Mesela para yönetimi, bu ay ne yaptın ne ettin, ne yapmayı ya da almayı hedefliyorsun, ne gibi hatalar yaptın ve bunlardan neler öğrendin... Yazacak bir sürü şey var aslında. Bence sadece iyi yaptıklarımızı değil de yapmadıklarımızı, nerelede sıkıntı yaşadığımızı yazmak hem bizim için bir öz değerlendirme olur hem de birbirimize tavsiye de bulunabiliriz. Özellikle annelik, sade yaşam, sağlıklı yaşam ve para yönetimi konuları buna çok müsait.
Aklıma, eşinizin "dikkatini başka alanlara çevirmesine" eşlik etmeniz geldi.
Bilemedim ama aklıma puzzle geldi (eşim çok yapar) yada piknikler. Pikniklerde oynanan oyunlar, top (arakdaşlarla futbol tarzı) masa oyunları okey, tavla vb. yada evde aylık dergi abonelikleri.
Mesela ilgi alanına yönelik dergiler alıp evinizde eşinizin dikkatini çekecek yerlere koyabilirsiniz. Mesela tarihe meraklı ise tarih dergiler, bilime yada teknolojik aletlere meraklı ise o tarz dergiler.
Ben olsam bunları denerdim sanırım: )
Günaydın herkese,
işlere başlamadan yazmak istedim. Nasılsınız?
Sabah rutinimden bahsetmek istiyorum sizlere, sabahları çok şükür 5;45 gibi uyanıyorum, namazımı kılıp, babam için yasin okuyorum, sonrasında tespihlerimi çekip(bunun çok faydasını gördüm), biraz bir şeyler okuyorum. Haberleri okuyorum netten. Tv olmadığından kaçırdıklarım oluyor yada geç yakaladıklarım: )
Yaklaşık yarım saat öyle kendimle kalıyorum, bu bana çok iyi geliyor.
Kalkınca mutlaka bir bardak sade, bir bardak limonlu suyu içiyorum. Esneme hareketlerimi yapıyorum.
Eğer yemeğim yok ise yemeği ocağa koyuyorum ki akşama çok zorlanmayayım.
Yüz yıkama jelini düzene koydum, her sabah yıkıyorum su bazlı bir jel ile. Nemlendirici bulmam lazım, yağlandırmayan cildimi.
Oğlumu sabah 8;15 de alıyor servis, 7:30 gibi öpe koklaya onu kaldırıp, kahvaltı faslına geçiyoruz, sonrasında kızımı da kaldırıp tabii ki öpe koklaya: ) uzun kahvaltı soframız devam ediyor, 8:40 gibi evden çıkıyoruz kızımla, onu okula bırakıp işime geliyorum.
Bu rutinden memnunum, beni mutsuz eden bir durum olmuyor. Keyifli çıkıyoruz hepimiz evden. Aksama olunca biraz tökezliyorum.
Haftada bir gün düzenli yardımcı bayan geliyor, bundan dolayı çok rahatım. İşinin de ehli bir bayan, beni hiç üzmüyor. Çok kişi ile çalıştığımdan(en son 5 sene birini idare ettim, temizliği öğrendi gitti:), en sonunda ayarımda birine denk geldim çok şükür. Allah ondan razı olsun. Böyle olunca evde düzen tertip oluyor, ben de huzurlu oluyorum, kafama en azından evin düzenini takmıyorum: ) Zaten çok sade evimiz var, az eşya, düzenli ev, çok huzur.
Para yönetimi kısmı bu sene çok şükür daha da düzene girdi. Haftalık 5 TL / Hafta sayısı kombinasyonum devam ediyor. Onunla ara ara dolar alıyorum TL de bırakmıyorum. Maaşımdan da düzenli € / Altın çeşitlendirmesi yapabildiğim için şanslı hissediyorum. İnşallah ev borcu da(24 ay kaldı) biterse daha da rahatlayacağız.
Saçlara keratin konusunu uzun zamandır düşünüyorum, kanser riski çok fazla dedikleri için çekimserim ama saçlarım çok kabarıyor. ARgan yağı sürüyorum ama fayda etmiyor kabarıklığına. Yaptıranlar yorum yazarsa sevinirim.
İyi annelik konusunda artık kararım kesin ve net. Çocuklar arasındaki tartışmalara, sohbetlere, yardımlaşmalara karışmama kararı aldım. Çok fazla müdahale ettiğimi düşünmeye başladım. Hatta bazen bu karışma "baskı" olarak bile algılanabildiğini düşünüyorum onlar tarafından. Biraz uzak durmam gerektiğini düşündüm. Sadece yardım istediklerinde yanlarında olacağım.
İyi görünmek kısmı için, kıyafetlerim az, zamansız ve kullanışlı parçalar olduğundan çok rahatım, sabahları ne giyinsem derdim olmuyor. Yazlık ayakkabı ihtiyaçlarımı aldım, uzun zamandır alışveriş yapmıyordum, yaklaşık 2 sene olmuştur. Uzun zaman da alacağım bir şey gözükmüyor kıyafet takı aksesuar anlamında.
Çok uzun yazdım, yazmak istedim: )
Herkese güzel, aydınlık , ferah günler...
Çok hoşuma gitti. Maşallah demek istiyorum Özellikle 5,45 te uyanma olayını. Her gece yatarken bende saati kurup erken kalkma ümitleriyle yatıyorum ama maalesef olmuyor. 6,45 ten önce uyanamıyorum ve 7,25 de evden çıkıyorum.
Ben de sabah namazı için 5 buçukta kalkıyorum ama geri yatıyorum... ve mışıl mışıl uyuyorum 7.30’a kadar:))) çok erken kalkmayı alışkanlık haline getirdim bir dönem ama hoşuma gitmedi. İşe gelince çoktan 3-4 saattir uyanık olmak bende mutluluk hissi yaratmadı. Ama bu bikaç sene önceydi. Belki değişmişimdir. Gerçi bu aralar uykuya doyamıyorum.Maaşallah 5.45 te uyanmak ciddi bir iş. Ben de kalkıyorum sonra geri yatıyorum. Yatmasam ne güzel olur
Yorgun hissettiğim için tekrar yatıyorum aslında düşününce tekrar yattığımda düzgün uyuduğum bile söylenemez.
Haberler için vakit ayırmamanı tavsiye edebilirim sadece @binhuzunluhaz parahanım bloğundaki bu yazıya göz atabilirisin. http://www.parahanim.com/2018/06/25/haber-tuketmemek-ve-internetsizlik/ beni çok etkilemişti. Benim eşim durmadan haberleri takip eder.
Bizim evde de TV yok ve sürekli telefonuna haberler düşer, sanırım empati yaptım bu cümlene o yüzden.
Maaşallah 5.45 te uyanmak ciddi bir iş. Ben de kalkıyorum sonra geri yatıyorum. Yatmasam ne güzel olur
Yorgun hissettiğim için tekrar yatıyorum aslında düşününce tekrar yattığımda düzgün uyuduğum bile söylenemez.
Haberler için vakit ayırmamanı tavsiye edebilirim sadece @binhuzunluhaz parahanım bloğundaki bu yazıya göz atabilirisin. http://www.parahanim.com/2018/06/25/haber-tuketmemek-ve-internetsizlik/ beni çok etkilemişti. Benim eşim durmadan haberleri takip eder.
Bizim evde de TV yok ve sürekli telefonuna haberler düşer, sanırım empati yaptım bu cümlene o yüzden.
Ben de sabah namazı için 5 buçukta kalkıyorum ama geri yatıyorum... ve mışıl mışıl uyuyorum 7.30’a kadar:))) çok erken kalkmayı alışkanlık haline getirdim bir dönem ama hoşuma gitmedi. İşe gelince çoktan 3-4 saattir uyanık olmak ben de mutluluk hissi yaratmadı. Ama bu bikaç sene önceydi. Belki değişmişimdir. Gerçi bu aralar uykuya doyamıyorum.
Saat 7.30’da kalkıp 8’de hep beraber evden çıkmayı başarıyoruz. Kahvaltıyı evde yapmıyoruz. Üstelik çok şükür sabah gerginliği yaşamadan fıt fıt fıt seri bir şekilde hazırlanıp arızasız evden çıkabilmeyi başarıyoruz.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik:
Bu konuda geçen haftalarda olan iki olay beni çok mutlu etti. Anlatmak isterim.
KıZım 6 yaşında. İkimizin de farklı sebeplerden kötü geçmişti günü. Bir araya geldiğimizde ikimiz de gergindik. BiraZ ağladı kızım bana sarıldı, ben zaten darmadumanımdım. Kafamda bir milyon soru... (başım yine neden ağrıyor??) Evde bizden başka kimse yoktu. Sonra takıldık birlikte, sohbet ettik, puzzle yapıp onu boyadık, yemek yedik. Akşam bittiğinde ikimiz de huzur doluyduk. Birbirimize bu kadar doğal bir şekilde iyi geldiğimizi farketmek beni çok mutlu etti. Her şey olağan akışında, ekstra çaba sarfetmeden sadece birlikte birşeyler yapmak iyileştirmişti bizi. Çok kıymet buldum bunda.
Bir diğeri de babası kızımı tehdit etti.. “şöyle şöyle yaparsan annen kızar sana” diye. Evde hep ben kötü polistim çünkü. Kızım babasına cevap olarak “hayır baba!! Annem kolay kolay kızmaz bana” dedi. Daha önceleri çok kızan bir anneydim. Ama bunu değiştirmek için çabaladım. Ve sanırım başarmışım. Kızımın bu cümlesi çok mutlu etti beni.
Ne güzel yazmışsın sen de... övgün için de teşekkür ederim canım. Ben de sabah mutlu kalktım, dinç hissettim kendimi. Uyandığımda başım ağrımıyorsa çok mutlu oluyorum çünkü artık. Sabah kızımla da paylaştım. Ne güzel bir gün değil mi dedim. Neden diye sordu? Sağlıklı olduğumuzu, hazırlanıp benim işe onun okula gidecek olmasının çok kıymetli olduğunu, akşam da birlikte gezme planımız olduğunu, bunların hepsinin mutluluk sebebi olduğunu anlattım. Haklısın annecim dedi. Çok kolay mutlu olabilen minnak bir kızım var çok şükür.Günaydın hanımlar,
Bu sayfa bende bağımlılık yaptı. İşe geliyorum . Maillere baktıktan sonra ilk işim buraya girip ,elecda , R Roasanayma , @binhuzunluhaz ne yazmış neyi kaçırdım diye bakmak oluyor. O yüzden bizleri çok ihmal etmeyin lütfen hanımlar :)
Bugün kendime maşallah deyim , kendi kendime nazar değdirmeyim , Ankara nın sabah güneşinden midir nedir , çok mutlu ve umutluyum. İnşallah güzel şeyler olacak hayatımda hissediyorum :)
Her sabah uyanınca diş fırçalama banyo muhabbetinden sonra ilk işim bir kaşık çörek otu yağımı içmek oluyor. Aslında eskiden Çörek otunu karabiber çekeceğinden çeker, kestane balı ile karıştırır , aç karnına bir kaşık yerdim. Reflü sıkıntım vardı ve inanın çok iyi geldi. Gitti kalmadı diyebilirim. Ama şimdi üşengeçliğimden yağını içip bırakıyorum çörek otunun. Diğer karışıma dönmem lazım en kısa zamanda :)
Sonra işe geliyorum ve ılık suya kendi yaptığım elma sirkesinden koyup içiyorum. Sonrası artık öğle yemeğine kadar sadece su ve çay.
Akşam yemeğini tamamen kesmek istiyorum ama pek olmuyor. Oğlanın yeme düzeni olsun diye , her akşam masa hazırlanıyor ve oturunca mecburen bir iki şey yeniyor. Yemezsem çünkü oğluşum hemen " ama annemde yemiyor " diye savunmaya geçiyor
Akşamları erken yatmak imkansız gibi birşey. Saat 10 veya 10,30 gibi oğlum uyumuş oluyor. O saatten sonra da kalan ev işleri filan onlarla uğraşıyorum.
Benim için sabahları metroda geçirdiğim saatler kitap okuma ve ders çalışma saatleri. Açık öğretimden çocuk gelişim okuyorum bu arada. Aslında sabahları erken kalkıp biraz okumak istiyorum ama henüz gerçekleştiremedim.
Benim rutinimde bu kadar. Umarım sıkmamışımdır :))
Bebişiniz hayırlı olsun. Rabbim ömür boyu karşısına iyileri çıkartsın inşallah :)dogum yapali 4 ay oldu ve hala verilecek 7 kilom var
cok tesekkurler :)Bebişiniz hayırlı olsun. Rabbim ömür boyu karşısına iyileri çıkartsın inşallah :)
O 7 kiloyu dert etmeyin. Eninde sonunda gider o
Ben bu onda bir konusunu şu şekilde yorumladım. Hiç bir amacı olmayan bir para olacak bu. Uzun vadede az az birikecek. Onda ikiyi de borca ayırın diyor. Eğer borç yoksa birikim miktarı onda üçe kadar çekilebilir.elecda Babilin En Zengin Adamında gelirinizin onda birini kesin biriktirin diyor yanlış anlamadım sanırım. Bu birikimin dişe dokunur bir şeye dönüşmesi çok zor geldi. Eğer çok uçuk paralar kazanmıyorsak. Burada önce geliri yükseltmeliyiz mesajımı almalıyım :) Çoğu zaman gelirinizin en az beşte birini biriktirin gibi yazılar okuyorum. Hatta çok daha fazlasını biriktirmeyi önerenler var. Kitap bu yönüyle ilginçmiş. Gelirimizin onda dokuzunu harcamak uzun bir süreçte mutlu hissettirir mi acaba? Ülke koşullarını da dikkate alınca, biraz iyimser geldi ama açıkçası denemek isterdim.
Çok güzel olmuş elinize sağlıkDüzenli ve Sade Bir Ev:
Elecda Sayesinde bu yıl çok yol katettim. Aşama aşama bütün evi sadeleştirdim. Önceden evin neresinde ne var bilmediğim oluyordu. Özellikle yüklükte ve baza altında. Ayıklama yaptım ve yaklaşık yarı yarıya azalttım. Sonra yüklükte ne varsa liste yaptım, kapağına astım. Baza altı çok karışıktı, kızımın küçülen eşyalarının hepsi poşet poşet duruyordu. Ayrıca annemin çehiz için yaptıkları şeyler küçük küçük bohçalarda duruyordu. Birşey aradığım zaman hepsini açmam gerekiyordu ki bu durum çok sinir bozucuydu. Bazanın toparlanması iki ayımdan fazlasını aldı. Önce küçülen kıyafetleri eledim, yarı yarıya elden çıkarttım. Elden çıkardklarım 15 poşettigeriye kalanlar sevdiğim kıyafetler ve faydalı olabileceklerdi. Onları da yaş yaş ayırdım ve şeffaf poşetlere koydum. Üstüne hangi yaşa ait olduklarını yazdım. Bazaya yerleştirdim. İlerde kızım olursa işim çok kolay olacak. Olmazsa elden çıkaracağım.
Çehiz bohçalarına gelince, onların üstüne içinde ne olduğunu yazdığım kağıtlar yapıştırdım. Havlular, masa örtüleri, danteller gibi... Bazanın boyuna uygun üç tane hurç aldım, bohçaları hurçlara yerleştirdim. Ve her hurcun üstüne içindeki bohçaların listesini yapıştırdım. Şimdi yeni bir havluya mı ihtiyacım var önce hurçların üstündeki listeden hangi hurçta olduğunu buluyorum. O hurçtan da bohçanın üzerindeki kağıttan havlular bohçasını buluyorum. İşim çok kolaylaştı.
Kıyafet elemesi yapınca eşimle benim yazlık kışlık tüm kıyafetlerimiz gardroba sığar oldu. Üstteki raflara ikeadan kutular aldım. Toplam altı tane. Mevsim dışındaki kıyafetleri bu kutulara yerleştirdim. Kutular maalesef etiketsiz. Etiket alıp yapıştırmayı düşünüyorum.
Bunlar dışında mayıs ayında yazlık kışlık değişikliği yapınca kışın hiç giymediğim parçaları, kızımın küçülen kıyafetlerini elden çıkartacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?