Popüler Konu Verimli Rutin

elecda kolaylıklar diliyorum canım
Bu işin tek olumlu yanı haftada 1 gün işe gitmen olacak
Senin izin turistlik gezi bile sayılacak
Çok teşekkür ederim canım
İki gün gidebilseydim iyiydi aslında ama şu anki şartlarda yapacak bir şey yok. İş planlamalarımı bu doğrultuda revize etmem gerekiyor. Benim özel durumdan kaynaklı aksayan bir iş olmamasını sağlamam gerekir.

Tabi ki paylaşırım.
Haklısın, her gün tek tek atmaktansa bir poşette biriktirip toplu olarak çıkartmak daha mantıklı.
Ben portmantoya bir tane kutu koydum. Adı "Giden" kutusu. Evden göndermeye karar verdiğim ne varsa o kutuya koyuyorum. Kutu dolduğunda oturup ayıklıyorum ve tek seferde elden çıkarıyorum hepsini. Bakıcı ablamıza veriyorum veya belediyenin kutularına atıyorum.

Hedefler çok güzel ancak radikal değişiklikler yerine küçük adımlar ile ilerlemenizi öneririm. İnsan alışkanlıklarını kökten değiştirmeye çalıştığında bilinçaltında aksi yönde bir tepki oluştuğunu okumuştum. Mesela akşam kalan iki saatinizde eğer seyrettiğiniz dizilerden biri varsa açın onu. İlk reklam arasında 10 sayfa kitap okuyun, ikinci reklam arasında bir kişisel gelişim videosu seyredin. Diğer reklam aralarında da telefonda vakit geçirin. Dizi bitince de, yatmadan önce 10 sayfa ilmihali okuyun. Böylece hem her gün istediğiniz hedefler için minik adımlar atmış olursunuz hem de bünyeyi ürkütmemiş olursunuz:)
Ben hafta içi karatay düzeninde beslenip, hafta sonu istediğini yeme özgürlüğü tanıyorum kendime. Canım tatlı veya abur cubur istediğinde "Haftasonu yersin" diyerek kendimi engelliyorum ve hafta sonu da istediğim şeyi yiyerek kendimi mutlu ediyorum. Mutsuz ve kısıtlanmış %100 sağlıklı bir beslenme düzeni yerine, özgür ve mutlu %75 sağlıklı beslenme düzeni benim için daha faydalı. Sizin için de olabilir.

Bizimki de emzik almıyor:) Senin gibi kalbi güzel bir insan olsun inşallah da varsın biberon emzik almasın:)

Bizimki de emzik almıyor:) Senin gibi kalbi güzel bir insan olsun inşallah da varsın biberon emzik almasın:)

Yaaa, kalbimden yüzüme bir mutluluk, bir ateş bastı, çok utandım ama mutlu oldum :)
Böyle güzel bilinçli anneleri olduktan sonra hiç korkma, inşallah mutlulukla huzurla büyürler
Birde anneden ayrılmama fikri mantıklı geldi, belkide hissetti sıpa :)

Telefonu birden bırakmak daha mı iyi olur açan diye düşünmüştüm, 1saati geçmeyecek diye hedef koysam demiştim, sizin dediğiniz de mantıklı aslında bunu yapamazsam direk eskiye dönebilirim
Ben de beslenme konusunda aynısını düşünüyorum arada sevdiğim şeyleri yiyebilirsin abartmamak şartıyla

Canım yazmıştım önceden ios taki ekran süresi çok iyi. Hem sınır da koyabiliyorsun. Kendi özelliği yüklemen gerekmiyor.

İnstagramda birisi 20 tane gazoz kapağı koymuş 20. gün 20 tane yazmış :) . Gelip biri kontrol edecek değil sen yapabildiğin kadar yap. Atmaya başlayınca herşeyi atasın geliyor ama:)

Elecda gayet güzel yazmış zaten.

Köklü değişiklikler yapmak zaman alan şeyler. Bunun dışında ben akşamları özellikle elime hiç telefon almıyorum diyebilirim. Çünkü kullandıktan sonra kendi ruh durumumu analiz edince mutlu olmadığımı farkediyorum ve bu benim nette sörf yapmamı engelliyor. Sen de bunu deneyebilirsin. İnstagramda geçirdiğin süre sonunda ruh halin ne? Bu ruh hali hoşnut etti mi seni? Bunları analiz etmen işe yarayabilir. Bir de magazini ben senelerdir takip ederim. Üç dört yıldır da bu alışkanlığımı bırakmak istiyordum. Ama olmuyordu. Bu sefer oldu gibi sanki. Yani her şey hemen pat diye olmuyor.

Maneviyatla ilgili ise ben ilmihal okuma derim. Senelerce okudum ben ama keşke o vaktimi Kuranı anlamaya çalışmak için harcasaymışım. Benim yaptıklarımsa şunlar; Kuran meali okuyorum, tefsir videoları seyrediyorum, arapça sureler ezberliyorum, beş vakit namaz kılmaya gayret ediyorum.

farklı yorumlar içeren yazıları bir dönem çok okudum. Artık okumuyorum. Bu okumalar ufkumu açtı. Üzerine düşündüm ve şimdiki din anlayışımı şekillendirdim.

İnstagramda birisi 20 tane gazoz kapağı koymuş 20. gün 20 tane yazmış :) . Gelip biri kontrol edecek değil sen yapabildiğin kadar yap. Atmaya başlayınca herşeyi atasın geliyor ama:)
Ahah gazoz kapağı bile sayılıyorsa iyiymiş. Artık tel toka falan atarım diyordum

Doktor ile konuştum. Alıştırma bardağı veya kaşıkla süt verme durumunda emme reddi yaşama ihtimali olduğunu söyledi. Bu riski alamayacağım için ek gıda dönemine kadar işe götüreceğim.
Alıştırma bardağının emme reddi yapma olasılığını bilmiyordum. Aksine biberonun emme reddine sebep olduğunu okumuştum hep. Bir şey daha öğrenmiş oldum :)

1 Kasım: Evden çıkan eşya küçük Dalin şampuan kutusu :)

Banyoda aylardır "belki içine büyük şişeden Dalin koyarım kullanması kolay olur" diye beklettigim şişeyi attım. Ilk adım için küçük ve komik ama olsun :)

Devamı gelecek umarım :)

Ahah gazoz kapağı bile sayılıyorsa iyiymiş. Artık tel toka falan atarım diyordum
Bence atacak çok şey bulacaksın. Ben kıyafetlerimi ayıkladığımı zannederken yeni bir ayıklama ile bir kocaman poşet çıkarmıştım. Dün mutfakta kepçe, tahta kaşık koyduğum çekmeceyi düzelttim. Altlardan en az on tane plastik şurup kaşığı buldum. Hiç farkında değildim orda olduklarının. Hepsini attım.

Benim kızım ne emzik ne biberon aldı. 9 ayı dolana kadar bir saat bile kimseye bırakamadım. Memeye acayip düşkündü ve başka bişey sakinleştirmiyordu.
Ayrıca minik ipek gibi oto koltuğundan nefret ederdi. Beş dakika bile oturtamazdık. İki yaşına kadar arka koltukta kucağımda (hatta memede) seyahat etti. Evet tehlikeli ama bazı bebekleri oto koltuğuna oturtmanın imkanı olmuyor. Ben çok çabalayıp sonra vazgeçmiştim

Ben sadeleşirken bütün evi tamamen elden geçirmeyi seviyorum.
1. ayıklamada çoğu eşyadan kurtuluyorsun.
bu şekilde 3-4 tur yaptığında farkı görebilirsin.
en etkili yöntem bu şekilde...

diğer yöntemleri denediğimde hergün ne atsam moduyla dolaşıyorsun.
süreç uzadıkça eve alınan eşyalar gidecekler dağınıklığa sebep oluyor.

Ben kıyafetleri yeni elden geçirdim, o yüzden şimdilik onlara dokunmayacagım gibi.. Sonraki turlarda (atmaya alışınca ) belki yeniden bi elden geçiririm.
Benim şu an asıl sıkıntı çekmecelerdeki zilyon tane gereksiz eşya.. Onlardan kurtulmayı düsünüyorum ilk aşamada.

Ben çekmece çekmece gittim ve dolapları böldüm( alt kısmı üst kısmı gibi). 2 ayda çekmeceler ve dolap bölümleri bitti. Şimdi önümde zor kısımlar kaldı.
-arka balkon
-yüklük
- baza ( en zoru)

Arka balkon ve yüklüğü 2 haftasonunda yapacağım.

En zor kısım bazam. Kızım 6 yaşına geliyor. Ve ben tekrar bebeğim olur diye bebekliğinden beri tüm kıyafetlerini sakladım. Bu süreçte çocuk sahibi de olamadım. Ama bi beş sene daha kendime şans veriyorum anne olmak için. Kıyafetler acayip yığıldı. Vermeye psikolojik olarak hiç hazır değilim. Ama bazı çözümler bulmam lazım bu konuyla ilgili. Bakalım bazayı şimdilik ayıklamayı düşünmüyorum.

Kafamdaki ve telefonumdaki liste bitince 2. tura başlayacağım. Eminim yine ayıklanacak şeyler çıkacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…