İnternette "Onaylanma İhtiyacı" ile ilgili bölümlere bir göz atmanı tavsiye ederim. Nedenini anlamak çözümün ilk adımı olur.Herkese günaydınelecda yazdığın özet cümleler belki de herhangi biri hayatımızı değişitebilir nitelikte güçlü...
Her sabah minnettar olmak havaya inat” bu düşünce benim uzun süredir uyguladığım bir bakış. Çok seviyorum bu bakışı
Ayrıca başkasından onay almamak” bu da uyguşamak istediğim bir bakış. En basit şeylerde bile eşime danışmadan edemiyorum ben akıl edemiyorum sanki ..bunu nasıl aşacağım bu konuda düşünöem gerek
Ben senin yerinde olsam, öncelikle oda oda nasıl bir evde yaşamak istediğimi ayrıntılı bir şekilde hayal eder ve bunları bir kağıda dökerdim. Sonrasında pinterest veya internetten istediğim eşyalar ilişkin görselleri kopyalayarak bir dosya yapardım. Alışverişe de bu görseller ile çıkardım. O evde sen yaşayacaksın ve her baktığın eşya sana mutluluk vermeli. Başkalarını memnun etmek için aldığın her eşya duygusal yüke neden olur.Merhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.
O dönem nedense başkalarının fikirleri bir anda kafa karıştırıyor, biz akrabalardan farklı bir şehirde herşeye kendimiz karar verdik eşimle ama yine de bir iki konuda iş arkadaşımdan etkilenmişim ve çok pişmanım. Salon ve oturma odasını ayrı yapmayacağım dedim birinin lafına gelip ayrı yaptım ve salon takımında Gümüşlük almayacağım dedim ve yine aynı kişiden etkilenmişim. Yeni tanıdığım iş arkadaşım üstelik :) fikir alınabilir ama son karar senin içine sinen olmalıMerhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.
Merhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.
Seni mutlu eden 15 maddeyi de yazmayı unutma:))
güzel olursa tarifi paylaşırmısınYarın öğlene misafirlerim var. 2 arkadaşım gelecek. Ne zamandır denemek istediğim bir tarifi üstlerinde denemeye karar verdim:))
Önce gittim avm’den kelepçeli kek kalıbı ve muffin kalıbı aldım. Sonra da markete uğrayıp gerekli malzemeleri aldım.
Yarının menüsü şu şekilde
Fırında Pırasa
Kısır
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Muhallebili Balkabağı Pastası
Buzluktan da börek çıkartacağım.
Muffini Cumartesi Ela ile birlikte yapacağız. İlk denememiz olacak bakalım:)
benim de benzer bir annem var çok tartışırdık (hala daha tartışırız zaman zaman) hep erkek olsun istedim çocuklarımın. Erkek de oldular ama şimdi diyorum ki bir kızım da olsaydı fena olmazdı hani. Kız anne ilişkisi başkadır ne olursa olsun. Bu arada evet bence anneye benziyoruz zamanla iyi ve kötü huylarımızla. Ama ben farkındalık yaratmaya çalışıyorum zihnimde ve bedenimde daha az benzemek için.‘Büyüdükçe her kadın annesine benzer’
Sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok dominant baskıcı bir anneyle büyüdüm, psikolojik şiddet gördüm sayılır herhalde bu durum. Kızım olacağını öğrendiğim günden bu yana sürekli dua ediyorum kızımla arkadaş gibi olabiliriz inşallah, kızımın Ben de annem gibi bir anne olabilirim inşallah diyebileceği bir anne olmabirilim diye. Etrafımdan bu sözü duyunca da ürperiyorum ben de anneme benzersem farkında olmadan diye
(Not:annemi çok seviyorum tabi ki, Allah başımızdan eksik etmesin. Ama yıllarca yaşadığım şeyleri de unutamıyorum, gece yatağıma çekilip ağladığım çook zamanım oldu)
Sizin hiç babanız öldü mü? şiiri favorimdir. Babamın anma töreninde okumuştum nurlar içinde yatsın.Çok severim Cemal Süreyya’yı. “Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı” şiiri favorimdir.
Son olarak kitapta sevdiğiniz, kalbinizi mutlulukla dolduran 15 tane madde yazılmış. Hadi biz de kendimizinkileri fark edelim ve buraya yazalım. Benimkileri yazıyorum.
- Sabah gün doğumuna tanıklık etmek
- Kahvaltıda güzel demlenmiş bir çay içmek
- Kendime güzel bir Türk kahvesi pişirmek
- Güzel bir kitap
- Vücudum uyanmak isteyene kadar uyumak ( Bu ara mümkün değil, belki bir 4 sene sonra:))
- Yürüyüş
- Sıcak bir banyo
- Pazar kahvaltısında simit yemek
- Yağan karı seyretmek
- Yeni tarifler denemek
- Yeni yerler görmek
- Tiyatro
- Sevdiğim müzikleri dinlemek
- Kızlarımı izlemek
- Yazın neredeyse tüm günü balkonda geçirmek
Çok güzel teşekkür ederim paylaşım için sindire sindire okuyacağım tekrardan :) kitabıda almayı düşünüyorumARTIK BİLİYORUM-Oprah WINFREY
2. BÖLÜM
- Uzunca bir süredir ilk kez hayatımdan sorumlu olduğumu, yaptığım her şeçimin bir sonuç doğurduğunu fark etmiştim. Bu sonuçlar ise beklentilerime denk düşmüyordu. Bunun sebebi beklentimin başka, niyetimin başka olmasıydı. Mesela başkalarını sürekli memnun etmeye çalışma niyetim, istenmeyen bir sonuç doğuruyordu. Sık sık benden yararlanıldığını, kullanıldığımı hissediyordum.
- Sevdiğin işi yaparak para kazanırsan aldığın her maaş bir ikramiyedir.
- Dışarısı ne kadar stresli ve karmaşıksa içeride o kadar sakin olmak gerektiğini öğrendim.
- Canlı ve kendinden hoşnut bir ruh hali içinde yaşıyorum. Bu ruh halinin yakıtı ise, kendimi adadığım her şeye karşı hissettiğim tutku. Bunu daha tatlı yapansa mutluluğumu benim yarattığımdan emin olmam. Bu benim seçimimdi.
- Yaşım ilerledikçe önemsiz şeylere ve sığ uğraşlara toleransım azalıyor. Paradan gelmeyen bir zenginlik türü vardır; dikkatinizi hayatınıza vermekten kaynaklanan bir vizyon ve bilgelik zenginliği. Size her şeyi öğretir.
- Dünyayı bir okul olarak görmeyi seçtiğinizde, bütün yaşadıklarınızın size bir şey öğretmek için başınıza geldiğini fark edersiniz. Hayat yolculuğunuzun amacının daha çok kendiniz olabilmek olduğunu anlarsınız. Ne zaman bir dertle karşılaşsam kendime sorarım: “Bunun gerçek sebebi ne; ondan ne öğrenmem gerekiyor?” Ancak asıl dersi çıkardığım zaman en iyi kararı verebiliyorum ve deneyimim sayesinde gelişiyorum.
- Kalbinizden geçen arzularla, olmanız gereken kişiyle ve muhteşem dünyamıza sağlamanız beklenen katkıyla uyum içerisinde olduğunuzda algınızın değiştiğini hissedersiniz.
- Amacım evrenin sunabileceği her şeye açık olmak. Her yıl. Her gün.
- Bir zamanlar insanların benim hakkımda “Kim olduğunu sanıyor?” demesinden korkardım. Şimdi “İşte ben buyum” deme cesaretim var.
- Hiç birimiz durmadan koşturmak için yaratılmadık. Bu yüzden kendinize ihtiyacınız olan zamanı ve özeni vermezseniz vücudunuz hastalık ve yorgunluk belirtileriyle isyan etmeye başlar.
- Zamanımı boşa harcamamaya çalışıyorum, çünkü kendimi boşa harcamak istemiyorum. Enerjisi kötü insanların bu dünyadaki bir dakikamı bile tüketmelerine izin vermemeye çalışıyorum.
- Umarım paranızı harcayış şekliniz kimliğinizle ve önem verdiklerinizle örtüşüyordur. Umarım paranız size ve sevdiklerinize mutluluk getiriyordur. Umarım onu en iyi niyetlerinizi gerçekleştirmek üzere etkili bir güç olarak kullanırsınız.
- Bu sizin verebileceğiniz bir karar; buraya geliş amacınızın peşinden gitmek ve günlerinizi boşa geçirmemek. Her yarın bugünden yaratılır.
- Ne yapacağınızı bilmediğinizde, kafanız netleşene kadar hiç bir şey yapmayın. Dinginleşmek dünyanın seslerini değil, kendi sesinizi duymanızı sağlar. Ne istediğinize karar verdiğinizde de o karara bağlı kalın.
- Kırılmayan taşlar tepelere, sonra da dağlara dönüşür. İşimizde, ailemizde, ilişkilerimizde, maddi durumumuzda, sağlığımızda günlük temizlikleri yapmak bizim işimiz.
- Her etkiye karşılık bir tepki vardır. Karma felsefesinin de özü budur. Bana yapmaya çalıştığın her şey senin zaten başına geldi.
- Mutluluk asla başkalarından aldığınız bir şey değildir. Hissettiğiniz mutluluk verebileceğiniz sevgi ile doğru orantılıdır.
Aynen bakalım
Çok beğendim hepinizin mutlu 15 maddesiniSon olarak kitapta sevdiğiniz, kalbinizi mutlulukla dolduran 15 tane madde yazılmış. Hadi biz de kendimizinkileri fark edelim ve buraya yazalım. Benimkileri yazıyorum.
- Sabah gün doğumuna tanıklık etmek
- Kahvaltıda güzel demlenmiş bir çay içmek
- Kendime güzel bir Türk kahvesi pişirmek
- Güzel bir kitap
- Vücudum uyanmak isteyene kadar uyumak ( Bu ara mümkün değil, belki bir 4 sene sonra:))
- Yürüyüş
- Sıcak bir banyo
- Pazar kahvaltısında simit yemek
- Yağan karı seyretmek
- Yeni tarifler denemek
- Yeni yerler görmek
- Tiyatro
- Sevdiğim müzikleri dinlemek
- Kızlarımı izlemek
- Yazın neredeyse tüm günü balkonda geçirmek
Kesinlikle deneyeceğim bunu. Sonucu yazarım benimde beni mutlu eden 15 şeyim:"Bunları uygulayamıyorum" cümlesini "Bunları nasıl uygularım?" şeklinde değiştirirsen, beynin otomatik olarak çözüm üretmeye başlayacaktır. Aklına gelen çözümleri de bir yere not alırsan, harekete geçmiş olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?