- 23 Ağustos 2012
- 49.779
- 231.055
-
- Konu Sahibi Mavi Mucize
Kan değerlerim normal şu an. Demirim bile normal ama bu geçici olabilir. Karides yiyebileceğimi sanmıyorum. O da çok ağır kokuyor bana
Niye böyle bir giriş yaptınız ki, anne sağlıklı olmazsa bebeği de olamaz. Kaygım; tecrübesizliğimle ilgili.Anne olmakla kırmızı et ve tavuk eti yememek arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ?
Vejetaryen vs olmayan ancak maddi yetersizlikten et ve et ürünlerinin yanına yanaşamayan ; istese de alamayan onlarca insan var. Aralarında anne olan onlarca insan da var.
Siz balık seviyor ve tüketiyormuşsunuz. Bedeniniz kırmızı ete veya tavuk etine ihtiyaç duyarsa ; canınız isterse onu da yersiniz , istemiyorsa yemezsiniz.
Vücudunuz ihtiyaç duyduğu vitaminleri farklı gıdalardan alıyordur , endişe etmeyin.
Yok yapmaya yaparım da yiyemem. Deniz mahsulleri ile hiç aram yok. Duruşum aynı et ile. O da olmayıversin. İçim rahatladı şimdi. Yorumlar çok yapıcı, sağ olsun insanlar.Dışarda ye kız, evde yapmaPişmiş olanı kötü kokmuyor, karides güveç gayet lezzetlidir mesela. Ben de eve almıyorum çiğ olanı cips gibi acaip kokuyor ama dışarda yerim acımam şöyle güveçte kaşarlı maşarlı nar gibi kızarmış jumbo karides offf be yerim
Afrikadaki insanlar hamile kalıyor açlık sınırında siz niye kalmayasınız.Merhaba,
Mevzu çok uzun, özet geçeceğim.
İkinci evliliğimi yaptım ve bir yıldan fazla zaman oldu şimdiki eşimle. Yaz başından beri de çocuk istiyoruz. (Ben hep istiyordum gerçi.)
İlk evliliğim de, eşim çocuk istemediği için beş yıl sonunda bitmişti.
Onun travmalarını atlattım çok şükür.
Neyse, en azından şu an iki kişinin de istediği ve maddi manevi hazır olduğu bir evredeyiz ama benim kaygılarım var. Yaşım 41 oldu geçen ay. Hiç gebelik deneyimim yok. (Düşük, kimyasal gebelik vb.)
Yaşım gereği adet düzensizliği yaşıyorum zaman zaman, jinekologlar bunun normal olduğunu söylüyor sürekli. Yumurtlama ya da hormonal bir rahatsızlığım da yok. Eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var zaten. Menopoz ihtimalim de yokmuş yakın bir zaman için. Sadece tiroit problemlerim vardı, geçen sene değerlerim en sonunda normale döndü ama ömrümde hiç 50 kilo olamadım. Hep zayıftım, iştah sorunum yok ve yemek yemeyi de çok severim.
Yalnız; vejetaryenim. Gerçi kırmızı et ve tavuk yemiyorum (sakatat ve deniz mahsulleri de dahil) ama balık yiyorum. (Buna pesketeryan deniyor sanırım, isimlere takılmayacağım.)
Fakat böyle beslenmek benim tercihim değil. Mesela vegan olmak tercih, vejetaryen olmak da öyle ama ben yiyemiyorum. Kokusuna tahammülüm yok. Eskiden market broşürlerinde etin resmini görsem içim kalkardı. Neyse zaman içinde eşime pişirmeye falan başladım ve onu aştım ama yiyebilmek imkansız gibi.
Çok denedim olmadı, içim almadı.
Güneydoğu kökenli komşularımız var, mangal yapıp et-ciğer falan getiriyorlardı eve. Alamam diyorum anlatamıyorum. Vejetaryen olduğumu söylediğimde, "doktora gittin mi?" diye soruyorlar.
Böyle beslenirken anne olabilir miyim, daha önemlisi bebeğimi karnımda besleyebilir miyim?
İçinde kırmızı et ve tavuk olmayan her şeyi yiyorum, onun dışında yemek seçmem pek. Sevmesem de yiyebildiğim şeyler var mesela patlıcan ve mantar.
Sonuç itibariyle, benden anne olur mu sevgili kadınlar?
Önerileriniz nelerdir?
Ben bu kafayla n'apıcam?
Dip not: Sindirim problemleri nedeniyle süt tüketemiyorum. Sancısı öldürücü gibi oluyor.
Evet kendimden bahsettim, benim kilo sorunum olduğu için, kilo almadan gerekli besinleri tüketmem gerekiyor. O yüzden destek alıyorum.Hamilelik sürecinde profesyonel destek alarak ve ciddi dikkat ederek beslenen biri olarak derken kendinizi kast ediyorsunuz değil mi? Bir an, bunları bana tavsiye ettiğiniz yanılsamasına düştüm.
Süt tüketemiyorum evet onu konuya ekleyeyim. Sütü sindiremiyorum. Bir nebze sadece laktozsuz süt ama onlar da ambalajlı ürün neticede, pek güvenim yok. İnşallah süt çok sorun çıkarmaz.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Elimdeki yoğurt kavanozu ile okudum mesajınızı ve gülümsedim.Evet kendimden bahsettim, benim kilo sorunum olduğu için, kilo almadan gerekli besinleri tüketmem gerekiyor. O yüzden destek alıyorum.
Sütü zaten mecburi tutmayanlar da var. Demiri azaltmasından ötürü. Yoğurt düzenli tüketebilirsiniz süt yerine. Çünkü sütü de pastörize içmek zorundayız laktozsuzda da pastörize olmuyor
Demir takviyesi aldım iki ay önce üç ay kadar. Ondan olabilir.Demir değerinizin normal çıkmasına çok şaşırdım, bende eti pek sevmem ama çocuklara pişirdiğim zaman azda olsa yerim, böyle olmasına rağmen demirim genelde eksik çıkıyor
Niye böyle bir giriş yaptınız ki, anne sağlıklı olmazsa bebeği de olamaz. Kaygım; tecrübesizliğimle ilgili.
Destek diyorum, motivasyon diyorum. Üzüldüm şimdi.
Süt sanıldığı kadar besleyici bir şey değil zaten.Peynir,özellikle yoğurt,kefir gibi probiyotik olan süt ürünleri çok daha faydalı.Yesil mercimeğin etten daha fazla demir ve protein içerdiğini okumuştum,keza diğer baklagiller de aynı şekilde.Yeşillikler de iyi bir destek sağlayacaktır.Ben de yumurtayı asla ağzıma süremem mesela,herhangi bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.Hakkınızda hayırlısı olsunHamilelik sürecinde profesyonel destek alarak ve ciddi dikkat ederek beslenen biri olarak derken kendinizi kast ediyorsunuz değil mi? Bir an, bunları bana tavsiye ettiğiniz yanılsamasına düştüm.
Süt tüketemiyorum evet onu konuya ekleyeyim. Sütü sindiremiyorum. Bir nebze sadece laktozsuz süt ama onlar da ambalajlı ürün neticede, pek güvenim yok. İnşallah süt çok sorun çıkarmaz.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Mesajınızı okudum bütünüyle, sadece azarlar gibi neden giriş yaptınız dedim.Mesajımın bütününü yeniden okumanızı rica ederim.
Bazı gıdaları tüketmemeniz sizin sağlıksız olduğunuz anlamına gelmez. Maddi yetersizlik sebebiyle evine et ve et ürünleri alamayan ; sağlıklı hamilelik geçiren ve anne olan onlarca kadın var. Sizin alım gücünüz var ancak canınız istemiyor ve insanların yorumları da sizi endişelendirmiş.
Öncelikle siz vejetarjen değilsiniz. Bedeniniz şu anda kırmızı et veya tavuk eti istemiyor ; vücudunuzda ciddi anlamda bir vitamin eksikliği veya zafiyet durumu yoksa , bedeniniz ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri farklı gıdalardan alıyor demektir.
Ruhen ve bedenen rahatlamaya odaklanın. Bedeninizi dinleyin. Can çekmesi olarak dile getirilen şey , bedeninizin ihtiyaç duyduğu gıdaları isteme şeklidir.
Tercihini vejetaryen beslenmeden yana kullanan onlarca isim var. Ebru Ş.allı da o isimlerdendi. Hamilelik süreci ile ilgili çok sayıda röportajı da mevcut.
Normalde et yiyen biriyim ama gebeliğim boyunca yemedim, aşırı tiksinmiştim. Yani vejeteryan olmasanız bile et yiyememe ihtimaliniz var gebelikte. Buna takılmayın.Merhaba,
Mevzu çok uzun, özet geçeceğim.
İkinci evliliğimi yaptım ve bir yıldan fazla zaman oldu şimdiki eşimle. Yaz başından beri de çocuk istiyoruz. (Ben hep istiyordum gerçi.)
İlk evliliğim de, eşim çocuk istemediği için beş yıl sonunda bitmişti.
Onun travmalarını atlattım çok şükür.
Neyse, en azından şu an iki kişinin de istediği ve maddi manevi hazır olduğu bir evredeyiz ama benim kaygılarım var. Yaşım 41 oldu geçen ay. Hiç gebelik deneyimim yok. (Düşük, kimyasal gebelik vb.)
Yaşım gereği adet düzensizliği yaşıyorum zaman zaman, jinekologlar bunun normal olduğunu söylüyor sürekli. Yumurtlama ya da hormonal bir rahatsızlığım da yok. Eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var zaten. Menopoz ihtimalim de yokmuş yakın bir zaman için. Sadece tiroit problemlerim vardı, geçen sene değerlerim en sonunda normale döndü ama ömrümde hiç 50 kilo olamadım. Hep zayıftım, iştah sorunum yok ve yemek yemeyi de çok severim.
Yalnız; vejetaryenim. Gerçi kırmızı et ve tavuk yemiyorum (sakatat ve deniz mahsulleri de dahil) ama balık yiyorum. (Buna pesketeryan deniyor sanırım, isimlere takılmayacağım.)
Fakat böyle beslenmek benim tercihim değil. Mesela vegan olmak tercih, vejetaryen olmak da öyle ama ben yiyemiyorum. Kokusuna tahammülüm yok. Eskiden market broşürlerinde etin resmini görsem içim kalkardı. Neyse zaman içinde eşime pişirmeye falan başladım ve onu aştım ama yiyebilmek imkansız gibi.
Çok denedim olmadı, içim almadı.
Güneydoğu kökenli komşularımız var, mangal yapıp et-ciğer falan getiriyorlardı eve. Alamam diyorum anlatamıyorum. Vejetaryen olduğumu söylediğimde, "doktora gittin mi?" diye soruyorlar.
Böyle beslenirken anne olabilir miyim, daha önemlisi bebeğimi karnımda besleyebilir miyim?
İçinde kırmızı et ve tavuk olmayan her şeyi yiyorum, onun dışında yemek seçmem pek. Sevmesem de yiyebildiğim şeyler var mesela patlıcan ve mantar.
Sonuç itibariyle, benden anne olur mu sevgili kadınlar?
Önerileriniz nelerdir?
Ben bu kafayla n'apıcam?
Dip not: Sindirim problemleri nedeniyle süt tüketemiyorum. Sancısı öldürücü gibi oluyor.
Benim de tek umudum, hamilelikte belki canım et yemek ister yönünde. İnşallah öyle olur.Normalde et yiyen biriyim ama gebeliğim boyunca yemedim, aşırı tiksinmiştim. Yani vejeteryan olmasanız bile et yiyememe ihtimaliniz var gebelikte. Buna takılmayın.
Belki de öyle olacak bilemezsiniz. Bu tarz şeyleri düşünüp gebeliğinizi ertelemeyin.Benim de tek umudum, hamilelikte belki canım et yemek ister yönünde. İnşallah öyle olur.
Mesajınızı okudum bütünüyle, sadece azarlar gibi neden giriş yaptınız dedim.
Bu bedenin talep ettiği şey konusuna aklım ermiyor. Eşim de tam bir etobur ve her gün et yer. Değerleri de normal. Her gün canım istiyor diyor. Eksikliği de yok. O nedenle bu kısım benim için anlaşılması zor.
Sonuç itibariyle olacaksa olur, olursa da her türlü beslenir bu bebek demek ki.
Teşekkür ederim açıklamalarınız için.