Popüler Konu Verimli Rutin

ne yazıkki... atanırken bu kurum atandım ve kurum değişikliği yapılmıyor bizde.
Bu kötüymüş, görmezden gelmeye çalışsan. Sürekli aynı ortamda mısınız müdürle? Ben o ortamı kendi imkanlarım içinde güzelleştirmeye çalışırdım. Kendime ve işime odaklanırdım sadece. Kimseyi değiştiremeyiz bu bir gerçek ama bakış açımızı ve odak noktamızı değiştirebiliriz..

Günaydın kızlar,

elecda sana bir şey soracaktım sanırım senin kızın bu sene bhçşhr n anasınıfında devam etti değil mi seneye de artık orda ilkokula mı başlayacak?
Bizim yaşadığımız yer oldukça küçük sadece 2 tane özel okul vardı biri kapandı, öteki de bhçşhr. Şimdi bende çok kararsızım eğer vereceksek anasınıfı için bu ay kaydettirmemiz gerek biliyorsun sonra daha da pahalı tutuyor geciktikçe. Sence vermeli miyim sonuçta aynı kurum tavsiye eder misin, Bizim buradaki 2 yıllık yeni binasında olan bir şubesi havuzu spor salonu hepsi güzel modern yepyeni ama yine de tereddüt ediyorum. Bu kadar kararsız olmak iyice canımı sıkmaya başladı. Aslına bakarsan hiç seçenek yok neden kararsızım onu da anlamıyorum. Devlet okuluna gidebilecek fiziksel dayanıklılığı zaten yok bizim kızın ben hala düşüncelerdeyim.

Çocuğu anasınıfına giden yada seneye gidecek olan başka kimler var arkadaşlar? Ben mi bu kadar kaygılıyım acaba iyice kendime sorun yaptım bu meseleyi... =(

herkese meraba :)

yeni kreşimizde bugün üçüncü günü tamamlıyoruz.
aldığım en doğru kararlardan biri bulunduğumuz kreşi tercih etmek oldu..
gerek kurum sahibi gerek öğretmenler ilgili ve fazlasıyla güler yüzlü hem bizlere hem çocuklara..çocukların genel ruh hali mutluluk :)

aktivite ve etkinlikleri de dişe dokunur nitelikte.
haftalık kurum psikoloğu ; yoga eğitmeni eğitim veriyor ve ayrıca atölyeler düzenliyorlar.cuma günü ahşşap atölyesi var ve kendi oyuncaklarını yapacaklar :)

kreşe başalrken berlin modeli uyguluyorlar : eşimle gidip bi kaç saat kalıyorlar.
bugün eşim kısa kaldı oğlum daha uzun zaman geçiriyor.12 gibi gidip alacağım inşaallah :)

guruba uyumu,okula yaklaşımı şimdilik güzel :)
inşaalalh böye devam eder.

ayrıca kreş de balık akvaryum u ve kaplumbağa akvaryumu var. bir de köpek besliyorlar.güneş açar açmaz bahçe etkinliklerine koşturuyorlar :)
öğlen 1 gibi de uyuyor : o sıra ben de kendi işlerimi yapıyorum :)dinleniyorum.
ayrıca sabahtan öğleye çalışmak daha verimli ..
günü uyuyarak kaçırmamış oluyorum ..

ah annelik delilik annelik her detayı düşünme annelik dua ..

Kesinlikle çok iyi fikir, benimde hayallerimden birisi bu, şuan özel sektörde çalışıyorum, ve 3 -5 yıla kadar hedeflediğim şeylerden biri..

Selamlar

Her iş yerinde sıkıntılı insanlar var. Benim işyerimde de var. Ben mümkün olduğunca minimum muhatap olup, işime bakmaya gayret ediyorum.

Eğer kesinlikle devam etmek istemiyor ve başka bir iş yapmak istiyorsanız finansal bağımsızlığınızı kazanmanız konusunda bir plan yapmanız ve hayata geçirmeniz gerekiyor.

Selam canım,

Evet Ela Bahçeşehir’e gidiyor ve ilkokul için kaydını yaptırdım. Ben okuldan memnun kaldım. Tabi memnuniyet tamamen kişisel beklentiler ile alakalı bir durum. Ben kurumsal olmasını, bütün okullarda aynı anda aynı konunun işlenmesi olayını seviyorum. Eğitim öğretmenin performansından bağımsız hale getirilmiş vaziyette ki bu iyi vir şey bence.

Anladım canım inşallah bizde memnun kalırız. Bakalım görüşüp kaydettireceğiz artık geç olmadan.

dayanıklılığı yok diye düşünmeyin .
siz onu sürekli kolladıkça nasıl dayanıklılık kazanır .
devlet okuluna vermenizi tavsiye edeceğim.
3 çocuğum var .
devlet anaokuluna gittiler .
özele verip de çocukların pohpohlanması bence doğru değil .
ana okullarında da harika öğretmenler var .
hiç kötüsüne rastlamadık şükür ki. çok fazla okul değiştirmek zorunda kaldığımız halde.
il değişikliği oldu. ilçe değişikliği oldu.
o nedenle 2 çocuğum da memnundu.

şimdi en küçük kreşte. özel . ama 2 yaşında başlamak zorunda kaldı.
çalıştığımız ve bakıcımızdan ayrıldığımız için . bakıcılarla olmuyor .

devlet okulu en iyisi diye düşünüyorum . nacizane.
tabi ki sizin maddi durumunuz . çocuğun durumu önemli. çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz .
biz ancak yorum yapabiliriz . fikir sunabiliriz . karar sizin elbette.

çocuklarımın hep ayrılmış , seçilmiş çocuklarla birlikte olmasını istemediğim için devlete yazdırdım . çeşit çeşit maddi olanaklara sahip , ya da sahip olmayan çocukları görsün . zorlukları yaşasın ve pişsin .
ilk çocuğum tabi benim de hassas ve bana göre çok özeldi. koruyucu kollayıcı olduuğumdan çocuk da farklıydı.
devlet okuluna gidince ezildi biraz . anaokulu hadi her an öğretmen yanında . ama ilkokul öyle değil . tenefüs var . öğretmen yok .
kavgası , koşturmacası. inatlaşmaları . sürtüşmelerin hepsini yaşadı.
bir kaç yıl kadar da sürdü. çünkü sivri dilli bi çocuktu zaten . halen öyle. herkesi kızdırır .
neyse.
ama kendini korumayı öğrendi kanımca. karşı durmayı . ayakta kalmayı.

çok yazdım . buraya kadar okuyabilmişseniz tebrik ediyorum . okuyamadıysanız da canınız sağ olsun .

ne güzel . harika bir yermiş .
benim 3 buçuk yaşındaki kızım da tam gün gidiyor .
özel . ama dini eğitimi olan bir kreş .
4 yaş gurubuna diyanetten hoca geliyor günde 1-2 saat kadar .
bizim çocukların gurubu küçük ama yine de duaları öğrendi.
ettehiyyatü . salli barik . fatiha . yemek duası.
çoook hoşumuza gidiyor . memnunuz . etkinlikleri de çok
zaten şu an kreşler birbirleri ile yarış halinde olduğundan etkinlikleri birbirine benziyor .
bizimkiler de kandil günleri cami ye gitmişler . orayı tanımışlardı.
engelliler gününde de yine
dişçiye gittiler bi kez . . bizim kız koltuğa oturmamış ama. neyse.
orayı tanımışlar .
vs vs .
aslında önemli olan güven duymanız . çocuk huzursuz gelir ve bir daha gitmek istemezse zaten size sinyal de vermiş olur . ona göre yol çizersiniz .
hayırlı olsun yeni kreşiniz .

Merhaba. Kızım şuan özel okulda anasınıfına gidiyor. Daha önce iki yıl devlet anaokulunda 3 yaş ve 4 yaş sınıflarına devam etti. Biz anasınıfı ve devamında devlete gönderelim derken bir hafta içinde karar değiştirip evimize yakın bir özel okula yazdırdık. Kaydımızı Ağustos ayında yaptırdık. O zamana kadar karar vermemiştik. Ben bu konularda biraz rahatım sanırım. Çok stres yapmıyorum ve genelde güzel şeyler gelip beni buluyor. Sana da tavsiye ederim. Su akar yolunu bulur.

Devlet mi özel mi dersen? İkisini de görmüş bir veli olarak mutlaka özel okulu tavsiye ederim. Çok çok fark var. Sınıf mevcudunun az olması bile başlı başına bir avantaj. Hatta şu an kendime kızıyorum. Neden eşim özel okul fikrini ortaya atana kadar ben bu fikri hiç düşünmedim diye. Tabii ki maddi durum da çok önemli. Bunu karşılayabileceğinizi varsayarak bunları yazdım.

Miniğe mutlu bir eğitim hayatı diliyorum.

Merhaba canım. Kamu kurumlarında yarım gün çalışmak için kanun çıktı ama uygulamaya geçmedi diye biliyordum. Bizim kurumda hala uygulanmıyor. Bu konuda bilgi verebilir misin? Merak ettim.

Yeni kreşten mutlu olmana çok sevindim canım. Özellikle hayvanlar ve bahçe olması çok güzel, Ela’nın kreşinde de vardı. Özellikle yazın öğleden sonranon tamamını bahçede geçiriyorlar ve çok keyifli oluyor.

ne yazıkki... atanırken bu kurum atandım ve kurum değişikliği yapılmıyor bizde.
Merhaba.... 3 yıldır çalıştığım yerden mesleki tatmin anlamında mutlu değilim. Daha aktif kendimi daha çok geliştirebileceğim bir yere geçmek istiyorum ama maalesef amirlerim izin vermiyor. Bize burda lazımsın, iş de rahat, bak keyfine diyorlar. Uzun süre mutsuz oldum bu durumla ilgili. Değiştirmeye çalıştım ama olmadı.

Bu yaşımda değiştiremediğim şeyleri kabul etme ve bu durumları avantaja çevirmeyi öğrendim. İşimde kendimi geliştiremediğim noktada ben kendimi teorik olarak geliştirmeye çalışıyorum. İşten arta kalan vakitlerimi kişisel gelişim olarak çok verimli kullanıyorum. Önceden lak lakla geçen vaktimi belirlediğim konularda okumalar yaparak geçiriyorum. Bu da işimden kaynaklanan mesleki tatminsizliğimin verdiği mutsuzluğu azaltıyor.

Anladım canım inşallah bizde memnun kalırız. Bakalım görüşüp kaydettireceğiz artık geç olmadan.
Umarım memnun kalırsın. Ela’yı anasınıfına yazdırdıktan sonra acaba kreşteki gibi mutlu olacakmı, öğretmeni iyi olacak mı diye çok kaygılanmıştım. Senin şu an ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Çocuklar bu tarz değişikliklere bizden daha hızlı adapte oluyorlar.

Ben devlet mi özel okul mu diye epey sorguladıktan sonra özele karar verdim. Hatta burada sorgulama kriterlerimi de detaylı yazmıştım, denk geldiniz mi bilemiyorum.

Çocuklarımım ayrılmış seçilmiş çocuklar ile bir arada olmasını istemiyorum demişsiniz. Ben buna katılmıyorum, çünkü çocuk kendisi ile benzer sosyokültürel ortamda yetişmiş çocuklar ile bir arada olduğunda ve çocuklar arası bir sorun yaşandığında aileler iletişim kurulabilir düzeyde olduğu için sorunlar çok daha kolay hallediliyor. Akran zorbalığının tavan yaptığı bu dönemde, hiç bir şekilde konuşulamayacak insanların yetiştirdiği çocukların çocuğumu hırpalamasını istemiyorum.
Ben kendi adıma okulda sıkı bir güvenlik olması, temiz tuvalet kullanabilmesi, düzgün yemek yiyebilmesi, kantin olmaması ve dolayısıyla abur cubura erişiminin olmaması, öğretmenlerin belirli kriterlere göre seçilmesi ve benzer aile çocukları ile bir arada olması gibi nedenlerle çocuğumu koleje gönderdim ve çok memnun kaldım.

Nerelerdesin yahu, merak ettim seni

tabi ki karar sizin .
memnunmuşsunuz . daha ne olsun .
önemli olan da bu.

kriterlere denk gelmedim .

elecda merhaba, bir konuda fikrini almak istiyorum, roll on arayısındayım, yaz geldikçe telaş başladı
soft gentle ve siveno denedim, kış mevsimi için uygun ama yazın korumayacağını düşünüyorum fırının üstünde çalışıyorum ve tüm gün ter içindeyiz.
bu iki markayı kullandığımdan beri gögsümdeki kitlelerin ağrısı gitti, değişime inanamıyorum.
İnstagramda kudra cilt besinlerinin deobar adı altında ürününü gördüm ama, doğallık ararken üretim şartlarına güvenmediğim ürünler istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…