Canım instagram’da bitkiterapim diye bir sayfa var. Ben oradan aldığım koltukaltı kremini kullanıyorum ve çok memnunum.elecda merhaba, bir konuda fikrini almak istiyorum, roll on arayısındayım, yaz geldikçe telaş başladı
soft gentle ve siveno denedim, kış mevsimi için uygun ama yazın korumayacağını düşünüyorum fırının üstünde çalışıyorum ve tüm gün ter içindeyiz.
bu iki markayı kullandığımdan beri gögsümdeki kitlelerin ağrısı gitti, değişime inanamıyorum.
İnstagramda kudra cilt besinlerinin deobar adı altında ürününü gördüm ama, doğallık ararken üretim şartlarına güvenmediğim ürünler istemiyorum
Canım instagram’da bitkiterapim diye bir sayfa var. Ben oradan aldığım koltukaltı kremini kullanıyorum ve çok memnunum.
Daha önceden Naturalive’in deodorantını kullanıyordum, o da ter kokusuna karşı etkili ama beyaz sabunsu bir yapısı var, kıyefetlerime bulaşıyordu.
Bitkiterapimdeki ürün küçük cam bir kavanozda geliyor, parmak ucunda alıp sürüyorsun.
dayanıklılığı yok diye düşünmeyin .
siz onu sürekli kolladıkça nasıl dayanıklılık kazanır .
devlet okuluna vermenizi tavsiye edeceğim.
3 çocuğum var .
devlet anaokuluna gittiler .
özele verip de çocukların pohpohlanması bence doğru değil .
ana okullarında da harika öğretmenler var .
hiç kötüsüne rastlamadık şükür ki. çok fazla okul değiştirmek zorunda kaldığımız halde.
il değişikliği oldu. ilçe değişikliği oldu.
o nedenle 2 çocuğum da memnundu.
şimdi en küçük kreşte. özel . ama 2 yaşında başlamak zorunda kaldı.
çalıştığımız ve bakıcımızdan ayrıldığımız için . bakıcılarla olmuyor .
devlet okulu en iyisi diye düşünüyorum . nacizane.
tabi ki sizin maddi durumunuz . çocuğun durumu önemli. çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz .
biz ancak yorum yapabiliriz . fikir sunabiliriz . karar sizin elbette.
çocuklarımın hep ayrılmış , seçilmiş çocuklarla birlikte olmasını istemediğim için devlete yazdırdım . çeşit çeşit maddi olanaklara sahip , ya da sahip olmayan çocukları görsün . zorlukları yaşasın ve pişsin .
ilk çocuğum tabi benim de hassas ve bana göre çok özeldi. koruyucu kollayıcı olduuğumdan çocuk da farklıydı.
devlet okuluna gidince ezildi biraz . anaokulu hadi her an öğretmen yanında . ama ilkokul öyle değil . tenefüs var . öğretmen yok .
kavgası , koşturmacası. inatlaşmaları . sürtüşmelerin hepsini yaşadı.
bir kaç yıl kadar da sürdü. çünkü sivri dilli bi çocuktu zaten . halen öyle. herkesi kızdırır .
neyse.
ama kendini korumayı öğrendi kanımca. karşı durmayı . ayakta kalmayı.
çok yazdım . buraya kadar okuyabilmişseniz tebrik ediyorum . okuyamadıysanız da canınız sağ olsun .
Merhaba. Kızım şuan özel okulda anasınıfına gidiyor. Daha önce iki yıl devlet anaokulunda 3 yaş ve 4 yaş sınıflarına devam etti. Biz anasınıfı ve devamında devlete gönderelim derken bir hafta içinde karar değiştirip evimize yakın bir özel okula yazdırdık. Kaydımızı Ağustos ayında yaptırdık. O zamana kadar karar vermemiştik. Ben bu konularda biraz rahatım sanırım. Çok stres yapmıyorum ve genelde güzel şeyler gelip beni buluyor. Sana da tavsiye ederim. Su akar yolunu bulur.
Devlet mi özel mi dersen? İkisini de görmüş bir veli olarak mutlaka özel okulu tavsiye ederim. Çok çok fark var. Sınıf mevcudunun az olması bile başlı başına bir avantaj. Hatta şu an kendime kızıyorum. Neden eşim özel okul fikrini ortaya atana kadar ben bu fikri hiç düşünmedim diye. Tabii ki maddi durum da çok önemli. Bunu karşılayabileceğinizi varsayarak bunları yazdım.
Miniğe mutlu bir eğitim hayatı diliyorum.
Umarım memnun kalırsın. Ela’yı anasınıfına yazdırdıktan sonra acaba kreşteki gibi mutlu olacakmı, öğretmeni iyi olacak mı diye çok kaygılanmıştım. Senin şu an ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Çocuklar bu tarz değişikliklere bizden daha hızlı adapte oluyorlar.
Ben devlet mi özel okul mu diye epey sorguladıktan sonra özele karar verdim. Hatta burada sorgulama kriterlerimi de detaylı yazmıştım, denk geldiniz mi bilemiyorum.
Çocuklarımım ayrılmış seçilmiş çocuklar ile bir arada olmasını istemiyorum demişsiniz. Ben buna katılmıyorum, çünkü çocuk kendisi ile benzer sosyokültürel ortamda yetişmiş çocuklar ile bir arada olduğunda ve çocuklar arası bir sorun yaşandığında aileler iletişim kurulabilir düzeyde olduğu için sorunlar çok daha kolay hallediliyor. Akran zorbalığının tavan yaptığı bu dönemde, hiç bir şekilde konuşulamayacak insanların yetiştirdiği çocukların çocuğumu hırpalamasını istemiyorum.
Ben kendi adıma okulda sıkı bir güvenlik olması, temiz tuvalet kullanabilmesi, düzgün yemek yiyebilmesi, kantin olmaması ve dolayısıyla abur cubura erişiminin olmaması, öğretmenlerin belirli kriterlere göre seçilmesi ve benzer aile çocukları ile bir arada olması gibi nedenlerle çocuğumu koleje gönderdim ve çok memnun kaldım.
. her şey gönlünce olur inşallah . önemli olan çocuğun iyiliği . karar vermek de bu noktada zorlaşıyordu. hayırlı olsun .Sanırım bendeki kararsızlıkta tam olarak aslında devlete vermek isteyip kıyamamaktan kaynaklanıyor. Eminim ki buraya bu kolej açılmamış olsa devlete verecektim ve orada uyum sürecinde zorlansa da aslında büyük ihtimal her şey yolunda gidecekti. Fakat şimdi okulu gezip görünce benim çocuğumda bu imkanlardan faydalanmalı, böyle bir imkan varken kullanmayıp, sonra keşke gönderseymişiz deyip iş işten geçince geri dönüşü yok. Çocuk o yılları kaybetmiş olacak. Kararsızlığım bu noktada. Bugün gittik görüştük, yarın kızımı sabahtan götüreceğiz. Orda sanırım çocukla birebir görüşme yapıyorlar, sonra da kaydettireceğiz. Eylülde anasınıfından başlayacak.
Umarım memnun kalırız, bu kadar emek boşa gitmez inşallah.
Teşekkür ederim görüşleriniz için kızlar
Sosyal devletin sağlaması gereken eğitimi para ile satın almak beni çok rahatsız ediyor ama özel okulun faydasından ziyade devlet okulunun verebileceği olası zararlardan çocuğumu korumak amacıyla hareket ettim ben. Umarım sizin için de hayırlısı olur.Sanırım bendeki kararsızlıkta tam olarak aslında devlete vermek isteyip kıyamamaktan kaynaklanıyor. Eminim ki buraya bu kolej açılmamış olsa devlete verecektim ve orada uyum sürecinde zorlansa da aslında büyük ihtimal her şey yolunda gidecekti. Fakat şimdi okulu gezip görünce benim çocuğumda bu imkanlardan faydalanmalı, böyle bir imkan varken kullanmayıp, sonra keşke gönderseymişiz deyip iş işten geçince geri dönüşü yok. Çocuk o yılları kaybetmiş olacak. Kararsızlığım bu noktada. Bugün gittik görüştük, yarın kızımı sabahtan götüreceğiz. Orda sanırım çocukla birebir görüşme yapıyorlar, sonra da kaydettireceğiz. Eylülde anasınıfından başlayacak.
Umarım memnun kalırız, bu kadar emek boşa gitmez inşallah.
Teşekkür ederim görüşleriniz için kızlar
Sosyal devletin sağlaması gereken eğitimi para ile satın almak beni çok rahatsız ediyor ama özel okulun faydasından ziyade devlet okulunun verebileceği olası zararlardan çocuğumu korumak amacıyla hareket ettim ben. Umarım sizin için de hayırlısı olur.
Kayıt öncesi rehberlik çocuk ile görüşüp bazı sorular soruyor. Ela’ya şekilleri gösterip sormuş bizimki kreşte İngilizcelerini öğrendiği için İngilizce cevaplamış. Rehberlik öğretmeni hadi bir de Türkçelerini söyle deyince “Niye sen İngilizce bilmiyor musun?” demiş kadınaEvet sanırım doğru bir karar verdim, devlet okuluna versek bu kez yaşadığımız her sorunda koleje vermeliydik diye diye ömür çürütecektik. İyi oldu böyle bakalım yarın görüşmelerini yapsınlar tam olarak resmi olarak kayıt olsun. Ne demişler en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Ne zamandır bu sorunlar aklımdaydı, yarın da indirimimiz bitiyor dediler görüşmede daha doğrusu %24 eğitim bedeli indiriminden %20 ye revize oluyormuş.. Neyse ki daha fazla kaçmadan gittik görüştük.
Kayıt öncesi rehberlik çocuk ile görüşüp bazı sorular soruyor. Ela’ya şekilleri gösterip sormuş bizimki kreşte İngilizcelerini öğrendiği için İngilizce cevaplamış. Rehberlik öğretmeni hadi bir de Türkçelerini söyle deyince “Niye sen İngilizce bilmiyor musun?” demiş kadına
Memurlarda heniz uygulama yok diye biliyorım işçi statüsünde başaldıMerhaba canım. Kamu kurumlarında yarım gün çalışmak için kanun çıktı ama uygulamaya geçmedi diye biliyordum. Bizim kurumda hala uygulanmıyor. Bu konuda bilgi verebilir misin? Merak ettim.
Biz eşimle baya tedirgindik görüşme öncesi çünkü bizim kızın ne söyleyeceği hakikaten belli olmuyor:)Ay bu çok iyi yahu...
Çocukların sağı solu belli olmaz fazla şansını zorlamayacaksın bu gibi konulardaBravo Ela ya.... Bakalım bizde sabah gideceğiz ne sorarlar bizimki cevap vermeye tenezzül eder mi bilemiyorum
geçmiş olsun canım bakıcı abla ile iş bölümü yapıp ela ile ipek'i farklı yerlerde mi tutmaya çalışsanız? mesela bir taraf parka gitse :)Günaydın Hanımlar,
Ela Hanım su çiçeği olmuş
Perşembe akşam pijamasını giydirirken göğsünde ve sırtında birkaç tane sivilce gördüm. Dün öğlen doktora randevu aldık. Su çiçeğiymiş ama aşılı çocuklarda daha hafif atlatılıyormuş. Zaten pek hasta hali yok, hoplayıp zıplıyor sürekli. Dün okula gitmedi, bugün de göndermedim. İpek’ten uzak tutmaya çalıştık ama inadına gelip öpüyor kızıHayırlısı artık.
Ay çok sevindim canımMerhaba kızlar,
Bugün çok şükür görüştük kaydımızı gerçekleştirdik. Kızımın gözleri parladı çok hevesli ama sınıfları gezdirmedik kızıma. Şimdilik sadece görüşeceksin dedik. Baya sevdi ortamı. Görüşmesi de güzel geçmiş, ben bilgi vermemiştim özellikle ama hemen resme karşı ilgisi çok belli oluyor diye dönüş aldım hoşuma gitti. Bakalım bizi neler bekliyor. İnşallah hayırlı bir karar olur başta kızım olmak üzere hepimiz için.
Pazartesi işyerinde denetim olduğu için işe geldim bu hafta hep. Hafta sonu da aksi gibi eşim Eskişehir’e gidecek, yalnızım çocuklarlageçmiş olsun canım bakıcı abla ile iş bölümü yapıp ela ile ipek'i farklı yerlerde mi tutmaya çalışsanız? mesela bir taraf parka gitse :)
Olacak ile öleceğe çare yok demişler Allah yardımcın olsun canım. İnşallah bulaşmadan atlatırsınız hemenPazartesi işyerinde denetim olduğu için işe geldim bu hafta hep. Hafta sonu da aksi gibi eşim Eskişehir’e gidecek, yalnızım çocuklarla
Hayırlı olsun çok sevindimMerhaba kızlar,
Bugün çok şükür görüştük kaydımızı gerçekleştirdik. Kızımın gözleri parladı çok hevesli ama sınıfları gezdirmedik kızıma. Şimdilik sadece görüşeceksin dedik. Baya sevdi ortamı. Görüşmesi de güzel geçmiş, ben bilgi vermemiştim özellikle ama hemen resme karşı ilgisi çok belli oluyor diye dönüş aldım hoşuma gitti. Bakalım bizi neler bekliyor. İnşallah hayırlı bir karar olur başta kızım olmak üzere hepimiz için.
Hayırlı olsun çok sevindim
Mutlu huzurlu olmanıza
geçmiş olsun , öpmese de hava yolu ile bulaşıyor. kuluçka süresi 2 hafta diye hatırlıyorum 15 gün sonra ufaklık da geçirebilir, aşı umarım olmuştur.Günaydın Hanımlar,
Ela Hanım su çiçeği olmuş
Perşembe akşam pijamasını giydirirken göğsünde ve sırtında birkaç tane sivilce gördüm. Dün öğlen doktora randevu aldık. Su çiçeğiymiş ama aşılı çocuklarda daha hafif atlatılıyormuş. Zaten pek hasta hali yok, hoplayıp zıplıyor sürekli. Dün okula gitmedi, bugün de göndermedim. İpek’ten uzak tutmaya çalıştık ama inadına gelip öpüyor kızıHayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?