• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Öncelikle okul öncesi dönemde,
çocukları zorlayıcı,hazırlığı ciddi vakit alan
ve yorucu yılsonu gösterilerini,
erken çocukluk uzman olarak kesinlikle onaylamıyorum.
Bir çok özel kurum bu gösterileri,
hem kurumun reklamını yapma
hem de velilerini memnun etme adına yapıyor.

Eğer amaç sadece çocukların özgüvenli bir şekilde sahneye çıkmaları olsaydı,
öğretmenin sizinle işbirliği yapmasını,
müziği ve hareketlerin en azından bir kısmını paylaşmasını beklerdim.
Her çocuğun her alana ilgisi ve yeteneği olmasını bekleyemeyiz.
Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni,
çocukları,yeteneklerine göre gruplara ayırarak,
kısa kısa,farklı gösterilere de çıkarabilirlerdi.
'İlle de dans,mecburen dans' diye ısrar etmenin anlamlı ve faydalı olmadığını düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuz kendini rahat
ve net bir şekilde ifade edebiliyor.
Bu konuda çocuğunuzu dinlemenizi,
onun duygusal ritmine uyumanızı öneririm.
Bu konuda çocuğunuzun vazgeçişine onay veren tavrınız,rutin ve sıradan,gündelik zorluklardan kaçmak isteyen çocuğa yardımcı olan ebeveyn tarzı değil.
buradaki onayla,sürekli çocuğunu koruyup kollayan,zorluklardan kaçmasına onay veren ebeveyn tavrı arasında bir nüans farkı var.

Şöyle bir durum da söz konusu;
muhtemelen siz kızınızın gösteriye çıkmaktan vazgeçtiğini ve sizin de bu duruma onay verdiğinizi söylediğinizde,
okul yönetimi,öğretmeninize,
müziği ve hareketleri sizinle paylaşıp,
kızınızı gösteriye çıkarması yönünde talimat verecektir.
umarım yeterince açıklayacı ve yardımcı olabilmişimdir.
Harika yazmissiniz ben de sizin gibi dusnuyrm

Öncelikle okul öncesi dönemde,
çocukları zorlayıcı,hazırlığı ciddi vakit alan
ve yorucu yılsonu gösterilerini,
erken çocukluk uzman olarak kesinlikle onaylamıyorum.
Bir çok özel kurum bu gösterileri,
hem kurumun reklamını yapma
hem de velilerini memnun etme adına yapıyor.

Eğer amaç sadece çocukların özgüvenli bir şekilde sahneye çıkmaları olsaydı,
öğretmenin sizinle işbirliği yapmasını,
müziği ve hareketlerin en azından bir kısmını paylaşmasını beklerdim.
Her çocuğun her alana ilgisi ve yeteneği olmasını bekleyemeyiz.
Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni,
çocukları,yeteneklerine göre gruplara ayırarak,
kısa kısa,farklı gösterilere de çıkarabilirlerdi.
'İlle de dans,mecburen dans' diye ısrar etmenin anlamlı ve faydalı olmadığını düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuz kendini rahat
ve net bir şekilde ifade edebiliyor.
Bu konuda çocuğunuzu dinlemenizi,
onun duygusal ritmine uyumanızı öneririm.
Bu konuda çocuğunuzun vazgeçişine onay veren tavrınız,rutin ve sıradan,gündelik zorluklardan kaçmak isteyen çocuğa yardımcı olan ebeveyn tarzı değil.
buradaki onayla,sürekli çocuğunu koruyup kollayan,zorluklardan kaçmasına onay veren ebeveyn tavrı arasında bir nüans farkı var.

Şöyle bir durum da söz konusu;
muhtemelen siz kızınızın gösteriye çıkmaktan vazgeçtiğini ve sizin de bu duruma onay verdiğinizi söylediğinizde,
okul yönetimi,öğretmeninize,
müziği ve hareketleri sizinle paylaşıp,
kızınızı gösteriye çıkarması yönünde talimat verecektir.
umarım yeterince açıklayacı ve yardımcı olabilmişimdir.
Çok yardımcı oldunuz, gerçekten çok teşekkür ederim. Kreş seçerken sene sonu gösterisi yapmayan bir yer seçmiştim. Özellikle dikkat ettiğim konulardan biriydi. Ana sınıfında ise maalesef her okulda gösteri var.
Benim de konuya ilişkin tavrım, kızımı gösteriden çekmek yönünde. Acaba yanlış mı düşünüyorum diye tedirgindim. Mesajınızı okuyunca çok rahatladım. Akşam okul çıkışı kızımı alırken sınıf öğretmeni ile konuştum. O da kızımın daha fazla yıpranmaması görüşünde. Müdür yardımcısı ise sorunu çözecebileceklerini düşünüyor. Çarşambaya randevu aldım, kendisi ile detaylı görüşeceğiz bakalım.

Herkese merhabalar..
1 haftadır konuyu en baştan okuyorum. Kendi adıma çok yararlandığım bir konu oldu keşke daha önce görseydim diye düşündüm.
yaklaşık 2 yıldır (zaman zaman bozulsa da) düzenli ve sade bir hayat yaşamaya çalışıyorum.
8 yıllık evliyim. şimdilik çocuğumuz yok olması için uğraş veriyoruz inşallah olur ve burda okuduğum arkadaşlar gibi bir anne olurum çok imrendim size :KK23:
Yazarak planlama yapmak benimde büyük kurtarıcım yoksa herşeyi unutuyorum. Aylık olarak kendime bullet journal hazırlıyorum ve bir gece önceden yapacaklarımı yazıyorum. Ancak bende kendime bir manifesto hazırlamak istiyorum inşallah en kısa zamanda yapabilirim ve burda paylaşırım.
Bu arada biz de Eskişehirde yaşıyoruz sevgili konu sahibi elecda elecda nın da eskişehirli olduğunu öğrenince niyeyse kendimi daha yakın hissettim konuya aslen İzmirliyiz ama Eskişehir 2. memleketimiz oldu sanırım o yüzden:KK16:
@elecda ya konuyu açtığı ve paylaşım yapan tüm arkadaşlara da değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde görüşmek üzere iyi akşamlar herkese:KK25::KK25:

Ben çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz:KK50:
Ben Miele kullanıyorum. Dyson vardı ancak eve gelen temizlikçi bayanın biraz haşin kullanımı sonucu motoru yandı. Motor yenilemeye 1500 lira istedikleri için tamir ettirmedim. Miele'de kampanya vardı. Toz torbalı modelini 960 liraya aldık. Şu an çok memnunum. Philips maratonu çok duydum. Arnica'nın yaşadığınız bölgedeki servis durumuna bir bakmanızı tavsiye ederim. Yaygın bir servis ağı olmayabilir.
Tesekkür ederim elecda mielle yede bakayım fiyatı istediğim aralıktaymış. Servis durumunu hiç düşünmemiştim tesekkür ederim

Ben de Miele'nin şarjlı,yuvarlak,kendi kendine süpürüp şarj olan 'modern gırgırından' almak istiyorum.
Yaygınlaşırsa,fiyatı belki düşer diye ümid ediyorum.
Evin emek ve zaman harcamadan,
üstten bile olsa süpürülme fikri,
çok cazip geliyor.

Ben de Miele'nin şarjlı,yuvarlak,kendi kendine süpürüp şarj olan 'modern gırgırından' almak istiyorum.
Yaygınlaşırsa,fiyatı belki düşer diye ümid ediyorum.
Evin emek ve zaman harcamadan,
üstten bile olsa süpürülme fikri,
çok cazip geliyor.

Günaydınlar,
o süpürge sapını ileri geri ettirmek zaten kolumu çok yoruyor.
Kendi kendine süpürme fikri çok işlevsel :KK24:
Sen çorba yaparken ev süpürülüyor ne güzel.
Belki ilerde sulu versiyonunu da yaparlar da, hem süpürür hemde silinmiş gibi olur

Günaydınlar,
Belki ilerde sulu versiyonunu da yaparlar da, hem süpürür hemde silinmiş gibi olur
'El arttırıyorum' diyorsunuz.
Ne diyeyim,haydi inşallah.
Gerçi bunu da yaparlarsa,
hepten yerinden kalkmaz insanlar.
Bu otomatikleşme iyi mi,kötü mü bilemedim.

Günaydınlar,
Günaydın ,
aslında silen modelleride varmış. Az önce merak edip araştırırırken denk geldim. Çok hoşuma gitti ama şu anda onu alacak bütçem yok maalesef :KK43:

Herkese merhabalar..
1 haftadır konuyu en baştan okuyorum. Kendi adıma çok yararlandığım bir konu oldu keşke daha önce görseydim diye düşündüm.
yaklaşık 2 yıldır (zaman zaman bozulsa da) düzenli ve sade bir hayat yaşamaya çalışıyorum.
8 yıllık evliyim. şimdilik çocuğumuz yok olması için uğraş veriyoruz inşallah olur ve burda okuduğum arkadaşlar gibi bir anne olurum çok imrendim size :KK23:
Yazarak planlama yapmak benimde büyük kurtarıcım yoksa herşeyi unutuyorum. Aylık olarak kendime bullet journal hazırlıyorum ve bir gece önceden yapacaklarımı yazıyorum. Ancak bende kendime bir manifesto hazırlamak istiyorum inşallah en kısa zamanda yapabilirim ve burda paylaşırım.
Bu arada biz de Eskişehirde yaşıyoruz sevgili konu sahibi elecda elecda nın da eskişehirli olduğunu öğrenince niyeyse kendimi daha yakın hissettim konuya aslen İzmirliyiz ama Eskişehir 2. memleketimiz oldu sanırım o yüzden:KK16:
@elecda ya konuyu açtığı ve paylaşım yapan tüm arkadaşlara da değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde görüşmek üzere iyi akşamlar herkese:KK25::KK25:
aaa elecda eskişehirli mi? çok şaşirdim :)
bende eskişehirliyim Bilecik'e Gelin gittim.:)

Herkese merhabalar..
Hoş geldiniz :KK50:
Mia- Mia- dan sonra bir Eskişehirli daha katıldı aramıza:) Manifestonuzu bekliyorum.
Sevgiler:KK200:

Selamlar,

Dün akşam Ela’yı bugün okula göndermeyip işe getirmeye karar verdim. Bu nedenle sabah 06:30’da değil, İpek Hanım’ın seslenmesiyle 07:00’de uyandım. Nefes egzersizini yaptım. Limonlu suyumu içtim. Kahvaltımı yaptım ancak ceviz kalmamıştı, dolayısıyla tam doymadan kalktım masadan. Sporumu yaptım. Hazırlandım ve kızımla işe geldik. Neredeyse burada büyüdü sayılır:) Bebekken ablanın her işi olduğunda buraya getirdim. 2-3 yaşlarındayken önüne uçak motor parçaları ile kesici olmayan alet edevat verirdik, epey oyalanırdı:) Şimdi oda oda geziyor:)

Sabah kahvaltısı yeterli olmadığı için öğle yemeği yedim ancak tatlıyı yemedim.

Günlük rutinde esnekliğe açık olmak, değişken durumlar karşısında “elinden gelenin en iyisini yapmak” şeklinde bir yaklaşımda bulunmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.

Selamlar,

Dün akşam Ela’yı bugün okula göndermeyip işe getirmeye karar verdim. Bu nedenle sabah 06:30’da değil, İpek Hanım’ın seslenmesiyle 07:00’de uyandım. Nefes egzersizini yaptım. Limonlu suyumu içtim. Kahvaltımı yaptım ancak ceviz kalmamıştı, dolayısıyla tam doymadan kalktım masadan. Sporumu yaptım. Hazırlandım ve kızımla işe geldik. Neredeyse burada büyüdü sayılır:) Bebekken ablanın her işi olduğunda buraya getirdim. 2-3 yaşlarındayken önüne uçak motor parçaları ile kesici olmayan alet edevat verirdik, epey oyalanırdı:) Şimdi oda oda geziyor:)

Günlük rutinde esnekliğe açık olmak, değişken durumlar karşısında “elinden gelenin en iyisini yapmak” şeklinde bir yaklaşımda bulunmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.

Bu hafta bende rutinlerime geri döndüm ve çok mutluyum.

kızlar azıcıkta yatırım konularından bahsetsek şimdi benim biraz vadeli mevduat hesabımda param var birazda dolar hesabımda şimdi bu ay maaşımdan 2000 tl likte euro alsam diye düşünüyorum uzmanlar çeşitli yatırım araçlarında birikimleriniz olsun diyorlar ama böyle yapınca da miktarlar bölünüyor. mesela tamamını mevduata atsam yada hepsini dolar yapsam daha çok kazandırıyor. sizin fikirleriniz nedir bu konularda.

Merhaba,
Tesadüfen gördüğüm bu başlığa yapışıp kaldım 💚 En faydalı konulardan biri olmuş.

2017 de açılmış kesin bırakmıştır konu sahibi deyip en son sayfaya geldim ki elecda elecda nın istikrarı beni utandırdı 🍀
willedwoman willedwoman ın yatırım konusundaki kararsızlığı üzerine yazmak istedim.
Yatırımın hangi vadede hangi acil ihtiyaçlar doğrultusunda ne kadar bekletilebileceği gibi kişisel detaylar içerse de araştırdığım kadarıyla tavsiye edilen şunlar;
5 parçaya bölünüp 5/2 nin yani 2 parçanın daima eli rahatlatmak için (alım-satımlardaki pozisyonlar açısından)Tl de bırakılması
Kalan 5/3 ün ise farklı enstrümanlara yatırım yapılması
Yani 1 parça usd 1 parça euro 1 parça sterlin ya da altın gibi

Bunların alım zamanlarını (yüksekten almamak için)seçerken ise pariteyi (euro/usd ) baz alabilirsiniz(düşükse usd alınabilir tl ile yüksekse euro alınabilir gibi)
ve devamında da parite takibiyle hiç tl ye girmeden usd ile euro arasında dönüştürerek elinizdeki enstrümanı artırabilirsiniz
Parite düşük ise örn 1,13 ve altı usd yi euro ya çevirip
Parite yükseldiğinde örn 1’i,60 ve üzeri euro yu usd ye çevirdiğinizde aradaki fark sizin elinizdeki usd nizi de artırmış olur.
(Parite makaslarına göre bankalar farklılık gösterir bankanızı iyi seçmelisiniz)
İster uzun ister orta vade isterseniz al-sat çı olun daima piyasayı takip edeceğiniz bir siteye hergün göz atmanız da faydalı olacaktır.

Keyifle , sağlıkla yatırımlarımızı kullandığımız aydınlık günler olsun hepimize,
Sevgiler

Merhaba,
Tesadüfen gördüğüm bu başlığa yapışıp kaldım 💚 En faydalı konulardan biri olmuş.

2017 de açılmış kesin bırakmıştır konu sahibi deyip en son sayfaya geldim ki elecda elecda nın istikrarı beni utandırdı 🍀
willedwoman willedwoman ın yatırım konusundaki kararsızlığı üzerine yazmak istedim.
Yatırımın hangi vadede hangi acil ihtiyaçlar doğrultusunda ne kadar bekletilebileceği gibi kişisel detaylar içerse de araştırdığım kadarıyla tavsiye edilen şunlar;
5 parçaya bölünüp 5/2 nin yani 2 parçanın daima eli rahatlatmak için (alım-satımlardaki pozisyonlar açısından)Tl de bırakılması
Kalan 5/3 ün ise farklı enstrümanlara yatırım yapılması
Yani 1 parça usd 1 parça euro 1 parça sterlin ya da altın gibi

Bunların alım zamanlarını (yüksekten almamak için)seçerken ise pariteyi (euro/usd ) baz alabilirsiniz(düşükse usd alınabilir tl ile yüksekse euro alınabilir gibi)
ve devamında da parite takibiyle hiç tl ye girmeden usd ile euro arasında dönüştürerek elinizdeki enstrümanı artırabilirsiniz
Parite düşük ise örn 1,13 ve altı usd yi euro ya çevirip
Parite yükseldiğinde örn 1’i,60 ve üzeri euro yu usd ye çevirdiğinizde aradaki fark sizin elinizdeki usd nizi de artırmış olur.
(Parite makaslarına göre bankalar farklılık gösterir bankanızı iyi seçmelisiniz)
İster uzun ister orta vade isterseniz al-sat çı olun daima piyasayı takip edeceğiniz bir siteye hergün göz atmanız da faydalı olacaktır.

Keyifle , sağlıkla yatırımlarımızı kullandığımız aydınlık günler olsun hepimize,
Sevgiler
cevabınız benim için çok aydınlatıcı oldu cok teşekkür ederim.

Selamlar,

ne güzel örnek..
Olaylara ılımlı ve pozitif yaklaşımınız sanırım o olayı çözülebilir hale getiriyor.
Ben olsam kızımı bırakamıyorum diyerek izin kullanır işe gitmezdim sanırım.

Selamlar.

Sormak istediğim; Özellikle adet dönemlerimde yoğun migren ağrısı çekiyorum.
Neler önerirsiniz?

Bu sıralar yoğun geçiyor günlerim, kızım sağolsun kendini 23 nisandaki her gösteriye ekletmiş: )
Hem sınıf gösterisinde hem koroda hem de jimnastik grubundaki gösterisinde. Hepsinin kıyafetleri de ayrı olunca bana
iş çıkıyor. Sosyal olması hoşuma gitse de bir yere girseydi iyiydi: )

Dün evdeydim, işe gelmedim ama anladım ki ben ev hanımı olsam tembel birşey olup çıkarım sanırım: ( Dün hiçbirşey yapmadan koca günü bitirdim.
Çalışmak bana düzen ve disiplin sağlıyor sanırım.

Back