• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydın Hanımlar,

Dün gece kızların biri yattı diğeri kalktı. Ela kabus görmüş, çığlık atarak uyandı. Eşimle beraber onun çığlığına fırladık yataktan. Sakinleştirmek epey sürdü. Sonrasında tam yattık İpek öksürürken tıkandı. Hadi geri kalktık, serum fizyolojik ile burnunu açtık, emzirdim yatırdım. Yaklaşık 20 dakika sonra büyük bir gaz çıkarma eşliğinde altını kirletti. Pişmesin değiştireyim dedim, değiştirirken hepten uyandı. Yaklaşık 1 saat geri uyutmaya uğraştım. Tam uyuduk derken Ela gene bağırdı:işsiz: Yatmayı başardığımızda saat 05:45'di. Ben zaten 06:30'da geri kalktım.

Sabah yatayım uyuyayım bugün de kahvaltısız gitsinler diye düşünürken, kendime dedim ki "Gece zorlu geçmiş olabilir ama günü kurtaralım" Kalktım, dişlerimi dilimi fırçaladım. Kremlerimi sürüp mutfağa geldim. Balkonun camını açtım, kendime limonlu su hazırlayıp günün doğumunu seyrettim. Mutfak doğu cephe olduğu için gün doğumu şahane seyrediliyor. Bir kez daha şükrettim yeni bir gün doğumuna daha tanık olabildiğim için...

Ihlamur demledim. İçine tarçın, ayva yaprağı ve zencefil de koydum. Eşim ve kızım için yumurta haşladım. Sofrayı hazırladıktan sonra kızımın yanına gittim. Sarıldım, öptüm kokladım. Onu çok sevdiğimi söyledim. Kalktı, tuvalet, giyinme ve saç işlerini hallettik. Kahvaltısını yaptı. Bugün okulda yüzme dersi var ve aynı zamanda oyuncak günü. Dünden ikisini de hazırlamıştık. Eşyalarını aldı ve babası ile beraber çıktılar.

Onları gönderince İpek kızımı aldım. Öptüm kokladım. Altını değiştirdim ve emzirdim. Emzirirken bir ıhlamur da kendime koydum:) Emerken uyuya kaldı. Beşiğine yatırdım. Ne zamandır yapmak istediğim egzersiz için bugün ilk adımı attım. Yaklaşık 10 dakika sürdü. Ben egzersizi bitirdiğimde evimin karşısındaki okulda İstiklal Marşı okunmaya başladı. Camın önüne gittim, hazır ola geçtim. Oradaki çocuklara evimden eşlik ettim. Okulun çevresindeki hayatın ve insanların 1 dakikalığına donduğu o ana şahitlik ettim. Her seferinde olduğu gibi yine tüylerim ürperdi, gözlerim doldu.

Sonrasında bakıcı ablamız geldi. Çayımızı koydu, yumurtamızı haşladı. Beraber güzel bir kahvaltı yaptık. Ben banyoya girdim. Çıkınca kremlerimi sürdüm. Çiçeklerimi suladım. Abla da bugünün temizlik planı dahilinde yatak odası nevresimlerini değiştirdi. Nevresimler düz beyaz benim. Onlar ile birlikte diğer beyazları makineye attı. Şu an yatak odasını ve ebeveyn banyoyu temizliyor. Ben de İpek kızımı bir daha emzirdim. Uyuyor şu an. Fırsattan istifade bilgisayarımı açtım. Bugün yapmam gereken işlere başladım.

Şirket işlerini bitirdikten sonra akşam markete uğramam gerekiyor. Bir de kendime bu geçiş mevsimlerinde giymek için uzun kollu bir şeyler alacağım. Sonbahar-kış dolabımda fark ettim ki bütün üstlerim yünlü ve bu pastırma sıcakları için kalın geliyor. İnternetten beğendim ama mağazaya gidip deneyip nakit almak istiyorum.

Bir de Ela'nın okuluna yürüyeceğim tabi. Yaklaşık 4 km uzaklıkta ve bana hem fiziksel hem zihinsel olarak inanılmaz iyi geliyor. Bu arada akşam menüsünde Mercimek çorbası ve kıymalı pirinçli ıspanak yemeği var:)

Hepimiz için güzel ve verimli bir gün olması dileğiyle :KK200:
Ne güzel anlatmışsın ya :KK200: hayata böyle bakabilmek büyük mutluluk olmalı, burayı okumaya başladıktan sonra değişmeye başladım ama hala yolum uzun, mesela bu sabah kendi hislerimle seninkileri kıyaslayınca kendimden utandım :KK43: hamileliğin getirdiği bulantılar, zaten plansız bir gebelik 2 yaşında oğlum bilmiyorum çok karışığım[/QUOTE]

Ne güzel anlatmışsın ya :KK200: hayata böyle bakabilmek büyük mutluluk olmalı, burayı okumaya başladıktan sonra değişmeye başladım ama hala yolum uzun, mesela bu sabah kendi hislerimle seninkileri kıyaslayınca kendimden utandım :KK43: hamileliğin getirdiği bulantılar, zaten plansız bir gebelik 2 yaşında oğlum bilmiyorum çok karışığım
[/QUOTE]
Bulantı dönemi çok zor gerçekten. Ben iki hamileliğimde de 16. haftaya kadar kustum. Hiç kendini sorgulama, berbat hissetmen çok normal, sadece geçecek ve herşey güzel olacak diye düşünmeye çalış.

Günaydın Hanımlar,

Dün gece kızların biri yattı diğeri kalktı. Ela kabus görmüş, çığlık atarak uyandı. Eşimle beraber onun çığlığına fırladık yataktan. Sakinleştirmek epey sürdü. Sonrasında tam yattık İpek öksürürken tıkandı. Hadi geri kalktık, serum fizyolojik ile burnunu açtık, emzirdim yatırdım. Yaklaşık 20 dakika sonra büyük bir gaz çıkarma eşliğinde altını kirletti. Pişmesin değiştireyim dedim, değiştirirken hepten uyandı. Yaklaşık 1 saat geri uyutmaya uğraştım. Tam uyuduk derken Ela gene bağırdı:işsiz: Yatmayı başardığımızda saat 05:45'di. Ben zaten 06:30'da geri kalktım.

Sabah yatayım uyuyayım bugün de kahvaltısız gitsinler diye düşünürken, kendime dedim ki "Gece zorlu geçmiş olabilir ama günü kurtaralım" Kalktım, dişlerimi dilimi fırçaladım. Kremlerimi sürüp mutfağa geldim. Balkonun camını açtım, kendime limonlu su hazırlayıp günün doğumunu seyrettim. Mutfak doğu cephe olduğu için gün doğumu şahane seyrediliyor. Bir kez daha şükrettim yeni bir gün doğumuna daha tanık olabildiğim için...

Ihlamur demledim. İçine tarçın, ayva yaprağı ve zencefil de koydum. Eşim ve kızım için yumurta haşladım. Sofrayı hazırladıktan sonra kızımın yanına gittim. Sarıldım, öptüm kokladım. Onu çok sevdiğimi söyledim. Kalktı, tuvalet, giyinme ve saç işlerini hallettik. Kahvaltısını yaptı. Bugün okulda yüzme dersi var ve aynı zamanda oyuncak günü. Dünden ikisini de hazırlamıştık. Eşyalarını aldı ve babası ile beraber çıktılar.

Onları gönderince İpek kızımı aldım. Öptüm kokladım. Altını değiştirdim ve emzirdim. Emzirirken bir ıhlamur da kendime koydum:) Emerken uyuya kaldı. Beşiğine yatırdım. Ne zamandır yapmak istediğim egzersiz için bugün ilk adımı attım. Yaklaşık 10 dakika sürdü. Ben egzersizi bitirdiğimde evimin karşısındaki okulda İstiklal Marşı okunmaya başladı. Camın önüne gittim, hazır ola geçtim. Oradaki çocuklara evimden eşlik ettim. Okulun çevresindeki hayatın ve insanların 1 dakikalığına donduğu o ana şahitlik ettim. Her seferinde olduğu gibi yine tüylerim ürperdi, gözlerim doldu.

Sonrasında bakıcı ablamız geldi. Çayımızı koydu, yumurtamızı haşladı. Beraber güzel bir kahvaltı yaptık. Ben banyoya girdim. Çıkınca kremlerimi sürdüm. Çiçeklerimi suladım. Abla da bugünün temizlik planı dahilinde yatak odası nevresimlerini değiştirdi. Nevresimler düz beyaz benim. Onlar ile birlikte diğer beyazları makineye attı. Şu an yatak odasını ve ebeveyn banyoyu temizliyor. Ben de İpek kızımı bir daha emzirdim. Uyuyor şu an. Fırsattan istifade bilgisayarımı açtım. Bugün yapmam gereken işlere başladım.

Şirket işlerini bitirdikten sonra akşam markete uğramam gerekiyor. Bir de kendime bu geçiş mevsimlerinde giymek için uzun kollu bir şeyler alacağım. Sonbahar-kış dolabımda fark ettim ki bütün üstlerim yünlü ve bu pastırma sıcakları için kalın geliyor. İnternetten beğendim ama mağazaya gidip deneyip nakit almak istiyorum.

Bir de Ela'nın okuluna yürüyeceğim tabi. Yaklaşık 4 km uzaklıkta ve bana hem fiziksel hem zihinsel olarak inanılmaz iyi geliyor. Bu arada akşam menüsünde Mercimek çorbası ve kıymalı pirinçli ıspanak yemeği var:)

Ne kadar güzel bir yazı olmuş içim ısındı okurken :KK200:
Kızımın 4 yaşına kadar bizim eşimle tek hedefimiz evlat katili olmadan kızımızı büyütmekti:)) İkinciye karar verip kendimizi ikna etmemiz epey sürdü.
İkinci güzelmiş ama, tecrübe ile daha farkında ve daha sakin çocuk büyütmek ikimize de iyi geldi.
Hahaha evlat katili de iyiymiş, çok güldüm :)))
Hazır olunmuyor, aynı şeyleri yaşayacağını kabullenerek çıkıyorsun yola ve aynı şeyler olunca "Ne bekliyordun ki zaten bunlar olacaktı" deyip durumu daha da bir kabullenerek devam ediyorsun:)
O da doğru aslında :) Gerçekten ilk çocukla yaşantıda büyük bir değişim söz konusu. 2.de daha sakin kalınabilir belki :)
2 yaş mıydı sizin bebeğiniz
Benim oğlan 4 yaşında ve evet zor bir çocuk
Gittiği kreş de bile vakalık bir oğlan
Geçen doğumgünü yaptık kreşte okul müdürü sağolsun hep yardımcı oluyor ama en son çıkarken okul sahibinin de oğlunun 10 yaşa kadar hep arıza çıkardığını söyleyeyim dedi
Yani tek siz değilsiniz demek istedi sanırım
2 yaş bile değil henüz 18 aylık. İşte öyle bir yorulmuşum ki çocuk mevzuusunu toptan kapatasım var :)

Ücretsiz izin alabilirsen şahane olur. Ben Ela'da koşa koşa işe gitmiştim ve şu an fark ediyorum ki aslında kızımdan kaçıyormuşum. İçimde sürekli ya bakamazsam ya yanlış birşey yaparsam endişesi olduğu için işe tutunmuşum. Şu an ağırlıklı olarak evden çalışmaya geçtim ve gerçekten evde olabilmek çok güzel. Umarım senin ikinci de sakin bir çocuk olur. Ben İpek'e bakıp bakıp böyle de bebek olabiliyormuş demek diye düşünüyorum:)

Ben ilk bebekte ücretsiz izin düşünmemiştim
Annemde bakmaya dünden razıydı
Sağolsun geldi evime baktı bakım yönünden aklım hiç kalmadı ama o zaman iş yerim uzak bir semtteydi git gel süt izni al
Oğlan gece uyumaz yani çok zorlandım
Evden çalışma imkanım da olamayacağı için ücretsiz almak istiyorum
Kendimi ve çocukları düşünmek tek isteğim olsun
Ertesi gün koştur koştur iş düşünmeyeyim
Bakalım kısmet

Ama 2. çocuğun sakin olması bize dek gelir mi hiç ümidim yok:KK49:

Ne kadar güzel bir yazı olmuş içim ısındı okurken :KK200:

Hahaha evlat katili de iyiymiş, çok güldüm :)))

O da doğru aslında :) Gerçekten ilk çocukla yaşantıda büyük bir değişim söz konusu. 2.de daha sakin kalınabilir belki :)

2 yaş bile değil henüz 18 aylık. İşte öyle bir yorulmuşum ki çocuk mevzuusunu toptan kapatasım var :)

Sen keyfini çıkar 18 ay çok küçük zaten
Yani uysal bir çocuk olsa yapılır da değilse kafana huni takmanın hiç gereği yok:deli:

merhaba... ne güzel, dolu dolu paylaşımlar olmuş burada:)
Marie Kondo evinizden çıkan eşyaları akrabalara kitlemeyin diyor ama bu durum farklı bence, siz yandan yandan ailenizin evine taşıyın onları:)
Benim ilk kızım Ağustos’ta doğmuştu. İkinci de Temmuz’da doğunca çok rahat ettim ben. Yeni olarak hediye gelenler dışında bir şey almam gerekmedi ancak kışın falan doğsaydı olmazmış, 3-6 ay kıyafetleri hep ince çünkü.
süper bir nokta:) benim de hiç aklıma gelmemişti... harikasın.

Günaydın Hanımlar,

elecda, seni tanıdığım için çok mutluyum. bu güzel mesajları yazan birini tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. iyi ki varsın... bazı özelliklerini beğendiğim çok insan vardır, ama topyekün hayran olduğum nadir bir insansın:) ileride bir kızım olursa da adını Ece koyayım diyorum:))
önceki sen'e baktığımda son günlerde daha doygun, daha sakin, daha bir duygusal görüyorum seni. yada bana mı öyle geliyor?:)

Çok tebrik ederim gerçekten:KK52:

Benim de en zorlandığım ama evde en büyük farkı yaratan kiler ile yüzleşmek, yastık yorgan sayısını evde kalabilecek maksimum insan sayısına göre ayarlamak olmuştu.

Evde kalabilecek maksimum misafir sayısı annem için 10 falandı galiba:) ne olur ne olmaz diye bir sürü yorgan, döşek yapmıştı ben evlenirken. 7 sene sakladım onları söylene söylene. Sonra anneme haber verip (üstümde öyle bir baskı yapmıştı ki haber vermek zorunda hissettim kendimi) geçen yıl evden 4-5 parça gönderdim. Yine de karman çormandı yüklüğüm. Şuan kışın maksimum dört kişi ağırlayabilecek şekilde tekrar azalttım yorganları. Ama içimden sürekli ya birgün evime yatılı misafir çok gelirse, halamlar amcamlar hepsinin geleceği bir durum olursa, kardeşlerim evlenip de ailem kalabalıklaşırsa naparım diye düşünmeden edemedim (tamamen annemin etkisi). Sonra şöyle düşündüm; Ben kayınvalide, eltiler ve görümcelerimle aynı mahallede oturuyorum. İhtiyaç halinde arabayla bir kaç eşya transferi zor olmaz diye kendimi (ve aslında içimdeki annemi) ikna edebildim ve fazlalıkları ayıkladım. Fiziksel yorgunluk önemli değildi belki ama bu düşünceler yordu beni vallahi:KK17::KK17:

Evde kalabilecek maksimum misafir sayısı annem için 10 falandı galiba:) ne olur ne olmaz diye bir sürü yorgan, döşek yapmıştı ben evlenirken. 7 sene sakladım onları söylene söylene. Sonra anneme haber verip (üstümde öyle bir baskı yapmıştı ki haber vermek zorunda hissettim kendimi) geçen yıl evden 4-5 parça gönderdim. Yine de karman çormandı yüklüğüm. Şuan kışın maksimum dört kişi ağırlayabilecek şekilde tekrar azalttım yorganları. Ama içimden sürekli ya birgün evime yatılı misafir çok gelirse, halamlar amcamlar hepsinin geleceği bir durum olursa, kardeşlerim evlenip de ailem kalabalıklaşırsa naparım diye düşünmeden edemedim (tamamen annemin etkisi). Sonra şöyle düşündüm; Ben kayınvalide, eltiler ve görümcelerimle aynı mahallede oturuyorum. İhtiyaç halinde arabayla bir kaç eşya transferi zor olmaz diye kendimi (ve aslında içimdeki annemi) ikna edebildim ve fazlalıkları ayıkladım. Fiziksel yorgunluk önemli değildi belki ama bu düşünceler yordu beni vallahi:KK17::KK17:
benim yüklüğüm yok ama yüklük niyetine kullandığım yedek gardrop ve misafir bazasının altı vardı. neyim var neyim yok bilmiyordum.çeyizden kalma yün yatağım falan yok benim hatam ihtiyaç oldu diye ucuzundan battaniye sünger yatak , sonrasında aman hep kalitesiz almışım diyerek kaliteli güzel nevresim alıp durmam.Bir ara normal çarsaflar yerine lastikli çarşaflara geçtim. Yatak yorganı düzenlerken
-bir kaç battaniyeyi elden çıkardım
-taaa 10 yıl önce ev taşırken komşumun verdiği veya ilk ev tuttuğumda annemim ya lazım olursa diye verdiği eski çarsafları elden çıkardım
- nevresim ve çarşafları ve yastıkları eşleştirdim, fazlalıkları eledim. Artan çarşafları 3er kat falan yapıp diktim onları da yazlık pike haline getirdim, güzel de oldular:)

evde kalabalık eden en önemli kısmlardan biri yüklük, resmen psikolojik yük ya o yüklükler

5425B5F2-4A79-4807-AAF6-BD198C3189C9.jpeg

Ayy görünce konuştuklarınız aklıma geldi. :) çok tatlılar dimi

minimalizm, sadeleşme, hayatı düzene sokma, kişisel gelişimle ilgili hangi kitapları önerirsiniz arkadaşlar?

Günaydın Hanımlar,

Bu yazdıkların bana ben yaşamadığım halde o kadar tanıdık geldi ki.. daha doğrusu hayata bakışın. Kendime benzetiyorum hep :) kendini negatiflikten sıyırabilen bir insansın, yaşama sevincin var her şeyden önce. Bu çok insanda yok, sanki bazı insanlarda var olan ekstra bir özellik gibi geliyor bana.
Ben bu aralar biraz alacakaranlıkta kalmış gibiydim ama şu mesajını okuduktan sonra kendime geldim ;)
Başımıza gelenlerden şikayet etmek yerine fırsat olarak görmek insana çok şey kazandırıyor.
Günlerdir geceleri uyuyamıyorum diye sızlanıp duruyorum. Öylece yatakta yatıp tavana bakarak geçiriyordum bu ölü saatleri. Bir de eşim uyuyabiliyor, neden uyuyor diye kendisine sinir olarak :D
Ama şimdi kalktım salona geçtim, özellikle kedim çok sevindi uyandığıma :) onunla sarılma terapisinden sonra evde gecenin sessizliğini dinlemenin bana iyi geldiğini fark ettim. Kedi mırıltısı eşliğinde yaşadığım andan keyif alıyorum mesela şu an.

Birazdan sabahın ilk ışıklarını göreceğim ;) çok şükür ki hayatta, sağlıklı ve mutluyum. Sevdiklerim de öyle... Bunlardan daha önemli bir şey de yok aslında.

Bu yazdıkların bana ben yaşamadığım halde o kadar tanıdık geldi ki.. daha doğrusu hayata bakışın. Kendime benzetiyorum hep :) kendini negatiflikten sıyırabilen bir insansın, yaşama sevincin var her şeyden önce. Bu çok insanda yok, sanki bazı insanlarda var olan ekstra bir özellik gibi geliyor bana.
Ben bu aralar biraz alacakaranlıkta kalmış gibiydim ama şu mesajını okuduktan sonra kendime geldim :KK66:
Başımıza gelenlerden şikayet etmek yerine fırsat olarak görmek insana çok şey kazandırıyor.
Günlerdir geceleri uyuyamıyorum diye sızlanıp duruyorum. Öylece yatakta yatıp tavana bakarak geçiriyordum bu ölü saatleri. Bir de eşim uyuyabiliyor, neden uyuyor diye kendisine sinir olarak :KK70:
Ama şimdi kalktım salona geçtim, özellikle kedim çok sevindi uyandığıma :) onunla sarılma terapisinden sonra evde gecenin sessizliğini dinlemenin bana iyi geldiğini fark ettim. Kedi mırıltısı eşliğinde yaşadığım andan keyif alıyorum mesela şu an.

Birazdan sabahın ilk ışıklarını göreceğim :KK66: çok şükür ki hayatta, sağlıklı ve mutluyum. Sevdiklerim de öyle... Bunlardan daha önemli bir şey de yok aslında.
Ayy hu kadar erken mesajini görünce aha dedim suyu geldi :)

Ayy hu kadar erken mesajini görünce aha dedim suyu geldi :)

Gelmiyor, bekliyorum ama o cephede bir gelişme yok o_O
Ama kafamı buna da yormamaya karar verdim. :KK51:Çok büyük ihtimalle hayattaki son hamile günlerimi geçiriyorum, ilerleyen günlerde içimdeki hareketlerini hissedemeyeceğim. En iyisi bu hisleri sonuna kadar yaşamak...

Back