Merhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var
dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış
uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.