Veli terörü

hahaha yazmadan edemedim benim basıma geldi bu olay.. ki ben sınıf ögretmeni degilim, hocam ben suraya gidiyorum; Ebrara söyler misiniz, anahtar surada, su teyzeye gelsin demisti.. tenefüste gittim söyledim ögrencime
Ben de yine buradaki bir üyenin yazdığına istinaden söylemiştim çocuğun dayısıgile gidiyomuş öğretmen söylemezse de çocuğu kapıda kalacakmış, demek ki çok sık yaşanıyor bu durum ağlanacak halimize gülüyoruz gerçekten nerden nereye...

Sınıf annelerinin abarttığında hem fikiriz. Buna lafım yok ama burada ogretmeni arayıp ağza gelini saymak yerine sınıf annesini arayip ağzına geleni saymalıydı. kimse kimseden zorla para alamaz. velilerin sucu kime ne tepki vereceklerini bilmiyorlar. olaydan habersiz olan ögretmene yaptigi sert cikisi sınıf annesine yapsa sınıf annesi geri adım atardı zaten. Bu arada sınıf annesi fikrine karsıyim simdiye kadar hic secmedim sınıf annesi.

Zaten velinin yaptigi çok büyük terbiyesizlik ama belki çok dolmuştur bilemezsiniz diye söyledim hak verdigimden değil. Ben şimdiye kadar sınıf annesiz sınıf görmedim ve sınıf anneleri kendi aralarında yarışıyorlar resmen ayrı birer vaka olmuşlar. Sınıf anneleri tabiiki silah zoruyla almıyor para ama baskı yapılıyor ve velide neden öğretmen buna izin veriyor diye düşünüyor ister istemez. Hediye alanların isimlerini öğretmene liste halinde verdiğinde öğretmen ne münasebet demezse veli öğretmenden biliyor işte. Birde katılmayan veli dislaniyor. Yanlış anlaşılmasın şimdiye kadar hiçbir öğretmene saygisizligim olmadı sessiz sakin kendi halinde bir veliyim çoğu konuda da öğretmenlere hak veriyorum ama veli grubunda da bu konular dönüyor, konusuluyor hep veliler bileniyor

Veli mi doldurmuş, nasıl yani?

Veli mi doldurmuş, nasıl yani?
Bir veli hakkımda meb iletişim merkezine mi ne teşekkür belgesi bildirimi tarzı bir şey doldurmuş işte. Bana da mesajla belgeyi göndermişler. Ben ilgilenip bakmamışım

Bir veli hakkımda meb iletişim merkezine mi ne teşekkür belgesi bildirimi tarzı bir şey doldurmuş işte. Bana da mesajla belgeyi göndermişler. Ben ilgilenip bakmamışım
Ayyy çok tatlıı çok sevindim sizin adınıza. değer bilen bir insanın şık hareketi olmuş

Genelde bu forumdaki öğretmenleri sevmiyorum çünkü hep rahat ve basit olana yöneldikleri için ama bence siz gerçekten mesleğinizi layığı ile yapıyorsunuz. Her mesleğin eksi yanları olduğu gibi sizin mesleğinizde de öğrenci ve velilere uğraşmak var çünkü öğrenciler velisiz düşünülemez :)
Önerime gelecek olursak bence şöyle bir yol uygulayın mesela " kitabı olmayan bana özelden yazsın" nın yanına "olanlar lütfen yazmasın" ekleyebilrisiniz. Aynı şekilde her hafta dersinizin olduğu sınıflara bu hafta dersinizin olduğunu anlatan kısa bir mesajı çoklu gönderim yapabilirsiniz.
Çok haklısınız rahatsız olmakta ama ne yazık ki herkesin eğitimi görgüsü farklı. Ben kalp kırmadan daha detaylı anlatımla ve sinir çizerek velileri de tıpkı öğrencileriniz gibi eğitebileceğinizi düşünüyorum.

bana da dün bir velim sizden cok memnunuz iyiki size denk gelmis cocugum yazdı. icimden olursunuz tabi dedim ara tatilde bile kac veliye cevap verdim. Benim cocugum ozel okulda ögretmenin mesai saati dısında mesaj atmayın diye söylüyorlar her toplantıda. bir kere bile tatil zamanı mesaj atmadım ama biz devlette danışma hattı gibiyiz mubarek. her sorunlarıyla ilgileniyoruz. yakında velilere psikolojik danısmanlık yapmaya başlayacağız.

İnsan bi pamuk gibi olmuyor mu takdir görünce

Valla ben hala öyleyim yetiştirilme tarzı tamamen galiba daha kreşteki öğretmenimize felan yada öğretmen olduğunu bildiğim kişilerle bile senli benli konuşamıyorum mesela ilk okul arkadaşım da doktor onunla hocam diye hitap ediyorum canım cicim olamıyorum saygısızlık yapmamak için

3. Sınıf öğretmeliği yapıyorum aslında branj öğretmeni olsamda sınıfçılık yapıyorum. Veliler büyük sıkıntı çok fazla yüz vermeyin gerekirse cvp vermeyin. İlkokul da çalışmak böyle çocuklar bazen ödevi bile anlamıyor yazmıyorlaf veliler soruyor.

Ben bazılarının çocuk gibi çocuk adına sorduğunu düşünüyorum ya bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…