Nisan Ayı Planlamaları
1-Sağlıklı Yaşam: Eskişehir ziyareti olunca çok yedim gerçekten ama hiç pişman değilim. Gene olsa gene yerim
Eskişehir'de yaşasam obez olurdum sanırım. Her gittiğimde haşhaşlı, çi börek, köfte ve pino hamburgeri şeklinde bir dörtlemem var. Bunları yemezsem içim rahat etmiyor:) Güzel yediğime göre artık toparlanma vakti. Yarından itibaren tekrar sağlıklı beslenme düzenime dönüş yapacağım. 5-10 dakika süren egzersiz rutinime ve yürüyüşe de geri dönme zamanı.
2-Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Ela'ya düzenli vakit ayırmaya devam etmem gerekiyor. Eskişehir'e gittiğimiz ilk gün herkes İpek'e saldırınca kızımın yüzü düştü. Başka bir odaya geçtik. Ne olduğunu sorunca "Herkes bebek seviyor. Kalbim çok kırılıyor" dedi. Ben de Ela ve eşimi alıp dışarı çıkardım. Hem insanlar rahat rahat İpek'i sevsin hem de biz beraber vakit geçirmiş olalım diye düşündüm. Çarşıda dolaştık, hamburger ve dondurma yedik. Biraz parkta oynadı falan derken toparlandı. Akşam eve döndüğümüzde keyfi yerindeydi.
Bu hafta sonu Ela'nın arkadaşlarının anneleri ile günümüz var. İpek'i babaya bırakırım, kızımla oraya gideriz. Önümüzdeki hafta şirketin çocuk bayramı etkinliği var. Oraya götürürüm. 27-28'i için de tiyatro ayarlarım diye düşünüyorum.
Geçen hafta Ela'nın veli toplantısı vardı. Drama öğretmeni dramaya yeteneği olduğunu, bir yere yönlendirmemizi söyledi. Geçenlerde Ela'ya "Seni yazın ne kursuna göndermemi istersin?" diye sorduğumda "Ben kursa karşıyım" cevabını aldım.
Bu nedenle eski kreş öğretmenini aradım. Kendisinin branşı drama olduğu için bize bir öneride bulunabilir mi diye sordum. Kendisinin bir yerde hafta sonları eğitmen olarak başlama ihtimali varmış. Eğer bu gerçekleşirse şahane olur zira kızım kreş öğretmenine bayılıyor. Direkt onunla başlatırım.
3-Düzenli ve Sade Bir Ev: Eskişehir'e giderken İpek'in ve Ela'nın küçülen kıyafetlerini götürdüm. Eşimin yeğeninin küçülenlerini Ela için aldım geldim:) Çocukların bu kıyafet döngüsü uzun zaman bitmeyecek sanırım.
Ela seneye forma giyeceği için alacağım kıyafet sayısında ciddi bir azaltmaya gideceğim. Sezonluk iki elbise, iki etek, iki tayt 4 tane üst yeterli olur diye düşünüyorum. İpek'e zaten birşey almıyoruz. Ablasının küçük kıyafetleri ile büyüyor.
Oyuncakları da ayıkladım. Ela'nın artık oynamadığı fakat İpek'in de ancak iki yaş civarı oynayabileceği oyuncakları bir kutuya toplayıp Eskişehir'e götürdüm. Zamanı gelince alıp gelirim.
Dün ve bugün ev ile fazla ilgilenme fırsatım olmadı. Yarın detaylı bir gözden geçirme yapmam gerekiyor.
4- İyi Görünmek: Saçlarımı çene hizasında kestirmek ve kuaförden kurutma makinesi ve saç fırçası temin etmek, saç ile ilgili sıkıntımı çözdü. Banyo sonrası hızlıca şekillendirebiliyorum. Saça kreatin yüklemesi konusunda ne düşünüyor sunuz? Yaptıran ve memnun kalan var mı? Kıyafet ve takılar ile ilgili görsel yükleyerek bir paylaşım yapmayı düşünüyorum.
5-Verimli İş Hayatı: Salı ve Cuma günleri ofiste diğer günler evde şeklinde çalışmaya devam ediyorum. Nisan ve Mayıs ayları genel de sakin geçer ve sadece rutin işler ile ilgilendiğim bir dönem olur. Evdeki düzenim şu şekilde ilerliyor. Kahvaltı-Egzersiz-Duş-Ev Düzenleme-Çalışma-Kitap Okuma
6-Para Yönetimi: Geçen bütçe defteri tuttum ve excel'e her bir konu başlığına ne kadar harcama yaptığımı girdim. Nisan ayında da veri izlemeye devam edeceğim. Sonrasında belirli limitler koyma aşamasına gelebilirim. Genel mantığım şu şekilde işliyor. Ay başında para yatar yatmaz birikime para ayırıyorum. Bu paranın usd olan kısmını kendim için, altın olan kısmını ise ev kredisini erken kapatmak için biriktiriyorum. Birikimi ayırdıktan sonra hemen ev kredisi, Ela'nın okulu ve ablanın maaşını ödüyorum. Kalan kısım ile de ayı çevirmeye çalışıyorum. Kendimi çok kasmadan rahat harcamayı tercih ediyorum ancak lüzumsuz harcama yapmamaya, eşya satın almak yerine anı biriktirme ve hediye alma konularına daha fazla bütçe ayırmaya gayret ediyorum.
7-Toplumsal Fayda: 2019 yılı içerisinde henüz topluma bir faydam olamadı. Dernek araştırmaya devam ediyorum.