Veli terörü

veli kendini aşmış ne diyeyim

Gerçekten çok çok sabırlı bir insansınız sadece siz değil topikteki tüm öğretmenler.

Biri beni şöyle arasa hizmetçin mi var kuşbeyinli der sayar söverim iyice.

Gerçekten çok çok sabırlı bir insansınız sadece siz değil topikteki tüm öğretmenler.

Kadın gerçekten çok saf ve cahil biri, bir öğretmenden ne istenir ne istenmez anlamıyor maalesef. Okula hiç gitmemiş, çevresi de yok, mazur görüp, böyle şeylerin öğretmenden istenmemesi gerektiğini söyleyip, reddediyorum.

Saat konusunda genelden ; " Şu şu saatler dışında bana yazılmasın , gönderilen ödevlerde hükümsüzdür diye bir mesaj yazın.

Her meslekte densiz insanlarla muhatap olunabiliyor maalesef.

Belli kurallariniz olsun, net olun ve yazın. Yoksa başetmek mümkün değil.

En azından bir lafiniz olduğunda sebebi olur.

Bunun dışında bu dönemde gerçekten veliler çok zorlandı her anlamda.

Herkes iyi değil. Öğretmenlerin de biraz daha anlayışlı ve daha fazla verici olması gerekiyor.

Çok uzun aylar dinlendi öğretmenler, veliler yorgun düştü.

Şimdi de bayrağı alma vakitleri geldi.

Bizim ogretmenlerin bulunduğu grup yoruma kapalı.

Birde velilerin bulunduğu bir grup var , orada konuşuluyor, soruluyor.

Cozemedigimiz durumda aramızdan seçtiğimiz bir temsilcimiz öğretmene soruyor, gruba aktariyor.

Dinlenmek sizin için evden çalışmaksa bir şey diyemeyeceğim. Aslında normal çalışma düzenimiz kadar çalıştık. Sadece okula gitmedik. Zaten velilerin zorlandığını düşünmesem asla bu kadar yardımcı olmaya çalışmam. Öncesinde biri mesela böyle böyle olacak dese sıkıysa yazsınlar derdim. Ama uygun saatler dışında ve kaba hesap soran bir şekilde yazılmasını yorulmaya bağlayamıyorum kusura bakmayın. Yılda 2 ayda çalışsam kimsenin ödevi niye kontrol etmedin diye sorma hakkı olmamalı. Bu işte işi yapmaya yeterli görülen ve eğitimi olan kişi benim sonuçta.

Belli kurallariniz ve sınırlarınız olmalı dedim zaten.

Densiz her yerde çıkabilir.

Evde çalışmak bana göre bir nimet. Keşke benim olsa.

Demek istediğim bazı konularda daha özverili ve iletişim sever olmalı bu dönemde öğretmenler.

Bitecek bu günler.

Evde çalışmak benim için de kötü bir deneyim. 24 saatlik öğretmen oluyorsun evdeyken. Şimdi mesela herkes 6 saat çalışıyor ben canlı ders vermek istemediğim için günlük 8 saat derse giriyorum. Kimine göre bu bir özveri sayılır ama kendi isteğimle daha verimli olan yüz yüzeyi tercih ettim daha çok işe gitme pahasına da olsa.

Ben daha veliye hakaret eden bir babayiğit tanımadım
Ya Rabbi şükür diyoruz daha çok.

Ülkemizde öğretmene değer verilmiyor artık malesef
Önceden herkesin dediği gibi çekinirdik saygı duyardık konuşurken düşünerek konuşurduk öğretmenimizle
Şimdi öyle bir şey yok
Öğretmen toplumumuzda yatarak maaş alan tatili bol doğru düzgün çalışmayan aldığı maaşı bile fazla denilen değeri olmayan bir meslek oldu
Düzeleceğini düşünmesemde temennim ileride inş bu bakış açıları değişir ve hakettiği değeri tüm öğretmenlerimiz görür

Aman Yarebbim neler okuyor bu akşam caanım gözlerim

Lise ogretmeniydim bu sene basina kadar. Pandemiyle birlikte ben de artik cigrimdan cikmis, aksam 10 da sadece nasil oldugumu sormak icin arayan veliye baya bir saydirmistim. Sonuc bu sene okul sözlesmemi yenilemedi şaka şaka pandemiden dolayi cikarildim da velilere sinir koymazsaniz bu is boyle oluyor. Aksam 6 dan sonra telefonlara cevap vermeyin mesela bunlar da onu bilsin. Diger turlu gecenin köründe ogrenci de yaziyor veli de.

daha bugün konuştuk
ne mebi ne müdürü ne veliyi ne öğrenciyi mutlu edemezsin
nasıl olcak bu işler bakalım

Neden öğretmene tam zamanlı bakıcı rolü yüklenir anlayamıyorum. Sanırım şahsi telefonumu kullanmazdım ben olsaydım, farklı bir hat alırdım ve onu da sabah 9 akşam 18.00 arası açık tutardım. İlle soracaklarsa o saatte sorsunlar. Ya da saatleri siz belirlersiniz ve bunu da duyurursunuz. Bu şekilde başa çıkılmaz, sizin de aileniz, eviniz belki çocuğunuz var.

Şahsi telefonunuzu kullanmayın, başka bir hat alın ve akşamları telefonu kapatın, watss up a da ayarlama yapın, cevap yazamasınlar, bu nedir yahu, öğretmenlik nerelere gelmiş, işkencenin vücut bulmuş hali gibiler. Devlet hastanesine gidip doktora 30 soru sorabiliyorlar mı, hayır o zaman öğretmenlerden neden bekleniyor, biraz sert durun bence

İlk okul böyle malesef,ben sınıf öğretmeniyim doğum iznine ayrılmadan önce bu yasadiklarinizi misliyle yaşıyordum,hatta tansiyonum firliyordu gece on iki de arayan velime ertesi günü neden aradığını sorduğumda"whatsapptan kızın ödevini attım gormemissiniz,odeve bakın diye aradım" artık ödevi geçtik afedersiniz otu b.ku whatsapptan atanı mi dersin,yemin edebilirim çocuklara laf anlatmanın çok daha kolay olduğuna,velilerle uğraşmanın çok daha zor olduğuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…