• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Aidin Salih’in Yitik Şifa kitabını geçen sene okumuştum. Ama çok faydalanamadım. Aceleye gelmiş bir kitap olmuş zannımca. Ben de aceleyle okudum, kapattım.

Sanırım artık yaşlanıyorum. Yaşım 36 oldu, eskiden yediklerimi şimdi aynı şekilde yiyince rahatsız oluyorum. Bedenim sinyal veriyor. O sinyallere konsantre oldum bugünlerde.
Aklım fikrim, bugün başım ağrıyacak mı? Ne yedim, ne kadar su içtim, nabzım kaç vs vs... gidişatım bu şekilde şimdilik :)) Allah hayra çıkarsın...

Bahsettiğin iki sayfayı da bilmiyordum. Dün inceledim. Çoook teşekkür ederim canım...

bende 83 lüyüm inanın, aynı şeyleri hissediyorum. Şekerli şeyler, aburcuburlar, yerken bile zevk vermiyor artık.
Zararlı olduğu düşüncesi, yerken aldığım zevki kırıyor. Onların yerine fındık, ceviz kuru meyve yerfıstığı tercih ediyorum.
Biraz fazla iş yapsam ağrılarım başlıyor, dizlerim tutmuyor, koltuğu çekip altını silsem, koltuğa yığılıp kalmak istiyorum.
sanırım beslenme şekli de çok önemli. Bize enerji verecek, direncimizi kırmayacak şeylerle beslenmemiz gerekiyor.
Sütlü tatlılar, bitter çikolatalar bile cazip gelmiyor artık
:KK51:

Günaydın kızlar,
Ben de bugün şekersiz 21 Gün yapmaya başladım. Bakalım sadece şekersiz olarak devam etmeyeceğim sanırım karbonhidrat kısıtlaması da ekleyeceğim adapte olduktan sonra. Paketli gıdalar yok zaten hayatımızda uzun zamandır. Bu ara bazlama vs almaya başlamıştık. Annemler geldi gitti şimdi tekrar bazlama-ekmek vs olmayan eski düzenimize döneriz. Verimli bir hafta olsun, bu hafta sonu sınavlarım var. Biraz ders çalışmam gerek.

bende 83 lüyüm inanın, aynı şeyleri hissediyorum. Şekerli şeyler, aburcuburlar, yerken bile zevk vermiyor artık.
Zararlı olduğu düşüncesi, yerken aldığım zevki kırıyor. Onların yerine fındık, ceviz kuru meyve yerfıstığı tercih ediyorum.
Biraz fazla iş yapsam ağrılarım başlıyor, dizlerim tutmuyor, koltuğu çekip altını silsem, koltuğa yığılıp kalmak istiyorum.
sanırım beslenme şekli de çok önemli. Bize enerji verecek, direncimizi kırmayacak şeylerle beslenmemiz gerekiyor.
Sütlü tatlılar, bitter çikolatalar bile cazip gelmiyor artık
:KK51:
Yalnız değilmişim 😎aynı sıkıntıları yaşıyorum...

Ben de yitik şifa da yazanlara göre beslenmeye başladım. 4. günümdü bakalım. İnşallah hayatım boyunca uygulayabilirim. 🥰
İlk uygulamaya başladığımda çok güzel gidiyordu. Kendimde mutlu oluyordum uyguladıkça ama. Sonra yapamadım.Devamı gelemedi. Uygulaması zor geldi bana. işe git gel, çocuk büyüyor, istekleri farklılaşıyor derken benim uygulamalar geri planda kaldı. Artık sadece instagramdan uygulayabilenleri sayfalarını takip edip iç çekiyorum :)
İnşallah siz sıkıntısız uygularsınız . Ve hayatınıza güzellikler getirir :)

Ben de 81 liyim. Topluca yaşlanma sürecine girdik sanırım diyeceğim ama demek istemiyorum. Rabbim sağlık sıhhat versin, tembelliği aldık üstümüzden :)
Bende bir 82 li olarak üstesinden gelemiyorum artık bazı şeylerin mesela erken kalkmak istiyorum olmuyor olmuyor.cocuklarla pelt oluyorum, nerde yatıp nerde kalktigimi bile anlamıyorum bazı günler🙄
Ve en önemlisi herşeyi erteliyorum anı yaşamayı hiç beceremiyorum.

Bende bir 82 li olarak üstesinden gelemiyorum artık bazı şeylerin mesela erken kalkmak istiyorum olmuyor olmuyor.cocuklarla pelt oluyorum, nerde yatıp nerde kalktigimi bile anlamıyorum bazı günler🙄
Ve en önemlisi herşeyi erteliyorum anı yaşamayı hiç beceremiyorum.

cocuklarla pelt oluyorum, nerde yatıp nerde kalktigimi bile anlamıyorum bazı günler🙄

bu şey değil mi? İşte ben :mad:

Günaydın arkadaşlar sayfayı takip edeli o kadar sessiz ki Elif hanim da yok merak edyrm onu aslnda.

Selamlar,

Cuma akşamı Eskişehir'e gittik. Dün gece saat 22:00 gibi döndük. Arada okudum ama yazma fırsatım olmadı. Son derece keyifli bir 3 gün geçirdim. Kalabalık ortam kızlara da çok iyi geldi. Biz de eşimle dışarı çıkıp biraz nefes aldık. Eskişehir'in en sevdiğim tarafı yürüyerek yaşanılabilen bir şehir olması sanırım. Ela diyor ki "Anne biz Ankara'da mahsur kaldık" :)) Dediği çok doğru aslında. Eşim de ben de Eskişehir'li olmamıza rağmen orada yaşama fırsatımız olamadı. Her ikimizin de iş yerinin şubesi vs olmadığı için de oraya yerleşmemiz pek mümkün görünmüyor. Ama artık havalarda ısınıyor. Ayda bir hafta sonu gidebiliriz diye düşünüyorum.

merhab arkadaşlar eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz, 1.5 yaşında oğlum var, yavaş yavaş eşimden uzaklaştığımı fark ediyorum bu durum beni çok üzüyor. ilişkimizden azıcık özet geçmek isterim: biz zaten hiç saatlerce telefonda konuşan, sürekli bol muhabbet bir çift olamadık,sadece ilk sevgililik aylarında uzaktık 4 ay falan çok mealaştık o kadar. bazen bunu çok sorguluyorum acaba ben mi yanlış yaptım sırf ilgi hoşuma gittiği için mi evlendim diye. eşimi seviyorum, iyi biridir, iyi bir babadır ama karakterlerimiz hiç uyuşmuyor. aşırı eleştirel biridir, azarlar gibi konuur. ben de narin kırılgan biriyim. evliliğin ilk senelerinde oturur ağlardım en az haftada bir kez. laf arasında hep bişeylere laf sokar şakayla karışık. bense hep anlayışlı olmaya çalışan taraf oldum. son bir sendir kendimi tanıyamıyorum ama birden parlıyorum ben de eşime karşı. önceden ağzı laf yapamayan hep allta kalan kadın hemen bak ben böyle yapsam sen nasıl kızardın demeye başlıyorum. başbaşa da doğru dürüst paylaşımımız olmuyr. oğlum 9 civarında uyuyor sonrasında ikimizin de elinde telefon farklı takılıyoruz. birlikte film izleyelim falan dedim birka kez tamam diyor bana bırakıyor herşeyi. ben ondan da heves göreyimistiyorum bişeyler düşündün istiyorum bunları ösyleyince offluyor hemen ne var işte seç bişeyler diye. beni beklerken bile elinde telefon oyun oynuyor bir köşede, çok sinirim bozuluyor buna. arada sürpriz görmek istiyorum heyevcanımı tekrar kazanmak istiyorum, gittikçe uzaklaşıyorum ondan..
lütfen kınamayın yazdığm şeyi şimdilik böyl bir durum yok ahlaklı vicdanlı biriyimdir ama insanlık hali işte, şimdiçevremde hiç erkek yok zaten işte falan ama hani olur da zevklerimiz uyan biri denk gelir ilgi görürürüm muhabbeti çok sarar falan öyle bir durumda başkasına gönlümün kaymasınan korkuyorum...
Çİft terapisine gitmeyi teklif etsen eşine?

Merhaba arkadaşlar;
Uzun süredir sadece okuyarak takip edebildim konuyu. Sene başından bu yana kızım 6 aylık oldu. Eşim kendi işini kurdu. Beni en çok ferahlatan durum ise ablamın kızıma bakmak için gelmesi olacak. Böylece yaklaşık 2 sene sürecek yeni bir hayat düzeni oluşturmam gerekiyor.

15 nisanda göreve başlayacağım. Bu 1 haftalık süreç, hem ablam ve kızımın birbirine alışması, hem de benim düzenimi organize etmem için büyük bir fırsat olacak. Gelecek çarşamba günü eve temizlikçi gelecek. Ben de fırsattan istifade evin sadeleşmesi ve düzene girmesi için gerekli organizasyonu yapacağım. Eksikleri not edeceğim.

Nisan ayı baharla beraber hayatımızda yeni bir düzen oluşturmak için fırsat olacak.

Kendinize iyi bakın. Sevgiler.
Hayatının yoluna girmesine çok sevindim:KK200: Her zaman gel artık buraya :KK50:

Nisan Ayı Planlamaları

1-Sağlıklı Yaşam:
Eskişehir ziyareti olunca çok yedim gerçekten ama hiç pişman değilim. Gene olsa gene yerim:KK45:Eskişehir'de yaşasam obez olurdum sanırım. Her gittiğimde haşhaşlı, çi börek, köfte ve pino hamburgeri şeklinde bir dörtlemem var. Bunları yemezsem içim rahat etmiyor:) Güzel yediğime göre artık toparlanma vakti. Yarından itibaren tekrar sağlıklı beslenme düzenime dönüş yapacağım. 5-10 dakika süren egzersiz rutinime ve yürüyüşe de geri dönme zamanı.

2-Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Ela'ya düzenli vakit ayırmaya devam etmem gerekiyor. Eskişehir'e gittiğimiz ilk gün herkes İpek'e saldırınca kızımın yüzü düştü. Başka bir odaya geçtik. Ne olduğunu sorunca "Herkes bebek seviyor. Kalbim çok kırılıyor" dedi. Ben de Ela ve eşimi alıp dışarı çıkardım. Hem insanlar rahat rahat İpek'i sevsin hem de biz beraber vakit geçirmiş olalım diye düşündüm. Çarşıda dolaştık, hamburger ve dondurma yedik. Biraz parkta oynadı falan derken toparlandı. Akşam eve döndüğümüzde keyfi yerindeydi.

Bu hafta sonu Ela'nın arkadaşlarının anneleri ile günümüz var. İpek'i babaya bırakırım, kızımla oraya gideriz. Önümüzdeki hafta şirketin çocuk bayramı etkinliği var. Oraya götürürüm. 27-28'i için de tiyatro ayarlarım diye düşünüyorum.

Geçen hafta Ela'nın veli toplantısı vardı. Drama öğretmeni dramaya yeteneği olduğunu, bir yere yönlendirmemizi söyledi. Geçenlerde Ela'ya "Seni yazın ne kursuna göndermemi istersin?" diye sorduğumda "Ben kursa karşıyım" cevabını aldım.:KK57: Bu nedenle eski kreş öğretmenini aradım. Kendisinin branşı drama olduğu için bize bir öneride bulunabilir mi diye sordum. Kendisinin bir yerde hafta sonları eğitmen olarak başlama ihtimali varmış. Eğer bu gerçekleşirse şahane olur zira kızım kreş öğretmenine bayılıyor. Direkt onunla başlatırım.

3-Düzenli ve Sade Bir Ev: Eskişehir'e giderken İpek'in ve Ela'nın küçülen kıyafetlerini götürdüm. Eşimin yeğeninin küçülenlerini Ela için aldım geldim:) Çocukların bu kıyafet döngüsü uzun zaman bitmeyecek sanırım.
Ela seneye forma giyeceği için alacağım kıyafet sayısında ciddi bir azaltmaya gideceğim. Sezonluk iki elbise, iki etek, iki tayt 4 tane üst yeterli olur diye düşünüyorum. İpek'e zaten birşey almıyoruz. Ablasının küçük kıyafetleri ile büyüyor.

Oyuncakları da ayıkladım. Ela'nın artık oynamadığı fakat İpek'in de ancak iki yaş civarı oynayabileceği oyuncakları bir kutuya toplayıp Eskişehir'e götürdüm. Zamanı gelince alıp gelirim.

Dün ve bugün ev ile fazla ilgilenme fırsatım olmadı. Yarın detaylı bir gözden geçirme yapmam gerekiyor.

4- İyi Görünmek: Saçlarımı çene hizasında kestirmek ve kuaförden kurutma makinesi ve saç fırçası temin etmek, saç ile ilgili sıkıntımı çözdü. Banyo sonrası hızlıca şekillendirebiliyorum. Saça kreatin yüklemesi konusunda ne düşünüyor sunuz? Yaptıran ve memnun kalan var mı? Kıyafet ve takılar ile ilgili görsel yükleyerek bir paylaşım yapmayı düşünüyorum.

5-Verimli İş Hayatı: Salı ve Cuma günleri ofiste diğer günler evde şeklinde çalışmaya devam ediyorum. Nisan ve Mayıs ayları genel de sakin geçer ve sadece rutin işler ile ilgilendiğim bir dönem olur. Evdeki düzenim şu şekilde ilerliyor. Kahvaltı-Egzersiz-Duş-Ev Düzenleme-Çalışma-Kitap Okuma

6-Para Yönetimi: Geçen bütçe defteri tuttum ve excel'e her bir konu başlığına ne kadar harcama yaptığımı girdim. Nisan ayında da veri izlemeye devam edeceğim. Sonrasında belirli limitler koyma aşamasına gelebilirim. Genel mantığım şu şekilde işliyor. Ay başında para yatar yatmaz birikime para ayırıyorum. Bu paranın usd olan kısmını kendim için, altın olan kısmını ise ev kredisini erken kapatmak için biriktiriyorum. Birikimi ayırdıktan sonra hemen ev kredisi, Ela'nın okulu ve ablanın maaşını ödüyorum. Kalan kısım ile de ayı çevirmeye çalışıyorum. Kendimi çok kasmadan rahat harcamayı tercih ediyorum ancak lüzumsuz harcama yapmamaya, eşya satın almak yerine anı biriktirme ve hediye alma konularına daha fazla bütçe ayırmaya gayret ediyorum.

7-Toplumsal Fayda: 2019 yılı içerisinde henüz topluma bir faydam olamadı. Dernek araştırmaya devam ediyorum.

Nisan Ayı Planlamaları

1-Sağlıklı Yaşam:
Eskişehir ziyareti olunca çok yedim gerçekten ama hiç pişman değilim. Gene olsa gene yerim:KK45:Eskişehir'de yaşasam obez olurdum sanırım. Her gittiğimde haşhaşlı, çi börek, köfte ve pino hamburgeri şeklinde bir dörtlemem var. Bunları yemezsem içim rahat etmiyor:) Güzel yediğime göre artık toparlanma vakti. Yarından itibaren tekrar sağlıklı beslenme düzenime dönüş yapacağım. 5-10 dakika süren egzersiz rutinime ve yürüyüşe de geri dönme zamanı.

2-Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Ela'ya düzenli vakit ayırmaya devam etmem gerekiyor. Eskişehir'e gittiğimiz ilk gün herkes İpek'e saldırınca kızımın yüzü düştü. Başka bir odaya geçtik. Ne olduğunu sorunca "Herkes bebek seviyor. Kalbim çok kırılıyor" dedi. Ben de Ela ve eşimi alıp dışarı çıkardım. Hem insanlar rahat rahat İpek'i sevsin hem de biz beraber vakit geçirmiş olalım diye düşündüm. Çarşıda dolaştık, hamburger ve dondurma yedik. Biraz parkta oynadı falan derken toparlandı. Akşam eve döndüğümüzde keyfi yerindeydi.

Bu hafta sonu Ela'nın arkadaşlarının anneleri ile günümüz var. İpek'i babaya bırakırım, kızımla oraya gideriz. Önümüzdeki hafta şirketin çocuk bayramı etkinliği var. Oraya götürürüm. 27-28'i için de tiyatro ayarlarım diye düşünüyorum.

Geçen hafta Ela'nın veli toplantısı vardı. Drama öğretmeni dramaya yeteneği olduğunu, bir yere yönlendirmemizi söyledi. Geçenlerde Ela'ya "Seni yazın ne kursuna göndermemi istersin?" diye sorduğumda "Ben kursa karşıyım" cevabını aldım.:KK57: Bu nedenle eski kreş öğretmenini aradım. Kendisinin branşı drama olduğu için bize bir öneride bulunabilir mi diye sordum. Kendisinin bir yerde hafta sonları eğitmen olarak başlama ihtimali varmış. Eğer bu gerçekleşirse şahane olur zira kızım kreş öğretmenine bayılıyor. Direkt onunla başlatırım.

3-Düzenli ve Sade Bir Ev: Eskişehir'e giderken İpek'in ve Ela'nın küçülen kıyafetlerini götürdüm. Eşimin yeğeninin küçülenlerini Ela için aldım geldim:) Çocukların bu kıyafet döngüsü uzun zaman bitmeyecek sanırım.
Ela seneye forma giyeceği için alacağım kıyafet sayısında ciddi bir azaltmaya gideceğim. Sezonluk iki elbise, iki etek, iki tayt 4 tane üst yeterli olur diye düşünüyorum. İpek'e zaten birşey almıyoruz. Ablasının küçük kıyafetleri ile büyüyor.

Oyuncakları da ayıkladım. Ela'nın artık oynamadığı fakat İpek'in de ancak iki yaş civarı oynayabileceği oyuncakları bir kutuya toplayıp Eskişehir'e götürdüm. Zamanı gelince alıp gelirim.

Dün ve bugün ev ile fazla ilgilenme fırsatım olmadı. Yarın detaylı bir gözden geçirme yapmam gerekiyor.

4- İyi Görünmek: Saçlarımı çene hizasında kestirmek ve kuaförden kurutma makinesi ve saç fırçası temin etmek, saç ile ilgili sıkıntımı çözdü. Banyo sonrası hızlıca şekillendirebiliyorum. Saça kreatin yüklemesi konusunda ne düşünüyor sunuz? Yaptıran ve memnun kalan var mı? Kıyafet ve takılar ile ilgili görsel yükleyerek bir paylaşım yapmayı düşünüyorum.

5-Verimli İş Hayatı: Salı ve Cuma günleri ofiste diğer günler evde şeklinde çalışmaya devam ediyorum. Nisan ve Mayıs ayları genel de sakin geçer ve sadece rutin işler ile ilgilendiğim bir dönem olur. Evdeki düzenim şu şekilde ilerliyor. Kahvaltı-Egzersiz-Duş-Ev Düzenleme-Çalışma-Kitap Okuma

6-Para Yönetimi: Geçen bütçe defteri tuttum ve excel'e her bir konu başlığına ne kadar harcama yaptığımı girdim. Nisan ayında da veri izlemeye devam edeceğim. Sonrasında belirli limitler koyma aşamasına gelebilirim. Genel mantığım şu şekilde işliyor. Ay başında para yatar yatmaz birikime para ayırıyorum. Bu paranın usd olan kısmını kendim için, altın olan kısmını ise ev kredisini erken kapatmak için biriktiriyorum. Birikimi ayırdıktan sonra hemen ev kredisi, Ela'nın okulu ve ablanın maaşını ödüyorum. Kalan kısım ile de ayı çevirmeye çalışıyorum. Kendimi çok kasmadan rahat harcamayı tercih ediyorum ancak lüzumsuz harcama yapmamaya, eşya satın almak yerine anı biriktirme ve hediye alma konularına daha fazla bütçe ayırmaya gayret ediyorum.

7-Toplumsal Fayda: 2019 yılı içerisinde henüz topluma bir faydam olamadı. Dernek araştırmaya devam ediyorum.
sen yazdıkça enerjik hissediyorum kendimi inan bana aldığım vitamin takviyelerinden bile daha iyi geliyorsun bana. keşke daha çok vaktin olsada daha çok yazsan.

1-Sağlıklı Yaşam: Ailelerle bir araya gelince kaçınılmaz son bu oluyor. Bende şekersiz ve düşük karbonhidratlı beslenme düzenini yenide uygulamaya başladım. İnşallah başarılı bir süreç olur.

2-Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bizim kız da Cmts günü akşama doğru açık açık ben kıskanıyorum kuzenimi dedi ve kalbim çok üzgün diye de ekledi. Sanırım çok fazla ilgi gösterdik beklemiyordu bu kadarını. Sonra biraz konuştuk ve sarıldık, durumu atlattı ve normale dönmeye başladı. Tüm hafta sonu hareketliliği bittiğindeyse ben kıskanmıyorum çok az kaldıkları için üzülüyorum dedi işleri var kalamazlar deyince, anneannem kalsın o zaman sadece dedi. Bu da olmaz deyince babaannesini arayıp davet etti :-)

3-Düzenli ve Sade Bir Ev: Bende Kızım için bu sene kıyafet kısıtlamasına gittim. Sıkıntı yaşamadık çok şükür. Sadece uzun süredir çift kat giydiriyorum, altına giydirdiklerim daha ince pijamamsı şeyler üstüne de normal kıyafetler. Yine de yetti kıyafetimiz. Düzenli çamaşır yıkamayı bu sayede öğrendim.
Aslında tam kuzeninin oynayacağı yaş grubunda oyuncaklarımız var bir parti götürmüştük ama daha fazla hırpalamamak için teklif etmedim verelim mi diye. Bakalım biz giderken götürmek daha iyi oluyor. O zaman razı olmuştu.
Kışın salonu nerdeyse hiç kullanmıyorduk, bu haftasonuyla birlikte kullanıma açıldı. Bir oda daha eklendi temizlik kalemlerine böylece.

4- İyi Görünmek: Bende uzun yıllar sonra kısa saça geçiş yaptım. Konforluymuş tek kelimeyle. Kendim kreatin yüklemesi yaptırmadım bir arkadaşım fazla yağlandığını düşünüyor ama bence görüntüde çok fark etti, hoş duruyor daha akıcı ve sağlıklı. Kıyafet ve takılar ile ilgili paylaşımını sabırsızlıkla bekliyorum @elecda

5-Verimli İş Hayatı: İşler yoğunlaşmadan önce son 2-3 haftamı geçiriyorum. Bu hafta ağırlıklı olarak açıköğretim sınavı için ders çalışacağım. Önümüzdeki hafta da umarım elimdeki kitapları toparlamakla uğraşırım. Sonrasında yoğun 8-5 mesaileri başlar. Şimdi yine 8-5 iş yerindeyim ama en azından vaktimi kendim planlıyorum. İşler yığılınca pek mümkün olmuyor. Belki 22 Nisan için izin kullanımı söz konusu olabilir.

6-Para Yönetimi: Bu ara bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Ev kredisini bir taksit geriden geliyoruz. Yazın sanki daha çok harcamamız oluyor gibi. Bu yüzden bir an önce düzene girmemiz gerekiyor.

7-Toplumsal Fayda: Ufak tefek para yardımları dışında topluma bir faydam olmadı maalesef.

İnsan isterse her şeye zaman bulur:) Eskişehir'i özlemişim o yüzden yazmadım:)

Keşke görüşebilsek elecdam :)
Eskişehir'de eşim donas sever bende severim ve en iyi iskenderi lokma yapıyor tavsiye ederim :)
kentparktaki çibörekçi efsane
Ya ben yarın diyete başlıyordum anka görmesin :KK70:

Back