Günaydın Hanımlar,
Dün gece kızların biri yattı diğeri kalktı. Ela kabus görmüş, çığlık atarak uyandı. Eşimle beraber onun çığlığına fırladık yataktan. Sakinleştirmek epey sürdü. Sonrasında tam yattık İpek öksürürken tıkandı. Hadi geri kalktık, serum fizyolojik ile burnunu açtık, emzirdim yatırdım. Yaklaşık 20 dakika sonra büyük bir gaz çıkarma eşliğinde altını kirletti. Pişmesin değiştireyim dedim, değiştirirken hepten uyandı. Yaklaşık 1 saat geri uyutmaya uğraştım. Tam uyuduk derken Ela gene bağırdı
Yatmayı başardığımızda saat 05:45'di. Ben zaten 06:30'da geri kalktım.
Sabah yatayım uyuyayım bugün de kahvaltısız gitsinler diye düşünürken, kendime dedim ki "Gece zorlu geçmiş olabilir ama günü kurtaralım" Kalktım, dişlerimi dilimi fırçaladım. Kremlerimi sürüp mutfağa geldim. Balkonun camını açtım, kendime limonlu su hazırlayıp günün doğumunu seyrettim. Mutfak doğu cephe olduğu için gün doğumu şahane seyrediliyor. Bir kez daha şükrettim yeni bir gün doğumuna daha tanık olabildiğim için...
Ihlamur demledim. İçine tarçın, ayva yaprağı ve zencefil de koydum. Eşim ve kızım için yumurta haşladım. Sofrayı hazırladıktan sonra kızımın yanına gittim. Sarıldım, öptüm kokladım. Onu çok sevdiğimi söyledim. Kalktı, tuvalet, giyinme ve saç işlerini hallettik. Kahvaltısını yaptı. Bugün okulda yüzme dersi var ve aynı zamanda oyuncak günü. Dünden ikisini de hazırlamıştık. Eşyalarını aldı ve babası ile beraber çıktılar.
Onları gönderince İpek kızımı aldım. Öptüm kokladım. Altını değiştirdim ve emzirdim. Emzirirken bir ıhlamur da kendime koydum:) Emerken uyuya kaldı. Beşiğine yatırdım. Ne zamandır yapmak istediğim egzersiz için bugün ilk adımı attım. Yaklaşık 10 dakika sürdü. Ben egzersizi bitirdiğimde evimin karşısındaki okulda İstiklal Marşı okunmaya başladı. Camın önüne gittim, hazır ola geçtim. Oradaki çocuklara evimden eşlik ettim. Okulun çevresindeki hayatın ve insanların 1 dakikalığına donduğu o ana şahitlik ettim. Her seferinde olduğu gibi yine tüylerim ürperdi, gözlerim doldu.
Sonrasında bakıcı ablamız geldi. Çayımızı koydu, yumurtamızı haşladı. Beraber güzel bir kahvaltı yaptık. Ben banyoya girdim. Çıkınca kremlerimi sürdüm. Çiçeklerimi suladım. Abla da bugünün temizlik planı dahilinde yatak odası nevresimlerini değiştirdi. Nevresimler düz beyaz benim. Onlar ile birlikte diğer beyazları makineye attı. Şu an yatak odasını ve ebeveyn banyoyu temizliyor. Ben de İpek kızımı bir daha emzirdim. Uyuyor şu an. Fırsattan istifade bilgisayarımı açtım. Bugün yapmam gereken işlere başladım.
Şirket işlerini bitirdikten sonra akşam markete uğramam gerekiyor. Bir de kendime bu geçiş mevsimlerinde giymek için uzun kollu bir şeyler alacağım. Sonbahar-kış dolabımda fark ettim ki bütün üstlerim yünlü ve bu pastırma sıcakları için kalın geliyor. İnternetten beğendim ama mağazaya gidip deneyip nakit almak istiyorum.
Bir de Ela'nın okuluna yürüyeceğim tabi. Yaklaşık 4 km uzaklıkta ve bana hem fiziksel hem zihinsel olarak inanılmaz iyi geliyor. Bu arada akşam menüsünde Mercimek çorbası ve kıymalı pirinçli ıspanak yemeği var:)
Hepimiz için güzel ve verimli bir gün olması dileğiyle