- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
veli kendini aşmış ne diyeyimİlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Hatta aynı kadın, okulda okuma yazma kursu alıyordu, bakacak biri olmadığı için küçük çocuğu da yanındaydı, ders sırasında küçük çocuğu rahat durmadığı için " hocam işin yoksa çocuğa bakar mısın? "demişti. Kabul etmedim, cahilliğine verdim...
Bundan beteri de var, kendini öğretmen zanneden ,sana işini öğretmeye kalkan, başka öğretmenle kıyaslayan ...En azından öteki cahil ,saf deyip geçiyorsun. Ama çok bilmiş veliler iflahını kurutuyor insanın...
Cahil değil baya kurnazveli kendini aşmış ne diyeyim
İlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Kadın gerçekten çok saf ve cahil biri, bir öğretmenden ne istenir ne istenmez anlamıyor maalesef. Okula hiç gitmemiş, çevresi de yok, mazur görüp, böyle şeylerin öğretmenden istenmemesi gerektiğini söyleyip, reddediyorum.Gerçekten çok çok sabırlı bir insansınız sadece siz değil topikteki tüm öğretmenler.
Biri beni şöyle arasa hizmetçin mi var kuşbeyinli der sayar söverim iyice.
İnanın çok şaşkınım ben de. Ben anne babama gece 12de yazamam korkmasınlar diye ama hiç tanımadığım biri gece 12de ödev atıyor. Uyarınca da şimdi vaktim oldu diyor. Gerçekten bazen peki bundan banane filan yazasım geliyor öğretmen kimliğim durduruyor sonra beni.
Ben veliyim bizimde sınıf grubumuz var. Boş boş yazan velilere bendw cok sinirleniyorum. Öğretmen şöyle yapılacak dediği halde elli kere soru sorup yapılan ödevi gruba atan veliler var bizimde grup hic susmuyor Allah sabır versin size valla
Dinlenmek sizin için evden çalışmaksa bir şey diyemeyeceğim. Aslında normal çalışma düzenimiz kadar çalıştık. Sadece okula gitmedik. Zaten velilerin zorlandığını düşünmesem asla bu kadar yardımcı olmaya çalışmam. Öncesinde biri mesela böyle böyle olacak dese sıkıysa yazsınlar derdim. Ama uygun saatler dışında ve kaba hesap soran bir şekilde yazılmasını yorulmaya bağlayamıyorum kusura bakmayın. Yılda 2 ayda çalışsam kimsenin ödevi niye kontrol etmedin diye sorma hakkı olmamalı. Bu işte işi yapmaya yeterli görülen ve eğitimi olan kişi benim sonuçta.Bunun dışında bu dönemde gerçekten veliler çok zorlandı her anlamda.
Herkes iyi değil. Öğretmenlerin de biraz daha anlayışlı ve daha fazla verici olması gerekiyor.
Çok uzun aylar dinlendi öğretmenler, veliler yorgun düştü.
Şimdi de bayrağı alma vakitleri geldi.
Dinlenmek sizin için evden çalışmaksa bir şey diyemeyeceğim. Aslında normal çalışma düzenimiz kadar çalıştık. Sadece okula gitmedik. Zaten velilerin zorlandığını düşünmesem asla bu kadar yardımcı olmaya çalışmam. Öncesinde biri mesela böyle böyle olacak dese sıkıysa yazsınlar derdim. Ama uygun saatler dışında ve kaba hesap soran bir şekilde yazılmasını yorulmaya bağlayamıyorum kusura bakmayın. Yılda 2 ayda çalışsam kimsenin ödevi niye kontrol etmedin diye sorma hakkı olmamalı. Bu işte işi yapmaya yeterli görülen ve eğitimi olan kişi benim sonuçta.
Evde çalışmak benim için de kötü bir deneyim. 24 saatlik öğretmen oluyorsun evdeyken. Şimdi mesela herkes 6 saat çalışıyor ben canlı ders vermek istemediğim için günlük 8 saat derse giriyorum. Kimine göre bu bir özveri sayılır ama kendi isteğimle daha verimli olan yüz yüzeyi tercih ettim daha çok işe gitme pahasına da olsa.Belli kurallariniz ve sınırlarınız olmalı dedim zaten.
Densiz her yerde çıkabilir.
Evde çalışmak bana göre bir nimet. Keşke benim olsa.
Demek istediğim bazı konularda daha özverili ve iletişim sever olmalı bu dönemde öğretmenler.
Bitecek bu günler.
Ben daha veliye hakaret eden bir babayiğit tanımadımGerçekten çok çok sabırlı bir insansınız sadece siz değil topikteki tüm öğretmenler.
Biri beni şöyle arasa hizmetçin mi var kuşbeyinli der sayar söverim iyice.
Ben daha veliye hakaret eden bir babayiğit tanımadım
Ya Rabbi şükür diyoruz daha çok.
Atmazlar muhtemelen de arkanda duran olmayacağını biliyorsun ne yazık ki.3 gunde isten atilirdim herhalAllahtan ogretmen degilim, sacmaliga hic katlanamiyorum
Aman Yarebbim neler okuyor bu akşam caanım gözlerimİlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Hatta aynı kadın, okulda okuma yazma kursu alıyordu, bakacak biri olmadığı için küçük çocuğu da yanındaydı, ders sırasında küçük çocuğu rahat durmadığı için " hocam işin yoksa çocuğa bakar mısın? "demişti. Kabul etmedim, cahilliğine verdim...
Bundan beteri de var, kendini öğretmen zanneden ,sana işini öğretmeye kalkan, başka öğretmenle kıyaslayan ...En azından öteki cahil ,saf deyip geçiyorsun. Ama çok bilmiş veliler iflahını kurutuyor insanın...
Merhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
İlk okul böyle malesef,ben sınıf öğretmeniyim doğum iznine ayrılmadan önce bu yasadiklarinizi misliyle yaşıyordum,hatta tansiyonum firliyorduMerhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Kafada çılgın müzikler çalıyor o arada tabiAtmazlar muhtemelen de arkanda duran olmayacağını biliyorsun ne yazık ki.
Onun için yayvan bir gülümsemeyle kafa sallama mod on her daim bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?