- 25 Şubat 2014
- 899
- 1.705
- 133
Sağlıkla bebeğini kucağına al canım. Ben epiduralle normal doğum yaptım. Açılma belli bi noktaya gelince belinden iğne oluyorsun. Sonra ağrının %70’ini hissetmiyorsun. Ağrısız olması tabii ki avantaj. Ama ben bir daha doğum yapsam yaptırmam. Çünkü hem doğum sürecini yarım yaşadığımı düşünüyorum hem de doğum sonrasında verilen anestezi dolayısıyla çok mide bulantım oldu. Anesteziye karşı zaten hassas bir bünyem var ve vücudum kaldırmadı. Daha önce anestezi aldın mı bilmiyorum ama ben iki ameliyat oldum bir de doğumda epidural ile aldım. Hepsi benim için kötü tecrübelerdi.Bir deelecda ve diğer doğum tecrübesi olan arkadaşlar size bir sorum olacaktı.
Eğer normal doğum gerçekleşirse epidural ağrı kesici almalı mıyım almamalı mıyım karar veremiyorum. (Tabi bana bir tercih yapma hakkı tanındığını varsaydığım durum için konuşuyorum)
Ben ilk doğumda aldım. 4 cm açılma olmadan epidural vermiyorlar. Benim 4 cm açılma, 8 saat sancının sonunda oldu. Tam epidural bağlandı, açılma hızlandı ve işlem tamamlanamadan doğum odasına geçiş yaptım.
Epidural iğneleri bele yapıldığı için, doğumdan sonra bir süre bacaklarımda uyuşukluk oldu ve beni ayağa kaldırdıklarında direkt bayıldım.
İkinci de epidural istemedim. Doğum sancıları bir önceki doğumuma göre çok daha şiddetliydi ancak doğumdan sonra bacaklarda uyuşma falan olmadığı için direkt kalkabildim ve bayılma olmadı.
Sağlıkla bebeğini kucağına al canım. Ben epiduralle normal doğum yaptım. Açılma belli bi noktaya gelince belinden iğne oluyorsun. Sonra ağrının %70’ini hissetmiyorsun. Ağrısız olması tabii ki avantaj. Ama ben bir daha doğum yapsam yaptırmam. Çünkü hem doğum sürecini yarım yaşadığımı düşünüyorum hem de doğum sonrasında verilen anestezi dolayısıyla çok mide bulantım oldu. Anesteziye karşı zaten hassas bir bünyem var ve vücudum kaldırmadı. Daha önce anestezi aldın mı bilmiyorum ama ben iki ameliyat oldum bir de doğumda epidural ile aldım. Hepsi benim için kötü tecrübelerdi.
Yemeğin yanında patates, bulgur pilavı, pirinç pilavı, makarna olursa kızım ana yemeği bırakıp bunları yiyor. O yüzden pirinç pilavı hariç diğerlerini ben ana yemek olarak yapıyorum.Benim eşim akşamları sadece iki çeşit yiyor. Öyle olunca ben de çorba ve yemek veya yemek ve pilav şeklinde planlama yapıyorum. Ela'yı bıraksan her gün patates kızartması, mantı, makarna veya pirinç pilavı yemek istiyor. Ben genelde bunları hafta sonu pişiriyorum.
Geçen gün işyerinden bi arkadaşımı uzaklara dalmış düşünürken buldum. “Noldu ne düşünüyorsun böyle kara kara?” dedim. Ne yemek yapsam akşama diye düşünüyormuş. Liste yap kurtul bu dertten diyemedim, makarna haşla gitsin dedimMerhaba bu da benim haftalık yemek listem.
Her hafta düzenli olarak kırmızı ve beyaz et ve sebze dengeli beslenebilmek için çok işime yaradı. Ben tek tek sebze yemeklerinin ismini yazmadım o gün evde hangi sebze varsa onu yapıyorum. Yaklasık 3 haftadır uyguluyorum inanılmaz kolaylaştırdı işimi
Eki Görüntüle 2200174
Herkese teşekkürler :)
Şimdi ben daha önce hiç ameliyat olmadım, bir yerime dikiş atılmadı, bayıltılmadım (10 dklık sedasyonu saymazsak), bir yerim kırılmadı vs vs. Yani aslında vücudumu zorlayan bir şey yaşamadım.
Bir tek yaklaşık 10 senedir irritabl bağırsak sendromum var. Çok sancılı bir rahatsızlık bilen vardır. Ayda 1-2 kere çok kötü olurum. Doğum sancısıyla kıyaslayabilir mi bilmiyorum tabi.
Geçen gün nst cihazına bağladılar 80-100 birim gibi düzensiz hazırlık sancıları çıkmış ama hissetmedim mesela. Bu bi ölçüt mü bilemiyorum.
Sanırım epiduralsiz dayanabildiğim kadar dayanmayı tercih edeceğim.
HahhahahhaaGeçen gün işyerinden bi arkadaşımı uzaklara dalmış düşünürken buldum. “Noldu ne düşünüyorsun böyle kara kara?” dedim. Ne yemek yapsam akşama diye düşünüyormuş. Liste yap kurtul bu dertten diyemedim, makarna haşla gitsin dedim
Sağlıkla gelsin insallah :)Ben de iyiyim çok şükür canım. Erkek olacak inşallah. 30 Kasım’a gün verdi doktor sezaryen olacak.
Elecdanın bahsettiği kitapla başladım ben de. 4 sene oldu sanırım. Kitabı okumamla evde ne var ne yok attım. Sadece mutfakta tupperware kaplarım var fazla ama onlar bana mutluluk veriyor atmıyorum.
Geçen gün eşime minimalizmin ne olduğunu biliyor musun diye sordum. “Biliyorum tabii ki. Eşyaları atmak.” diye az ve öz bir cevap verdi:)Sağlıkla gelsin insallah :)
Ben de okuyayım kitabı, bi yerden başlayayım. Çocuk da olunca evdeki fazlalıklar daha da fazla gelmeye başlıyor :) Şimdi her tarafı kurcalıyor, bu niye var ki diyorum mesela. Elden geçirmek şart oldu :)
Bunları biz lokma lokma yapıp fırınlıyoruz. Çorbalara kıtır ekmek olmuş oluyor :)Eki Görüntüle 2200251
Annemden kalan bir alışkanlık; Poşetlerin dibinde kalan ekmekleri tabağa koyup kurutuyorum. Sonra kıtır kıtır yiyorum. Böylece çöpe gitmesine engel oluyorum.
Ahahah evet gerçekten az ve öz olmuş :)Geçen gün eşime minimalizmin ne olduğunu biliyor musun diye sordum. “Biliyorum tabii ki. Eşyaları atmak.” diye az ve öz bir cevap verdi:)
Hoş geldinizMerhabalar, ben de gizli takipçilerdenim, üye olup aranıza katılmak istedim. Konunun tamamını okudum, ve o kadar olumlu etkiledi ki hayatımı öncelikleelecda sana ve sonra paylaşım yapan herkese çok teşekkürler.
Bak ben de birikim konusunda çok zorlanıyorum ancak şahane borç öderim:)haklısın ancak borçlanarak birikim yapabiliyorben de önce biriktirip öyle alalım mantığındayım. 7 yılın sonunda şöyle bir yol bulduk alınacakları ona yüklüyorum o kk taksitle alıyor birikim işi bende tabiki birikimlerin miktarını eşime söylemiyorum. yoksa onları harcayacak yeri hemen buluyor :))
Rica ederimKitap ismini kaydediyorum, mutlaka okuyacağım.
Günlük sayfa sayısı fikri de çok mantıklıymış bu şekilde uygulamaya başlayayım, çok teşekkürler :)
Evettt ben de üzerine az tereyağı sürüp fırınlıyorum çok güzel oluyor fırında.Bunları biz lokma lokma yapıp fırınlıyoruz. Çorbalara kıtır ekmek olmuş oluyor :)
Bir de yine lokma lokma yapıp hafif yağda çevirip yumurtayla karıştırıp yumurtalı ekmek gibi kahvaltılarda yiyoruz. Sen yazınca belki fikir olur diye yazmak istedim :)
Benim kızım da yanı şekilde davranıyor o yüzden pilavın olduğu gün mutlaka yemeği yemesini sağlıyorum. İsraf olmaması kesinlikle çok önemli.Yemeğin yanında patates, bulgur pilavı, pirinç pilavı, makarna olursa kızım ana yemeği bırakıp bunları yiyor. O yüzden pirinç pilavı hariç diğerlerini ben ana yemek olarak yapıyorum.
Her gün bir çeşit yemek pişiriyorum. Yanında bazen çorba, salata veya zeytinyağlı bir yemek oluyor. Ama olmadığı da oluyor. Tek çeşit yemeği turşu ve yoğurtla tüketiyoruz. Soframız ve mutfağımız oldukça sade. Yemek israfı olmuyor böylece.
Biz borca girmeye de korkuyoruz. Kenara da koyamıyoruz. Böyle böyle 11 sene geçti.Bak ben de birikim konusunda çok zorlanıyorum ancak şahane borç öderim:)
Eşim bu nedenle bizi peşinatımız çok azken ev borcuna soktu. Peşinatın kalan kısmını elden borç almıştık. Önce onu sonra da ev kredisini bana kitledi:) Her ay düzenli olarak ev kredisini ben ödüyorum. Bana o parayı borcun varmış gibi kenara oy de koyamam. Harcayacak bir yer kesin bulurum yani:)
Eğer biz de gözümüzü karatıp girmeseydik aynı şekilde olurdu. 4 senesi ödendi bile. O parayı mümkün değil biriktiremezdim ben. Ama borç olunca önce onu ödeyip kalanı ile geçinmeye alışıyor insan. Gerçi şu an faizler çok yüksek. Biz 0,89'dan çekmiştik ev kredisini.Biz borca girmeye de korkuyoruz. Kenara da koyamıyoruz. Böyle böyle 11 sene geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?