Veli terörü

Benim aklıma ikinci el ucuzundan telefon alıp farklı hat almanız geldi iş hattı olarak onu kullanın, hem telefon galeriniz WhatsApp iniz cöplüğe dönmez hemde istemediğiniz zamanlarda uçak moduna alır kafayı dinlersiniz
İkinci öneri de WhatsApp yerine telegram kullanın orda grup kuruluyor ve istemezsen özelden bile yazamıyorlar gruplarda da sadece yönetici yoruma yazabiliyor ayarları yaparsanız. Sadece ödevleri gönderme saatinde cevap yazma kısmını açık tutarsiniz o saatler dışında kimse de yazamaz

Ben aslında kimse benden çekinsin büyük saygı duysun filan da derdin de değilim sadece karşılıklı sınırlarımıza dikkat etsek ve ortalama bi saygı durumu yeterli
Önceden herkesin dediği gibi çekinirdik saygı duyardık konuşurken düşünerek konuşurduk öğretmenimizle
Şimdi öyle bir şey yok

Bu fikre ben de çok sıcak bakıyorum gerçekten artık. Üzücü bir çaba olacak ama ne yazık ki lazım gerçekten de.

Belki ilkokul grubu böyledir onu da bilemiyorum. Tek anlamadığım hadi çocuk küçük onun saçmalamalarını anlarım adı üstünde çocuk da bazı veliler niye çocukla küçülüyor?

Telegramı velilerin de yüklemesi gerekiyor mu?

bu dayımgillere gidicem diyenden daha iyiymiş

Bende de x'in halası ve babaannesi var. Babası whatsappını kullanmasına izin vermiyormuş. Annesine de telefon almamış

Mesajları sessize alın hocam, gerekmedikçe yanıt vermezsiniz en azından görüldü olmaz

Seninle ayni sartlarda calisiyoruz. Ben de uzun yillar lisede calistiktan sonra bu yil ilkokula ingilizce ogretmeni olarak atandim. Basta ben de uyum saglamakta zorlandim. Cunku en ufak detayi bile soruyorlar. Defterin cizgili mi yoksa kareli mi oldugundan basliklari kirmizi mi yoksa kursun kalemle mi yazalima kadar. Simdi alistim.
Ben veliyle asiri iletisimde olmayi seven bir ogretmen olmadim şimdiye kadar cunku zamaninda hadsizlesen, bana isimi ogreten cok insan oldu. Agizlarinin payini verdim ve bir set cektim. Ogrencinin ozel bir durumu varsa, yapilmasi, alinmasi gereken birsey varsa sinif ogretmenlerine soyluyorum, onlar whatsapp gruplarından yaziyorlar. Benimle ozel konusmaya gelen veli olursa tabi ki zaman ayiriyorum ama zirt pirt keyfine gore telefon acan sadece bir veli oldu. O da bana benden onceki Ingizce ogretmenini kotuleyince kibarca cevabını aldi ve bir daha aramadi. Öğrencisisin durumunu sormak isteyen varsa seve seve. Onun disinda sacma sapan sorulara ve dedikoduya ayiracak vaktim yok. Whatsapp gruplarindan cik, iletecegin seyleri sinif ogretmenlerine soyle. Belirli saatlerden sonra gelen aramalari acma. Onun disindaki aramalarda goygoy yapan olursa kibarca isim var de, kapat. Yoksa mumkun degil onunu alamazsin.

Onu düşündüm ben de zoom için bile bi milyon bahane buldular telefonda yer yok filan
Okulda genel karar alınması lazım, bir öğretmen bunu kullanalım dese olmaz ama tüm okul geçerse mecbur kalırlar

Sınırları net çizmek gerek. Yani siz kaba olacağını düşünüp, nazik davranıyorsunuz belliki ama olmuyor işte. Ben anaokulundayım, psikolojik danışmanım, yani veliyle okul dışında telefonda görüşülecek ne olabilir değilmi? Ama bu hafta ne oldu dersiniz, tam uykuya dalacağım telefon çalıyor, tanımadığım numara... Allah korusun ailem, kardeşim geldi aklıma uyku sersemi açtım. VELİ!!! saçma sapan bir konuda beni aramış, ısrarla dedim ki "saat geç olduğu için whatsapa bakmadım bilgim yok." (Saat 00.35) veli ne dese beğenirsiniz.
"Yaaa hocaaaam biz uyumamıştık ondan aradık sizi."
Evet atanmadan önce bana yemin ettirdiler; SON VELİ UYUYANA KADAR UYUMAYACAĞIMA....
Ertesi gün çok net bir şekilde özeti "mesai saatlerim dışında ölüm olmadığı sürece aranmak istemiyorum" şeklinde olan bir mesaj...
Bazı insanlar dünyanın merkezi kendileri ve herkes onlara hizmet sunmakla yükümlü gibi hissediyor.

Bizim müdür abartmıyorum gece 2de bilgilendirme mesajı atıyor. Hocam yapmayın o saatte mesaj ki atılır diyoruz ailemle problemlerim var uyku tutmuyor, araştırıp bulunca bir şeyler atıyorum, saatin farkında olmuyorum diyor

Bizim ogretmenlerin bulunduğu grup yoruma kapalı.

Birde velilerin bulunduğu bir grup var , orada konuşuluyor, soruluyor.

Cozemedigimiz durumda aramızdan seçtiğimiz bir temsilcimiz öğretmene soruyor, gruba aktariyor.
Mantıklısı o bencede hic susmuyorlar Cok gıcık bir durum

Allah yardım etsin valla ne zor işlerle uğraşıyorsunuz insanlara laf anlatmak gerçekten çok zorlaştı. Ben okurken daraldım sizi düşünemiyorum. iyi ki varsınız ama canım öğretmenlerim.

Aile problemleri için aile danışmanı araştırması daha hayrına olur bence

Millet kafayı yemiş yeminle, ilgi arsızı vasat çocuklarla uğraşıldığı yetmiyor gibi daha da vasat velileri çıktı bi de. İmkan olacak çocuktan önce veliye çalacan dayağı Ama bu şartlarda ancak allah kolaylık versin diyebiliyor ve velilerle iletişim için ancak mesai saatlerinde açık memur bir telefon kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Bi de kamu görevlileri arasında öğretmenler genellikle düzgün, işini iyi yapmaya çalışan bir grup. Kötüsü de vardır ama genellikle zor şartlarda özverili çalışıyorlar en azından çevremde gördüklerim öyle. Ödül olarak da insanların cahilliği, arsızlığı, hadsizliği ile karşılaşıyorlar.

Duyar kasmak, veli terörü ifadelerini kullanan öğretmenlere asıl velilerin isyan etmesi lazım.
Ay lütfen şikayet edin.
[/QUOTE]

Tamam bazı öğretmenler ilgisiz vs olabiliyor ama genelde veliler çok müdahale edip baskı uyguluyor. Psikolojik şiddet uyguluyorlar, çirkeflik yapıyorlar e bu da terör bi nevi
Ortada terör varsa gerçekten bunu egm ye şikayet etmelisiniz burası yeri değil zira terörist muamelesi yaptığınız velilerin çocukları da yani öğrencileriniz de burayı okuyor. Onların da psikolojilerini düşünmelisiniz.
Başlığı değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…