Veya nafakanın adil bir şekilde belirlendiğini zannediyorlar.Böyle soru soranlarin ya çocuklari yok ya da hane gelirleri 200 bin TL civarında. Bir ihtimal yurtdışında da olabilirler diye düşünüyorum.
Nafaka bedelleri çok adaletsiz maalesefVeya nafakanın adil bir şekilde belirlendiğini zannediyorlar.
Konu sahibi lisans mezunu, İstanbul'da kendine ait bir dükkan işletiyor, ailesi destek oluyor diye biliyordum ben.Sizi diğer insanlardan ayıran fark nedir ? İlkokul mezunusunuz. Israrla kendi işinizi yapmaya çalışıyorsunuz.
Bunlar eski konularda mi?Kız çocuğunuz olduğu halde eve tuhaf acayip adamlar getirmeler yok neymiş süpürgenizi almışmış..ne cesaret ya kız çocuğu olan biri dost hayatı yaşayabilir
vim kira aldığım nafakanın üzerine ekleyip kreşe ödüyordum. geçen yıl sadece rica ettim bu sene sen öde ben karşılayamıyorum diye, bana küfür etti hakaret etti, en sonunda ödedi. ama o sırada da nafakayı kesmişti. çok zor ya bu zor şartlarda bir çocuk yetiştirmeye çalışıp birde babasından psikolojik baskı uygulaması hakaret küfür etmesi. ben bilmiyorum nasıl bu kadar şeye dayanıyorum gerçektenAsgari ücretle çalışıyorum demişsiniz bir yorumda.Asgari ücretle kızınızı özel okula nasıl yazdirdiniz ? Hem de Istanbul da..
Ben öğretmenim devlet anaokuluna yazdırdım,yarı özel sayılır 4500 fln masrafı var, özeller uçuktur.
Eviniz kira değil mi ?
dükkanımı eski eşimin desteği ile açmadım kendi çabalarımla bir şekilde borç harç açtım. dükkan iş yapıyor ama beni zorlayan evin giderleri. şuan kendime maaş bile gönderemiyorum zarar etmiyorum ama kazanmıyorum da diyebilirim. sanırım dükkanımın yerini değiştirmem gerekiyor burası olmayacak gibi.Jameya başka bir konunuzda dukkaniniz olduğunu söylemiştiniz, dükkanı eşinizin desteği ile mi açtınız bilmiyorum ama eğer durumunuz bu kadar kötüyse sanırım dükkan ancak kendisini döndürüyor, belki de zarar ediyor....mesleğiniz nedir, eğitim durumunuz nasıl bilmiyorum ama belki orayı kapatıp ücretli bir işe girerseniz daha rahat edersiniz. Ayrıca aldığınız nafaka gerçekten düşük, hiç exle muhatap olmadan açın davayı, niye sinirlerinizi bozuyorsunuz ki?
ben ilokul mevzunuyum, kendi işimi kurup çalışmamda ne gibi bir sakınca var acaba? ilkokul mevzunları kendi işini kuramaz diye bir kural mı varmış?Konu sahibi lisans mezunu, İstanbul'da kendine ait bir dükkan işletiyor, ailesi destek oluyor diye biliyordum ben.
Bunlar eski konularda mi?
size demedim bu arada diğer bayanın yorumunu görmedim henüz ona cevaben yazdım.Konu sahibi lisans mezunu, İstanbul'da kendine ait bir dükkan işletiyor, ailesi destek oluyor diye biliyordum ben.
Bunlar eski konularda mi?
Iyi de adamın maddi durumu yerindeymis, kadın gayette çalışıyor ve kızı ile ilgileniyor. Imkan varken neden kendisini paralamak zorunda? Asıl sorgulanması gereken bu değil mi?Başlarda size hak veriyordum. Buradaki üyeleri anlayamıyordum yorumlarında size kırıcı davrandıkları için. Bu yorumunuzdan sonra işler değişti !
Devlet okulunda okumakta ne varmış ? Devlet okuluna gidenler meslek sahibi olamıyor mu ?
Ne demek yaz kış yürüyerek götürüyorum !
Hanımefendi ben 34 yaşındayım ve iki üniv. bitirdim. Mali müşavirim. Hayatım boyunca okula ve işe yürüyerek gittim. Otobüs duraklarında beklerdik kardeşimle ve diğer okul arkadaşlarımla saatlerce.
Mühendisler, öğretmenler, memurlar otobüse biniyor. Otobüs, metro, servis duraklarına gitmek için en az 20 dk yol yürüyor kar kış demeden.
Sizi diğer insanlardan ayıran fark nedir ? İlkokul mezunusunuz. Israrla kendi işinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Girin bi fabrikaya eğin başınızı çalışın ama zor geliyor değil mi siz seçkinsiz yakışmaz..
Bu gözler T**m**k domates fabrikasında sezonluk çalışan atanamamış fizik öğretmenini, B*M markette kasiyerlik yapan matematikçiyi, otomotiv yan sanayi fabrikalarında presçilik yapan bankacılık mezununu, Bursa Belediyesi'ne temizlik işi için başvuran torpil bulmaya çalışan nice nitekli güzel insanlar gördü.
Biz rumeli göçmenleri çalışkan, sabırlı ve çözüm odaklıyızdır, hayret ediyorum siz de romanya üzerinden geldiğinizi söyleyip duruyordunuz..ben sizi çözemedim bi türlü.
Kız çocuğunuz olduğu halde eve tuhaf acayip adamlar getirmeler yok neymiş süpürgenizi almışmış..ne cesaret ya kız çocuğu olan biri dost hayatı yaşayabilir
Siz eski eşinizi de takıntı haline getirdiniz. Adamı bi salın ya vallahi.. Adamın kumaşı belli karaktersiz eyvallah ama lanet olsun nafakana da sana da deyip engelleyin adamı her yerden..daire kapısına evladınızı bırakın. Adamla muhatap olmayın görüşmeyin önemsemeyin.
Sizin davanız başka ama..eski kocanızdan çocuğu kullanıp para koparmak..
Hayat oldukça zor, kabul nafaka rakamları komedi .. siz sürekli drama queenlik yapıyorsunuz arabesk yaşamayı seviyorsunuz
Madem ki eski kocadan hayır yok ki olsaydı eski olmazdı, öyleyse kendi kendimizin kahramanı olacağız. Düzenli bir işe gireceksiniz. Gerekirse ek iş yapacaksınız evlere temizliğe gideceksiniz. Kızınızı bırakın annenize..yok öyle çalışmadan lüks harcamalarda bulunmak.
Hayır yani tam olarak ne bekliyordunuz ki boşanınca. Madem ki eski eşiniz kıymetliydi boşanmasaydınız.
Sizin derdiniz evlilik felan değil. Hayat kaliteniz düştü ondan bu serzeniş
Boşanmış çocuklu çaycı, muhasebeci, sekreter, çevre müh. kadınlar tanıyorum. Hiçbiri sizin gibi sitem etmiyor. Nafaka tutarına gülüp geçiyorlar.Kendi başlarının çaresine bakıyorlar.
Evinin elektriği ve suyu kesilen 3 çocuklu anneler var..böyle adi adamlar var !
Ya bi silkelenin öfff
ben neye kızdıklarını da anlamıyorum. altı üstü çocuğum için nafaka arttırma davası açtım:) gelip yine konuyu sabote edip başka şeyler yazmaya başlamışşar bile pes gerçekten.Mahkeme nafakayı çocuk bakım parasını doğru belirler de adam benim anladığım özel sektör esnaf vs gibi bir şey.. Adamlar hep kendini vergi az ödemek için geliri az gösteriyor her sene zarar gösteriyorlar. Malı mülkü var ya anası üstünde ya babada. Mahkemeye bir gidiyorlar evrak üzerinde üzülüp adama nafaka bağlanacak noktaya geliniyor
Atlanılan detay bu
Annenin yaşam tarzı huyu mizacı bence kimseyi ilgilendirmez. Annelik sorumluluğunu yerine getiriyor mu? Getiriyorsa bitti
Kimi huysuz olur kimi çok konuşur kimi alıngan olur bize ne?
Özel-devlet okulu ayrımına gelince servis vs meselesi
Burada boşanırken mahkemede en büyük hatan eğitim servis masrafını karşılamak zorunda diye ekletmemen.
Devlet okulu da güzel doğru, ama babanın maddi durumu var ise niye kızına harcamasının karşısına dikiliyorsunuz anlamıyorum. Gönderirse özel okula eksilir mi adamçocuk servise binse ne olacak sabah rahatça soğuk olmadan evinin önünden alınsa okula kapıda bırakılsa ne olacak imkan varsa.. babasının kapısının önünde dört araba var çocuk niye öyle gitsin.. gitmekten gocunulmaz biz de yürüyerek gittik de fakir edebiyatı yapıp bizim zamanımızda yoktu demeye gerek yok
E bizim bebeklikte bebek bezi yoktu analarımız bez yakıyordu. Niye marketten bez alıyor millet, yıkasın kazan kaynatıp herkes? Dönemin şartlarına ve gelire göre düşünmek bu kadar zor mu olmalı...
Üyenin anlatış şekli yakınması veya söylenmesi karakter meselesi haklı/haksız bizi ilgilendirmez.
Ama o çocuğun günahı yok anne baba boşandı diye niye evli iken sahip olabileceği maddiyat imkandan boşanınca mahrum olsun. Anne de bakacak baba da bakacak , bakmak zorunda
Burda üyeye kızana kadar çocuğu düşünmek lazım. Yani bu söylenen kadınlar evladını imkanı varsa servisle yollamaz mı okula veya özel okula yazdırmaz mı? Tabiki herkes yazdırır götürür. En güzel meyveyi yesin istemez mi ister neyin tartışması yürüyor burda mana veremiyorum.
üşüştüler yine konuma saçma sapan yorumlar yapıp. ya ben kendim için değil çocuğumun geleceği çocuğumun şartlarını iyileştirmek isteyen bir anneyim. benim tüm gelirim kızıma harcanıyor kendi üstüme başıma birşey bile alamıyorum. illa gelip polemik yaratacaklar.Iyi de adamın maddi durumu yerindeymis, kadın gayette çalışıyor ve kızı ile ilgileniyor. Imkan varken neden kendisini paralamak zorunda? Asıl sorgulanması gereken bu değil mi?
Çocuğunun hakkından neden vazgeçiyor ayrıca?
Bu mantık bence çok yanlış.
Babam geçen yıl 17 yaşındaki kardeşime 1000 lira veriyordu. Annem asgari ücretle çalışıyor. 18'e basar basmaz onu da kesti. Çocuk üniversiteye hazırlanıyor. Allah önce herkesin içine merhamet versin. Kendi çocuğunu düşünmeyen insan millete neler yapmaz.Nafaka bedelleri çok adaletsiz maalesefsuistimale çok açık bir konu ama çocuğuna bakmayan erkeklerde insanim diye ortalıkta dolaşıyor.
o kadar güzel izah ettiniz ki meseleyi. ki gerçekten de böyle 4500 vererek babalık yaptığını düşünüyor. bu nafakayı veriyor diye kızıyla vakit geçirdiğinde istediği hiçbirşeyi bile almıyor öyle söyliyimç hatta kızım daha geçen gün dedi ki babam para harcamak istemiyor benim için. çocuk bile bunun farkındayken ne diyim ya.Katılıyorum,çocuğu anne tek yapmıyor. Boşanınca zaten genelde çocuklar anneye veriliyor. Annelerin çoğu zaten çocuğuna bakıyor hayatından ödün vererek. Baba bekar adam gibi çocuksuz devam ediyor. Bir nafaka verecek çocuğa onu bile icra ile zorla alıyorken niye anneye sen çalışmıyor musun diye soruluyor. Çalışsın çok da kazansın, çocuğun hakkı değil mi daha iyiyi yaşamak ben de anlamıyorum , e sen çalışmıyor musun. Milletin ülkedeki ev kirası fatura miktarlarından market giderlerinden haberi yok heralde. 4500 ün yarısı kızın ise bu paraya aylık et alsa zaten markete gitmeden biter. Biraz makul mantıklı konuşalım. Herkes Vehbi Koç un kızı torunu değil üç kuruş peşinde de değil ama baba ise bakacak, hatta demeden kızın kolundan tutup alışverişine götürmesi masrafını ödemesi gerekiyor. Bu kız et yiyor mu sebze meyve alabiliyor mu diye takip etmesi lazım. Her haltı da ananın boynuna kitliyoruz çok saçma yani. Adam parayı veriyor 4500 tl ile baba mı oldu yani. Valla iyi yani doğur boşan ver 5 bin mis gibi babasın ama hiç bir sorumluluğun da yok ama çocuğun da oluyor hem de bekar hayatına da devam edebilirsin missss
sizinki yapması gerekeni yapıyormuş. benim okul ödemesini yapsın diye ter döktüm onu da bana k.hpe k..ltak neler demedi. bana psikolojik baskı yapmadan asla birşey yapmıyor. bir kıyafet linki gönderiyorum 5 parçalık 3500 tutuyor bana ruh hastası diyor. asla doğru düzgün yollarla birşey almıyor çocuğuna. artması lazım gerçekten yoksa son çarem çocuğu başına yollayıp kendi sorumluluğunu alıp baksın diye.Jameya eski kocalarimiz aynı kişi olabilir mi dicem de aynı şartlar aynı mulkler. çocuğun okulu için 20 bin veriyor okula ödüyor direkt, kendim için nafaka almadım, çocuğun harçlığı için onun hesabına 4500 atıyor her ay, ayrica bana çocuğun ihtiyaçları için 20 bin ödüyor her ay, bir de çocuğun adına bir yer almıştık ayrılırken çocuğun üstüne geçirdi ordan gelen 20 bin de bana ödüyor o direkt kiraya gidiyor. Yani ben nafaka talep etmedim ne çocuk ne kendim için o bir yerden gelir bağladı kendi ordan gelen 20 bin dışında bana ekstra 40 bin artı çocuğa 5 bine yakın toplam 65 bin ödüyor. Onun dışında özel sağlık sigortası yaptırdı ödüyor ve giyimi kusami ayakkabısı herseyini babasi alıyor. Kesinlikle arttirmali. Aynı şartlara sahip iki adamin ödemesi bu kadar farklı olamaz
Şok içinde okuyorum bazı yorumları.sanki sen keyfinden boşanmışsın, keyfinden adama dil döküyorsun. Uzaktan gazel okumak ne kolay herkese.üşüştüler yine konuma saçma sapan yorumlar yapıp. ya ben kendim için değil çocuğumun geleceği çocuğumun şartlarını iyileştirmek isteyen bir anneyim. benim tüm gelirim kızıma harcanıyor kendi üstüme başıma birşey bile alamıyorum. illa gelip polemik yaratacaklar.
Allahın belaları gerçekten deliricem çok ciddiyim.Babam geçen yıl 17 yaşındaki kardeşime 1000 lira veriyordu. Annem asgari ücretle çalışıyor. 18'e basar basmaz onu da kesti. Çocuk üniversiteye hazırlanıyor. Allah önce herkesin içine merhamet versin. Kendi çocuğunu düşünmeyen insan millete neler yapmaz.
4 yıl oldu boşanalı ve hala psikolojik baskı psikolojik şiddet uyguluyor ki konuşmamama rağmen. ben hattımı değiştirdim adamla muhattap olmamak için. bazı kadınlar aşırı derecede mutsuz hakkımı aramama bile şaşırıyorlar çok şaşkınım.Şok içinde okuyorum bazı yorumları.sanki sen keyfinden boşanmışsın, keyfinden adama dil döküyorsun. Uzaktan gazel okumak ne kolay herkese.
biri yok evime garip garip adamlar almışım diyor. yahu evlilik yoluna girdim adamla aynı evde yaşamayı kabul ettim ki bunu yapmam da doğru birşey. eğer nikahı kıysaydım aynı evde yaşamadan kim bilir neler gelecekti başıma. gayet seviyeli bir ilişkim oldu ki ben kızımla uyudum bu süreçte. benim kızım benden ayrılmıyor yine ayrılmamızın en büyük etkeni de bu yoksa evlenecektik.Şok içinde okuyorum bazı yorumları.sanki sen keyfinden boşanmışsın, keyfinden adama dil döküyorsun. Uzaktan gazel okumak ne kolay herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?