Çok teşekkür ederim canımelecda kolaylıklar diliyorum canım
Bu işin tek olumlu yanı haftada 1 gün işe gitmen olacak
Senin izin turistlik gezi bile sayılacak
Çok teşekkür ederim ama süper değilim:))Elecda’yı özel kılan da bu zaten. Şikayet etmek yerine çözüm buluyor. Süper insan kendisi...
Attıklarını not edip burada paylaşır msn? Senin için daha motive edici olur bize de fikir olur.
Bir de ben olsam her gün atmakla uğraşmazdım. Onun yerine bir torbada biriktirip toplu olarak evden çıkartırdım. Sonuçta attığın şeyi yerine ulaştırmak da enerji gerektiriyor.
Benim atılacaklar listem var telefonumda aklıma geldikçe oraya ekliyorum. Attıkça da tik atıyorum. Bu haftasonu evlendiğimizden beri kullanmadığımız yün yastığı elden çıkardım. Arabaya atıp eltime götürmek bile bir işti benim için. Rahat bi 10 kilo vardı
Ben portmantoya bir tane kutu koydum. Adı "Giden" kutusu. Evden göndermeye karar verdiğim ne varsa o kutuya koyuyorum. Kutu dolduğunda oturup ayıklıyorum ve tek seferde elden çıkarıyorum hepsini. Bakıcı ablamıza veriyorum veya belediyenin kutularına atıyorum.Tabi ki paylaşırım.
Haklısın, her gün tek tek atmaktansa bir poşette biriktirip toplu olarak çıkartmak daha mantıklı.
Hedefler çok güzel ancak radikal değişiklikler yerine küçük adımlar ile ilerlemenizi öneririm. İnsan alışkanlıklarını kökten değiştirmeye çalıştığında bilinçaltında aksi yönde bir tepki oluştuğunu okumuştum. Mesela akşam kalan iki saatinizde eğer seyrettiğiniz dizilerden biri varsa açın onu. İlk reklam arasında 10 sayfa kitap okuyun, ikinci reklam arasında bir kişisel gelişim videosu seyredin. Diğer reklam aralarında da telefonda vakit geçirin. Dizi bitince de, yatmadan önce 10 sayfa ilmihali okuyun. Böylece hem her gün istediğiniz hedefler için minik adımlar atmış olursunuz hem de bünyeyi ürkütmemiş olursunuz:)paylaşımın için çok teşekkürler canım, ben de kasım ayı için aynısını yapmaya karar verdim, yoksa günler boş boş geçip duruyor.
10 gün izindeyim şimdi sabahtan bu yana 2 saati geçen telefon kullanımım olmuşmoment diye bir program yüklemiştim de bir haftadır ordan bakıyorum, 2 saatten aşağı hiç düşmemişim, 3 saati geçtiği zamanlar da oluyor ilk hedef olarak telefondan uzaklaşmalıyım. 10dk da bir tüm sosyal medya bağlantılarını kontrol eder mi bir insan yaaa, gören de CEO'yum sanacak ios için moment dışında program tavsiyesi olan var mı? moment sadece toplam süreyi gösteriyor, hangi uygulama ne kadar süre harcamış diye görebilir miyim acaba?
akşam kızım uyuduktan sonra da rahat 2 saatim var hep telefonda geçiyor, ne evi topluyorum ne ertesi gün için yemek yapıyorum ne de kitap okuyorum, sürekli telefonla ilgileniuorumbugünden itibaren 2 saat verimli geçirme zamanı yaratmaya çalışıcam
ben de magazin ve dizi haberlerine her gün bakarım, sen deyince fark ettim. kaçırmadan izlediğim bir zamanlar çukurova ve istanbullu gelin var, ama tüm dizilerden haberdarım haberlerini okuyorum her gün, ne işime yarayacaksa sankibir süre sonra da alışkanlık oluyor işte sürekli giriyorum, bunu da yenmek istiyorum.
özel değilse maneviyat için neler yaptığını anlatabilir misin? ben de günlük 10 sayfa ilmihal okuma hedefi koydum kendime, günlük dua okuması da koymak istiyorum da aylardır yapamadığım için boşa koyuyormuşum gibi geliyor.
beslenmem benim de çok kötü, hedef kiloma çok yaklaştım o yüzden iyice saldım, şeker ve paketli gıda çok tüketiyorum, paketli gıda tüketmemeye çalışıcam artık, evde hamur işi de yapmamaya çalışıam, olunca yeniyor çünkü, haftalık ödül bir tane olabilir sadece, ağlıklı beslenirsem. karatay tarzı beslenmeyi benimsemeye çalışıcam, hele evde olunca sürekli bir şey atıştırıyoum, bu da sürekli insülin salgılanmasına yol açıyor, ilerde şeker hastalığı için risk oluşturur.
bu ay en az 3 kitap okuma hedefi koydum kendime, minimalizm ve sadeleşme ile ilgili videolar izlicem ayrıca. evim çok dağınık, ben de tembelim çok, her şey gözümde büyüyor. her gün bir çekmece düzenleme veya onun gibi minik bir iş hedefi koydum kendme, hiç yapmamaktan iyidir, damlaya damlaya göl olur:)
dolu, çok yönlü bir insan olmak istiyorum, kendimi geliştirmek istiyorum, boş zamanlarımda da bunlarla ilgili videolar arayışında olucam. özgüven, diksiyon, beden dili şu an aklımdakiler.
Bizimki de emzik almıyor:) Senin gibi kalbi güzel bir insan olsun inşallah da varsın biberon emzik almasın:)elecda bende hiç almamışım ne emzik ne biberon kullanmamışım o zamanlar 4. ayda yogurda başlanırmış, kaşıkla yemişim 1,5 yasına kadar da anne sütü almışım.
Hala huysuzum midem kolay bulanır aslı varken o plastiği ağzıma sokarmıyım hiç
Bizimki de emzik almıyor:) Senin gibi kalbi güzel bir insan olsun inşallah da varsın biberon emzik almasın:)
Telefonu birden bırakmak daha mı iyi olur açan diye düşünmüştüm, 1saati geçmeyecek diye hedef koysam demiştim, sizin dediğiniz de mantıklı aslında bunu yapamazsam direk eskiye dönebilirimHedefler çok güzel ancak radikal değişiklikler yerine küçük adımlar ile ilerlemenizi öneririm. İnsan alışkanlıklarını kökten değiştirmeye çalıştığında bilinçaltında aksi yönde bir tepki oluştuğunu okumuştum. Mesela akşam kalan iki saatinizde eğer seyrettiğiniz dizilerden biri varsa açın onu. İlk reklam arasında 10 sayfa kitap okuyun, ikinci reklam arasında bir kişisel gelişim videosu seyredin. Diğer reklam aralarında da telefonda vakit geçirin. Dizi bitince de, yatmadan önce 10 sayfa ilmihali okuyun. Böylece hem her gün istediğiniz hedefler için minik adımlar atmış olursunuz hem de bünyeyi ürkütmemiş olursunuz:)
Ben hafta içi karatay düzeninde beslenip, hafta sonu istediğini yeme özgürlüğü tanıyorum kendime. Canım tatlı veya abur cubur istediğinde "Haftasonu yersin" diyerek kendimi engelliyorum ve hafta sonu da istediğim şeyi yiyerek kendimi mutlu ediyorum. Mutsuz ve kısıtlanmış %100 sağlıklı bir beslenme düzeni yerine, özgür ve mutlu %75 sağlıklı beslenme düzeni benim için daha faydalı. Sizin için de olabilir.
Canım yazmıştım önceden ios taki ekran süresi çok iyi. Hem sınır da koyabiliyorsun. Kendi özelliği yüklemen gerekmiyor.Telefonu birden bırakmak daha mı iyi olur açan diye düşünmüştüm, 1saati geçmeyecek diye hedef koysam demiştim, sizin dediğiniz de mantıklı aslında bunu yapamazsam direk eskiye dönebilirim
Ben de beslenme konusunda aynısını düşünüyorum arada sevdiğim şeyleri yiyebilirsin abartmamak şartıyla
İnstagramda birisi 20 tane gazoz kapağı koymuş 20. gün 20 tane yazmış :) . Gelip biri kontrol edecek değil sen yapabildiğin kadar yap. Atmaya başlayınca herşeyi atasın geliyor ama:)Ben bu minimalizm işine yeni başlayanlardanım, herhalde atacak bir şeyler bulurum. Ama şimdi de ayın 30'unda 30 tane eşya bulabilir miyim diye bi düsünmedim değilÇekmecelerdeki minik şeyler bile sayılırsa tamamlayabilirim herhalde. Her gün 1 eşya da mantıklı, hiç çıkarmamaktan iyidir.
paylaşımın için çok teşekkürler canım, ben de kasım ayı için aynısını yapmaya karar verdim, yoksa günler boş boş geçip duruyor.
10 gün izindeyim şimdi sabahtan bu yana 2 saati geçen telefon kullanımım olmuşmoment diye bir program yüklemiştim de bir haftadır ordan bakıyorum, 2 saatten aşağı hiç düşmemişim, 3 saati geçtiği zamanlar da oluyor ilk hedef olarak telefondan uzaklaşmalıyım. 10dk da bir tüm sosyal medya bağlantılarını kontrol eder mi bir insan yaaa, gören de CEO'yum sanacak ios için moment dışında program tavsiyesi olan var mı? moment sadece toplam süreyi gösteriyor, hangi uygulama ne kadar süre harcamış diye görebilir miyim acaba?
akşam kızım uyuduktan sonra da rahat 2 saatim var hep telefonda geçiyor, ne evi topluyorum ne ertesi gün için yemek yapıyorum ne de kitap okuyorum, sürekli telefonla ilgileniuorumbugünden itibaren 2 saat verimli geçirme zamanı yaratmaya çalışıcam
ben de magazin ve dizi haberlerine her gün bakarım, sen deyince fark ettim. kaçırmadan izlediğim bir zamanlar çukurova ve istanbullu gelin var, ama tüm dizilerden haberdarım haberlerini okuyorum her gün, ne işime yarayacaksa sankibir süre sonra da alışkanlık oluyor işte sürekli giriyorum, bunu da yenmek istiyorum.
özel değilse maneviyat için neler yaptığını anlatabilir misin? ben de günlük 10 sayfa ilmihal okuma hedefi koydum kendime, günlük dua okuması da koymak istiyorum da aylardır yapamadığım için boşa koyuyormuşum gibi geliyor.
beslenmem benim de çok kötü, hedef kiloma çok yaklaştım o yüzden iyice saldım, şeker ve paketli gıda çok tüketiyorum, paketli gıda tüketmemeye çalışıcam artık, evde hamur işi de yapmamaya çalışıam, olunca yeniyor çünkü, haftalık ödül bir tane olabilir sadece, ağlıklı beslenirsem. karatay tarzı beslenmeyi benimsemeye çalışıcam, hele evde olunca sürekli bir şey atıştırıyoum, bu da sürekli insülin salgılanmasına yol açıyor, ilerde şeker hastalığı için risk oluşturur.
bu ay en az 3 kitap okuma hedefi koydum kendime, minimalizm ve sadeleşme ile ilgili videolar izlicem ayrıca. evim çok dağınık, ben de tembelim çok, her şey gözümde büyüyor. her gün bir çekmece düzenleme veya onun gibi minik bir iş hedefi koydum kendme, hiç yapmamaktan iyidir, damlaya damlaya göl olur:)
dolu, çok yönlü bir insan olmak istiyorum, kendimi geliştirmek istiyorum, boş zamanlarımda da bunlarla ilgili videolar arayışında olucam. özgüven, diksiyon, beden dili şu an aklımdakiler.
Hedefler çok güzel ancak radikal değişiklikler yerine küçük adımlar ile ilerlemenizi öneririm. İnsan alışkanlıklarını kökten değiştirmeye çalıştığında bilinçaltında aksi yönde bir tepki oluştuğunu okumuştum. Mesela akşam kalan iki saatinizde eğer seyrettiğiniz dizilerden biri varsa açın onu. İlk reklam arasında 10 sayfa kitap okuyun, ikinci reklam arasında bir kişisel gelişim videosu seyredin. Diğer reklam aralarında da telefonda vakit geçirin. Dizi bitince de, yatmadan önce 10 sayfa ilmihali okuyun. Böylece hem her gün istediğiniz hedefler için minik adımlar atmış olursunuz hem de bünyeyi ürkütmemiş olursunuz:)
Ben hafta içi karatay düzeninde beslenip, hafta sonu istediğini yeme özgürlüğü tanıyorum kendime. Canım tatlı veya abur cubur istediğinde "Haftasonu yersin" diyerek kendimi engelliyorum ve hafta sonu da istediğim şeyi yiyerek kendimi mutlu ediyorum. Mutsuz ve kısıtlanmış %100 sağlıklı bir beslenme düzeni yerine, özgür ve mutlu %75 sağlıklı beslenme düzeni benim için daha faydalı. Sizin için de olabilir.
Yeni güncellemede mi var acaba bunlar, ben güncellemedim de YÖK bunlarEki Görüntüle 2202220
Canım yazmıştım önceden ios taki ekran süresi çok iyi. Hem sınır da koyabiliyorsun. Kendi özelliği yüklemen gerekmiyor.
Ahah gazoz kapağı bile sayılıyorsa iyiymiş. Artık tel toka falan atarım diyordumİnstagramda birisi 20 tane gazoz kapağı koymuş 20. gün 20 tane yazmış :) . Gelip biri kontrol edecek değil sen yapabildiğin kadar yap. Atmaya başlayınca herşeyi atasın geliyor ama:)
Alıştırma bardağının emme reddi yapma olasılığını bilmiyordum. Aksine biberonun emme reddine sebep olduğunu okumuştum hep. Bir şey daha öğrenmiş oldum :)Doktor ile konuştum. Alıştırma bardağı veya kaşıkla süt verme durumunda emme reddi yaşama ihtimali olduğunu söyledi. Bu riski alamayacağım için ek gıda dönemine kadar işe götüreceğim.
Evet son güncellemede eklendi. Ayarlarda “ekran süresi” diye aratınca çıkıyor.Yeni güncellemede mi var acaba bunlar, ben güncellemedim de YÖK bunlar
Bence atacak çok şey bulacaksın. Ben kıyafetlerimi ayıkladığımı zannederken yeni bir ayıklama ile bir kocaman poşet çıkarmıştım. Dün mutfakta kepçe, tahta kaşık koyduğum çekmeceyi düzelttim. Altlardan en az on tane plastik şurup kaşığı buldum. Hiç farkında değildim orda olduklarının. Hepsini attım.Ahah gazoz kapağı bile sayılıyorsa iyiymiş. Artık tel toka falan atarım diyordum
Benim kızım ne emzik ne biberon aldı. 9 ayı dolana kadar bir saat bile kimseye bırakamadım. Memeye acayip düşkündü ve başka bişey sakinleştirmiyordu.Bizimki de emzik almıyor:) Senin gibi kalbi güzel bir insan olsun inşallah da varsın biberon emzik almasın:)
Ben kıyafetleri yeni elden geçirdim, o yüzden şimdilik onlara dokunmayacagım gibi.. Sonraki turlarda (atmaya alışıncaBence atacak çok şey bulacaksın. Ben kıyafetlerimi ayıkladığımı zannederken yeni bir ayıklama ile bir kocaman poşet çıkarmıştım. Dün mutfakta kepçe, tahta kaşık koyduğum çekmeceyi düzelttim. Altlardan en az on tane plastik şurup kaşığı buldum. Hiç farkında değildim orda olduklarının. Hepsini attım.
Ben çekmece çekmece gittim ve dolapları böldüm( alt kısmı üst kısmı gibi). 2 ayda çekmeceler ve dolap bölümleri bitti. Şimdi önümde zor kısımlar kaldı.Ben kıyafetleri yeni elden geçirdim, o yüzden şimdilik onlara dokunmayacagım gibi.. Sonraki turlarda (atmaya alışınca) belki yeniden bi elden geçiririm.
Benim şu an asıl sıkıntı çekmecelerdeki zilyon tane gereksiz eşya.. Onlardan kurtulmayı düsünüyorum ilk aşamada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?