inşallah inşallah. Doktora gidip ölçüm yaptıkça HaberleşelimAmin canım inşallah. Konuyu açan arkadaş da gönlünü ferah tutsun inşallah bi sıkıntı çıkmadan alırız bebişlerşmizi kucağımıza
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ventrikülomegali
- Konu Sahibi Kbra0111
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
İnşallah canım ben yarın gidicem bakalım inşallah artmamıştırinşallah inşallah. Doktora gidip ölçüm yaptıkça Haberleşelim
Ayyy inşallah Can'ım inşallah kaç haftada Bi ölçüm yaptırıyorsunİnşallah canım ben yarın gidicem bakalım inşallah artmamıştır
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
Normal de iki hafta da bir ama en son değer düştükten sonra gitmedim bir ay oldu kontrole gitmiyorum. Bakalım hayırlısıAyyy inşallah Can'ım inşallah kaç haftada Bi ölçüm yaptırıyorsun
Hayırlısı. inşallah canım değer yükselmez sağlıklı güzel güzel doğar.Normal de iki hafta da bir ama en son değer düştükten sonra gitmedim bir ay oldu kontrole gitmiyorum. Bakalım hayırlısı
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
Canım gittim bugün hastaneye değer aynı artma yok çok şükür darısı sizin bebeklere inşallah haberdar edinHayırlısı. inşallah canım değer yükselmez sağlıklı güzel güzel doğar.
Ayyyy çok sevindim canım benim ne güzel inşallah benim bebeğin de değeri artmaz her şey yoluna gider. 15inde doktora gidicem haberdar ederim inşallah güzel haberler verebilirim ben deCanım gittim bugün hastaneye değer aynı artma yok çok şükür darısı sizin bebeklere inşallah haberdar edin
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
İnşallah canım aklıma geldikçe dua edicem size deAyyyy çok sevindim canım benim ne güzel inşallah benim bebeğin de değeri artmaz her şey yoluna gider. 15inde doktora gidicem haberdar ederim inşallah güzel haberler verebilirim ben de
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsunİnşallah canım aklıma geldikçe dua edicem size de
- 27 Ekim 2017
- 4
- 4
- 6
- 38
merhabalar maalesef bende aynı sıkıntıları yaşıyorum insan hangi hastane hangi dr a gideceğini bilemiyor. bizimde sağ ventrikülde genişleme var 26. haftada öğrendik.12.3-11.8-10.8-11.6 4 ayrı dr un bir hafta içindeki ölçümleri. en son geçen çarşamba 11.6 ölçüldü ama dr lar bi açıklama yapmıyor öyle felaket senaryolarıda çizmediler. hep kendim internetten bakarak neymiş ne değilmiş öğrendim 100de 90 sağlıklı olacak inşallah diyip gönderdiler ama sonucu bebek doğduktan sonra bizde bilmek isteriz diyerek.... Ankarada zekai tahir gidiyordum ama her gidişimde farklı bi dr. o sebebp artık hep aynı bi dr olsun die yarın bi prof a ilk kez gitcem ve hep orda takibe devam edeyim zekai tahiride bırakmayayım diyorum. ama dr tercihim iyimi bilmiyorum... İnşallah hepimiz için güzel gelişmeler olurda mutluluğumuzu burda paylaşırız. bizim durumumuzda olan ve olacak insanlara umut ışığı olmak adına (inşallah ) yaşadıklarımızı burada paylaşalım istiyorum ve merakta ediyorum. hayırlı güzel haberlerle inşallahNet olarak bilen doktor bir elin parmağını geçmez o kadar net söylüyorum. Normalde mersin de yaşıyorum annemgile İstanbul a gittim. Hazır gitmişken burda da bi doktora gideyim dedim medipol hastanesinde bi doktora gittim o zaman 13 mm di değeri. Doktora dedim ki bu değer düşmez mi yok mu böyle bi ihtimal dedim. Düşmez dedi. Sen hamileliğini rahat geçirmeye çalış. Doğmadan çocukta bi hasar kalıp kalmadığını bilemeyiz dedi. Ama üç hafta sonra benim değerim 6 mm olmuştu. Sen düşün yani ne kadar bilip bilmediklerini
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
Çocuğunda başka bi anamoli yoksa bı sıkıntı çıkmaz canım merak etme inşallahmerhabalar maalesef bende aynı sıkıntıları yaşıyorum insan hangi hastane hangi dr a gideceğini bilemiyor. bizimde sağ ventrikülde genişleme var 26. haftada öğrendik.12.3-11.8-10.8-11.6 4 ayrı dr un bir hafta içindeki ölçümleri. en son geçen çarşamba 11.6 ölçüldü ama dr lar bi açıklama yapmıyor öyle felaket senaryolarıda çizmediler. hep kendim internetten bakarak neymiş ne değilmiş öğrendim 100de 90 sağlıklı olacak inşallah diyip gönderdiler ama sonucu bebek doğduktan sonra bizde bilmek isteriz diyerek.... Ankarada zekai tahir gidiyordum ama her gidişimde farklı bi dr. o sebebp artık hep aynı bi dr olsun die yarın bi prof a ilk kez gitcem ve hep orda takibe devam edeyim zekai tahiride bırakmayayım diyorum. ama dr tercihim iyimi bilmiyorum... İnşallah hepimiz için güzel gelişmeler olurda mutluluğumuzu burda paylaşırız. bizim durumumuzda olan ve olacak insanlara umut ışığı olmak adına (inşallah ) yaşadıklarımızı burada paylaşalım istiyorum ve merakta ediyorum. hayırlı güzel haberlerle inşallah
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
Canım doğum yaptın mıİyi akşamlar arkadaşlar.
Ben 21 yaşında daha ilk hamileliğini yaşayan bir anneyim fakat hamileliğim hiçte sandığım kadar güzel ve keyifli geçmiyor malesef ki çünkü bebişim de ventrikülomegali çıktı. 30 haftalık hamileyim bebişimin kafasının bir tarafında 20mm diğer tarafında 18mm açıklık var ve kol bacak kısalığo var denildi amniosentez ve array testi yaptırdım hepsinin sonuçları temiz çıktı ilk öğrendiğimde 24 yada 25 haftalık hamileydim ve ozamanlar bu ölçümler 10mm üzerindeydi düzelir geriler diye umut ettim hep ama malesef...
Şimdi doktor doğarsa ölebilir ölmezse bile ilerleyen zamanlarda sizi çok büyük sorunlar bekler dedi günlerdir ne yapacağımı bilmiyorum ve tecrübeli bu sorunu yaşayan annelerden yardım istiyorum. Bebişi böyle olup sağlam doğan yada bu sorunu atlatan oldu mu ?
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
Canım bebeğinin durumu nasıl oldu iyidir inşallahBenim 10,5 23. Haftadayım doktor amniosentez önerdi be hiç olumlu şeyler söylemedi
Sağol canım İnşallah iyidir genişlik 10,5 te kaldı Bi ilerleme olmadı çok şükür. Ayın 15inde kontrolüm var Bi daha gidicem inşallah genişlik yokturCanım bebeğinin durumu nasıl oldu iyidir inşallah
- 9 Haziran 2016
- 566
- 325
- 103
İnşallah canımSağol canım İnşallah iyidir genişlik 10,5 te kaldı Bi ilerleme olmadı çok şükür. Ayın 15inde kontrolüm var Bi daha gidicem inşallah genişlik yoktur
Herkese merhabaİyi akşamlar arkadaşlar.
Ben 21 yaşında daha ilk hamileliğini yaşayan bir anneyim fakat hamileliğim hiçte sandığım kadar güzel ve keyifli geçmiyor malesef ki çünkü bebişim de ventrikülomegali çıktı. 30 haftalık hamileyim bebişimin kafasının bir tarafında 20mm diğer tarafında 18mm açıklık var ve kol bacak kısalığo var denildi amniosentez ve array testi yaptırdım hepsinin sonuçları temiz çıktı ilk öğrendiğimde 24 yada 25 haftalık hamileydim ve ozamanlar bu ölçümler 10mm üzerindeydi düzelir geriler diye umut ettim hep ama malesef...
Şimdi doktor doğarsa ölebilir ölmezse bile ilerleyen zamanlarda sizi çok büyük sorunlar bekler dedi günlerdir ne yapacağımı bilmiyorum ve tecrübeli bu sorunu yaşayan annelerden yardım istiyorum. Bebişi böyle olup sağlam doğan yada bu sorunu atlatan oldu mu ?
Temmuz ayında, hamileliğimin 28. Haftasında bebeğimize ventrikülomegali teşhisi konuldu (14mm). 10 gün sonraki ölçümde 19 mm ye çıktığı söylendi!! Mr çektirmemiz istendi. Mr ölçümünde 19 ve 21 mm olarak görüldü. Hidrosefali teşhisi konuldu bebeğimize. Hayatımız kabusa döndü. Derhal İstanbulda Prof Dr Cihat Şen Hocaya gittik. Kendisi en iyi sorunlu gebelik uzmanı. Kesinlikle tavsiye ederim. Onun ventrikül ölçümü 15 mm çıktı. Mr ölçümünün yanlış yapıldığını, korkacak birşey olmadığını, hidrosefali ve ventrikülomegalinin aynı şey olmadığını, bu ölçümle bile doğsa çocuğumuzun yüzde 80 sağlıklı olacağını söyledi. Rahatlayıp evimize döndük. Doğumdan sonra yapılan ölçümde ventriküller 16 ve 13 mm şeklindeydi. 10 gün sonraki ölçümde sağ 9, sol 8 mm ölçüldü!!! Yani tamamen normal (12mm nin altı normal kabul ediliyor). En son dün ölçüm yapıldı. Sonuç aynı. Görüştüğümüz çocuk nöroloğu kızımızda herhangi bir gelişim sorunu tespit etmedi. Çok şükür. Diyeceğim o ki mr ölçümüne, acele verilmiş hidrosefali teşhisine kanmayın. İmkanınız varsa mutlaka cihat Şen hocaya gidin. Doğumdan sonra ventriküllerin normale dönme ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın. Rahat olun. Bize yaptıkları gibi size de kabus yaşatmasınlar. Geçmiş olsun
Herkese merhabaSağol canım İnşallah iyidir genişlik 10,5 te kaldı Bi ilerleme olmadı çok şükür. Ayın 15inde kontrolüm var Bi daha gidicem inşallah genişlik yoktur
Temmuz ayında, hamileliğimin 28. Haftasında bebeğimize ventrikülomegali teşhisi konuldu (14mm). 10 gün sonraki ölçümde 19 mm ye çıktığı söylendi!! Mr çektirmemiz istendi. Mr ölçümünde 19 ve 21 mm olarak görüldü. Hidrosefali teşhisi konuldu bebeğimize. Hayatımız kabusa döndü. Derhal İstanbulda Prof Dr Cihat Şen Hocaya gittik. Kendisi en iyi sorunlu gebelik uzmanı. Kesinlikle tavsiye ederim. Onun ventrikül ölçümü 15 mm çıktı. Mr ölçümünün yanlış yapıldığını, korkacak birşey olmadığını, hidrosefali ve ventrikülomegalinin aynı şey olmadığını, bu ölçümle bile doğsa çocuğumuzun yüzde 80 sağlıklı olacağını söyledi. Rahatlayıp evimize döndük. Doğumdan sonra yapılan ölçümde ventriküller 16 ve 13 mm şeklindeydi. 10 gün sonraki ölçümde sağ 9, sol 8 mm ölçüldü!!! Yani tamamen normal (12mm nin altı normal kabul ediliyor). En son dün ölçüm yapıldı. Sonuç aynı. Görüştüğümüz çocuk nöroloğu kızımızda herhangi bir gelişim sorunu tespit etmedi. Çok şükür. Diyeceğim o ki mr ölçümüne, acele verilmiş hidrosefali teşhisine kanmayın. İmkanınız varsa mutlaka cihat Şen hocaya gidin. Doğumdan sonra ventriküllerin normale dönme ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın. Rahat olun. Bize yaptıkları gibi size de kabus yaşatmasınlar. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu benim için. Geçen hafta doktora gitmiştim genişliğin 11mm olduğunu söyledi moralim çok bozulmuştuHerkese merhaba
Bebeğin durumu nasılmış Erken mi doğdu canımBenim kızım 17ekimde doğdu ve şuan küvezde yatıyor