• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verem aşısı sonrası banyo

takintibirben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2024
41
4
1
31
Hanımlar merhaba. Benim sorum şu bebeğim pazartesi verem aşısı olcak ve her yerde verem aşısı sonrası 3 gün duş aldırmayın yazıyo. Ama ben okb yim yani hastaneden gelince bebeği yıkamadan mümkün değil yapamam çünkü hastanede her yer mikrop pislik. Doktorumuza sordum aldır bişey olmaz dedi. Verem aşısı yaptırıp da bebeğini banyo yaptıran var mı. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için🙏

Hanımlar merhaba. Benim sorum şu bebeğim pazartesi verem aşısı olcak ve her yerde verem aşısı sonrası 3 gün duş aldırmayın yazıyo. Ama ben okb yim yani hastaneden gelince bebeği yıkamadan mümkün değil yapamam çünkü hastanede her yer mikrop pislik. Doktorumuza sordum aldır bişey olmaz dedi. Verem aşısı yaptırıp da bebeğini banyo yaptıran var mı. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için🙏
Burda önemli olan bebeğiniz sağlığı. Bana da üç gün banyo yaptırmamam gerektiği,bu yüzden aşıdan önce yaptıracaksanız yaptırın demişti doktor ve ebeler. Zaten 2. Gün aşı yeri kızarmaya başlıyor. Bence su değmemesi gerekir.

Lütfen gidin tedavi olun böyle hayat geçmez bebeğe yazık o da ilerde sizin gibi takıntılı mı olsun ? hayatı kendinize zorlaştırmayın. Bebeğin sağlığı için aşı sonrası banyo yapmaması gerekiyor. Sizin bir an önce tedavi olmanız lazım. Halam böyle sizin gibi ve gerçekten çok zor kızının psikolojisi bozuk.

Ben de temizlik hastasıyım bebeğimi de gerekenden daha fazla koruyorum ama tabiki onun sağlığını tehlikeye de atmıyorum. Her sağlık ocağı / doktor kontrolünde kendi alt açma pedimi götürüyorum o sınırlar içerisinde bebeğimi kontrol ettiriyorum hiçbir şekilde hastane ürünlerine değmiyor. Doktor zaten eldivenli. Aşı sonralarında da eve gelip komple üst değiştirme yapıyorum aşı bölgesi dışında eğer doktor steteskop vs değdirmiş ise sabunlu bezle temizliyorum. Hiçbir şey bebeğimizden önemli değil 🌸

Hiçbirşey bebeğinizin sağlığından önemli değil. Okb nizi belki bu vesileyle yenebilirsiniz. Duş aldırmayın.
Aşı olurken de alt açma örtüsü götürün yanınızda. Altına serip sonra çöpe atarsınız.

Ben de temizlik hastasıyım bebeğimi de gerekenden daha fazla koruyorum ama tabiki onun sağlığını tehlikeye de atmıyorum. Her sağlık ocağı / doktor kontrolünde kendi alt açma pedimi götürüyorum o sınırlar içerisinde bebeğimi kontrol ettiriyorum hiçbir şekilde hastane ürünlerine değmiyor. Doktor zaten eldivenli. Aşı sonralarında da eve gelip komple üst değiştirme yapıyorum aşı bölgesi dışında eğer doktor steteskop vs değdirmiş ise sabunlu bezle temizliyorum. Hiçbir şey bebeğimizden önemli değil 🌸
Orası öyle ama bizim sağlik ocağında hemşire eldiven takmıyo aynı anda bir sürü bebeği aşı için çağırıyorlar eldiven takmasını isteyince de azarlıyorlar yani yıkamadan rahat edemiyorum 😔

Orası öyle ama bizim sağlik ocağında hemşire eldiven takmıyo aynı anda bir sürü bebeği aşı için çağırıyorlar eldiven takmasını isteyince de azarlıyorlar yani yıkamadan rahat edemiyorum
Hiçbirşey bebeğinizin sağlığından önemli değil. Okb nizi belki bu vesileyle yenebilirsiniz. Duş aldırmayın.
Aşı olurken de alt açma örtüsü götürün yanınızda. Altına serip sonra çöpe atarsınız.

Orası öyle ama bizim sağlik ocağında hemşire eldiven takmıyo aynı anda bir sürü bebeği aşı için çağırıyorlar eldiven takmasını isteyince de azarlıyorlar yani yıkamadan rahat edemiyorum
E iyi madem yıkayın. 3 gün sonra konu açarsınız bebeğimin aşı yeri iltihaplandı diye.

Anlıyorum bu psikolojik birşey ama ne olursa olsun annelik içgüdüsü ile yaklaşmanız gerekir. Bebeğim mi okb mi ?!

Yıkamayın dendiyse yıkamayın işte. Yemişim okb sini.

Silersiniz bebeğinizi hemşire dokunursa.
Alt açma örtüsü de götürün dedik daha ne diyelim.

Back