Veli terörü

Başlığı değiştirin.
Aaa bittabi hemen değiştirsin mazallah çocukların minik psikolojileri kırılır. Robot zaten öğretmenler ya sanki insanmış gibi yazmış herkes de.

Veli terörü buralara bu konuya kadar geldi. Siz de isyan demişsiniz şimdi milletin bölünmez bütünlüğüne zeval gelecek ve buraları okuduğum için psikolojim bozulacak beni neden kimse düşünmüyor

Ben de sınıf öğretmeniyim
Ve gencim henüz.
Meslekte 6.yılım
Hamile olduğum için izne ayrıldım.
Çocuklarım bu yıl 4.sınıftı.
Acaba diyordum dayanabildiğim kadar devam mı etsem?
Ama yok...
Çocuklarda sıkıntı yok
Veliler aynı yazdıklarınızı yaşatıyor.
Gece 12de arıyor.
Uyarıyorum...
Toplantıda isimsiz söylüyorum...
Sınıf anneme söyletiyorum...
İsim vererek uyarıyorum....
Yüzyüzeyken kızıyorum....
Aşama aşama yani..
Ama yok!
Yazmaya mesaj atmaya devam.
Dayanamadım bebeğimi düşüreceğiz stresten diye.
Ayrıldım.

Ben ilkokulda öğretmenimin göz rengini bilmezdim. Sevgimden utancımdan bakamazdım gözlerinin içine.
Şimdikiler nerdeeee???
Başka bir Veliyle konuşurken gelip omzuma vurup hişttt hocaaa diyen veliler var

Bu kadar idealistken mesleğimden de soğudum ya...
Ne diyeyim bilmiyorum.
İnşallahh düzelir herşey

Yerinizde olsam, ikinci bir hat alırım, ucuz yollu bir telefona takarım. Yalnızca ondan takip ederim sınıfı. Sınıf grubunda yalnızca yöneticiler yazabilir şeklinde kurarım. Ve ödevleri oradan atarım. Kendi telefonumdan arayanları kesinlikle açmam.

Veli aramaları İçin iki gün belirlerim. Salı perşembe saat 1-8 arası gibi. Diğer günler aramalarınızı açmıyacağım derim. Bir de ödev kontrolleri mesela 1-8 arası yapılacaktır. Bu saatler haricinde atılan ödevleri bakmadan silerim ve yapılmamış olarak kabul ederim derim. Belirtilen saatler haricinde telefonu uçak moduna alırım ve kesinlikle velilerin dahil olduğu bir sohbet grubuna girmem.

çocuklar nasıl olsa öğretmen söylüyor diye ödev yazma ihtiyacı bile hissetmiyorlar. Veliler desen aşıyor kimi zaman kendilerini. Bir arkadaşım, akşam öğretmeni arıyordu, çocuğuyla konuşturuyordu: hocam kızım ödevini yapmıyor, siz yarın kızarsınız de mi, siz söyleyin de ödevini yapsın diye.

bunun haricinde tavsiyem, Veli sizi aradığında hemen açmayın. Aradıktan 15-20 dakika sonra siz arayın. Çünkü ilk arama anında Veli kurulmuş bir şekilde bekliyor sözlerini söylemek için. Siz tekrar aradığınızda kendinizi hazırlamış, o da ilk telaşı bırakmış oluyor.

veli öğretmen hep iletişim halinde olmalı ama bu ne velinin ihmal edildiği, ne de öğretmenin suistimal edildiği bir şekilde olmamalı.

Ama işte okula gidemeyenler de var.

Ben zaten zaman sınırı bilmeyen, usluptan anlamayanlari devre dışı bıraktım yorumlarda.

Bende de x'in halası ve babaannesi var. Babası whatsappını kullanmasına izin vermiyormuş. Annesine de telefon almamış

daha neler duyacagız. bende de babası ölmüş annesi bebekken bırakıp gitmis bir öğrencinin halasının numarası var aynı zamanda dedesinin ve babannesinin de var. bu arada bu ogrencim hic derslere katilmiyordu ve ortalaması 97 idi ayrıca e okulda hicbir numara ve bilgi kayitli degildi. muhtara sordukta bulduk ogrenciyi. eba ya girisini sağladık uzaktan egitime katilimini sağladık çokta basarılı bir oğrenci. belediyenin duzenledigi tablet kampanyasina da ismini yazdık.

uzun zaman dinlenmek? velileri yorgun düsmesi? zannediliyor ki oğretmen derse girmeyince baska isi kalmıyor. seminer dönemi desem. zümre toplantıları desem sube oğretmen kurulu toplantilari desem her birinine ayri ayrı yazilan toplanti tutanakları desem bunlardan velilerin heberi var mı? veli zannediyor ki cocugu evde olunca ogretmenin isi kalmiyor. bizim birde evrak islerimiz var. resmi toplantilarimiz var. hizmet ici egitimlerimiz var.

uzaktan egitimde ben yuzyuze egitimden daha cok yoruluyorum. cunku dersten sonra uzaktan egitim raporu hazirliyorum dersin her fotografini tutanağını yapistiriyorum. saadece bu bile saatlerimi alıyor.

dün idare sinav tarihleri yayinladı cocugumu uyuttuktan sonra 12 ye kadar bilgisayar basında 8 lerin sinavini hazirladim. bugun 5 leri hafta sonu da 6 ve 7 leri hazirlayacagim. cunku pazartesi fotokopilerini cekmem lazım. dikkat ettiyseniz hafta sonu dedim. yani hafta sonuda calisacagim. gün icinde hem yuzyuze hem uzaktan ders yaptiğim icin ancak hafta sonu hazirlamaya vakit buluyorum.

martta okullara ara verilmesi bizim istegimiz degildi. okullara ara verildi diye ben aksam arayan veliye cevap vermek zorunda degilim. benim calisma sınirımı cizmek veli nin haddi degildir. heleki dinlendiler simdi bizim sorularımıza cevap versinler demek hic hadleri degildir.

ayrica bende bir veliyim. inanin sadece kendi cocugumun uzaktan egitimini takip etmeği tercih ederdim. kendi cocugumun derse bağlanma sorunluluğu sifresi ders takibi öğretmenin sorumlulukları yanında çok hafif.

veliler kendi sorunluluklarını bile öğretmene yıkma derdinler.

ayy çok ilginç geldi siz öğretmensizini size neden işinizi öğretmeye çalışıyorlar ki siz nasıl uygun görüyorsanız öyle davranırsınız.Eğitim sizin işiniz. Velilerin değil. bütün gruplarda özel msj konusunda kesinlikle katı olduğunuzu ifade edin bire bir iletişim kurmam gereken bir öğrenci olursa ben kurarım diye belirtin bence. Ailelerin çok ciddi bir durumda size ulaşması gerekirsede watsap üzerinden değilde arayarak iletişim kurmaları daha sağlıklı olur gibi.. ayy sanki okul açıkken hergün okula gidip öğretmene soru soruyorlardı ..

birde şunu merak ediyorum çocuğum küçük olduğu için ders anlattığınızda belirli bir saat yokmu yani okul saati gibi mesela 8-15 arasında anlatılacak gibi o halde velilere iletişim için belirli bir saat verebilirisiniz gün içinde aileme ayırmam gerekne vakit var bu süre içinde iletişimde olamayız diye belirtebilirsiniz

Ay lütfen şikayet edin.

Ortada terör varsa gerçekten bunu egm ye şikayet etmelisiniz burası yeri değil zira terörist muamelesi yaptığınız velilerin çocukları da yani öğrencileriniz de burayı okuyor. Onların da psikolojilerini düşünmelisiniz.
Başlığı değiştirin.
[/QUOTE]

Kötü muameleden bahsediyoruz, benzetme yani bi nevi. Siz başka bir şeyden bahsediyorsunuz sanırım

çok üzüldüm buradaki mesajlara kimse kimseye ne saygı duyuyor ne sevgi her şey karşılıklı belli ki

1.sınıf velisiyim.Hiç istemediğim halde mecburen watsap grubuna dahil oldum
Her hafta bir harfin fasikülini bitiriyoruz
Haftası dolmadan fasikülleri evde çocuğuna yaptıranlar mı dersiniz( halbuki öğretmenimiz ben söylemeden fazladan ödev yaptırmayın diyor)çocuğuna şiir ezberletip videosunu atanlar mı dersiniz,benim çocuğum bakmadan yazıyor diye foto atan mı dersiniz(yahu sordu mu öğretmen size yazıyor mu diye)
İnanın hepsi yarış içerisinde.Sanki bütün çocuklar aynı hızda öğreniyor çıldırmamak elde değil

Ay lütfen şikayet edin.

Ortada terör varsa gerçekten bunu egm ye şikayet etmelisiniz burası yeri değil zira terörist muamelesi yaptığınız velilerin çocukları da yani öğrencileriniz de burayı okuyor. Onların da psikolojilerini düşünmelisiniz.
Başlığı değiştirin.
[/QUOTE]

Benim öğrencilerim ilkokula gidiyor en büyüğü 11 yaşında duyar kasacağım diye nerelere vurgu yapacağınızı şaşırmışsınız. Söz sanatlarından benzetme kullandık ayrıca. Ben bu zamana kadar anlarsınız sanmıştım ama haberiniz olsun. Devletin kolluk kuvvetlerini daha mantıklı işlerle meşgul edelim

Bu benmerkezci bakış açılarına gıcık oluyorum ben de. Dünya kendileri ve çocuklarından ibaret. kalan herkes hizmetkar

Biz hep yatıyoruz aslında kimisinin gözünde

Beni de artık uğraşmamak için bazı şeyleri atlamak üzüyor. Yapmak istediğim ne etkinlikler var ama veliye derdimi anlatmaktansa yapmamayı tercih ediyorum.

Bunu hiç düşünmemiştim gerçekten çok mantıklı geldi okuyunca teşekkür ederim fikriniz için

Ay ders okul programı olduğu halde her hafta yarın hangi dersler var diyorlar gruplarda allah sınıf öğretmenlerine de sabı6e versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…