Önceden herkesin dediği gibi çekinirdik saygı duyardık konuşurken düşünerek konuşurduk öğretmenimizle
Şimdi öyle bir şey yok
Bu fikre ben de çok sıcak bakıyorum gerçekten artık. Üzücü bir çaba olacak ama ne yazık ki lazım gerçekten de.Şahsi telefonunuzu kullanmayın, başka bir hat alın ve akşamları telefonu kapatın, watss up a da ayarlama yapın, cevap yazamasınlar, bu nedir yahu, öğretmenlik nerelere gelmiş, işkencenin vücut bulmuş hali gibiler. Devlet hastanesine gidip doktora 30 soru sorabiliyorlar mı, hayır o zaman öğretmenlerden neden bekleniyor, biraz sert durun bence
Belki ilkokul grubu böyledir onu da bilemiyorum. Tek anlamadığım hadi çocuk küçük onun saçmalamalarını anlarım adı üstünde çocuk da bazı veliler niye çocukla küçülüyor?İlk okul böyle malesef,ben sınıf öğretmeniyim doğum iznine ayrılmadan önce bu yasadiklarinizi misliyle yaşıyordum,hatta tansiyonum firliyordugece on iki de arayan velime ertesi günü neden aradığını sorduğumda"whatsapptan kızın ödevini attım gormemissiniz,odeve bakın diye aradım" artık ödevi geçtik afedersiniz otu b.ku whatsapptan atanı mi dersin,yemin edebilirim çocuklara laf anlatmanın çok daha kolay olduğuna,velilerle uğraşmanın çok daha zor olduğuna
Telegramı velilerin de yüklemesi gerekiyor mu?Benim aklıma ikinci el ucuzundan telefon alıp farklı hat almanız geldi iş hattı olarak onu kullanın, hem telefon galeriniz WhatsApp iniz cöplüğe dönmez hemde istemediğiniz zamanlarda uçak moduna alır kafayı dinlersiniz
İkinci öneri de WhatsApp yerine telegram kullanın orda grup kuruluyor ve istemezsen özelden bile yazamıyorlar gruplarda da sadece yönetici yoruma yazabiliyor ayarları yaparsanız. Sadece ödevleri gönderme saatinde cevap yazma kısmını açık tutarsiniz o saatler dışında kimse de yazamaz
İlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Hatta aynı kadın, okulda okuma yazma kursu alıyordu, bakacak biri olmadığı için küçük çocuğu da yanındaydı, ders sırasında küçük çocuğu rahat durmadığı için " hocam işin yoksa çocuğa bakar mısın? "demişti. Kabul etmedim, cahilliğine verdim...
Bundan beteri de var, kendini öğretmen zanneden ,sana işini öğretmeye kalkan, başka öğretmenle kıyaslayan ...En azından öteki cahil ,saf deyip geçiyorsun. Ama çok bilmiş veliler iflahını kurutuyor insanın...
Bende de x'in halası ve babaannesi var. Babası whatsappını kullanmasına izin vermiyormuş. Annesine de telefon almamışyazdıkça aklıma geliyor. 5 lere grubu yeni kurdum telafi egitimine baslayacagiz. hemen mesajlar basladi. hocam ben calisiyorum babaannesinin numarasını da gruba ekleyin babannesi bakıyor yazan mı dersin. hocam anneannesini de gruba ekleyin x anneannesinde kalıyor diyen mi dersin artık rehberim;
x in anneannesi
x in babaannesi
x in ıydısı
x in vıydısi
hatta idare mesaj atar x in sadece dedesinde akıllı telefon varmış hocam numarayı gönderiyorum x in dedesini de ekleyin.
x in dedesi.
daha neler var. yazsak kitap olur.
Mesajları sessize alın hocam, gerekmedikçe yanıt vermezsiniz en azından görüldü olmazMerhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Evet tabi bu kadar cahil insana nasıl yukleteceksiniz bilememTelegramı velilerin de yüklemesi gerekiyor mu?
Onu düşündüm ben de zoom için bile bi milyon bahane buldular telefonda yer yok filanEvet tabi bu kadar cahil insana nasıl yukleteceksiniz bilemem
Okulda genel karar alınması lazım, bir öğretmen bunu kullanalım dese olmaz ama tüm okul geçerse mecbur kalırlarOnu düşündüm ben de zoom için bile bi milyon bahane buldular telefonda yer yok filan
Sınırları net çizmek gerek. Yani siz kaba olacağını düşünüp, nazik davranıyorsunuz belliki ama olmuyor işte. Ben anaokulundayım, psikolojik danışmanım, yani veliyle okul dışında telefonda görüşülecek ne olabilir değilmi? Ama bu hafta ne oldu dersiniz, tam uykuya dalacağım telefon çalıyor, tanımadığım numara... Allah korusun ailem, kardeşim geldi aklıma uyku sersemi açtım. VELİ!!! saçma sapan bir konuda beni aramış, ısrarla dedim ki "saat geç olduğu için whatsapa bakmadım bilgim yok." (Saat 00.35) veli ne dese beğenirsiniz.Merhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Bizim müdür abartmıyorum gece 2de bilgilendirme mesajı atıyor. Hocam yapmayın o saatte mesaj ki atılır diyoruz ailemle problemlerim var uyku tutmuyor, araştırıp bulunca bir şeyler atıyorum, saatin farkında olmuyorum diyorLisede çalışıyorum. Whatsapp gruplarimi sadece benim yazabileceğim şekilde ayarladım.
Özelden yazanlar ya da arayanlar için son saat dilimim 20.30
Aksi durumda açmam da yazmam da. Idare bu konuda bizi destekliyor o nedenle kafamız rahat, sizin idarecilerin bakış açısı nasil
Mantıklısı o bencede hic susmuyorlar Cok gıcık bir durumBizim ogretmenlerin bulunduğu grup yoruma kapalı.
Birde velilerin bulunduğu bir grup var , orada konuşuluyor, soruluyor.
Cozemedigimiz durumda aramızdan seçtiğimiz bir temsilcimiz öğretmene soruyor, gruba aktariyor.
Aile problemleri için aile danışmanı araştırması daha hayrına olur benceBizim müdür abartmıyorum gece 2de bilgilendirme mesajı atıyor. Hocam yapmayın o saatte mesaj ki atılır diyoruz ailemle problemlerim var uyku tutmuyor, araştırıp bulunca bir şeyler atıyorum, saatin farkında olmuyorum diyor
Ay lütfen şikayet edin.Duyar kasmak, veli terörü ifadelerini kullanan öğretmenlere asıl velilerin isyan etmesi lazım.
Ortada terör varsa gerçekten bunu egm ye şikayet etmelisiniz burası yeri değil zira terörist muamelesi yaptığınız velilerin çocukları da yani öğrencileriniz de burayı okuyor. Onların da psikolojilerini düşünmelisiniz.Tamam bazı öğretmenler ilgisiz vs olabiliyor ama genelde veliler çok müdahale edip baskı uyguluyor. Psikolojik şiddet uyguluyorlar, çirkeflik yapıyorlar e bu da terör bi nevi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?