyarındakileri görelim ancak onlar bizi göremesin diye. Hayali bir krem bu, ama her yerimize gerçekten sürer gibi yapıyoruz ve masal bittiğinde de mutlaka çıkarmayı unutmuyoruz.
- Tekrarlar (Pıt-pıt şıp-şıp) veya ritmik sayma (bir değil, iki değil tam üç tane gibi) ifadeler kullanmak önemli. Annesi bir sepet meyve getirmiş. İçinde neler olabilir mesela? Gibi sorular ile çocuğun interaktif katılımı sağlanabilir.
- Masal anlatırken betimleme-eylem ve duygu dengesine dikkat ediyoruz. Önce tavşanı, çocuğun 3 boyutlu olarak gözünde canlandırabileceği şekilde betimliyoruz. Tavşanın başına gelen olayları anlatırken de tavşanın duygularını da mutlaka tanımlıyoruz.
- Bu konu ile ilgili duayen isim “Judith Malika Liberman”. Kendisinin masal atölyeleri ve seminerleri oluyor. Sosyal medyadan takip etmenizi öneririm. Ayrıca “Ayşegül Dede” de bu konudaki uzman isimlerden biri. Her ikisinin de konuya ilişkin kitapları var. Özellikte Judith’i canlı olarak dinlemeyi çok istiyorum. Kendisinin NTV Radyo’da Masal Bu Ya diye bir programı varmış. Aynı zamanda Tedx konuşmaları varmış. İnternetten en kısa zamanda bakacağım.
- Masalın nasıl anlatılması gerektiği konusunda you tube’da Torun Tombalak - Nurten Ceceli Alkan” diye aratırsanız anlattığı masalları izleyebilirsiniz.
Yardımcım temizlikten kazandığı parayla kendine de Dyson aldı,o nedenle çok dikkatli.Dyson ve rainbow kendin kullanacaksan kesinlikle mantıklı ancak temizliğe yardımcı bayan alınıyorsa sıkıntılı.
Çok teşekkürlermuazzam.
Güzel bir alışkanlıkmış. Bizim evde haftanın 5 günü gelip hem kızıma bakan, hem de ev işlerini halleden bir ablamız var. Çok iyidir ancak son beş yılda elinde kalan elektronik eşya sayısı bir hayli fazla:) Dyson süpürge de bunlardan biri maalesef.Yardımcım temizlikten kazandığı parayla kendine de Dyson aldı,o nedenle çok dikkatli.
Bir de benim başkalarına değişik gelen bir alışkanlığım var,ben temizlikten önceki akşam koridordaki yolluklarımı,mutfaktaki,tüm odalardaki küçük halılarımı,çok güzel bir şekilde süpürüp,rulo yapıp kenara alıyorum, ertesi gün boş alan süpürüp silindikten sonra halılar,yerine seriliyor. salondaki kaldıramıyorum birinin üzerinde masa,diğerinin üzerinde sehpa var.
Onlar ayda bir büyük temizlikte çekiliyor.
Dolayısıyla süpürge yardımcı tarafından çok uzun sure kullanılmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?