• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

merhaba bu siteye elecra senin için üye oldum .baştan sona üç gün boyunca tm yaDıklarınızı okuudm bugün evimdeki tüm fazlalıkları attım ama bu bi
süreç yavaş yavaş
Hoş geldiniz:KK50:
Dediğiniz gibi bu bir süreç, evi sadeleştirmem 1 yıla yakın sürdü. Sonrasında da sürdürülebilirlik için evi sürekli takip etmek gerekiyor. Size kolaylıklar dilerim.

Benim için bir gayya kuyusu olan evdeki yüklükle (yorganların döşeklerin konduğu gömme dolap) nihayet bu haftasonu yüzyüze geldim. Tam olarak içinde ne var bilemiyordum. Aklımda da tutamıyor hangisi ne açmadan anlayamıyordum. (Mesela yorganlar veya ince döşekler açıp bakmadan anlaşılmıyor.) Hepsini döktüm ortaya. Envanter yaptım. Kağıda yazdım dolabın iç kapağına yapıştırdım. Ayrıca küçük kağıtlara not alıp notu o eşyanın üstüne yapıştırdım . Örneğin çift kişilik yorgan üzeri saten yüzlü, tek kişilik yorgan içinde çarşaf ve yastık kılıfı var gibi. Kullanılmayan eski çarşaflardan dört tane evin tadilatında falan ihtiyaç olur diye ayırdım. Onları eski bir yastık kılıfının içine koydum. Notu yapıştırdım; Kullanılmayan eski dört tane çarşaf diye. Verilecek kullanılmış bebek battaniyeleri ve bebek nevresim takımı çıktı. Onları verilmek üzere paketledim. Üstüne notu yapıştırdım. Uygun zamanda verilecek. Dışardan be olduğu anlaşılmayan her eşyaya not yapıştırdım.

bizim eve kışın gelip aynı anda maksimum dört kişi kalabiliyor onlar da benim ailem. Ona göre yorgan nevresim ve yastık sayısı ayarladım. Gerisini verilmek üzere çıkardım.

Çok ferah, içinde kaç tane hangi eşya olduğunu bildiğim, aradığımı elimle koyduğum gibi bulabileceğim ferah bir yüklüğe sahibim artık.

8 senelik evliyim. Hep evin o bölümündeki kargaşadan rahatsız idim ama çözüm bulamıyordum. Nihayet çözümü not almakta ve fazlalıkları elden çıkarmakta buldum. Çok ferahladım.
Eki Görüntüle 2203114

Eki Görüntüle 2203115

Çok tebrik ederim gerçekten:KK52:

Benim de en zorlandığım ama evde en büyük farkı yaratan kiler ile yüzleşmek, yastık yorgan sayısını evde kalabilecek maksimum insan sayısına göre ayarlamak olmuştu.

Daha çok minikmiş:) Düşünmemen normal zira biz Ela 4 yaşına gelene kadar tek çocuk konusunda son derece kararlıydık:)
:))) Genelde galiba o şekilde oluyor. Birçok arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk yıllar bir daha çocuk yapmayacağım şeklindeyken, çocuk büyüdükce bir bebek daha olsa mı diye düsünceler baslıyormus :)
Şu an ben de aşırı kararlıyım ikinciyi yapmamaya :)))

Geçen sene elecda elecda bana demişti de inanmamıştım
daha doğrusu çok imkansız gelmişti
2. çocuk isteyebileceğim fikri
Bu sene bizde konuşmaya başladık eşimle bu konuyu
İcraat kısmı için tarih belirliyoruz:oops:
Yıllar sonra ben de der miyim acaba? :)
Şu an tekrardan uykusuz günleri hiç gözüm kesmiyor :bicak: Aslında sadece uykusuzluk da değil, annelik çok kutsal ama çok zor bir şeymiş.. Ben ise sabırlı bir insan değilim ve çok zorlandım/zorlanıyorum. Bunları yeni baştan yaşamaya hazır olabilir miyim bilmiyorum. Allah isteyene versin modundayım o yüzden :)

Günaydın Hanımlar,

Dün gece kızların biri yattı diğeri kalktı. Ela kabus görmüş, çığlık atarak uyandı. Eşimle beraber onun çığlığına fırladık yataktan. Sakinleştirmek epey sürdü. Sonrasında tam yattık İpek öksürürken tıkandı. Hadi geri kalktık, serum fizyolojik ile burnunu açtık, emzirdim yatırdım. Yaklaşık 20 dakika sonra büyük bir gaz çıkarma eşliğinde altını kirletti. Pişmesin değiştireyim dedim, değiştirirken hepten uyandı. Yaklaşık 1 saat geri uyutmaya uğraştım. Tam uyuduk derken Ela gene bağırdı:işsiz: Yatmayı başardığımızda saat 05:45'di. Ben zaten 06:30'da geri kalktım.

Sabah yatayım uyuyayım bugün de kahvaltısız gitsinler diye düşünürken, kendime dedim ki "Gece zorlu geçmiş olabilir ama günü kurtaralım" Kalktım, dişlerimi dilimi fırçaladım. Kremlerimi sürüp mutfağa geldim. Balkonun camını açtım, kendime limonlu su hazırlayıp günün doğumunu seyrettim. Mutfak doğu cephe olduğu için gün doğumu şahane seyrediliyor. Bir kez daha şükrettim yeni bir gün doğumuna daha tanık olabildiğim için...

Ihlamur demledim. İçine tarçın, ayva yaprağı ve zencefil de koydum. Eşim ve kızım için yumurta haşladım. Sofrayı hazırladıktan sonra kızımın yanına gittim. Sarıldım, öptüm kokladım. Onu çok sevdiğimi söyledim. Kalktı, tuvalet, giyinme ve saç işlerini hallettik. Kahvaltısını yaptı. Bugün okulda yüzme dersi var ve aynı zamanda oyuncak günü. Dünden ikisini de hazırlamıştık. Eşyalarını aldı ve babası ile beraber çıktılar.

Onları gönderince İpek kızımı aldım. Öptüm kokladım. Altını değiştirdim ve emzirdim. Emzirirken bir ıhlamur da kendime koydum:) Emerken uyuya kaldı. Beşiğine yatırdım. Ne zamandır yapmak istediğim egzersiz için bugün ilk adımı attım. Yaklaşık 10 dakika sürdü. Ben egzersizi bitirdiğimde evimin karşısındaki okulda İstiklal Marşı okunmaya başladı. Camın önüne gittim, hazır ola geçtim. Oradaki çocuklara evimden eşlik ettim. Okulun çevresindeki hayatın ve insanların 1 dakikalığına donduğu o ana şahitlik ettim. Her seferinde olduğu gibi yine tüylerim ürperdi, gözlerim doldu.

Sonrasında bakıcı ablamız geldi. Çayımızı koydu, yumurtamızı haşladı. Beraber güzel bir kahvaltı yaptık. Ben banyoya girdim. Çıkınca kremlerimi sürdüm. Çiçeklerimi suladım. Abla da bugünün temizlik planı dahilinde yatak odası nevresimlerini değiştirdi. Nevresimler düz beyaz benim. Onlar ile birlikte diğer beyazları makineye attı. Şu an yatak odasını ve ebeveyn banyoyu temizliyor. Ben de İpek kızımı bir daha emzirdim. Uyuyor şu an. Fırsattan istifade bilgisayarımı açtım. Bugün yapmam gereken işlere başladım.

Şirket işlerini bitirdikten sonra akşam markete uğramam gerekiyor. Bir de kendime bu geçiş mevsimlerinde giymek için uzun kollu bir şeyler alacağım. Sonbahar-kış dolabımda fark ettim ki bütün üstlerim yünlü ve bu pastırma sıcakları için kalın geliyor. İnternetten beğendim ama mağazaya gidip deneyip nakit almak istiyorum.

Bir de Ela'nın okuluna yürüyeceğim tabi. Yaklaşık 4 km uzaklıkta ve bana hem fiziksel hem zihinsel olarak inanılmaz iyi geliyor. Bu arada akşam menüsünde Mercimek çorbası ve kıymalı pirinçli ıspanak yemeği var:)

Hepimiz için güzel ve verimli bir gün olması dileğiyle :KK200:

:))) Genelde galiba o şekilde oluyor. Birçok arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk yıllar bir daha çocuk yapmayacağım şeklindeyken, çocuk büyüdükce bir bebek daha olsa mı diye düsünceler baslıyormus :)
Şu an ben de aşırı kararlıyım ikinciyi yapmamaya :)))
Kızımın 4 yaşına kadar bizim eşimle tek hedefimiz evlat katili olmadan kızımızı büyütmekti:)) İkinciye karar verip kendimizi ikna etmemiz epey sürdü.
İkinci güzelmiş ama, tecrübe ile daha farkında ve daha sakin çocuk büyütmek ikimize de iyi geldi.

Geçen sene elecda elecda bana demişti de inanmamıştım
daha doğrusu çok imkansız gelmişti
2. çocuk isteyebileceğim fikri
Bu sene bizde konuşmaya başladık eşimle bu konuyu
İcraat kısmı için tarih belirliyoruz:oops:
Çok sevindim ve biliyordum bu noktaya geleceğini:))
Az önce morördek'e de yazdım. Bize iyi geldi 2. çocuk. İlk çocuktaki tecrübesizlik ve bundan kaynaklanan stres ve korkular olmadan çok keyifli geldi bana çocuk büyütmek. Bir de ilk çocukta büyük bir düzen değişikliği var. İkinci de zaten çocuklu bir düzen var. Bir tamamlanmışlık duygusu içerisindeyim:)

Şu an tekrardan uykusuz günleri hiç gözüm kesmiyor :bicak: Aslında sadece uykusuzluk da değil, annelik çok kutsal ama çok zor bir şeymiş.. Ben ise sabırlı bir insan değilim ve çok zorlandım/zorlanıyorum. Bunları yeni baştan yaşamaya hazır olabilir miyim bilmiyorum. Allah isteyene versin modundayım o yüzden :)
Hazır olunmuyor, aynı şeyleri yaşayacağını kabullenerek çıkıyorsun yola ve aynı şeyler olunca "Ne bekliyordun ki zaten bunlar olacaktı" deyip durumu daha da bir kabullenerek devam ediyorsun:)

Kızımın 4 yaşına kadar bizim eşimle tek hedefimiz evlat katili olmadan kızımızı büyütmekti:)) İkinciye karar verip kendimizi ikna etmemiz epey sürdü.
İkinci güzelmiş ama, tecrübe ile daha farkında ve daha sakin çocuk büyütmek ikimize de iyi geldi.

Eloşun ipekle arası nasıl elecda :D
Çiftliği var diye küsmüştü, yine öyle kocaman lafları varmı :D
Kız kardeş sahibi olmak büyük ayrıcalık ve zevktir, mutlulukla büyürler inşallah

Eloşun ipekle arası nasıl elecda :KK70:
Çiftliği var diye küsmüştü, yine öyle kocaman lafları varmı :KK70:
Kız kardeş sahibi olmak büyük ayrıcalık ve zevktir, mutlulukla büyürler inşallah
Şu an iyi çok şükür. İlk iki ay epey arıza verdi. İpek'e kuzum demiştim. Ben senin kuzun değil miyim böööö diye 1 saat ağlamıştı:işsiz: Ela'yı mümkün mertebe meşgul edip İpek'e sarmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Babası hafta sonu kışlık lastik taktırmaya Ela'yı da götürdü:))

Şu an iyi çok şükür. İlk iki ay epey arıza verdi. İpek'e kuzum demiştim. Ben senin kuzun değil miyim böööö diye 1 saat ağlamıştı:işsiz: Ela'yı mümkün mertebe meşgul edip İpek'e sarmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Babası hafta sonu kışlık lastik taktırmaya Ela'yı da götürdü:))

:D :D :D
Olsun şu hayatta her şey tecrübe :D
Benim gibi kardeşim beni beğenecekmi acaba demesinden iyidir, Allahım nasıl bir saflık :D :D

Çok sevindim ve biliyordum bu noktaya geleceğini:))
Az önce morördek'e de yazdım. Bize iyi geldi 2. çocuk. İlk çocuktaki tecrübesizlik ve bundan kaynaklanan stres ve korkular olmadan çok keyifli geldi bana çocuk büyütmek. Bir de ilk çocukta büyük bir düzen değişikliği var. İkinci de zaten çocuklu bir düzen var. Bir tamamlanmışlık duygusu içerisindeyim:)

Bu sene söylediği laflar , kendi işini kendi yapmak istemesi , sevgisini daha çok hissedebilmek ve uyuması karar vermeme yardımcı olan şeyler
Yine doğru diyorsun ki düzenimiz tamamen bozulmayacak zaten hazırda evde bir cüce var
Ben kamuda olduğum için ücretsiz izin kullanmak istiyorum
Maddi olarak onu düzenlemek ve planlamak ilk hedefim
Sonrası da Allah nasip ederse

2 yaş mıydı sizin bebeğiniz
Benim oğlan 4 yaşında ve evet zor bir çocuk
Gittiği kreş de bile vakalık bir oğlan
Geçen doğumgünü yaptık kreşte okul müdürü sağolsun hep yardımcı oluyor ama en son çıkarken okul sahibinin de oğlunun 10 yaşa kadar hep arıza çıkardığını söyleyeyim dedi
Yani tek siz değilsiniz demek istedi sanırım

Bu sene söylediği laflar , kendi işini kendi yapmak istemesi , sevgisini daha çok hissedebilmek ve uyuması karar vermeme yardımcı olan şeyler
Yine doğru diyorsun ki düzenimiz tamamen bozulmayacak zaten hazırda evde bir cüce var
Ben kamuda olduğum için ücretsiz izin kullanmak istiyorum
Maddi olarak onu düzenlemek ve planlamak ilk hedefim
Sonrası da Allah nasip ederse
Ücretsiz izin alabilirsen şahane olur. Ben Ela'da koşa koşa işe gitmiştim ve şu an fark ediyorum ki aslında kızımdan kaçıyormuşum. İçimde sürekli ya bakamazsam ya yanlış birşey yaparsam endişesi olduğu için işe tutunmuşum. Şu an ağırlıklı olarak evden çalışmaya geçtim ve gerçekten evde olabilmek çok güzel. Umarım senin ikinci de sakin bir çocuk olur. Ben İpek'e bakıp bakıp böyle de bebek olabiliyormuş demek diye düşünüyorum:)

Back