• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

kızlar azıcıkta yatırım konularından bahsetsek şimdi benim biraz vadeli mevduat hesabımda param var birazda dolar hesabımda şimdi bu ay maaşımdan 2000 tl likte euro alsam diye düşünüyorum uzmanlar çeşitli yatırım araçlarında birikimleriniz olsun diyorlar ama böyle yapınca da miktarlar bölünüyor. mesela tamamını mevduata atsam yada hepsini dolar yapsam daha çok kazandırıyor. sizin fikirleriniz nedir bu konularda.

kızlar azıcıkta yatırım konularından bahsetsek şimdi benim biraz vadeli mevduat hesabımda param var birazda dolar hesabımda şimdi bu ay maaşımdan 2000 tl likte euro alsam diye düşünüyorum uzmanlar çeşitli yatırım araçlarında birikimleriniz olsun diyorlar ama böyle yapınca da miktarlar bölünüyor. mesela tamamını mevduata atsam yada hepsini dolar yapsam daha çok kazandırıyor. sizin fikirleriniz nedir bu konularda.
Canım ben uzun vadeli dusundgm icin 24 ayar saf altn varya onlardan alyrm sadece dolar falan ne olcgni bilemyrm

Günaydın herkese,

işlere başlamadan yazmak istedim. Nasılsınız?

Sabah rutinimden bahsetmek istiyorum sizlere, sabahları çok şükür 5;45 gibi uyanıyorum, namazımı kılıp, babam için yasin okuyorum, sonrasında tespihlerimi çekip(bunun çok faydasını gördüm), biraz bir şeyler okuyorum. Haberleri okuyorum netten. Tv olmadığından kaçırdıklarım oluyor yada geç yakaladıklarım: )
Yaklaşık yarım saat öyle kendimle kalıyorum, bu bana çok iyi geliyor.

Kalkınca mutlaka bir bardak sade, bir bardak limonlu suyu içiyorum. Esneme hareketlerimi yapıyorum.

Eğer yemeğim yok ise yemeği ocağa koyuyorum ki akşama çok zorlanmayayım.

Yüz yıkama jelini düzene koydum, her sabah yıkıyorum su bazlı bir jel ile. Nemlendirici bulmam lazım, yağlandırmayan cildimi.

Oğlumu sabah 8;15 de alıyor servis, 7:30 gibi öpe koklaya onu kaldırıp, kahvaltı faslına geçiyoruz, sonrasında kızımı da kaldırıp tabii ki öpe koklaya: ) uzun kahvaltı soframız devam ediyor, 8:40 gibi evden çıkıyoruz kızımla, onu okula bırakıp işime geliyorum.

Bu rutinden memnunum, beni mutsuz eden bir durum olmuyor. Keyifli çıkıyoruz hepimiz evden. Aksama olunca biraz tökezliyorum.

Haftada bir gün düzenli yardımcı bayan geliyor, bundan dolayı çok rahatım. İşinin de ehli bir bayan, beni hiç üzmüyor. Çok kişi ile çalıştığımdan(en son 5 sene birini idare ettim, temizliği öğrendi gitti:), en sonunda ayarımda birine denk geldim çok şükür. Allah ondan razı olsun. Böyle olunca evde düzen tertip oluyor, ben de huzurlu oluyorum, kafama en azından evin düzenini takmıyorum: ) Zaten çok sade evimiz var, az eşya, düzenli ev, çok huzur.

Para yönetimi kısmı bu sene çok şükür daha da düzene girdi. Haftalık 5 TL / Hafta sayısı kombinasyonum devam ediyor. Onunla ara ara dolar alıyorum TL de bırakmıyorum. Maaşımdan da düzenli € / Altın çeşitlendirmesi yapabildiğim için şanslı hissediyorum. İnşallah ev borcu da(24 ay kaldı) biterse daha da rahatlayacağız.

Saçlara keratin konusunu uzun zamandır düşünüyorum, kanser riski çok fazla dedikleri için çekimserim ama saçlarım çok kabarıyor. ARgan yağı sürüyorum ama fayda etmiyor kabarıklığına. Yaptıranlar yorum yazarsa sevinirim.

İyi annelik konusunda artık kararım kesin ve net. Çocuklar arasındaki tartışmalara, sohbetlere, yardımlaşmalara karışmama kararı aldım. Çok fazla müdahale ettiğimi düşünmeye başladım. Hatta bazen bu karışma "baskı" olarak bile algılanabildiğini düşünüyorum onlar tarafından. Biraz uzak durmam gerektiğini düşündüm. Sadece yardım istediklerinde yanlarında olacağım.

İyi görünmek kısmı için, kıyafetlerim az, zamansız ve kullanışlı parçalar olduğundan çok rahatım, sabahları ne giyinsem derdim olmuyor. Yazlık ayakkabı ihtiyaçlarımı aldım, uzun zamandır alışveriş yapmıyordum, yaklaşık 2 sene olmuştur. Uzun zaman da alacağım bir şey gözükmüyor kıyafet takı aksesuar anlamında.

Çok uzun yazdım, yazmak istedim: )

Herkese güzel, aydınlık , ferah günler...

Günaydın herkese,

Sabah rutinimden bahsetmek istiyorum sizlere, sabahları çok şükür 5;45 gibi uyanıyorum, namazımı kılıp, babam için yasin okuyorum, sonrasında tespihlerimi çekip(bunun çok faydasını gördüm), biraz bir şeyler okuyorum. Haberleri okuyorum netten. Tv olmadığından kaçırdıklarım oluyor yada geç yakaladıklarım: )

Kalkınca mutlaka bir bardak sade, bir bardak limonlu suyu içiyorum. Esneme hareketlerimi yapıyorum.

Yüz yıkama jelini düzene koydum, her sabah yıkıyorum su bazlı bir jel ile. Nemlendirici bulmam lazım, yağlandırmayan cildimi.

Oğlumu sabah 8;15 de alıyor servis, 7:30 gibi öpe koklaya onu kaldırıp, kahvaltı faslına geçiyoruz, sonrasında kızımı da kaldırıp tabii ki öpe koklaya: ) uzun kahvaltı soframız devam ediyor, 8:40 gibi evden çıkıyoruz kızımla, onu okula bırakıp işime geliyorum.

Bu rutinden memnunum, beni mutsuz eden bir durum olmuyor. Keyifli çıkıyoruz hepimiz evden. Aksama olunca biraz tökezliyorum.

Haftada bir gün düzenli yardımcı bayan geliyor, bundan dolayı çok rahatım. İşinin de ehli bir bayan, beni hiç üzmüyor. Çok kişi ile çalıştığımdan(en son 5 sene birini idare ettim, temizliği öğrendi gitti:), en sonunda ayarımda birine denk geldim çok şükür. Allah ondan razı olsun. Böyle olunca evde düzen tertip oluyor, ben de huzurlu oluyorum, kafama en azından evin düzenini takmıyorum: ) Zaten çok sade evimiz var, az eşya, düzenli ev, çok huzur.

Para yönetimi kısmı bu sene çok şükür daha da düzene girdi. Haftalık 5 TL / Hafta sayısı kombinasyonum devam ediyor. Onunla ara ara dolar alıyorum TL de bırakmıyorum. Maaşımdan da düzenli € / Altın çeşitlendirmesi yapabildiğim için şanslı hissediyorum. İnşallah ev borcu da(24 ay kaldı) biterse daha da rahatlayacağız.

Saçlara keratin konusunu uzun zamandır düşünüyorum, kanser riski çok fazla dedikleri için çekimserim ama saçlarım çok kabarıyor. ARgan yağı sürüyorum ama fayda etmiyor kabarıklığına. Yaptıranlar yorum yazarsa sevinirim.

İyi annelik konusunda artık kararım kesin ve net. Çocuklar arasındaki tartışmalara, sohbetlere, yardımlaşmalara karışmama kararı aldım. Çok fazla müdahale ettiğimi düşünmeye başladım. Hatta bazen bu karışma "baskı" olarak bile algılanabildiğini düşünüyorum onlar tarafından. Biraz uzak durmam gerektiğini düşündüm. Sadece yardım istediklerinde yanlarında olacağım.

İyi görünmek kısmı için, kıyafetlerim az, zamansız ve kullanışlı parçalar olduğundan çok rahatım, sabahları ne giyinsem derdim olmuyor. Yazlık ayakkabı ihtiyaçlarımı aldım, uzun zamandır alışveriş yapmıyordum, yaklaşık 2 sene olmuştur. Uzun zaman da alacağım bir şey gözükmüyor kıyafet takı aksesuar anlamında.

:KK9:Çok hoşuma gitti. Maşallah demek istiyorum :KK9:Özellikle 5,45 te uyanma olayını. Her gece yatarken bende saati kurup erken kalkma ümitleriyle yatıyorum ama maalesef olmuyor. 6,45 ten önce uyanamıyorum ve 7,25 de evden çıkıyorum.

Günaydın herkese,

Maaşallah 5.45 te uyanmak ciddi bir iş. Ben de kalkıyorum sonra geri yatıyorum. Yatmasam ne güzel olur :dua:
Yorgun hissettiğim için tekrar yatıyorum aslında düşününce tekrar yattığımda düzgün uyuduğum bile söylenemez.
Haberler için vakit ayırmamanı tavsiye edebilirim sadece @binhuzunluhaz parahanım bloğundaki bu yazıya göz atabilirisin. http://www.parahanim.com/2018/06/25/haber-tuketmemek-ve-internetsizlik/ beni çok etkilemişti. Benim eşim durmadan haberleri takip eder.
Bizim evde de TV yok ve sürekli telefonuna haberler düşer, sanırım empati yaptım bu cümlene o yüzden. :eek:

Aslında 1 hafta kalksanız bünyeniz alışır. Ben gün ışığını görsem uyuyamam mesela. Ama gece de uykumu iyi alırım. Hiç hatırlamam mesela arayı. Yattığımı bilirim, bir de sabah kalktığımı: ))) Eşim uyanır geceleri, çocuklara filan bakar ama benim uykum sağlamdır, hiç kalkmam.

Okudum yazıyı. Güzel.
Fakat bizim evde gündüz telefona hiç bakılmıyor, telefon çalsa bile duymam sesi hep kısıktır. Akşam yemekten sonra arayanlara bakarım. Geri dönüşleri yaparım. Mesajları okurum. Sosyal medya yüklü değildir telefonumda mesela. Bir ara instagramda sosyal yardım projesi yapmak istedim ama ciddi efor istediği için vazgeçtim. Eğer sabah haberlere göz gezdirmez isem şirkette gazeteleri okumak zorunda kalıyorum bu da işten zamanımı çok alıyor. Birkaç site var takip gözattığım onlara bakıyorum.

Belki eşinde sürekli telefon elinde olduğundan yazdın, ama bizde gündüz telefon hiç yok. Çocuklara örnek olmak istiyorum, çok şükür çocuklarımda bağımlı değiller internete. Bir de gelen gidenimiz oldukça sohbet etmek istiyoruz. telefon elinden düşmeyenler garip geliyor biraz bana: )

:KK9:Çok hoşuma gitti. Maşallah demek istiyorum :KK9:Özellikle 5,45 te uyanma olayını. Her gece yatarken bende saati kurup erken kalkma ümitleriyle yatıyorum ama maalesef olmuyor. 6,45 ten önce uyanamıyorum ve 7,25 de evden çıkıyorum.

Teşekkürler,
Alışkanlık belki de. Annemin evinde de gün ışımadan kalkardık, hatta ananem merdivenlere vururdu " güneş tepeye çıktı hala uyuyor musunuz?" diye: ))

Sabah kalkınca hemen çayı koyuyorum, poşet çay sevmediğimden demliyorum, demini alsın istiyorum, miss gibi kokuyor: ) Yanına da pancake yaptıysam çocuklar kendisi kalkıyor kokuya: )

Aslında 1 hafta kalksanız bünyeniz alışır. Ben gün ışığını görsem uyuyamam mesela. Ama gece de uykumu iyi alırım. Hiç hatırlamam mesela arayı. Yattığımı bilirim, bir de sabah kalktığımı: ))) Eşim uyanır geceleri, çocuklara filan bakar ama benim uykum sağlamdır, hiç kalkmam.

Okudum yazıyı. Güzel.
Fakat bizim evde gündüz telefona hiç bakılmıyor, telefon çalsa bile duymam sesi hep kısıktır. Akşam yemekten sonra arayanlara bakarım. Geri dönüşleri yaparım. Mesajları okurum. Sosyal medya yüklü değildir telefonumda mesela. Bir ara instagramda sosyal yardım projesi yapmak istedim ama ciddi efor istediği için vazgeçtim. Eğer sabah haberlere göz gezdirmez isem şirkette gazeteleri okumak zorunda kalıyorum bu da işten zamanımı çok alıyor. Birkaç site var takip gözattığım onlara bakıyorum.

Belki eşinde sürekli telefon elinde olduğundan yazdın, ama bizde gündüz telefon hiç yok. Çocuklara örnek olmak istiyorum, çok şükür çocuklarımda bağımlı değiller internete. Bir de gelen gidenimiz oldukça sohbet etmek istiyoruz. telefon elinden düşmeyenler garip geliyor biraz bana: )

Aslında biz de kızımın yanında telefonu hiç almamaya çalışıyoruz, arayanlara cevap vermek dışında ama kızım uyuyunca birlikte bir şey yapmayacaksak eşim sürekli haber bakar. Bu kadar haber bağımlısı olması bana ilginç geliyor. Ona da okutmuştum bu yazıyı önce hak verdi sonra aynen devam etti haber takibine.

Aslında biz de kızımın yanında telefonu hiç almamaya çalışıyoruz, arayanlara cevap vermek dışında ama kızım uyuyunca birlikte bir şey yapmayacaksak eşim sürekli haber bakar. Bu kadar haber bağımlısı olması bana ilginç geliyor. Ona da okutmuştum bu yazıyı önce hak verdi sonra aynen devam etti haber takibine.

Aklıma, eşinizin "dikkatini başka alanlara çevirmesine" eşlik etmeniz geldi.

Bilemedim ama aklıma puzzle geldi (eşim çok yapar) yada piknikler. Pikniklerde oynanan oyunlar, top (arakdaşlarla futbol tarzı) masa oyunları okey, tavla vb. yada evde aylık dergi abonelikleri.
Mesela ilgi alanına yönelik dergiler alıp evinizde eşinizin dikkatini çekecek yerlere koyabilirsiniz. Mesela tarihe meraklı ise tarih dergiler, bilime yada teknolojik aletlere meraklı ise o tarz dergiler.

Ben olsam bunları denerdim sanırım: )

BABİLİN EN ZENGİN ADAMI

1. Çare: Cüzdanınızı Şişmanlatmaya Başlayın

En çok neyi aruzluyorsunuz? Her gün bütün isteklerinizin gerçekleşmesini mi, mücevher mi, güzel şeyler mi, daha iyi kıyafetler mi, daha çok yemek mi, geldiği gibi kolay giden şeyler mi? Ya da istediğiniz daha kalıcı olan altın, mülk, hayvan, tüccarlık, gelir getiren yatırımlar gibi şeyler mi? Cüzdanınızdan çıkan paralar ilk gruptakileri elde etmenizi; cüzdanınızda kalanlar ise ikinci gruba erişiminizi sağlar.

2. Çare: Harcamalarınızı Kontrol Edin
Karanlık bir mağaradaki ışık gibi, bütçeniz de cüzdanınızdaki delikleri göstererek, bu sızıntıları durdurup, harcamalarınızı daha net ve tatmin edici amaçlar için yapmanızı sağlar. O zaman zayıf bir cüzdana karşı ikinci çare, bir bütçe yaparak gerekli harcamalarınız için yeterince paranızın olmasını sağlamak ve değerli bulduğunuz arzuları karşılamak için gelirinizin onda dokuzundan fazlasını kullanmamak.

3. Çare: Paranızı Katlayın
Biriktirdiğiniz paranın her kuruşunu çalıştırın ve kendi kendilerine üremelerine izin verin.

4. Çare: Hazinenizi Kayba Karşı Koruyun
İyi bir yatırımın ilk prensibi ana paranın güvende olmasıdır.

5. Çare: Yaşadığınız Yeri Kar Edeceğiniz Bir Yatırıma Dönüştürün
Kendi evinin sahibi olan bir kişi birçok iyi şeyden faydalanabilir. Yaşam masraflarını azaltarak, harcamalarını zevklerine, arzularını tatmin etmeye harcayabilir. O zaman kendi eviniz olsun.

6. Çare: Geleceğiniz İçin Gelirinizi Garantileyin
Her insanın hayatı çocukluktan yaşlılığa doğru gider. Bu yüzden de gelecek günler, kişinin artık genç olmadığı, ailesini destekleyemediği günler için uygun bir gelir sağlamak önemli bir iştir. Gelecekte değil de şu anda yaşadığımız için elimizde olan imkanlarla ve yöntemlerle amacımıza ulaşmaya çalışmalıyız. Yaşlandığınızdaki ve ailenizin ileriki yıllardaki ihtiyaçları için şimdiden bir gelir yaratmaya bakın.

7. Çare: Kazanma Kapasitenizi Arttırın
Zayıf bir cüzdana karşı yedinci ve son çare kendi güçlerinizi besleyerek çalışmak ve daha bilge olmak, daha çok beceri kazanmak ve kendinize saygı göstermektir.

Genel Öneriler
  • Kazandığınızın onda birini kendinize ayırın. Onda ikisini borçlarınıza adil bir şekilde yatırın. Kazandığınızın onda yedisini ise ev, giyecek, kıyafet ve yiyecek sağlamak için kullanın. Artan parayla da ekstra harcamalar yapılmalıdır ki hayatımızda zevk ve keyif eksik olmasın.
  • Buradayken hayatın tadını çıkartın. Kendinizi fala zorlamayın ya da çok biriktirmeye çalışmayın. Eğer kazandığınızın sadece onda birini tutabiliyorsanız bununla tatmin olun. Bunun dışında gelirinize göre yaşayın ve harcamaktan korkup cimrileşmeyin. Hayat güzel ve tadı çıkarılması gereken şeyler ile dolu.
  • Tavsiye bedava verilen bir şey olsa da kimden ne konuda tavsiye aldığına dikkat edin. Kuyumlar ile ilgili bir fikre ihtiyacınız varsa kuyumcuya gidin. Koyunlar ile ilgili doğru bir şey öğrenmek istiyorsanız çobana gidin. İşi parayla olan kimselerin tavsiyelerini dinleyin.
  • Sonuç olarak, öncelikle kazandığınızdan daha azıyla yaşamayı öğrenin, sonra kendi alanında tavsiye verebilecek insanlara fikir danışmayı öğrenin. En sonunda paranın sizin için çalışmasını sağlamayı öğrenin.
    Beğendiğim Sözler
  • Niyet varsa yol bulunur.
  • Fırsat kendini beğenmiş bir tanrıçadır ve hazırlıksız olanlarla vaktini harcamaz.
  • İyi şans ancak fırsatları kabul ederek cezbedilir.
  • Azim demek kendimize koyduğumuz hedeften şaşmadan ona ulaşmak için yolumuza devam etmek demektir.
  • Zenginlik, insan enerjisini nereye verirse orada büyür.
  • Haklı olduğumuzda fikrimizi değiştirme ihtimalimiz haksız olduğumuza göre çok daha fazla. Gerçekten inatçıyız hatalı olduğumuzda. Haklı olduğumuzda ise gidip gelip fırsatın elimizden kaçmasına sebep oluyoruz. İlk yargı her zaman en doğrusudur.
  • Yeterli güvence oluşturmadan yaşamımıza devam etme riskini göze almamalıyız.

Keşke görüşebilsek elecdam :)
Eskişehir'de eşim donas sever bende severim ve en iyi iskenderi lokma yapıyor tavsiye ederim :)
kentparktaki çibörekçi efsane
Ya ben yarın diyete başlıyordum anka görmesin :KK70:
Bi ayarlasak güzel olur aslında. Donas hep gözüme takılıyor ama hiç gitmedim. Bir daha gittiğimde aklımda olsun. Öğretmen evinin karşısındaki çi börekçiyi seviyorum ben. Nişanım da orada olmuştu:)

Yatırım kararları çok bireysel konular. Yanlış yönlendirmek istemem. Ben altın ve dolar olarak birikim yapmayı tercih ediyorum. Kızlar büyüyünce beraber yurt dışına seyahat etmek istiyorum. O zaman bu gezilerde kullanmak üzere Euro biriktirmek niyetindeyim.

Bi ayarlasak güzel olur aslında. Donas hep gözüme takılıyor ama hiç gitmedim. Bir daha gittiğimde aklımda olsun. Öğretmen evinin karşısındaki çi börekçiyi seviyorum ben. Nişanım da orada olmuştu:)

:) hımm hamilelik dönemimde yemiştim sanki orda hatta çarşamba pazarını gezmiştim migrosun o civarlarında kuruluyordu.
O taraflarda güzeldir ama uzun zamandır gezmedim ancak arabayla geçiyoruz

Bu sabah saatimi 06:30'a kurmuştum. 06:25'te Ela yanıma geldi. Tuvaletini yapmış, dişini fırçalamış, giyinmiş, saçlarını taramış ve yatağını toplamış:KK57: Ben epey şok geçirdim. Normalde hanımı saat 07:00'de kaldırıyorum ve bu işleri 1 saatte zor hallediyoruz. Okulu özlemiş ve geç kalkmaktan korkmuş. Kalkıp kendim halledeyim demiş:))

Sabah eşim ve Ela kahvaltı yapıp çıktılar. Ben de abla gelince arkadaşlarımla kahvaltı yapmak için çıktım. 09:00'da buluştuk, 10:00'da ayrıldık. Sabaha sevdiğim ve bana iyi gelen insanlarla başladığım için mutlu oldum. Sonra eve geldim ve evi detaylı düzenledim. Pazartesi gece geldik ve Salı işe gittim. Öyle olunca her yer karışmıştı. Toplam 1,5 saat harcadım. Sonra bilgisayarın başına oturdum ve geçen hafta bitirdiğim "Babilin En Zengin Adamı" kitabının özetini çıkardım. Keyif alarak okuduğum bir kitaptı. Umarım siz de beğenirsiniz. Saat 15:00'te evden çıkıp yürüyerek Ela'yı okuldan almaya gideceğim.

Sevgiler

elecda elecda

"
  • Niyet varsa yol bulunur.

"

Benim izlediğim hayat şekli sanırım. Önce hayalini kuruyorum, niyetine giriyorum, hayalimi birine anlatsam çok güler bana ve imkansız der. Ama umursamıyorum.

Bazı niyetlerimde zaman koyamıyorum. Mesela 2005 yılı idi sanırım, net hatırlamıyorum ama "İtalyan işi" filmini izlemiş, izlerken bir gün arabam olacak (henüz 25 yaşındayım ve araba bizim aileyi bırak sülalede tek tük kişilerde var) diye hayalini kurdum, sarı saçlı ablamız mini cooperını park ederken sanki ben vardım direksiyonda: ))) O zaman niyetine girdim. Çok şükür oldu.

Yada seyahat etmeyi ilkokuldan beri çok isterdim, kendi valizim olsun, boşaltıyım, gezeyim sokak sokak. Mümkün değildi etrafımdakilere göre, bırakın yurtdışını, köye gitsen yeter diyenleri duydu kulaklarım. Ama niyetimden hiç vazgeçmedim. Ortaokulda odanın ortasına serdiğim dünya haritasından ülke seçer, sokak sokak dolaşırdım hayalimde. Garip garip sesler çıkarıp o ülkenin dilini konuştuğumu sanardım: ))) Çocukluk çok saf ve temizmiş. Şimdi görmediğim çok az ülke kaldı. Sindire sindire sokaklarında ayakkabı eskittim. Tabii bunlar için eşime de minnettarım: )

Çok yazdım yine ama bu söz çok güzelmiş.

Okudum yazıyı. Güzel.

ne güzel misss :) bayıldım buna

Kaizen S Kaizen S ve @binhuzunluhaz deyatlı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Aslında diğer arkadaşlar da aynı konu başlıkları ile arada yazsalar süper olur. Hepimiz diğerinin yazdıklarından faydalanabiliriz böylece.

bende yazmak isterdim ama önce uygulamam lazım sanırım :KK64:
en iyi bildiğim sabah rutini koşar adımlarla servise yetişmek ...
Spor:
Her sabah düzenli yürüyüşümü yaparım
:KK48:

bende yazmak isterdim ama önce uygulamam lazım sanırım :KK64:
en iyi bildiğim sabah rutini koşar adımlarla servise yetişmek ...
Spor:
Her sabah düzenli yürüyüşümü yaparım
:KK48:
Mesela para yönetimi, bu ay ne yaptın ne ettin, ne yapmayı ya da almayı hedefliyorsun, ne gibi hatalar yaptın ve bunlardan neler öğrendin... Yazacak bir sürü şey var aslında. Bence sadece iyi yaptıklarımızı değil de yapmadıklarımızı, nerelede sıkıntı yaşadığımızı yazmak hem bizim için bir öz değerlendirme olur hem de birbirimize tavsiye de bulunabiliriz. Özellikle annelik, sade yaşam, sağlıklı yaşam ve para yönetimi konuları buna çok müsait.

Back