Merhaba arkadaslar. Hayirli bayramlar oncelikle.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Gecen yil bosandim. 5 yasinda ikizlerim var. Eski esim istanbulda ozel calisiyor. Annesigil kastamonuda yasiyor. Ben ailemle usaktayim, calisiyorum.
Sorum şu,
Korona oldugunda 15martta eski esim cocuklari goremedigini,onlari alip annesigile goturmek istedigini soyledi. Okullarda tatil oldu. Bizde o sıra yeni ev alip tasinacaktik. Hem korona gecer, hem okullar acilana kadar.. 1 ay kalirlar orda diyordum.
1ay doldu, biz tasindik cocuklar gelsin artik dedim. Orda iyiler, bahcedeler,acik hava parktalar. Orda sıkılırlar evde dedi,cocuklara iyi gelir, sen de biraz dinlenirsin hem dedi.
Oldu 2 ay..
Bu sefer bayram geliyor, bayrama cocuklari gormeye gidecegim dedi. 2hafta onlarla kalacagim dedi. Biraz dursunlar benle dedi. (Cocuklari zaten pek gormedigi icin kendimi tuttum ve peki dedim.)
Bayram bitimi getirecegim dedi.
Tamam dedim.
Az once cocuklarla konusurken, iste burasi cok iyi, akulu araba aldim onlara bahcede biniyorlar, mutlular dedi.. işkillendim tabi niye orayi övüp duruyor diye..
Ee ne zmn cikiosunuz yola? Ne zmn geliosunuz dedim.
Ben yarin istanbula gidiyorum, islerim var demez mi .. !!! Nasil sinir oldum anlatamam,elim ayagima dolandi..
Ne zmn dönceksin dedim? Iste 10 gun sonra tekrar gidecegim, 2_3 gun daha kalip ozmn getirebilirim ancak dedi.
2 hafta daha attirdin ama yaa cok uzun oldu dedim.
Ama izinleri yokki ztn cocuklarin dedi.
Sen istersen gelip alabilirsin burdan dedi.
Ben nasil alayim ordan, 13 saatlik yol dedim. Araba da kullanamam ki oraya dedim. Oldugum yerde kalakaldim
Neyse deyip kapattim teli.
Telefonu kapattim ve kuruyorum kafamda.
Daha ne kadar iyi niyetli olabilirim? 3ay olacaklar arkadaslar ve 1 gün bile goremedim. Cok uzak mesafe. Kaldi ki serseri kendi de gidip gormuyor, annesinin basina atti. Buraya gelirken de şü gün gelicem diyor, 10 gun sonrasina geliyor. E islerim vardi bitmedi ,anca oldu diyor.
Oglen orda olacagim diyor, gece 11 e anca yetisiyor(oysaki yol 5 saat)
10 saatlik Yola cikiyorlar, 1 saate ordayim diyor haberim yok geleceklerinden..
Boyle sorumsuzluklari cok fazla, cok tartistim
Korona sebebiyle izinler nasil olur? Istanbula goturse ordan mi alsam? Dedikleri dedigini tutmuyor. Cikis yolu ariyorum. Protokele gore getiremezmiydi cocuklari?
Peki ben istanbula gidip alsam alabilir miyim ordan otobusle ? Yarin cikacakmis yola. Ne yapsam..
Şaştım kaldim.