Daha çok minikmiş:) Düşünmemen normal zira biz Ela 4 yaşına gelene kadar tek çocuk konusunda son derece kararlıydık:)Oğlum şu an 18 aylık
Ikinciyi henüz düşünmüyorum. Aslında bana kalsa hiç düşünmüyorum da büyük konuşmamak lazım :)
Hoş geldinizmerhaba bu siteye elecra senin için üye oldum .baştan sona üç gün boyunca tm yaDıklarınızı okuudm bugün evimdeki tüm fazlalıkları attım ama bu bi
süreç yavaş yavaş
Benim için bir gayya kuyusu olan evdeki yüklükle (yorganların döşeklerin konduğu gömme dolap) nihayet bu haftasonu yüzyüze geldim. Tam olarak içinde ne var bilemiyordum. Aklımda da tutamıyor hangisi ne açmadan anlayamıyordum. (Mesela yorganlar veya ince döşekler açıp bakmadan anlaşılmıyor.) Hepsini döktüm ortaya. Envanter yaptım. Kağıda yazdım dolabın iç kapağına yapıştırdım. Ayrıca küçük kağıtlara not alıp notu o eşyanın üstüne yapıştırdım . Örneğin çift kişilik yorgan üzeri saten yüzlü, tek kişilik yorgan içinde çarşaf ve yastık kılıfı var gibi. Kullanılmayan eski çarşaflardan dört tane evin tadilatında falan ihtiyaç olur diye ayırdım. Onları eski bir yastık kılıfının içine koydum. Notu yapıştırdım; Kullanılmayan eski dört tane çarşaf diye. Verilecek kullanılmış bebek battaniyeleri ve bebek nevresim takımı çıktı. Onları verilmek üzere paketledim. Üstüne notu yapıştırdım. Uygun zamanda verilecek. Dışardan be olduğu anlaşılmayan her eşyaya not yapıştırdım.
bizim eve kışın gelip aynı anda maksimum dört kişi kalabiliyor onlar da benim ailem. Ona göre yorgan nevresim ve yastık sayısı ayarladım. Gerisini verilmek üzere çıkardım.
Çok ferah, içinde kaç tane hangi eşya olduğunu bildiğim, aradığımı elimle koyduğum gibi bulabileceğim ferah bir yüklüğe sahibim artık.
8 senelik evliyim. Hep evin o bölümündeki kargaşadan rahatsız idim ama çözüm bulamıyordum. Nihayet çözümü not almakta ve fazlalıkları elden çıkarmakta buldum. Çok ferahladım.
Eki Görüntüle 2203114
Eki Görüntüle 2203115
Umarım faydalı olur. Ben çok fayda görmüştüm.Bugün burda önerilen kitabı aldım. Derle topla rahatla kitabını :)
:))) Genelde galiba o şekilde oluyor. Birçok arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk yıllar bir daha çocuk yapmayacağım şeklindeyken, çocuk büyüdükce bir bebek daha olsa mı diye düsünceler baslıyormus :)Daha çok minikmiş:) Düşünmemen normal zira biz Ela 4 yaşına gelene kadar tek çocuk konusunda son derece kararlıydık:)
Yıllar sonra ben de der miyim acaba? :)Geçen seneelecda bana demişti de inanmamıştım
daha doğrusu çok imkansız gelmişti
2. çocuk isteyebileceğim fikri
Bu sene bizde konuşmaya başladık eşimle bu konuyu
İcraat kısmı için tarih belirliyoruz
Kızımın 4 yaşına kadar bizim eşimle tek hedefimiz evlat katili olmadan kızımızı büyütmekti:)) İkinciye karar verip kendimizi ikna etmemiz epey sürdü.:))) Genelde galiba o şekilde oluyor. Birçok arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk yıllar bir daha çocuk yapmayacağım şeklindeyken, çocuk büyüdükce bir bebek daha olsa mı diye düsünceler baslıyormus :)
Şu an ben de aşırı kararlıyım ikinciyi yapmamaya :)))
Çok sevindim ve biliyordum bu noktaya geleceğini:))Geçen seneelecda bana demişti de inanmamıştım
daha doğrusu çok imkansız gelmişti
2. çocuk isteyebileceğim fikri
Bu sene bizde konuşmaya başladık eşimle bu konuyu
İcraat kısmı için tarih belirliyoruz
Hazır olunmuyor, aynı şeyleri yaşayacağını kabullenerek çıkıyorsun yola ve aynı şeyler olunca "Ne bekliyordun ki zaten bunlar olacaktı" deyip durumu daha da bir kabullenerek devam ediyorsun:)Yıllar sonra ben de der miyim acaba? :)
Şu an tekrardan uykusuz günleri hiç gözüm kesmiyorAslında sadece uykusuzluk da değil, annelik çok kutsal ama çok zor bir şeymiş.. Ben ise sabırlı bir insan değilim ve çok zorlandım/zorlanıyorum. Bunları yeni baştan yaşamaya hazır olabilir miyim bilmiyorum. Allah isteyene versin modundayım o yüzden :)
Kızımın 4 yaşına kadar bizim eşimle tek hedefimiz evlat katili olmadan kızımızı büyütmekti:)) İkinciye karar verip kendimizi ikna etmemiz epey sürdü.
İkinci güzelmiş ama, tecrübe ile daha farkında ve daha sakin çocuk büyütmek ikimize de iyi geldi.
Şu an iyi çok şükür. İlk iki ay epey arıza verdi. İpek'e kuzum demiştim. Ben senin kuzun değil miyim böööö diye 1 saat ağlamıştıEloşun ipekle arası nasıl elecda
Çiftliği var diye küsmüştü, yine öyle kocaman lafları varmı
Kız kardeş sahibi olmak büyük ayrıcalık ve zevktir, mutlulukla büyürler inşallah
Şu an iyi çok şükür. İlk iki ay epey arıza verdi. İpek'e kuzum demiştim. Ben senin kuzun değil miyim böööö diye 1 saat ağlamıştıEla'yı mümkün mertebe meşgul edip İpek'e sarmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Babası hafta sonu kışlık lastik taktırmaya Ela'yı da götürdü:))
Çok sevindim ve biliyordum bu noktaya geleceğini:))
Az önce morördek'e de yazdım. Bize iyi geldi 2. çocuk. İlk çocuktaki tecrübesizlik ve bundan kaynaklanan stres ve korkular olmadan çok keyifli geldi bana çocuk büyütmek. Bir de ilk çocukta büyük bir düzen değişikliği var. İkinci de zaten çocuklu bir düzen var. Bir tamamlanmışlık duygusu içerisindeyim:)
2 yaş mıydı sizin bebeğinizYıllar sonra ben de der miyim acaba? :)
Şu an tekrardan uykusuz günleri hiç gözüm kesmiyorAslında sadece uykusuzluk da değil, annelik çok kutsal ama çok zor bir şeymiş.. Ben ise sabırlı bir insan değilim ve çok zorlandım/zorlanıyorum. Bunları yeni baştan yaşamaya hazır olabilir miyim bilmiyorum. Allah isteyene versin modundayım o yüzden :)
Niye ablalığa ne güzel başlamışsın işte :)) Bizimki ara ara doktora hediye edelim diyor hala, umut dünyası işte:)
Olsun şu hayatta her şey tecrübe
Benim gibi kardeşim beni beğenecekmi acaba demesinden iyidir, Allahım nasıl bir saflık
Niye ablalığa ne güzel başlamışsın işte :)) Bizimki ara ara doktora hediye edelim diyor hala, umut dünyası işte:)
Ücretsiz izin alabilirsen şahane olur. Ben Ela'da koşa koşa işe gitmiştim ve şu an fark ediyorum ki aslında kızımdan kaçıyormuşum. İçimde sürekli ya bakamazsam ya yanlış birşey yaparsam endişesi olduğu için işe tutunmuşum. Şu an ağırlıklı olarak evden çalışmaya geçtim ve gerçekten evde olabilmek çok güzel. Umarım senin ikinci de sakin bir çocuk olur. Ben İpek'e bakıp bakıp böyle de bebek olabiliyormuş demek diye düşünüyorum:)Bu sene söylediği laflar , kendi işini kendi yapmak istemesi , sevgisini daha çok hissedebilmek ve uyuması karar vermeme yardımcı olan şeyler
Yine doğru diyorsun ki düzenimiz tamamen bozulmayacak zaten hazırda evde bir cüce var
Ben kamuda olduğum için ücretsiz izin kullanmak istiyorum
Maddi olarak onu düzenlemek ve planlamak ilk hedefim
Sonrası da Allah nasip ederse
Şöyle ki iyi bakılsın ama mümkünse biz bakmayalım istiyor:))çok iyi yaa
Atalım fln demiyor, hediye edilecek bişey olduğunu düşünmesi bile aşama sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?