Veli terörü

Deliriceeeem ALDLWĞGKSPFKWPFPWPFKSLFKSLFPSKFİFLSLDĞGLDLFLSĞ
Eşim de bu akşam kreşe sinirlenmiş. Sayfasında herkesi tek gösterirken benim çocuğun neden 2 3 fotosu paylaşılıyor diyor Veli terörünü ensemde hissediyorum

Bn yokum zaten grupta. Kurmuyorum. Sınıf annemin kurduğu gruba yazmışlar bunu. Bana cesaret edemez bunu yazmaya o veli.
Bence sınıf anneleri grubunu da başı boş bırakmayın.Sonuçta sınf adına açılmış.Bir sorun olsa yine sizi bulurlar.

Off off zihniyete bak.. normal zamanda da bu derece dusuncesiz ararlar miydi online olunca mi cozuttular boyle? Siz de mesai kavramindan bahsedin. Ozel hayatiniz oldugunu soyleyin bir hafta engelleyecegim munasebetsiz her arayani deyin.
Ben kendi sınıf grubuma sürekli böyle sert mesajlar atıyorum ama bir gün sosyal medyaya düşmekten korkuyorum öğretmen yargı dağıtıyor diye
Hafta sonu arayıp ‘ 7. Sınıflar ne zaman açılacak?’ Diye soran var. Öğretmen değil Bakanım çünkü kesin haberim vardır

Universitede ogretim uyesiyim. Ogrenci portfoyu sizin ogrencilerden farkli degil. Ancak bu duruma engel olacak yine sizsiniz. Soyle anlatiyim. Dersim tahtada yazarak anlatilabilecek bir ders. Uzaktan egitim baslayinca gecen donem ogrenciler sunumlarla mekanizmalari iyi kavrayamazlar diye canli ders haricinde bir de whatsapop grubu kurup oradan anlamadiginuz yeri sorun demistim . Gece 2 lerde mesaj atmalar, sinav odev mi olacak klasik mi diye sormalar.. ozelden mesaj atmayin gruptan yazin ki ayni soruyu defalarca cozmeyim dedigim halde ozelden mesaj atanlar... sonunda çıldırdim ve gruptan ciktim. Bu onlara iyi bir ders oldu. Bu donem tekrar ayni gruba dersin devamini veriyorum. Whatsapp grubunu tek bir sartla kurarim dedim bu kez. Mesai saatleri haricinde yazmak yok cunku benim de ozel bir hayatim var dedim. Ozelden mesaj atmak da yok dedim. Ozelden mesaj atarsaniz cevap vermeyecegim dedim. Boylece sorun cozuldu.

Yalnız şöyle bir fark var, sizin muhattabınız üniversite öğrencisi; belli bir eğitim ve kültür seviyesine sahip. Bizde ise öyle değil maalesef. Okuma yazma bilmeyen velilerim oldu, varın gerisini siz düşünün.

Bence hiç düşünüp tadınızı kaçırmayın

Bizim insanımız neden böyle cidden anlamak mümkün değil. Ben özel sektörde çalışıyorum öğretmen degilim, bana da akşam vakti gece vakti mesaj atan, arayan musterilerim oluyor. Pazar günü de aynı şekilde. Akıllarına bir şey geliyor danışmak istiyorlar ama neden sabahı mesai saatlerini beklemiyorlar aklım almıyor. 7/24 hizmet bekliyorlar. Karşı tarafın özel hayatı olduğunu düşünemiyorlar. Ben genelde mesai saatleri dışında cevap vermemeyi tercih ediyorum.

ben anlamadım bu da yeni moda oldu. çocugun odevini niye ailesi takip ediyor? Hadi onu geçtim bu çocuklar ailesi "ödevin ne?" diye sorunca cevap veremiyorlar mı? aileler odevi kontrol edip etmediğinden niye bu kadar haberdarlar? Bu insanların işi gücü yok mu? Aklımda deli sorular

Yerden göğe kadar haklısın. Çözümü nedir bilmiyorum Türkiye'de ipin ucunu kaçırmış durumda aileler.

Farkindayim. Sizler veliletle muhatapsiniz. Bu daha kotu. Ancak ozel mesaj atan velilere cevap verilmeyebilir. Gruptan yazilmasi, aksi halde cevap verilmeyecegi soylenebilir ya da liseye giden oglumun sinif ogretmeni whatsapp grubunu velilerin mesaj gondermesine kapali yapti mesela, oyle birsey yapilabilir. Oglumun sinif ogretmeni veli toplantisi gibi onemli seyleri bizlerle whatsapp grubundan paylasiyor ancak velilerin grupta mesaj yazmasi engelli. Boyle birsey yapilabilir. Sanirim tavir sergilemeniz gerekiyor. Ilkokulda iken mesela oglumun ogretmeni hic whatsapp grubu kurmadi. Hatta telefon numarasini velilere vermedi.

Evet ya nedir bu saçmalık gerçekten biz böyle okumadık. Ortaokul ve lise de görev yapan öğretmenlerimize sormak isterim özellikle (hadi ilkokulu es geçelim) pandemi olmadan önce de böyle telefon numaranızı öğrenci ya da veli ile paylaşıyor musunuz?

Yani öğretmen numarasını vermese ne oluyor? Kötü öğretmen mi? Nedir bu saçmalık? Öğretmen dersi anlatıp ödevini verir. Ertesi gün sınıfta kontrolünü yapmaz mı? Sorumluluğunu anlayan anlar anlamayan arkadaşına sorar vs. Bu numara işi çok sakat, hele Whatsapp. Yani bu konuyu gerçekten merak ettim ileride öğretmenlik yapma ihtimali olan biri olarak

Allah sabır ve kolaylık versin, maalesef bazı insanlar adab-ı muaşeret kurallarını bilmiyorlar

Emekli Veli :))) olarak yazayım ne yazık ki lisede de aynı sorun yaşanıyor, hatta lise çağındaki çocukların ergenlik sorunları okuldaki davranışlarına yansıyınca öğretmen veli arasında problemler çıkabiliyor, bazı veliler çocuklarının olumsuz tavırlarını kabul etmedikleri gibi tüm çözüm önerilerine kulak tıkayıp öğretmene hakaret ediyorlar.
Çok olaylara şahit oldum ağzım açık kalmıştı.

Sanırım biz bilinçli ebeveyn olmayı çok yanlış anlıyoruz, çocuğumun her şeyiyle ilgilenen biri olayım derken sürekli arkalarını toplayan, olumsuz davranışlarında bile sırtlarını sıvazlayan, hakkı olmayanı dahi elde etmelerini sağlayan anne babalar olup çıkıyoruz.

Çocuk arkadaşını döver bir bahanemiz vardır, arkadaşlarının harçlıklarını gasp eder yine bir bahane, keyfi ders çalışmaz okula gitmez bahane, ders kitapları yerine okul çantasına makyaj malzemeleri doldurur bahane, çocukları hatalarıyla yüzleştirmek yerine korumak ve savunmak adına arkalarında durmak, istediklerini yapabileceklerini ve hatalarının sorumluluğunu almamalarına sebep oluyor, bilinçli değil her şeyi kendine hak gören cüretkar çocuklar yetiştiriyoruz.

Sonra bu çocuklar büyüyor, trafikte önünüzü kesip arabanızı gasp eden, okul basıp müdür öğretmen döven, sağlık kuruluşlarını birbirine katan, silah çeken, adam öldüren bireylere dönüşüyor.

Eğitim evde başlar aslında ama çoğu konularda görüyoruz ki eskiye göre günümüzde daha bilinçli eğitimli insanlar olmamız gerekirken, karşımızdaki insanı parasını ben veriyorum bana hizmet edecek etmezse ben yapacağımı bilirim düşüncesiyle ezip geçen insanlara dönüşmüşüz, insana insan diye değil de maddi bedel ürün hizmet mantığıyla yaklaşıyoruz, ne yazık ki o yüzden de özel hayatları, onların da ailesi, hastalığı, acısı olduğunu düşünmüyoruz, gece 1-2, sabah-akşam, haftasonu fark etmeksizin 7/24 hizmet beklentisindeyiz.

V
Ben bu yazinin altina imzami atarim ya. Ne güzel anlatmışsınız. Özel okulda çalışmış bir sinif öğretmeni olarak söylüyorum. Velilerimiz in hepsi kültürlü ailelerdi ama dediginiz gibi çocuğunun sırtını sıvazlamayi marifet sayiyorlardi. Gece 12 de watapptan yazip sabah da okul yonetimine cevap yazmadim diye şikayet edildigimi bilirim.

Çünkü ne yazık ki çocuğum her şeyin en iyisini hak ediyor, o benim çocuğum, çocuğum benim her şeyim düşüncesini abartılı yaşıyoruz, belki çoğumuzda kötü niyet yok, bilerek yapmıyor da olabiliriz fakat çocuklarımıza çok yanlış mesaj veriyoruz ve bunu ekonomik durumumuz, eğitimimiz, kültür seviyemiz hangi düzeyde olursa olsun yapıyoruz.

Çocuğu davranış sorunları yaşadığı ve dersleri de kötü olduğu için bir özel okuldan, daha baskın olabilecekleri başka bir özel okula geçiş yaptıran ünlü birinin o okula nasıl kan kusturduğunu bilirim.

Öğretmenlik zor mesleklerden biri, çoğu meslek zor hele de sürekli insanlarla iletişim halinde olmanız gereken mesleklerde ama işin içinde çocuklar olduğu için öğretmenlik gerçekten herkesin yapabileceği bir meslek değil.

Derslerini geçtim davranışlarında sorun olan, zorbalıkta sınır tanımayan çocukları sınıfta kaldı diye okul basıp müdürün boğazına bıçak dayayan veliler gördüm, okuldaki çocukların harçlıklarını aldığı için öğretmeni tarafından ikaz edilen çocukların akşam okul çıkışı çete gibi toplaşıp öğretmenlerini dövdüğünü de duydum biliyorum.

Gerçekten hepinize kolaylıklar diliyorum, bizim nesillerimizi yetiştirmek isterken birçok sorunla baş etmek zorunda kalıyorsunuz.

Buz ailece bikac tane kurs isletiyoruz,ustelik ogrenciler 18 yas ustu ama nafile yinede bu +18 insanlarin anasi babasi esi amcasi dayisi soru soruyor, bitmiyor bazen telefona bakmaktan is yapamiyorum ,allah yardim etsin ,insanlarida islah etsin,bizede gece 1 de sabah 4 te arayan var

Ortaokulda telegram programını kullanıyoruz. Numaralar orda gözükmüyor. Sade telefon listesinde olanlar gözüküyor. Whatsupa bakarak ,güzel bir uygulama bence.

Sizi rahatsız eden ve uygunsuz saatlerde atılan hiç bir mesajla cevap vermeyin.

ödrv soranlar yinr iyi
Bizi gece sevgilisinden ayrılanlar arıyor.
Biri de bi gece intihar edicem diye aramıştı.sonrası olaylar olaylar

Hahha
Benimde bir öğrencim vardı. Duyurduğum şeyleri gece ısrarla soruyordu. Önce gerizekalı anlamıyor zannettim. Sonra okumuyor musun duyuruları dedim. Önemsizdir diye okumuyorum dedi. Anladım ki gerçekten gerizekalıymış. Bu üni öğrencisi. Beni o kadar uğraştırdı ki mezun oldu da kurtuldum

ay aklıma geldi. Gece banka kartı şifresini kaybettiği için napması gerektiğini bana mesaj atan bir öğrencim vardı. Gece saat 11. Cevap vermediğim için sabaha karşı sağolun hocam yardımlarınız için şeklinde trip yemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…