• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

benim kafamın içi de evimde hayatımda hep dağınık hep karmaşıktı. sadeleşmeye önce kendimden başladım. düşüncelerimi sadeleştirdim.
sonra bedenimi hafiflettim (şimdi hamilelikten ağırlaşıyorum ama olsun mazeretim var).
oğlum doğunca mecburen yavaşladım ve sayesinde kendimi yeniden büyütme fırsatı buldum.
ortaokulda moda olan bahçıvan pantolonum dolaplardan çıkınca kendime bir dur dedim ve tüm giymediğim geçmişten gelen ne varsa elden çıkardım.
o zamanki şartlarda çılgınlar gibi çeyiz alacak durumum yoktu şimdi iyi ki diyorum. evimde eşyalarım az ve öz.
elecda sayesinde iki çocuklu hayata geçmeden rutinler oluşturmayı başardım. evimin kontrolünü elime aldım bir teşekkür de benden elecdaya:KK68:
Rica ederim canım:KK200:
Senin sadeleşme yolculuğu daha farklı olmuş. Ben önce eşyalardan başladım sonrasında zihinsel sadeleşme, ilişkilerde sadeleşme şeklinde ilerledi.

Çocuk bu hayattaki en önemli gelişim aracı. Sen sabırsızsan sana sabretmeyi; hızlıysan yavaşlamayı öğretiyor. Bozulmuş ayarlarının fabrika ayarlarına dönmesini sağlıyor ve zaten insan çocuk sahibi olunca ne kadar bozulduğunu fark ediyor.

Ben bunu en net şu şekilde fark etmiştim. Kızımın kreşe yeni başladığı zamandı. Arabadan indik, gök delinircesine yağmur yağıyor. Ben Ela’ya “Acele et” derken bir yandan kafam ıslanmasın diye elimdeki çantayı kafama tutuyor bir yandan kızımı çekiştiriyordum. Bu yağmur da nerden çıktı diye söylenirken kızım elimden kurtuldu ve yağmurun altında dönerek dans etmeye başladı. “Anne şu yağmurun güzelliğine bak” dedi ellerini yukarıya doğru açarak. Ben kızıma bakakaldım ve dedim ki “Ben nasıl bu hale geldim? Yağmurun yağmasına en son ne zaman sevindim?” Çocuklar hep anda kalıyor ve hayatın tüm güzelliklerini fark ederek hayatın hakkını veriyorlar ya onlardan öğrenecek çok şeyimiz var aslında.

elecda elecda bagirmayan anneler?
9 yilda 3 cocuk sahibi anne olarak deneyimlerimden yola cikarak fikir beyan edecegim.
2 evladimin 2 yas aradi var, ikiz gibi buyuttum. Hem depresyonun dibini gordum, hem kendi gucumu. Onlar beni daha cok buyuttu.
Sanal alem, insana yetersizlik hissinden baska bir sey katmiyor.
Vardigim sonuc tek kelime: DENGE
Annelikte, minimalizmde, yemekte, alusveriste, sporda, duygularda, insan iliskilerinde .Bu liste uzayip gider.
Sahsi gozlemim; toplum olarak herseyi abartiyoruz... Her seyi kararinda yapsak rahata erecegiz.

elecda elecda bagirmayan anneler?
9 yilda 3 cocuk sahibi anne olarak deneyimlerimden yola cikarak fikir beyan edecegim.
2 evladimin 2 yas aradi var, ikiz gibi buyuttum. Hem depresyonun dibini gordum, hem kendi gucumu. Onlar beni daha cok buyuttu.
Sanal alem, insana yetersizlik hissinden baska bir sey katmiyor.
Vardigim sonuc tek kelime: DENGE
Annelikte, minimalizmde, yemekte, alusveriste, sporda, duygularda, insan iliskilerinde .Bu liste uzayip gider.
Sahsi gozlemim; toplum olarak herseyi abartiyoruz... Her seyi kararinda yapsak rahata erecegiz.
Tamamen aynı fikirdeyim. Özellikle sosyal medya anneleri kesinlikle insanda yetersizlik duygusu oluşturuyor.

Ben de her konu ile ilgili dönüp dolaşıp aynı yanıta ulaşıyorum. “Denge”

Sağlıklı beslenmek istiyorum ama ekmeksiz veya şekersiz bir hayat istemiyorum yahu:) Yasaklar, katı kurallar beni rahatsız ediyor.

Minimalizmde de şu kadar eşyaya inmek gibi akımları yanlış buluyorum. Sayılar koymak bütün insanların yaşayışlarını aynı kabul etmek anlamına geliyor ki son derece yanlış. Benim için olmazsa olmaz bir eşya senin için fuzuli olabilir.

Annelik ise bambaşka bir mesele. Herkes sana ne yapman ne yapmaman gerektiğini söylüyor ki hepten karman çorman oluyor insan.

Selamlar,

Severek okuduğum, Sade kitabının yazarlarından Ege Erim’in bloğu “Japon Kedi’de bağırmayan annelik ile ilgili yazının linkini aşağıya kopyalıyorum. Ben yazıyı çok beğendim ve yazdıklarına katılıyorum. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?

http://japonkedi.com/bagirmayan-anne-olmak/
katılmamak mümkün mü zaten bütün duygularıyla çok kanlı canlı yaşayan bir tipim benim bebekler de farklı değil doğal olarak :)

06203AC6-7E7E-47F8-B771-4EE41F115CB2.jpeg

Merhaba arkadaşlar hayranlıkla okuyorum yazılarınızı, elecda elecda düzenine bayıldım, tam aradığım sayfaymış gerçekten ben de çalışıyorum ,1yaşında kızım var, hem iş hem çocuk hem ev işi hem çalışmam gereken işler hem de kitap okumak istiyorum bir türlü yetemiyorum kendime:(
Aslında işten gelince bakıcı çıkana kadar bir saat vaktim oluyor ve akşam kızım erken uyuyor sonrasında vaktim var ama hiç verimli değerlendiremiyoruz sosyal medyada boş boş geçiriyorum hep zamanımı :( nasıl bir tavsiye verebilirsiniz bu bağımlılıktan kurtulmam için?
Ayrıca her ay bir konu belirleyip o konuda kendimi geliştirmek istiyorum düzen/temizlik/minimalizm/ dini sohbetler/ Arapça/ kişisel gelişim vs çok yönlü bir gelişim
İzlenmesi gereken Videolar ve okunması gereken kitap önerilerinize açığım :)

Merhaba arkadaşlar hayranlıkla okuyorum yazılarınızı, elecda elecda düzenine bayıldım, tam aradığım sayfaymış gerçekten ben de çalışıyorum ,1yaşında kızım var, hem iş hem çocuk hem ev işi hem çalışmam gereken işler hem de kitap okumak istiyorum bir türlü yetemiyorum kendime:KK43:
Aslında işten gelince bakıcı çıkana kadar bir saat vaktim oluyor ve akşam kızım erken uyuyor sonrasında vaktim var ama hiç verimli değerlendiremiyoruz sosyal medyada boş boş geçiriyorum hep zamanımı :KK43: nasıl bir tavsiye verebilirsiniz bu bağımlılıktan kurtulmam için?
Ayrıca her ay bir konu belirleyip o konuda kendimi geliştirmek istiyorum düzen/temizlik/minimalizm/ dini sohbetler/ Arapça/ kişisel gelişim vs çok yönlü bir gelişim
İzlenmesi gereken Videolar ve okunması gereken kitap önerilerinize açığım :)
Merhaba,

Öncelikle hoş geldiniz:KK50:
Çocuğu olan ve çalışan bir kadının her dakikası kıymetli. Bu nedenle önce sizin bu zamanın kıymetini bilmeniz gerekiyor.

Gün içerisinde neler yapmak istediğinizi öncelikle bir kağıda tek tek yazın. Sonrasında günün hangi aralıklarına bu işleri yerleştrebileceğinize bir bakın. Benim size tavsiyem zamanınızı aylık haftalık ve günlük plan kırılımı şeklinde yönetmeniz. Ay başında genel bir aylık plan hazırlayın. Sonrasında bu haftanın planını yapın.

Ben mesela her Pazar haftalık yemek planı oluşturuyorum. O hafta halledilmesi gereken işler için de ayrı bir plan oluşturuyorum.

Ve günlük bir rutin hazırlayın. Dakika dakika değil ancak saat aralığı kullanabilirsiniz.

Kişisel gelişim konusunda ise kızınız uyuduktan sonraki zamanı değerlendirebilirsiniz. Mesela her gün 10 sayfa kitap okuma hedefi koyun kendinize. Üstüne çıkabilirsiniz ancak altına düşemezsiniz. Bu ulaşılabilir bir hedeftir ve motivasyonunuzu yükseltir. Ancak her akşam 1 saat kitap okuyacağım diye bir hedef belirlerseniz mutlaka o bir saati tamamlamada sıkıntı yaşar ve hedefe ulaşamadığınız için motivasyonunuzu kaybedersiniz. Küçük adımlar ile ilerlemekte fayda var.

ben buraya takip ettiğimden yana hayatımı düzene sokmayı öğrendim.. adim adim buraya baktığımda ne yapmam gerektiği düşünüyorum..
çalışan bir birey olarak yapabildiğim kadar olumlu düşünmeye başladim olumlu düşündükçe etrafima ışık saçıyor bölece çok mutlu oluyorum.
inanki senin sayende ayakta olmaya başarabiliyorum Teşekkürler elecda:KK54:

buraya takip ediyorum en sevdiğim topik burasi:KK200:

ben buraya takip ettiğimden yana hayatımı düzene sokmayı öğrendim.. adim adim buraya baktığımda ne yapmam gerektiği düşünüyorum..
çalışan bir birey olarak yapabildiğim kadar olumlu düşünmeye başladim olumlu düşündükçe etrafima ışık saçıyor bölece çok mutlu oluyorum.
inanki senin sayende ayakta olmaya başarabiliyorum Teşekkürler elecda:KK54:

Rica ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana:KK200:

elecda elecda iyi ki seni buldum. Aynen ben de inanılmaz bir aydınlanma yaşıyorum.
Yoğun bir iş hayatı ve çocuk bakımı döneminden sonra ev hayatında da istediğimi bulamadım veya yapamıyorum derken çıktın karşıma. Momo yu okumadım demiştim şimdi onu okuyorum
elecda elecda -Momo -Minimal yaşam-ve Başak Kablan videoları üst üste gelince oldu bu aydınlanma.Düşünmeye başladım, düşünecek vakit ayırmaya ve düşündüklerimi uygulamaya çalışıyorum.
Bazen içimden samimi katkılar geliyor, yazıyorum siliyorum, şu anda da türlü teşekkür ve minnet hislerimden sadece bu kadarını ifade edebiliyorum

İyi ki varsın ve bu başlığı açmışsın:KK37:

Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladım:eğlence::KK76:
hakikatten değil mi? Aklın yolu bir ; hastalık derecesinde planlı ve düzenli diye düşündüğüm yaaa ben öyle olamam dediğim pratik-hamarat-akıllı kadınlar aslında bilmeden bu yöntemi uyguluyor.

Misal hafta içleri eve misafir almıyorum diyor, önce yadırgadım, sonra anladım ki zaten ben de öyleyim sadece adını koymamışım.
Hafta içi misafir almıyorum, zaten ödevleri 6da bitiyor, 7 de yemek 8 de marş marş yataga , diş fırçalat kitap okusunlar ve uyusunlar .Eeee misafire yer yok zaten:)Bunun gibi , planlarımız zaten rutine dönüşmüşse ve bunun bir mantığı varsa insanın bunu bilmesi hatta takdir etmesi lazım.

Back