Popüler Konu Verimli Rutin

elecda
keratin yüklemesi yaptırmıştım ben, sonrasında fönlüyorlar (brezilya fönü)
her yıkamada keratin şampuanı kullanmak ve saç kurutma makinesiyle iyice tarayarak kurutmak gerekiyor
tamamen fönlü gibi olmasa da düzgün duruyor, saçlarda kabarma olmuyor..

haklısın elecda , olumsuz noktaları da yazmakla başlamalıyım.
Böylece eksiklerimi, hatalarımı görebilirim.
Zamanla artıya geçecektir.
bunu deneyeceğim.
Özellikle sabahları erken kalkmakla başlamalı.

Günaydın kızlar,
Bugün 6 da kalktım ve uyumadım tekrar. Evde birlikte güzel bir kahvaltı yapmak oldu ödülü.
Evde yapmadığımızda iş yerinde eşimle kahvaltı yapabildiğimiz için zorlamıyorum çoğu zaman ama böylesi de güzel oluyor. Güzel günler dilerim.

Evet bunlar yaptığımız aktiviteler, ben haberlere karşı olan ilgisinin gereksiz olduğunu kabul etmesini istiyorum sadece :) Tarih dergisi hiç almamıştım bunu deneyebilirim teşekkürler.

Ben de sabah namazı için 5 buçukta kalkıyorum ama geri yatıyorum... ve mışıl mışıl uyuyorum 7.30’a kadar:))) çok erken kalkmayı alışkanlık haline getirdim bir dönem ama hoşuma gitmedi. İşe gelince çoktan 3-4 saattir uyanık olmak bende mutluluk hissi yaratmadı. Ama bu bikaç sene önceydi. Belki değişmişimdir. Gerçi bu aralar uykuya doyamıyorum.

Saat 7.30’da kalkıp 8’de hep beraber evden çıkmayı başarıyoruz. Kahvaltıyı evde yapmıyoruz. Üstelik çok şükür sabah gerginliği yaşamadan fıt fıt fıt seri bir şekilde hazırlanıp arızasız evden çıkabilmeyi başarıyoruz.

Son düzenleme:

Haber okumayla ilgili aynı şeyleri düşünüyorum yazıda anlatılanlarla. Türkçede karşılığı yok sanırım. İngilizcede information ve knowledge diye iki tanım vardır. Haberler sadece information sunar insana. Ben knowledge’ın peşindeyim. O yüzden haber takip etmiyorum.

Aynen bende çoğu zaman uyuyamasam da geri yatıyorum ama bizi hangisi daha çok mutlu ediyorsa onu yapmalıyız. Çok zorlamamalı insan.

elecda Babilin En Zengin Adamında gelirinizin onda birini kesin biriktirin diyor yanlış anlamadım sanırım. Bu birikimin dişe dokunur bir şeye dönüşmesi çok zor geldi. Eğer çok uçuk paralar kazanmıyorsak. Burada önce geliri yükseltmeliyiz mesajımı almalıyım :) Çoğu zaman gelirinizin en az beşte birini biriktirin gibi yazılar okuyorum. Hatta çok daha fazlasını biriktirmeyi önerenler var. Kitap bu yönüyle ilginçmiş. Gelirimizin onda dokuzunu harcamak uzun bir süreçte mutlu hissettirir mi acaba? Ülke koşullarını da dikkate alınca, biraz iyimser geldi ama açıkçası denemek isterdim.

Sağlıklı Yaşam:

Sanırım bu kısım iyi gidiyor. Gluten, şeker ve paketli gıda tüketmiyorum. Evdekilerin daha az tüketmesini sağlamaya çalışıyorum. Akşam yemeklerimiz ve kahvaltılarımız oldukça sade. Evde hamurişi hiç yapmıyorum. Salata yapmaya özen gösteriyorum. Haftaiçi kahvaltıyı ve öğle yemeklerini evden işe götürüyorum. Temiz, kalorisi az kendi yemeklerimi yemek beni mutlu ediyor. Spor maalesef yapmıyorum. Ama günlük 7000 adım atıyorum. Bu benim vicdanımı rahatlatıyor. Bol bol ege otu yiyorum bikaç aydır. Her ottan en az bir kere alıp pişirmeye çalışıyorum. Eşim ve kıZım yemese de ben kendim için pişiriyorum. Daha çok sebze yemeye dikkat ediyorum. Turşumu sirkemi evde kuruyorum. Ev yoğurdu mayalıyorum. Evde naturalive’in ürünlerini kullanıyorum. ( deterjan hariç) eşimi deodarant kullanmaması için ikna etmeye çalışıyorum. Evde sprayli hiç bir şey kullanmıyorum. Bunları yaparken eşimi zorlamıyorum. Kendisi bana uyarsa uyuyor, uymazsa baskı kesinlikle yapmıyorum. Eşim ve kızım arada abur cubur yiyor. Çikolata, büsküvi, gofret vs... keşke yemeseler ama kendi iradelerine saygı duyuyorum. Kalanları genelde saklıyorum. Gözönünden kaldırınca ertesi güne unutuyorlar, sonra çöpe atıyorum. Doğal kurutulmuş meyve ve kuruyemiş her daim evde bulunuyor. Kızım atıştırma istediğinde onlardan veriyorum. Babası marketten paketli gıda aldıysa birlikte yiyorlar ona karışmıyorum.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik:

Bu konuda geçen haftalarda olan iki olay beni çok mutlu etti. Anlatmak isterim.

KıZım 6 yaşında. İkimizin de farklı sebeplerden kötü geçmişti günü. Bir araya geldiğimizde ikimiz de gergindik. BiraZ ağladı kızım bana sarıldı, ben zaten darmadumanımdım. Kafamda bir milyon soru... (başım yine neden ağrıyor??) Evde bizden başka kimse yoktu. Sonra takıldık birlikte, sohbet ettik, puzzle yapıp onu boyadık, yemek yedik. Akşam bittiğinde ikimiz de huzur doluyduk. Birbirimize bu kadar doğal bir şekilde iyi geldiğimizi farketmek beni çok mutlu etti. Her şey olağan akışında, ekstra çaba sarfetmeden sadece birlikte birşeyler yapmak iyileştirmişti bizi. Çok kıymet buldum bunda.

Bir diğeri de babası kızımı tehdit etti.. “şöyle şöyle yaparsan annen kızar sana” diye. Evde hep ben kötü polistim çünkü. Kızım babasına cevap olarak “hayır baba!! Annem kolay kolay kızmaz bana” dedi. Daha önceleri çok kızan bir anneydim. Ama bunu değiştirmek için çabaladım. Ve sanırım başarmışım. Kızımın bu cümlesi çok mutlu etti beni.

Çok güzel, demek ki farkında olarak düzeltmeye çalıştığınız şeylerde başarılı oluyorsunuz, tebrik ederim.

Günaydın hanımlar,
Bu sayfa bende bağımlılık yaptı. İşe geliyorum . Maillere baktıktan sonra ilk işim buraya girip , elecda , R Roasanayma , @binhuzunluhaz ne yazmış neyi kaçırdım diye bakmak oluyor. O yüzden bizleri çok ihmal etmeyin lütfen hanımlar :)

Bugün kendime maşallah deyim , kendi kendime nazar değdirmeyim , Ankara nın sabah güneşinden midir nedir , çok mutlu ve umutluyum. İnşallah güzel şeyler olacak hayatımda hissediyorum :)
Her sabah uyanınca diş fırçalama banyo muhabbetinden sonra ilk işim bir kaşık çörek otu yağımı içmek oluyor. Aslında eskiden Çörek otunu karabiber çekeceğinden çeker, kestane balı ile karıştırır , aç karnına bir kaşık yerdim. Reflü sıkıntım vardı ve inanın çok iyi geldi. Gitti kalmadı diyebilirim. Ama şimdi üşengeçliğimden yağını içip bırakıyorum çörek otunun. Diğer karışıma dönmem lazım en kısa zamanda :)
Sonra işe geliyorum ve ılık suya kendi yaptığım elma sirkesinden koyup içiyorum. Sonrası artık öğle yemeğine kadar sadece su ve çay.
Akşam yemeğini tamamen kesmek istiyorum ama pek olmuyor. Oğlanın yeme düzeni olsun diye , her akşam masa hazırlanıyor ve oturunca mecburen bir iki şey yeniyor. Yemezsem çünkü oğluşum hemen " ama annemde yemiyor " diye savunmaya geçiyor
Akşamları erken yatmak imkansız gibi birşey. Saat 10 veya 10,30 gibi oğlum uyumuş oluyor. O saatten sonra da kalan ev işleri filan onlarla uğraşıyorum.
Benim için sabahları metroda geçirdiğim saatler kitap okuma ve ders çalışma saatleri. Açık öğretimden çocuk gelişim okuyorum bu arada. Aslında sabahları erken kalkıp biraz okumak istiyorum ama henüz gerçekleştiremedim.
Benim rutinimde bu kadar. Umarım sıkmamışımdır :))

Ne güzel yazmışsın sen de... övgün için de teşekkür ederim canım. Ben de sabah mutlu kalktım, dinç hissettim kendimi. Uyandığımda başım ağrımıyorsa çok mutlu oluyorum çünkü artık. Sabah kızımla da paylaştım. Ne güzel bir gün değil mi dedim. Neden diye sordu? Sağlıklı olduğumuzu, hazırlanıp benim işe onun okula gidecek olmasının çok kıymetli olduğunu, akşam da birlikte gezme planımız olduğunu, bunların hepsinin mutluluk sebebi olduğunu anlattım. Haklısın annecim dedi. Çok kolay mutlu olabilen minnak bir kızım var çok şükür.

Hava İzmir’de yağmurlu ama artık bu havayı da sevmeyi öğrendim. Sakin, huzurlu ve dinçim...

Her zaman böyle olmuyorum tabii. Ben çok çabuk sıkılan bir insanım. Bu hep böyle oldu. Varoluşsal sıkıntılar çektiğim çok oluyor. Kendimi bu bedene, mekana ve zamana hapsedilmiş hissediyorum. Sıkılmanın, usanmanın olmadığı cenneti hayal ediyorum. Bol bol özgürce gezdiğim rüyalarıma sığınıyorum. Ama bugün öyle bir ruh halinde değilim:) mutlu ve umarsızım...

merhabalar..burayi yeni kesfettim cok faydali bi başlık olmuş..
saglikli yaşam: bu konuda biraz yol aldim galiba :) her hafta pazara gidip kahvaltiligimizi meyve sebzemizi aliyorum.yogurdu evde kendim yapiyorum.disarda yemek yemeyi cok azalttik zaten eskisi gibi keyif de vermiyo cok sagliksiz geliyo.disarda yersek baligi tercih ediyoruz.
spor olarak sadece yuruyus yapiyorum 1aydir.dogum yapali 4 ay oldu ve hala verilecek 7 kilom var.hedefim evde leslie ve ya pilates yapmak.bugunki hedefim bebisi anneme birakip hamama gitmek :)

annelik: henüz çok yeniyim :) hayatima bambaska bir anlam katti.cok mutluyum bu konuda umarim iyi bir anne olabilirim.

duzenli ev: temmuz ayinda kendi evimize tasindik.yavas yavas duzene girdi.eksiklerimiz var ama zamanla halledilir.hamileyken kiyafetlerimi baya bi ayıklayip kizilayin dolabina attim.aslinda dolabim belki birgun giyerim diye beklettigim kiyafetlerle dolu.giyecek birsey de bulamiyorum.simdiki hedefim dolabimi sadelestirmek.ise eylülde basliycam.ogretmenim.ise baslamadan birkac parca gomlek/pantolon alcam.umarim biraz kilo vermis olurum.

iyi gorunmek: bu konuda baya uzgunum saclarim cok dökülüyor.su an 61 kiloyum.emzirdigim icin lazere de gitmiyorum.biraz degisiklik istiyorum ama nerden nasil basliycami bilmiyorum.

iş hayati: dogumdan dolayi ara verdim.yazin evde biraz calisip yeni doneme daha iyi baslamak istiyorum.

para yonetimi: toplam 4bin civari aylik kredi odememiz var.ev kredimizin son 2bucuk yili kaldi.diger kredimizin 3yili var.tek olumlu yani son kredimizle eksi hesaplarimizi ve kartlarimizi odedik.simdi kart kullanmamaya calisiyoruz.

toplumsal fayda: sadece bi vakifa küçük odemeler yapiyorum.

Ben bu onda bir konusunu şu şekilde yorumladım. Hiç bir amacı olmayan bir para olacak bu. Uzun vadede az az birikecek. Onda ikiyi de borca ayırın diyor. Eğer borç yoksa birikim miktarı onda üçe kadar çekilebilir.

Selamlar,

Bugün işyerinde bir toplantı vardı. Yeni bitti
Beyin ölümüm gerçekleşmiş vaziyette eve gidiyorum. Yarın kızımın kreşten arkadaşlarının anneleri ile yaptığımız güne gideceğim. Herkes bir çeşit yapıyor. Ben de üzümlü cevizli kek yapıp götüreceğim.

Düzenli ve Sade Bir Ev:

Elecda Sayesinde bu yıl çok yol katettim. Aşama aşama bütün evi sadeleştirdim. Önceden evin neresinde ne var bilmediğim oluyordu. Özellikle yüklükte ve baza altında. Ayıklama yaptım ve yaklaşık yarı yarıya azalttım. Sonra yüklükte ne varsa liste yaptım, kapağına astım. Baza altı çok karışıktı, kızımın küçülen eşyalarının hepsi poşet poşet duruyordu. Ayrıca annemin çehiz için yaptıkları şeyler küçük küçük bohçalarda duruyordu. Birşey aradığım zaman hepsini açmam gerekiyordu ki bu durum çok sinir bozucuydu. Bazanın toparlanması iki ayımdan fazlasını aldı. Önce küçülen kıyafetleri eledim, yarı yarıya elden çıkarttım. Elden çıkardklarım 15 poşetti geriye kalanlar sevdiğim kıyafetler ve faydalı olabileceklerdi. Onları da yaş yaş ayırdım ve şeffaf poşetlere koydum. Üstüne hangi yaşa ait olduklarını yazdım. Bazaya yerleştirdim. İlerde kızım olursa işim çok kolay olacak. Olmazsa elden çıkaracağım.

Çehiz bohçalarına gelince, onların üstüne içinde ne olduğunu yazdığım kağıtlar yapıştırdım. Havlular, masa örtüleri, danteller gibi... Bazanın boyuna uygun üç tane hurç aldım, bohçaları hurçlara yerleştirdim. Ve her hurcun üstüne içindeki bohçaların listesini yapıştırdım. Şimdi yeni bir havluya mı ihtiyacım var önce hurçların üstündeki listeden hangi hurçta olduğunu buluyorum. O hurçtan da bohçanın üzerindeki kağıttan havlular bohçasını buluyorum. İşim çok kolaylaştı.

Kıyafet elemesi yapınca eşimle benim yazlık kışlık tüm kıyafetlerimiz gardroba sığar oldu. Üstteki raflara ikeadan kutular aldım. Toplam altı tane. Mevsim dışındaki kıyafetleri bu kutulara yerleştirdim. Kutular maalesef etiketsiz. Etiket alıp yapıştırmayı düşünüyorum.

Bunlar dışında mayıs ayında yazlık kışlık değişikliği yapınca kışın hiç giymediğim parçaları, kızımın küçülen kıyafetlerini elden çıkartacağım.

Eklentiler

• 02351BDB-0955-47C3-B194-6E04007A657A.jpeg
    46,1 KB · Görüntüleme: 166
  • 2EC47A3A-ADAD-4318-8386-3C899F884002.jpeg
    114,2 KB · Görüntüleme: 164
  • 7F75E5FF-5D9C-4285-A524-2C7FFEA07F9F.jpeg
    138,9 KB · Görüntüleme: 164
  • 6E238AC7-17F8-4C66-853A-5F0954BD4372.jpeg
    164,4 KB · Görüntüleme: 181
  • 4169E34C-87B5-49C7-8622-92AEBCD2D051.jpeg
    99,4 KB · Görüntüleme: 176
Çok güzel olmuş elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…