- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
öncelikle mesajınızı çok çok beğendim
mesajınızı çok beğenmek ve anlamlı bulmakla beraber
duygusal anlamda düşününce, eşim eski sevgilisinin eşyalarını "bunlar benim de anılarım" diye saklamaya kalksa, bozulurum açıkçası...kalp her zaman mantığı kabul etmiyor ki
saklamaya devam et, onlar senin anıların, sevgiline ister söyle ister söyleme ama bence gerek yok mantıklı makul hiçbir insan evladı vefat etmiş birini kıskanmaz, Allah gani gani rahmet eylesin toprağı bol olsun
ben tam tersini düşünüyorum biliyor musun, belki benimki yanlıştır
eski sevgili hayattaysa bitmiş gitmiş demektir, duygular zedelenmiş demektir
fakat eski sevgili, sevgiliyken vefat etmişse, o ilişki yarım kalmış demektir, isteyerek bitmemiş demektir
bence bu çok önemli
konu sahibi senin için yazmadım, genelleme yaptım...
bu arada başın sağolsun, mekanı cennet olsun
bence bir karar verene kadar bir posta hesabı, banka kasası gibi evden uzak ama itinalı bir yerde saklayabilirsin...
Murathan Mungan "Terastaki Havlu" şiirinin en sonunda şöyle der: "Bir aşk birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde"
Ben düşünüyorum, sevdiğim adam önceden sevdiği birinin eşyasını saklasa…Hiç içim acımazdı. O kişi vefat etmemiş olsa dahi aralarındaki her ne ise bitmiş, bitmiş ki beni almış hayatına, beni seçmiş. Bitmiş ki şu anda benimle. Bitmese beni sevemezdi, beni kalbine, hayatına alamazdı.
Aksine o kişiye saygısı beni mutlu ederdi. Hatıralarına, geçmişine saygısı.
Biriyle tanıştım, eski eşinden bahsederken kötü bir kelime söyledi. Dedim ki içimden: bu adamdan bir cacık olmaz. Eski de olsa, çok kötü bir evlilik de geçirmiş olsan bu kadın sonuçta senin kendine eş olarak seçmiş olduğun bir kişi. Arkasından bu şekilde konuşmayı bir erkeğe yakıştıramıyorum.
Anılar sadece eşyaları görünce aklına gelmeyecek ki eşinizin
Yani eğer hafıza kaybı gibi tıbbi bir sorunu yoksa zaten aklında hep olacak… Ama eskiye dair güzel anlar başlığı altında. Yoksa "ah keşke geri dönsem tekrar o günlere" başlığı altında değil.
Ya bizim seninle bakış açılarımız hep uyuşuyor. Hani ölüm girince daha bi derinleşiyo dimi sence de.. Ben de aaaynen böyle düşünüyorumben tam tersini düşünüyorum biliyor musun, belki benimki yanlıştır
eski sevgili hayattaysa bitmiş gitmiş demektir, duygular zedelenmiş demektir
fakat eski sevgili, sevgiliyken vefat etmişse, o ilişki yarım kalmış demektir, isteyerek bitmemiş demektir
bence bu çok önemli
konu sahibi senin için yazmadım, genelleme yaptım...
bu arada başın sağolsun, mekanı cennet olsun
bence bir karar verene kadar bir posta hesabı, banka kasası gibi evden uzak ama itinalı bir yerde saklayabilirsin...
Öncelikle başınız sağolsun ben olsam onları atamazdım,saklardım hep. Bazıları empati demiş ben de hep empaticiyimdir de bu fotoğraf değil sonuçta,bir kaç eşya... Onu zaten silemeyeceksin kalbinin ayrı bir köşesinde duracak zaten hayatına giren kişi de bunu kabul ederek hayatına girmeli.birine de vermeye kıyamıyorum galibaanahtarlık kitaplar ve parfüm var.
Ya bizim seninle bakış açılarımız hep uyuşuyor. Hani ölüm girince daha bi derinleşiyo dimi sence de.. Ben de aaaynen böyle düşünüyorum
Erkek arkadaşınız, ölen sevglinizin eşyalarını sakladığınızı bilseydi, muhtemelen bundan hiç hoşlanmazdı. Erkekler kadınlar gibi ince düşünemiyorlar ne yazık ki. Siz ona, şuan onu sevdiğinizi ve bu eşyaları sadece bir anı olarak sakladığınızı söylesenizde durum değişmezdi. O yüzden, bunu erkek arkadaşınızla paylaşmayın ve ona ihanet ettiğinizi de düşünmeyin. Sonuçta, ondan önce yaşanmış ve çok talihsiz bir şekilde bitmiş bir ikişki bu. Anısı var ve saklamakta haklısınız.