Günaydın herkese,
işlere başlamadan yazmak istedim. Nasılsınız?
Sabah rutinimden bahsetmek istiyorum sizlere, sabahları çok şükür 5;45 gibi uyanıyorum, namazımı kılıp, babam için yasin okuyorum, sonrasında tespihlerimi çekip(bunun çok faydasını gördüm), biraz bir şeyler okuyorum. Haberleri okuyorum netten. Tv olmadığından kaçırdıklarım oluyor yada geç yakaladıklarım: )
Yaklaşık yarım saat öyle kendimle kalıyorum, bu bana çok iyi geliyor.
Kalkınca mutlaka bir bardak sade, bir bardak limonlu suyu içiyorum. Esneme hareketlerimi yapıyorum.
Eğer yemeğim yok ise yemeği ocağa koyuyorum ki akşama çok zorlanmayayım.
Yüz yıkama jelini düzene koydum, her sabah yıkıyorum su bazlı bir jel ile. Nemlendirici bulmam lazım, yağlandırmayan cildimi.
Oğlumu sabah 8;15 de alıyor servis, 7:30 gibi öpe koklaya onu kaldırıp, kahvaltı faslına geçiyoruz, sonrasında kızımı da kaldırıp tabii ki öpe koklaya: ) uzun kahvaltı soframız devam ediyor, 8:40 gibi evden çıkıyoruz kızımla, onu okula bırakıp işime geliyorum.
Bu rutinden memnunum, beni mutsuz eden bir durum olmuyor. Keyifli çıkıyoruz hepimiz evden. Aksama olunca biraz tökezliyorum.
Haftada bir gün düzenli yardımcı bayan geliyor, bundan dolayı çok rahatım. İşinin de ehli bir bayan, beni hiç üzmüyor. Çok kişi ile çalıştığımdan(en son 5 sene birini idare ettim, temizliği öğrendi gitti:), en sonunda ayarımda birine denk geldim çok şükür. Allah ondan razı olsun. Böyle olunca evde düzen tertip oluyor, ben de huzurlu oluyorum, kafama en azından evin düzenini takmıyorum: ) Zaten çok sade evimiz var, az eşya, düzenli ev, çok huzur.
Para yönetimi kısmı bu sene çok şükür daha da düzene girdi. Haftalık 5 TL / Hafta sayısı kombinasyonum devam ediyor. Onunla ara ara dolar alıyorum TL de bırakmıyorum. Maaşımdan da düzenli € / Altın çeşitlendirmesi yapabildiğim için şanslı hissediyorum. İnşallah ev borcu da(24 ay kaldı) biterse daha da rahatlayacağız.
Saçlara keratin konusunu uzun zamandır düşünüyorum, kanser riski çok fazla dedikleri için çekimserim ama saçlarım çok kabarıyor. ARgan yağı sürüyorum ama fayda etmiyor kabarıklığına. Yaptıranlar yorum yazarsa sevinirim.
İyi annelik konusunda artık kararım kesin ve net. Çocuklar arasındaki tartışmalara, sohbetlere, yardımlaşmalara karışmama kararı aldım. Çok fazla müdahale ettiğimi düşünmeye başladım. Hatta bazen bu karışma "baskı" olarak bile algılanabildiğini düşünüyorum onlar tarafından. Biraz uzak durmam gerektiğini düşündüm. Sadece yardım istediklerinde yanlarında olacağım.
İyi görünmek kısmı için, kıyafetlerim az, zamansız ve kullanışlı parçalar olduğundan çok rahatım, sabahları ne giyinsem derdim olmuyor. Yazlık ayakkabı ihtiyaçlarımı aldım, uzun zamandır alışveriş yapmıyordum, yaklaşık 2 sene olmuştur. Uzun zaman da alacağım bir şey gözükmüyor kıyafet takı aksesuar anlamında.
Çok uzun yazdım, yazmak istedim: )
Herkese güzel, aydınlık , ferah günler...