• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Bazı kesimler kabul etmek istemese de, ülkenin kültür seviyesi bu.

Çocuklar belli şeyleri okul hayatından alıyor olsalar da, yetiştikleri yani büyüdükleri evde, ailede temeli atmış oluyorlar. Ve maalesef çok daha kötüye evriliyor kültürel yapı. Benim zamanımda annemin öğretmenime “ben falancaya gidiyorum kızıma söyle oraya gelsin yoksa kapıda kalır” diye kadınlar günündeki ayşe teyzeyle konuşur gibi mesaj atmasını düşünemiyorum mesela.

İnanın öyle olmuyor.
Keşke teoride olduğu kadar pratikte de olsa..
Hamileliğimin 25.haftasında filan artık velilerin durumuna dayanamadığım için(4.yılımız aynı velilerle) sert kuralları olan bir yazı gönderdim sınıf annemin ağzıyla. *sabah 9dan önce akşam 8den sonra çok çok önemli bir durum olmadıkça kesinlikle arama ya da mesaj atılmasın. Gibi maddeler. ( ki bu kuralı 4 yıldır uygulamaya çalışıyorum. Düşünün ne kadar kıt beyinli veliler var)
Bir veli dedi ki
-ne biçim öğretmenlik bu? Ben istediğim zaman öğretmene ulaşmak isterim. Bana göre öğretmen 7/24 öğretmendir. Ben bu kurallara uymuyorum. Var mı itirazı olan? Diye gruba yazıyor.

Gel de bu velinin çocuğuna ahlak ilim fen bilim öğret.
grubu herkesin yazımına kapat.Sadece duyuru için kullan

Off off zihniyete bak.. normal zamanda da bu derece dusuncesiz ararlar miydi online olunca mi cozuttular boyle? Siz de mesai kavramindan bahsedin. Ozel hayatiniz oldugunu soyleyin bir hafta engelleyecegim munasebetsiz her arayani deyin.
Benimkiler online eğitime geçince sıyırdılar hepten

Okul varken zaten velilerle hiç işim olmuyordu hiç haberim yoktu böyle durumlardan

Benim sınıf öğretmeni arkadaşımın başina geldi. sınıf annesi velileri topluyor ve para toplayıp öğretmene öğretmenler günü hediyesi alalım diyor. arkadasimin olaydan haberi yok. bir gün telefon calıyor bir veli para toplatip kendine hediye aldırıyorsun ben zorunda mıyım sana hediye almaya diyor arkadasım ben para toplayın demedim kimseye ne hediyesi diyor. o zaman soyle sınıf annesine bizden para istemesin diyor. istenilen para da 20 tl bir sey. sınıf annesi zorlamakla tabiki hata yapıyor ama bu ögretmenin sucu mu?

simdi sınıf annelerini tembihliyorlar kimseden para toplamayacaksın diye benim arkadaslarım.

ben bu yuzden sınıf annesi felan secmiyorum.
Niyeyse bu para konusunda müthiş bi önyargo var velilerde sanki her şey yeterli de biz her ay sırayla eşya yeniliyoruz topladığımız paralarla evde 🙄

Aslında terbiyesizlik dememem lazım ama cidden tavır tepki uyandırıyor.
Hocam kusura bakmayın bu saatte aradım ama önemliydi yazsa tepki uyandırmaz.
Yada ödev gönderdim çocuk ancak bu saatte yetiştirdi yazsa yine bir nebze
Ama tavırlarla üstten üsten istediğim saatte yollarım sana mı soracağım demeye getirene ne yazılır bilmem.
Zaten kibar veya saygılı biri yazınca sorduğundan fazla yardım edesim geliyor

Onda bile kendimi kötü hissettiğim oluyor acaba bu yaptığım ayrımcılık mı diye

hiç unutmam gece 2 de (!)
çat diye soru atmıştı biri.
“saat 2 farkında mısınız?” dedim.
“ama onlinesınız” dedi 🤦🏼‍♀️
bu da böyle bir anımdır.
sizinle ilgisi yok artık veliler her şeyi daha iyi biliyor ve müdahaleci davranıyor(!)
çok biliyorsan gel sen derse gir dememek için zor tutuyordum kendimi.

hiç unutmam gece 2 de (!)
çat diye soru atmıştı biri.
“saat 2 farkında mısınız?” dedim.
“ama onlinesınız” dedi 🤦🏼‍♀️
bu da böyle bir anımdır.
sizinle ilgisi yok artık veliler her şeyi daha iyi biliyor ve müdahaleci davranıyor(!)
çok biliyorsan gel sen derse gir dememek için zor tutuyordum kendimi.
Emir eriyiz çünkü onlinesam hizmete hazırım her zaman😒

Ben de saat çok geç dediğimde farkındayım demişti bi veli

Belki ilkokul grubu böyledir onu da bilemiyorum. Tek anlamadığım hadi çocuk küçük onun saçmalamalarını anlarım adı üstünde çocuk da bazı veliler niye çocukla küçülüyor? 😂
Ortaokul da aynııı 😂 daha bu aksam biri paragraflarca mesaj atmış bir de "müsayit değilsinizdir diye aramadim" MÜSAYİT yazmış. Allah razı olsun abla😂

Ortaokul da aynııı 😂 daha bu aksam biri paragraflarca mesaj atmış bir de "müsayit değilsinizdir diye aramadim" yazmış. Allah razı olsun abla😂
Ben de yine whatsapptan arandık veli tarafından 😒

Bana çokyanlış geliyor ya whatsapptan resmi birini aramak bilmiyorum 🤷‍♀️

Ben de yine whatsapptan arandık veli tarafından 😒

Bana çokyanlış geliyor ya whatsapptan resmi birini aramak bilmiyorum 🤷‍♀️
Ben artık gülüp geçiyorum 20 sene geçmez böyle emekliliği göremeden kanser oluruz😂
Benim doktorum da bir şey söyleyeceği zaman illa whatsapptan arıyor. Bazılari ondan hoşlanıyor demek ki ne diyeyim😂

Ben artık gülüp geçiyorum 20 sene geçmez böyle emekliliği göremeden kanser oluruz😂
Benim doktorum da bir şey söyleyeceği zaman illa whatsapptan arıyor. Bazılari ondan hoşlanıyor demek ki ne diyeyim😂
Doktor whatsapptan arasa saygı duyamazdım herhalde o kadar saçma buluyorum bu whatsapptan arama işini

Bazı kesimler kabul etmek istemese de, ülkenin kültür seviyesi bu.

Çocuklar belli şeyleri okul hayatından alıyor olsalar da, yetiştikleri yani büyüdükleri evde, ailede temeli atmış oluyorlar. Ve maalesef çok daha kötüye evriliyor kültürel yapı. Benim zamanımda annemin öğretmenime “ben falancaya gidiyorum kızıma söyle oraya gelsin yoksa kapıda kalır” diye kadınlar günündeki ayşe teyzeyle konuşur gibi mesaj atmasını düşünemiyorum mesela.
Gittikçe kötüye gidiyoruz bence de. TRT arşiv diye bir sayfası var TRT'nin. Orada eski röportajları yayımlıyorlar. O kadar güzel ki diksiyonları insanların. Anadolu da ki köylerde de öyle. Çocukların kelime dağarcığı, kendilerini ifade ediş şekilleri hayran kalınası cinsten.

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Siz de insansınız. Böyle hissetmeniz çok normal. Benim düşüncem ilkokul olduğu için böyle olduğu. Şayet çocuğu liseye giden bir velinin, sürekli öğretmene ödev soracağını düşünmüyorum..

Ahan da az önce bir veli beni aradı ve oğlunun sınıf öğretmeninin telefon numarasını istedi 😂dün gece de öğrenci mesaj atıp yazılıyla ilgili bilgi istedi. Ama ben hiç kızmadım kibarca cevapladım ( gerçekten çünkü her akşam olmuyor çok şükür diyerek teskin ettim kendimi 😂)

Terör kelimesi modamı oldu. Herşeye bu kelimeyi kullanırsak önemsizleştirmiş gibi oluruz. Naapıyor veliler ellerinde silahla okulmu basıyor. Veli baskısı diyin velilerden çok sıkıldım diyin. Türkçede bunu tasvir edecek kelimemi yok.
Terörden zarar gören canlarını toprağa veren binlerce insanımız var ben bu kelimeyi görmek bile istemiyorum.
Küfredecektim süresiz banlanırım diye etmiyorum hay sizin derdinizi seveyim ben bu mu cidden dersiniz keşke emojileri çoğaltsalar ya kendimi ifade edemiyorum

Back