• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Mutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Mutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
6 yıldır Dyson kullanıyorum.
Önceden farklı markalar da kullandık.
Dyson'ı tek geçerim.

Bütçen uygunsa Dyson
Yoksa philps maraton :)
Ben maraton kullanıyorum çok memnunum:)

Bütçen uygunsa Dyson
Yoksa philps maraton :)
Ben maraton kullanıyorum çok memnunum:)
Bütçem için uygun degil dyson canım maraton dan da genel olarak memnunlar galiba modelini biliyor musun.

Ben çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz:KK50:
Ben Miele kullanıyorum. Dyson vardı ancak eve gelen temizlikçi bayanın biraz haşin kullanımı sonucu motoru yandı. Motor yenilemeye 1500 lira istedikleri için tamir ettirmedim. Miele'de kampanya vardı. Toz torbalı modelini 960 liraya aldık. Şu an çok memnunum. Philips maratonu çok duydum. Arnica'nın yaşadığınız bölgedeki servis durumuna bir bakmanızı tavsiye ederim. Yaygın bir servis ağı olmayabilir.

Selamlar Hanımlar,

Yorucu bir hafta sonundan sonra en sevdiğim gün olan pazartesiye başlamış bulunuyorum.

Sabah 06:30'da uyandım. Kalkıp direkt mutfağa gittim ve camı açıp nefes egzersizi yaptım. Sonrasında soğuk su ile yüzümü yıkayıp, dişlerimi ve dilimi fırçaladım. Limonlu suyumu hazırladım, içerken biraz dışarıyı seyrettim.

Kahvaltıyı hazırladım. Ela'yı uyandırmaya gittim. Biraz yanına uzandım. Sarıldık, sohbet ettik. Hazırlanmasına yardım ettim. O sırada İpek uyandı. Ela onun yanına gitti ben de omlet yaptım. Kahvaltı yapıp çıktılar.

Abla gelene kadar İpek ile oynaştık biraz. Beyazları makineye attım. Sonra kendi kahvaltımı hazırladım. Yağda yumurta, beyaz peynir, siyah zeytin, 1 çay bardağı ceviz ve çaydan oluşan kahvaltımı yaptım. Kendime bir Türk kahvesi ısmarladım. Kahve sonrası 10 dakika egzersiz yaptım ve banyoya girdim. Uzun ve keyifli bir banyo yaptım. Hafta da bir tüm vücuduma kese yapmaya çalışıyorum. Bugün yaptım. Çıktıktan sonra yüz serumu, koltuk altı kremi ve dudak balmı sürdüm. Ayaklarıma yoğun bir krem sürüp pamuklu çorap giydim. Saçlarımı kurutup fönledim.

Evi dolaştım. Etraftaki ufak tefek dağınıklığı topladım. Bugün salon ve antre düzenleme günü olduğu için antre ve salondaki tüm çekmeceleri gözden geçirdim. Atılacak etkinlik kağıtları birikmiş, onları attım. Salonda İpek'in oynamadığı oyuncakları ayıklayıp kilere kaldırdım. Çiçekleri suladım.

Ev ile işim bitince bilgisayarın başına oturdum. Bir eğitim videosu seyrettim. E-postalarıma baktım. İş işle ilgili bazı konuları hallettim. Şimdi de buraya yazıyorum:)

Az sonra biraz kitap okuyacağım, abla ile birlikte yeni bir çorba tarifi deneyeceğiz ve Ela'yı okuldan almak üzere yürüyüşe çıkacağım.

Bütün bunları, sırasını tek tek dün akşam kafamda planlamış sonrasında ajandama yazmıştım. Saat 12:30 itibariyle geldiğim noktadan son derece memnunum. Bir söz vardır "Bugün, dünden başlar". Bu söze inanıyorum. Eğer bir gün önceden, ertesi günü detaylı planlarsanız, beyniniz sanki o günü yaşamışsınız gibi kendini programlar ve herhangi bir aksilik olmadığı sürece o şekilde hareket edersiniz.

Verimli bir hafta diliyorum herkese

Sevgiler:KK200:

Masal Anlatıcılığı Eğitimi

Kızım hikaye kitapları kadar masalları da sever. Benim ona masal anlatmamı istiyor. Masal uydurma ve anlatma konusunda çok yetenekli sayılmam. Masal anlatılarak büyüyen bir çocuk değilim. Bu nedenle hayal gücümün de sınırlı kaldığını düşünüyorum. Ananem sobanın başında çocuklarını toplayıp, masallar anlatırmış. Bu bir zincir aslında. Ananem de bu masalları kendi annesinden veya ananesinden öğrenip çocuklarına aktarmış. Yüzlerce kadının emeği var bu masallarda. Ancak benim annem büyük bir ihtimal bu zinciri devam ettirmeyi anlamsız bulmuş ve zincir kopmuş. Benim niyetim bu zinciri tekrar kurmak, öncelikle çocuklarını masallarla büyüten bir anne sonrasında da anane olabilmek. Bu nedenle bu konuda kendimi geliştirmeye karar verdim.

Nurten Ceceli’nin “Masal Anlatıcılığı Eğitimi'ne katıldım. Eğitim bir gün sürdü ve benim için çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Ne öğrendim?

1. Masallarda mutlaka adalet olmalı ve kötünün cezalandırılması gerekiyormuş ki, çocuk ileride içinden kötü birşey yapmak geldiğinde sonuçlarını düşünerek kendini bu davranıştan uzak tutabilsin.

2. Çocuğun masalı içselleştirebilmesi için yer ve zamanın belirsiz olması gerekiyormuş. “Uzak diyarların birinde, bir zamanlar bir ... yaşarmış gibi.

3. Batı masallarında kurtarıcı her zaman 3. Bir kişi olduğu için (bu ayrıntıyı daha önce fark etmemiştim), insanların büyüdüklerinde hep bir kurtarıcı beklediği bu nedenle bu masalları anlatırken sonunu değiştirmemiz gerektiği söylendi. Mesela Kırmızı Başlıklı Kız masalında, Kırmızı Başlıklı Kız ormanda giderken yolda bir kuş tüyü buluyor ve cebine atıyor. Kurt kendisini ve büyük annesini yediğinde, kurdun karnının içindeyken bu kuş tüyü aklına geliyor ve kurdu gıdıklamaya başlıyor. Kurtta gülerken kırmızı başlıklı kızı ve büyük anneyi yanlışla tükürüyor gibi

4. Masal dünyasına girmek ve çıkmak için bir takım ritüellere ihtiyaç var. Çocuğun masal ve gerçek dünya arasındaki farkı anlayabilmesi için yapılabilecekler şu şekilde. Bir masal halısı veya minderi belirlenerek, ne zaman masal anlatılacaksa o zaman çıkarılabilir. Mum veya abajur yakılıp, loş bir ortam sağlanabilir.

5. Masal’a başlarken masal dünyasının bir kapısı olsun ve anahtar ile o kapıyı açın. (Trik-trak şeklinde bir interaktif bir ritm kullanılabilir). Siz trik derken çocuk trak diyebilir. Çıkarken de geri kitleyin. Bir de masala başlamadan önce “Görünmezlik Kremi” sürüyoruz. Biz masal diyarındakileri görelim ancak onlar bizi göremesin diye. Hayali bir krem bu, ama her yerimize gerçekten sürer gibi yapıyoruz ve masal bittiğinde de mutlaka çıkarmayı unutmuyoruz.

6. Tekrarlar (Pıt-pıt şıp-şıp) veya ritmik sayma (bir değil, iki değil tam üç tane gibi) ifadeler kullanmak önemli. Annesi bir sepet meyve getirmiş. İçinde neler olabilir mesela? Gibi sorular ile çocuğun interaktif katılımı sağlanabilir.

7. Masal anlatırken betimleme-eylem ve duygu dengesine dikkat ediyoruz. Önce tavşanı, çocuğun 3 boyutlu olarak gözünde canlandırabileceği şekilde betimliyoruz. Tavşanın başına gelen olayları anlatırken de tavşanın duygularını da mutlaka tanımlıyoruz.

8. Bu konu ile ilgili duayen isim “Judith Malika Liberman”. Kendisinin masal atölyeleri ve seminerleri oluyor. Sosyal medyadan takip etmenizi öneririm. Ayrıca “Ayşegül Dede” de bu konudaki uzman isimlerden biri. Her ikisinin de konuya ilişkin kitapları var. Özellikte Judith’i canlı olarak dinlemeyi çok istiyorum. Kendisinin NTV Radyo’da Masal Bu Ya diye bir programı varmış. Aynı zamanda Tedx konuşmaları varmış. İnternetten en kısa zamanda bakacağım.

9. Masalın nasıl anlatılması gerektiği konusunda you tube’da Torun Tombalak - Nurten Ceceli Alkan” diye aratırsanız anlattığı masalları izleyebilirsiniz.
muazzam.

Dyson ve rainbow kendin kullanacaksan kesinlikle mantıklı ancak temizliğe yardımcı bayan alınıyorsa sıkıntılı.
Yardımcım temizlikten kazandığı parayla kendine de Dyson aldı,o nedenle çok dikkatli.
Bir de benim başkalarına değişik gelen bir alışkanlığım var,ben temizlikten önceki akşam koridordaki yolluklarımı,mutfaktaki,tüm odalardaki küçük halılarımı,çok güzel bir şekilde süpürüp,rulo yapıp kenara alıyorum, ertesi gün boş alan süpürüp silindikten sonra halılar,yerine seriliyor. salondaki kaldıramıyorum birinin üzerinde masa,diğerinin üzerinde sehpa var.
Onlar ayda bir büyük temizlikte çekiliyor.
Dolayısıyla süpürge yardımcı tarafından çok uzun sure kullanılmıyor.

Yardımcım temizlikten kazandığı parayla kendine de Dyson aldı,o nedenle çok dikkatli.
Bir de benim başkalarına değişik gelen bir alışkanlığım var,ben temizlikten önceki akşam koridordaki yolluklarımı,mutfaktaki,tüm odalardaki küçük halılarımı,çok güzel bir şekilde süpürüp,rulo yapıp kenara alıyorum, ertesi gün boş alan süpürüp silindikten sonra halılar,yerine seriliyor. salondaki kaldıramıyorum birinin üzerinde masa,diğerinin üzerinde sehpa var.
Onlar ayda bir büyük temizlikte çekiliyor.
Dolayısıyla süpürge yardımcı tarafından çok uzun sure kullanılmıyor.
Güzel bir alışkanlıkmış. Bizim evde haftanın 5 günü gelip hem kızıma bakan, hem de ev işlerini halleden bir ablamız var. Çok iyidir ancak son beş yılda elinde kalan elektronik eşya sayısı bir hayli fazla:) Dyson süpürge de bunlardan biri maalesef.

Uygulamalı 4 anlaşmayı bitirdim. İçinde epey egzersiz var. Onları yaptıktan sonra özetini paylaşacağım. Önce 4 anlaşmayı, sonra da bu kitabı bitirdim. Almak isteyenlere tavsiyem, sadece uygulamalı olanı almaları olur. Diğer kitap kısa olmasına rağmen kendini çok tekrar ediyor.

derin sularda derin sularda size bir şey danışmak istiyorum. Kızım anasınıfında okuyor ve okulda modern dans dersi var. Mayıs sonu gösterileri var. Kızım geçen ay dans dersine gitmek istemediğini söylediğinde, bu durumu sınıf öğretmeni ve müdür yardımcısı ile paylaşmıştım. Hem kızımla hem öğretmen ile görüşmüşlerdi ve problem çözülmüştü. Ancak şu an o dönem çalıştıkları dansı bitirip yıl sonu gösterisine hazırlanmaya başladılar.

Geçen gün veli toplantısında dans öğretmenine kızımın hareketleri yapmakta zorlandığını ve bu nedenle üzüldüğünü, eğer müziği ve hareketleri paylaşabilirse evde beraber çalışmak istediğimizi söyledim. Gösterinin süpriz olacağını ve bu nedenle paylaşamayacağını söyledi.

Kızım bu sabah uyandığında “Gösteri hareketleri çok zor, yapamıyorum lütfen beni dans dersine gönderme” diye çok ağladı. Gösteriye mümkünse çıkmak istemediğini söyledi. Bilmediğimi ve öğreneceğimi söyledim. Ayrıca her şeyi çok iyi yapmak zorunda olmadığını, elinden geleni yapmasının yeterli olduğunu ve zaten herkesin yaptığı dansı alkışlayacağını söyledim.

Kızım özgüveni yüksek bir çocuk. Sahne ve sunum konusunda şimdiye kadar sıkıntı yaşamadı. Eğer onu gösteriye çıkmaya zorlarsam ve sahnede yapamadığını deneyimlerse ileriki hayatında sahneye çıkma konusunda sıkıntı yaşamasından endişe ediyorum. Bir taraftan da eğer gösteriden alırsam, karşısına çıkan zorlukla kendisi mücadele etmemiş, bizim tarafımızdan kurtarılmış olacak. Karşısına çıkan her zorlukta kurtarılmayı bekleyen bir insana dönüşsün istemiyorum.

Sizin fikrinizi almak istedim. Bu durumda ebeveyn olarak nasıl davranmalıyız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle okul öncesi dönemde,
çocukları zorlayıcı,hazırlığı ciddi vakit alan
ve yorucu yılsonu gösterilerini,
erken çocukluk uzman olarak kesinlikle onaylamıyorum.
Bir çok özel kurum bu gösterileri,
hem kurumun reklamını yapma
hem de velilerini memnun etme adına yapıyor.

Eğer amaç sadece çocukların özgüvenli bir şekilde sahneye çıkmaları olsaydı,
öğretmenin sizinle işbirliği yapmasını,
müziği ve hareketlerin en azından bir kısmını paylaşmasını beklerdim.
Her çocuğun her alana ilgisi ve yeteneği olmasını bekleyemeyiz.
Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni,
çocukları,yeteneklerine göre gruplara ayırarak,
kısa kısa,farklı gösterilere de çıkarabilirlerdi.
'İlle de dans,mecburen dans' diye ısrar etmenin anlamlı ve faydalı olmadığını düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuz kendini rahat
ve net bir şekilde ifade edebiliyor.
Bu konuda çocuğunuzu dinlemenizi,
onun duygusal ritmine uyumanızı öneririm.
Bu konuda çocuğunuzun vazgeçişine onay veren tavrınız,rutin ve sıradan,gündelik zorluklardan kaçmak isteyen çocuğa yardımcı olan ebeveyn tarzı değil.
buradaki onayla,sürekli çocuğunu koruyup kollayan,zorluklardan kaçmasına onay veren ebeveyn tavrı arasında bir nüans farkı var.

Şöyle bir durum da söz konusu;
muhtemelen siz kızınızın gösteriye çıkmaktan vazgeçtiğini ve sizin de bu duruma onay verdiğinizi söylediğinizde,
okul yönetimi,öğretmeninize,
müziği ve hareketleri sizinle paylaşıp,
kızınızı gösteriye çıkarması yönünde talimat verecektir.
umarım yeterince açıklayacı ve yardımcı olabilmişimdir.

bugün dünden başlar fikri çok hoşuma gitti.
demek plan dünden oluşturmaliyiz ben bunu denemişliğim vardir.
işten çikinca eşim almaya gelecek
kızımı alip markete gidecez.
marketten gelincede eşim yemegi yapacak. izgara tavuk işi eşime ait:D
bende iki planim var birini seçmem gerekiyo.
kızımı banyosunu yapacagim yada banyo wc temizleyecegim. çamaşirlarimi düzenleyecegim. sizce ne düşünüyorsun

Back