Mahkeme nafakayı çocuk bakım parasını doğru belirler de adam benim anladığım özel sektör esnaf vs gibi bir şey.. Adamlar hep kendini vergi az ödemek için geliri az gösteriyor her sene zarar gösteriyorlar. Malı mülkü var ya anası üstünde ya babada. Mahkemeye bir gidiyorlar evrak üzerinde üzülüp adama nafaka bağlanacak noktaya geliniyor
Atlanılan detay bu
Annenin yaşam tarzı huyu mizacı bence kimseyi ilgilendirmez. Annelik sorumluluğunu yerine getiriyor mu? Getiriyorsa bitti
Kimi huysuz olur kimi çok konuşur kimi alıngan olur bize ne?
Özel-devlet okulu ayrımına gelince servis vs meselesi
Burada boşanırken mahkemede en büyük hatan eğitim servis masrafını karşılamak zorunda diye ekletmemen.
Devlet okulu da güzel doğru, ama babanın maddi durumu var ise niye kızına harcamasının karşısına dikiliyorsunuz anlamıyorum. Gönderirse özel okula eksilir mi adam
çocuk servise binse ne olacak sabah rahatça soğuk olmadan evinin önünden alınsa okula kapıda bırakılsa ne olacak imkan varsa.. babasının kapısının önünde dört araba var çocuk niye öyle gitsin.. gitmekten gocunulmaz biz de yürüyerek gittik de fakir edebiyatı yapıp bizim zamanımızda yoktu demeye gerek yok
E bizim bebeklikte bebek bezi yoktu analarımız bez yakıyordu. Niye marketten bez alıyor millet, yıkasın kazan kaynatıp herkes? Dönemin şartlarına ve gelire göre düşünmek bu kadar zor mu olmalı...
Üyenin anlatış şekli yakınması veya söylenmesi karakter meselesi haklı/haksız bizi ilgilendirmez.
Ama o çocuğun günahı yok anne baba boşandı diye niye evli iken sahip olabileceği maddiyat imkandan boşanınca mahrum olsun. Anne de bakacak baba da bakacak , bakmak zorunda
Burda üyeye kızana kadar çocuğu düşünmek lazım. Yani bu söylenen kadınlar evladını imkanı varsa servisle yollamaz mı okula veya özel okula yazdırmaz mı? Tabiki herkes yazdırır götürür. En güzel meyveyi yesin istemez mi ister neyin tartışması yürüyor burda mana veremiyorum.