- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.876
- 548
Aaa bittabi hemen değiştirsin mazallah çocukların minik psikolojileri kırılır. Robot zaten öğretmenler ya sanki insanmış gibi yazmış herkes de.Başlığı değiştirin.
Evde çalışmak benim için de kötü bir deneyim. 24 saatlik öğretmen oluyorsun evdeyken. Şimdi mesela herkes 6 saat çalışıyor ben canlı ders vermek istemediğim için günlük 8 saat derse giriyorum. Kimine göre bu bir özveri sayılır ama kendi isteğimle daha verimli olan yüz yüzeyi tercih ettim daha çok işe gitme pahasına da olsa.
Dinlenmek sizin için evden çalışmaksa bir şey diyemeyeceğim. Aslında normal çalışma düzenimiz kadar çalıştık. Sadece okula gitmedik. Zaten velilerin zorlandığını düşünmesem asla bu kadar yardımcı olmaya çalışmam. Öncesinde biri mesela böyle böyle olacak dese sıkıysa yazsınlar derdim. Ama uygun saatler dışında ve kaba hesap soran bir şekilde yazılmasını yorulmaya bağlayamıyorum kusura bakmayın. Yılda 2 ayda çalışsam kimsenin ödevi niye kontrol etmedin diye sorma hakkı olmamalı. Bu işte işi yapmaya yeterli görülen ve eğitimi olan kişi benim sonuçta.
Bende de x'in halası ve babaannesi var. Babası whatsappını kullanmasına izin vermiyormuş. Annesine de telefon almamış
Saat konusunda genelden ; " Şu şu saatler dışında bana yazılmasın , gönderilen ödevlerde hükümsüzdür diye bir mesaj yazın.
Her meslekte densiz insanlarla muhatap olunabiliyor maalesef.
Belli kurallariniz olsun, net olun ve yazın. Yoksa başetmek mümkün değil.
En azından bir lafiniz olduğunda sebebi olur.
Bunun dışında bu dönemde gerçekten veliler çok zorlandı her anlamda.
Herkes iyi değil. Öğretmenlerin de biraz daha anlayışlı ve daha fazla verici olması gerekiyor.
Çok uzun aylar dinlendi öğretmenler, veliler yorgun düştü.
Şimdi de bayrağı alma vakitleri geldi.
Ay lütfen şikayet edin.
Ay lütfen şikayet edin.
Bu benmerkezci bakış açılarına gıcık oluyorum ben de. Dünya kendileri ve çocuklarından ibaret. kalan herkes hizmetkarSınırları net çizmek gerek. Yani siz kaba olacağını düşünüp, nazik davranıyorsunuz belliki ama olmuyor işte. Ben anaokulundayım, psikolojik danışmanım, yani veliyle okul dışında telefonda görüşülecek ne olabilir değilmi? Ama bu hafta ne oldu dersiniz, tam uykuya dalacağım telefon çalıyor, tanımadığım numara... Allah korusun ailem, kardeşim geldi aklıma uyku sersemi açtım. VELİ!!! saçma sapan bir konuda beni aramış, ısrarla dedim ki "saat geç olduğu için whatsapa bakmadım bilgim yok." (Saat 00.35) veli ne dese beğenirsiniz.
"Yaaa hocaaaam biz uyumamıştık ondan aradık sizi."
Evet atanmadan önce bana yemin ettirdiler; SON VELİ UYUYANA KADAR UYUMAYACAĞIMA....
Ertesi gün çok net bir şekilde özeti "mesai saatlerim dışında ölüm olmadığı sürece aranmak istemiyorum" şeklinde olan bir mesaj...
Bazı insanlar dünyanın merkezi kendileri ve herkes onlara hizmet sunmakla yükümlü gibi hissediyor.
Biz hep yatıyoruz aslında kimisinin gözündeBi de kamu görevlileri arasında öğretmenler genellikle düzgün, işini iyi yapmaya çalışan bir grup. Kötüsü de vardır ama genellikle zor şartlarda özverili çalışıyorlar en azından çevremde gördüklerim öyle. Ödül olarak da insanların cahilliği, arsızlığı, hadsizliği ile karşılaşıyorlar.
Beni de artık uğraşmamak için bazı şeyleri atlamak üzüyor. Yapmak istediğim ne etkinlikler var ama veliye derdimi anlatmaktansa yapmamayı tercih ediyorum.Ben de sınıf öğretmeniyim
Ve gencim henüz.
Meslekte 6.yılım
Hamile olduğum için izne ayrıldım.
Çocuklarım bu yıl 4.sınıftı.
Acaba diyordum dayanabildiğim kadar devam mı etsem?
Ama yok...
Çocuklarda sıkıntı yok
Veliler aynı yazdıklarınızı yaşatıyor.
Gece 12de arıyor.
Uyarıyorum...
Toplantıda isimsiz söylüyorum...
Sınıf anneme söyletiyorum...
İsim vererek uyarıyorum....
Yüzyüzeyken kızıyorum....
Aşama aşama yani..
Ama yok!
Yazmaya mesaj atmaya devam.
Dayanamadım bebeğimi düşüreceğiz stresten diye.
Ayrıldım.
Ben ilkokulda öğretmenimin göz rengini bilmezdim. Sevgimden utancımdan bakamazdım gözlerinin içine.
Şimdikiler nerdeeee???
Başka bir Veliyle konuşurken gelip omzuma vurup hişttt hocaaa diyen veliler var
Bu kadar idealistken mesleğimden de soğudum ya...
Ne diyeyim bilmiyorum.
İnşallahh düzelir herşey
Bunu hiç düşünmemiştim gerçekten çok mantıklı geldi okuyunca teşekkür ederim fikriniz içinbunun haricinde tavsiyem, Veli sizi aradığında hemen açmayın. Aradıktan 15-20 dakika sonra siz arayın. Çünkü ilk arama anında Veli kurulmuş bir şekilde bekliyor sözlerini söylemek için. Siz tekrar aradığınızda kendinizi hazırlamış, o da ilk telaşı bırakmış oluyor.
Ay ders okul programı olduğu halde her hafta yarın hangi dersler var diyorlar gruplarda allah sınıf öğretmenlerine de sabı6e versinbirde şunu merak ediyorum çocuğum küçük olduğu için ders anlattığınızda belirli bir saat yokmu yani okul saati gibi mesela 8-15 arasında anlatılacak gibi o halde velilere iletişim için belirli bir saat verebilirisiniz gün içinde aileme ayırmam gerekne vakit var bu süre içinde iletişimde olamayız diye belirtebilirsiniz
Vakit intikam vaktiGece 11. Buçukta mesaj atan velime saat 2.30.da cevap verdim pişman değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?