• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Beni de artık uğraşmamak için bazı şeyleri atlamak üzüyor. Yapmak istediğim ne etkinlikler var ama veliye derdimi anlatmaktansa yapmamayı tercih ediyorum.

Malesef ben de öyleyim.
Bir gün yapacağım Bi deneyde öğrencim malzeme getirmemiş.
Neden getirmedin diye sordum.
+Öğretmenim zaten sınıfta malzeme getiren olmaz diye annem çantama koymama izin vermedi dedi 🙍‍♀️

Düşünebiliyor musunuz?

Tatli sert olmali ve sinirlari belirlemelisiniz. Ozelden mesaj yazmak onemli bir durum olmadikca yasak olmali. Mesaj yazilabilecek saat araligi vermelisiniz. O saat disinda mesaj atan cevap alamayacagini bilmeli. Gerekene de meslegimi sizden ogrenecek degilim diyeceksiniz. Sizden biraz korkmalilar. Cok yuz goz olmuslar.

Tatli sert olmali ve sinirlari belirlemelisiniz. Ozelden mesaj yazmak onemli bir durum olmadikca yasak olmali. Mesaj yazilabilecek saat araligi vermelisiniz. O saat disinda mesaj atan cevap alamayacagini bilmeli. Gerekene de meslegimi sizden ogrenecek degilim diyeceksiniz. Sizden biraz korkmalilar. Cok yuz goz olmuslar.

İnanın öyle olmuyor.
Keşke teoride olduğu kadar pratikte de olsa..
Hamileliğimin 25.haftasında filan artık velilerin durumuna dayanamadığım için(4.yılımız aynı velilerle) sert kuralları olan bir yazı gönderdim sınıf annemin ağzıyla. *sabah 9dan önce akşam 8den sonra çok çok önemli bir durum olmadıkça kesinlikle arama ya da mesaj atılmasın. Gibi maddeler. ( ki bu kuralı 4 yıldır uygulamaya çalışıyorum. Düşünün ne kadar kıt beyinli veliler var)
Bir veli dedi ki
-ne biçim öğretmenlik bu? Ben istediğim zaman öğretmene ulaşmak isterim. Bana göre öğretmen 7/24 öğretmendir. Ben bu kurallara uymuyorum. Var mı itirazı olan? Diye gruba yazıyor.

Gel de bu velinin çocuğuna ahlak ilim fen bilim öğret.

Bence iş için ayrı hat alabilirsiniz, kullanmadığınız telefon varsa elinizde ona takarak kullanabilirsiniz ya da whatsapp web dışında telefonunuzda kullanmayın bu ek hattı, arayınca ulaşamazlar yalnızca mesajla ulaşabilirler, hem de telefonunuz alakasız şeylerle dolmaz. Bir yakınım ilkokul öğretmeni kadın çıldırma noktasına gelmişti, pazar sabahı bile öğretmeni bu kahvaltısını yapmıyor sınıfa almazsın değil mi diye arayanlar oluyordu. Bambaşka bir işim var ama, iş telefonumun kişisel telefonumla aynı olduğunu düşünüyorum muhtemelen telefonu kırardım.

O da doğru. Ben anadolu lisesinde öğretmenim, bizde veli sorunu ilkokul kadar olmuyor. Ama şu canlı derslerden dolayı kurulan Whatsapp grupları hepimizin ortak problemi. Galerim çöplüğe döndü. O kadar alakasız şey var ki. Geçenlerde velinin biri bana Farmasi ürünleri satmaya çalışıyordu Whatsapp’tan. Velinin yanında bir de Farmasici terörü var agshahjss.

Hocam sınıfta veliler öğretmenler günü için sürpriz hazırlamış geçen yıl..
Pastanın üstündeki mumları üflüycez çocuklarla..
Bi oriflame satan veli poşetten çıkardı kremleri bilmem ne...
Bi sn. Bunlara Bi bakın çok güzeller almak isteyen var mı dedi?
Bi krem çıkardı bana da al hoca hediye olsun sana dedi.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Çıldırmıyorsak mesleğin kutsallığından gerçekten

İnanın öyle olmuyor.
Hamileliğimin 25.haftasında filan artık velilerin durumuna dayanamadığım için(4.yılımız aynı velilerle) sert kuralları olan bir yazı gönderdim sınıf annemin ağzıyla. *sabah 9dan önce akşam 8den sonra çok çok önemli bir durum olmadıkça kesinlikle arama ya da mesaj atılmasın. Gibi maddeler. ( ki bu kuralı 4 yıldır uygulamaya çalışıyorum. Düşünün ne kadar kıt beyinli veliler var)
Bir veli dedi ki
-ne biçim öğretmenlik bu? Ben istediğim zaman öğretmene ulaşmak isterim. Bana göre öğretmen 7/24 öğretmendir. Ben bu kurallara uymuyorum. Var mı itirazı olan? Diye gruba yazıyor.

Off off zihniyete bak.. normal zamanda da bu derece dusuncesiz ararlar miydi online olunca mi cozuttular boyle? Siz de mesai kavramindan bahsedin. Ozel hayatiniz oldugunu soyleyin bir hafta engelleyecegim munasebetsiz her arayani deyin.

Off off zihniyete bak.. normal zamanda da bu derece dusuncesiz ararlar miydi online olunca mi cozuttular boyle? Siz de mesai kavramindan bahsedin. Ozel hayatiniz oldugunu soyleyin bir hafta engelleyecegim munasebetsiz her arayani deyin.

Aynen dediklerinizi dedim hocam dert kurallar olarak belirlediğim şeylerde.
Sonuç mu?
Dayanamadım...
Hamilelik iznine ayrıldım.

Düşünün geçen yıl mebin gönderdiği bir formu doldurması için velilere attım. Zorunlu değil ama 25 kişi doldurmak zorundalar dedi bize idare. Ben de durumu açıkladım. (okuma yazma bilmeyen veliler var sınıfta) kalanların hepsinin doldurması lazım ki sayı tutsun.

BENİ DEFALARCA CİMER'E ŞİKAYET ETMİŞ.
ilçe milli eğitim sorun var diye ayaklarına çağırıp savunma dilekçesi yazdırdılar bana

Velinin gerekçesi ne?
Zorunlu olmayan formu niye dolduruyorum?
Aylarca bitap gezdim hocam.
Psikolojimi alt üst ettiler.

Bu veliler deli eder insanı. Ben de zamanında bir süre ingilizce öğretmenliği yaptım özel bir kursta. Size gelen özel mesajlara cevap vermeyin bence çok yüz vermeyin. Söyleyecek bir şeyi olanlar gruptan yazsın deyin. Aramalara da acil olmadığı sürece cevap vermeyin. Yoksa iyice üstünüze gelirler böyle.

Lisede ingilizce ogretmeniyim. Bizde de durum veliler acisindan tam tersi. 11 dil sinifim var bu yil. Okullar baslamadan once dil sinifi velileriyle bir tanisma toplantisi duzenledim. Ayni zamanda bolum tanitimi, uni hazirlik surecinde hangi kitaplar kullanilacak vs detayli bir bilgilendirme yaptim. Velilerin yarisi gelecegiz deyip gelmedi. Veli watsap grubu kurdum ilk defa. Oradan surekli paylasim ve bilgilendirme yapiyordum ilk zamanlar. Ancak sanki hic yazmamisim gibi alakasiz saatlerde arayip zsten soyledigim bir kinuyu tekrar soran da vardi, bir konu icin aradigimda kendimi tanitmama ragmen kim oldugumla ilgili hicbir fikri olmayan da...ogrencilere de en basindan aksam 9dan itibaeen mesaj atmamalari gerektigininsoyledim. Tek tuk ozur dileyerek atan oldu onun disinda pek rahatsiz edici durum yasamadim. Ilkokuldaki heyecanli veli profili lisede yerini bikkin ve ilgisiz veliye birakiyor galiba. Bence belli bi sastten sonra yazanlara giruldu yapip birakin. Ozelden bsy sorani grupta acikladm dye cvplayin. Soru soran ogrenci haricinde alakasiz seylere cvp vermeyin ama kimseyle atisma halinde de olmayin. Sessizce kendi kurallarinizi uygulayin.

Hocam sınıfta veliler öğretmenler günü için sürpriz hazırlamış geçen yıl..
Pastanın üstündeki mumları üflüycez çocuklarla..
Bi oriflame satan veli poşetten çıkardı kremleri bilmem ne...
Bi sn. Bunlara Bi bakın çok güzeller almak isteyen var mı dedi?
Bi krem çıkardı bana da al hoca hediye olsun sana dedi.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Çıldırmıyorsak mesleğin kutsallığından gerçekten

Benim sınıf öğretmeni arkadaşımın başina geldi. sınıf annesi velileri topluyor ve para toplayıp öğretmene öğretmenler günü hediyesi alalım diyor. arkadasimin olaydan haberi yok. bir gün telefon calıyor bir veli para toplatip kendine hediye aldırıyorsun ben zorunda mıyım sana hediye almaya diyor arkadasım ben para toplayın demedim kimseye ne hediyesi diyor. o zaman soyle sınıf annesine bizden para istemesin diyor. istenilen para da 20 tl bir sey. sınıf annesi zorlamakla tabiki hata yapıyor ama bu ögretmenin sucu mu?

simdi sınıf annelerini tembihliyorlar kimseden para toplamayacaksın diye benim arkadaslarım.

ben bu yuzden sınıf annesi felan secmiyorum.

Benim sınıf öğretmeni arkadaşımın başina geldi. sınıf annesi velileri topluyor ve para toplayıp öğretmene öğretmenler günü hediyesi alalım diyor. arkadasimin olaydan haberi yok. bir gün telefon calıyor bir veli para toplatip kendine hediye aldırıyorsun ben zorunda mıyım sana hediye almaya diyor arkadasım ben para toplayın demedim kimseye ne hediyesi diyor. o zaman soyle sınıf annesine bizden para istemesin diyor. istenilen para da 20 tl bir sey. sınıf annesi zorlamakla tabiki hata yapıyor ama bu ögretmenin sucu mu?

simdi sınıf annelerini tembihliyorlar kimseden para toplamayacaksın diye benim arkadaslarım.

ben bu yuzden sınıf annesi felan secmiyorum.

Ben de kesinlikle hediye konusunda yasak getirdim. Öğretmenler gününü de çocuklarla beraber kutluyoruz. Hani o makamın kıymetini bilsinler hürmet etsinler diye o da. Çocuklarda sorun yok da.. Ahh veliler 🙍‍♀️🙍‍♀️🙍‍♀️

Yaşama sevincim kayboluyor bazen.
Diyorum ben bu çocuklar için seçtim bu mesleği...
En büyük engel de velileri...

İnanın öyle olmuyor.
Bir veli dedi ki

İyice terbiyesizliği ele almışlar.
Özel bir kurum olan bankaların bile telefonlarına bile belli bir saatten sonra ulaşamıyorsun.
Şuan bu işleminizi gerçekleştiremiyoruz şu saatlerde arayın diye otomatik mesaj geliyor.
7/24 yatılı bakıcısı öğretmen sanki
Siz akşam 10'da ödev gönderin aynı veliler isyan eder bu saatte ödev mi gönderilir diye?
Kendilerine her şey mübah

İyice terbiyesizliği ele almışlar.
Özel bir kurum olan bankaların bile telefonlarına bile belli bir saatten sonra ulaşamıyorsun.
Şuan bu işleminizi gerçekleştiremiyoruz şu saatlerde arayın diye otomatik mesaj geliyor.
7/24 yatılı bakıcısı öğretmen sanki
Siz akşam 10'da ödev gönderin aynı veliler isyan eder bu saatte ödev mi gönderilir diye?
Kendilerine her şey mübah

Aynı şeyi yapıp seviyelerine inmemeye çalıştım uzunca süre.
Ama gerçekten biz eğitim vermeye çalışırken veliler yolumuza taş koyuyor moloz döküyor elimizle yaptığımız köprüleri Bi üflemeyle yıkıyor.
Ne diyim 🤦‍♀️
İnşallahh gelecek daha güzel olur.

Aynı şeyi yapıp seviyelerine inmemeye çalıştım uzunca süre.
Ama gerçekten biz eğitim vermeye çalışırken veliler yolumuza taş koyuyor moloz döküyor elimizle yaptığımız köprüleri Bi üflemeyle yıkıyor.
Ne diyim 🤦‍♀️
İnşallahh gelecek daha güzel olur.
Aslında terbiyesizlik dememem lazım ama cidden tavır tepki uyandırıyor.
Hocam kusura bakmayın bu saatte aradım ama önemliydi yazsa tepki uyandırmaz.
Yada ödev gönderdim çocuk ancak bu saatte yetiştirdi yazsa yine bir nebze
Ama tavırlarla üstten üsten istediğim saatte yollarım sana mı soracağım demeye getirene ne yazılır bilmem.

Aslında terbiyesizlik dememem lazım ama cidden tavır tepki uyandırıyor.
Hocam kusura bakmayın bu saatte aradım ama önemliydi yazsa tepki uyandırmaz.
Yada ödev gönderdim çocuk ancak bu saatte yetiştirdi yazsa yine bir nebze
Ama tavırlarla üstten üsten istediğim saatte yollarım sana mı soracağım demeye getirene ne yazılır bilmem.

Ben de birşey yazmadım 🤦‍♀️
37. Haftaya kadar dayanırım dediğim ortamdan 25te ayrıldım.

Öğretmenlik mesleği bana ileride nasıl bir veli olmamam gerektiğini öğretti. Özellikle çocuğu ilkokula giden bazı veliler kendilerini değil dünyanın, evrenin merkezinde sanıyor. 🤦🏻‍♀️ Yerinizde olsam ilk fırsatta liseye geçerdim.

Bana özelden yazdı bir gün öğretmen. Benim farklı oldugumu anlamış zaten. Oğlum birinci sınıfa başladı. Ama ben pandemi döneminde ona okuma yazma, cift basamaklı toplama çıkarma, eldeli toplama, onluk vererek çıkarma dahil, üç basamaklı sayilari yazma, çarpma vs. Ogretmistim. Daha ilk günden yazı yazmayı bildiğini fark etmiş. Bir gün sınıf denetlenmesine müfettiş gelmiş, iki basamaklı toplamalar sormus benim oğlan bilmiş. Kitap okumuş sonra. Bu çocuk niye ikinci sınıfta degil diye sormuş😬😬

Hocamız sizin çocuk çok zeki harcanıyor valla dedi. Eğitim açısından ve çocuğumun sınıftaki davranışından ve watsap olaylarından tşk etti bana.

Tabi toplantıda müfettiş olayıni anlattığında herkes kıl olmuş bana😬 aslında çocuğuma. Çok da umrumda yani.
Neden ögrettiniz ki.bende okula gitmeden okuma yazma öğrendim ama işime yaramadı.diger çocuklar ne öğreniyorsa, müfredatta ne yazıyorsa onu öğrenecek.ogretmenin hoşuna gider tabi sonuçta o cocukla daha az uğraşacak.

Back