vefat eden sevgilimin eşyaları

Hayırlı akşamlar herkese yaklaşık 2.5 sene önce erkek arkadaşım vefat etmişti. Şimdi hayatımda başka biri var. Ama ben O'nun eşyalarını hala saklıyorum anısına saygım var at demeyin asla atmam çünkü o eşyaların layık olduğu yer çöp değil ama saklarsam da şuan hayatımda olan adama ihanet ediyor gibi hissedeceğim zira kendisini çok seviyorum . Sizce o eşyaları ne yapabilirim ?

Saklamaya devam et bence. Bu adam senin geçmişin özelin. Geçmişin şu anda hayatında bulunan adama ihanet değildir. Bu çok özel bi durum

Atmanın bir manası olmadığını düşünüyorum. Ailesine ver diyenler olmuş; ailesine verdiğinizde o ailenin hediyeleri gördüğünde ki psikopsikolojikyi düşünüyorsunuzdur umarım çok acı olur ve ailesine verme durumunu sakin düşünmeyin.
Empati kurdum şimdi benim yeni sevgilim ölen sevgilisinin eşyalarını kullansa insanın aklına ister istemez düşüyor. Hala onu seviyor mu ? Ona aşık mi ? bin bir çeşit sorular... düşünmek istemesen de düşünüyorsun. Saklamak, esyalariyla hala onu hatirlamak ve yaşatmak demektir. Vefat eden sevgilinize ait herşeyi yok edin derim.

Onları saklamak neden sevgilinize ihanet olsun ki? O sizin geçmişiniz. Biriyle aşka yelken açtığımızda onun geçmişini de kabul etmiş oluruz. Herkesin bir geçmişi var manastırdaki rahibelerin bile.

Allah kimsenin başına vermesin çok kötü bir durum ,başınız sağ olsun öncelikle.Allah korusun diyorum yine böyle bir olay gelse başıma atamazdım eşyalarını...giysilerini falan verirdim belki ama küçük şeyleri saklardım...öldü diye onu tamamen silemezdim ki....beni anlamasını isterdim...bunu güzelce anlatırdım.

Yok o kıskanmaz asla yani öyle bir huyu yok diriyi bile kıskanmıyor ölüyü hayatta kıskanmaz ben sana güveniyorum diyor.

Ben olsaydım kesinlikle saklamaya devam ederdim, onlar eski sevgilinin eşyaları değil senin anıların demiş bir arkadaş. Aynen öyle. O senin geçmişin, yüzünü gülümseten anı. Bence kendini bu konuda suçlama, ona hala aşığım deseydin evet at derdim sana ama, saygım var diyorsun bu çok güzel birşey. Üstelik başın sağolsun ama ölenle ölünmüyor. Bir şekilde hayatına devam etmenin yolunu bulmuşsun. Hayatındaki kişi de buna saygı duymayı öğrenmeli.

Sen yanlış birşey yapmıyorsun.

Edit: İmla

Ben kaç yıldır saklıyorum. Neler hissetiğini çok iyi biliyorum. Ben hayatıma kim girerse girsin atmayı düşünmüyorum. o sadece bir anı. Sen bilirsin ama ilerde pişman olabilirsin. Bu adamla evli bile değilsin ki. Kaldı ki ben evlenmiş olsam dahi atmam, birine veremem, kurtulmayı düşünemem.

Hikayeni çok merwk ediyorum mispoine... Özelden anlatmanı istesem eğer çok özel değilse ve seni üzmeyecekse, anlatır mısın.. Tuhaf biliyorum ama senin her yorumunda içimde bişey acıyo benim..

Konu sahibi sana da çok üzüldüm başın sağolsun allah rahmet eylesin.. Parfümü zorlar en çok.. Ailesine ver bence. Ve bunları söyle. "Atamadım en doğrusunun size emanet etmek olduğunu düşündüm" de..

O çok ayrı bir şey neticede vefat etmiş Allah rahmet eylesin bence saklamanızın sakıncası yok.
Ama bir de şöyle düşünelim, sevdiğiniz adam ölen birinin eşyasını saklasa içiniz acırdı. Çünkü ölümün bıraktığı burukluk bi yerde hep saklıyken duyguların tümünü örtüyor inanın.. Ve belki de en zoru bu.. Asla dönemeyecek olmasının acısı, yaşanan şeylere bir de ölümün kattığı burukluk şuanki kişiyi çok üzer..

Ailesine vermesi en güzeli bence

Hatıra gözüyle saklayabilirsin ama kesinlikle atma ailesine vermen en doğrusu olur,sonuç olarak onların evlatları vazgeçmeleri mümkün değil.

Benimde cok yakin bi atkadasim uc yil once sevgilisini trafik kazasinda kaybetti...benimde arkadasimdi kendisi...2 yil sakladi gomlegi saati parfumu telefonu fotograflari vs... Sonra bana verdi kiyamiyorum atmaya ailesine verirsem uzulurlee bende kaldikcada kendim duzelemiyorum dedi ...suan bi kutuda bende ben sakliyorum arkadasim daha evlenmedi evlenene kadar saklayacam evlendikten sonra onayini alarak topraga gommeyi dusunuyorum..sizde cok yakin bi arkadasiniza boyle birsey rica edebilirsiniz

çok önemli olanlar dışındakileri birine ver ihtiyacı olanlara. veremediklerin de sende kalsın kimin hediyesi oldugunu söylemezsin

Hayırlı akşamlar herkese yaklaşık 2.5 sene önce erkek arkadaşım vefat etmişti. Şimdi hayatımda başka biri var. Ama ben O'nun eşyalarını hala saklıyorum anısına saygım var at demeyin asla atmam çünkü o eşyaların layık olduğu yer çöp değil ama saklarsam da şuan hayatımda olan adama ihanet ediyor gibi hissedeceğim zira kendisini çok seviyorum . Sizce o eşyaları ne yapabilirim ?
Ben saklardım evimde ihanet etmiş sayılmazsınız

Ama bir de şöyle düşünelim, sevdiğiniz adam ölen birinin eşyasını saklasa içiniz acırdı. Çünkü ölümün bıraktığı burukluk bi yerde hep saklıyken duyguların tümünü örtüyor inanın.. Ve belki de en zoru bu.. Asla dönemeyecek olmasının acısı, yaşanan şeylere bir de ölümün kattığı burukluk şuanki kişiyi çok üzer..

Ailesine vermesi en güzeli bence

Murathan Mungan "Terastaki Havlu" şiirinin en sonunda şöyle der: "Bir aşk birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde"

Ben düşünüyorum, sevdiğim adam önceden sevdiği birinin eşyasını saklasa…Hiç içim acımazdı. O kişi vefat etmemiş olsa dahi aralarındaki her ne ise bitmiş, bitmiş ki beni almış hayatına, beni seçmiş. Bitmiş ki şu anda benimle. Bitmese beni sevemezdi, beni kalbine, hayatına alamazdı.

Aksine o kişiye saygısı beni mutlu ederdi. Hatıralarına, geçmişine saygısı.

Biriyle tanıştım, eski eşinden bahsederken kötü bir kelime söyledi. Dedim ki içimden: bu adamdan bir cacık olmaz. Eski de olsa, çok kötü bir evlilik de geçirmiş olsan bu kadın sonuçta senin kendine eş olarak seçmiş olduğun bir kişi. Arkasından bu şekilde konuşmayı bir erkeğe yakıştıramıyorum.

Erkek arkadaşınız, ölen sevglinizin eşyalarını sakladığınızı bilseydi, muhtemelen bundan hiç hoşlanmazdı. Erkekler kadınlar gibi ince düşünemiyorlar ne yazık ki. Siz ona, şuan onu sevdiğinizi ve bu eşyaları sadece bir anı olarak sakladığınızı söylesenizde durum değişmezdi. O yüzden, bunu erkek arkadaşınızla paylaşmayın ve ona ihanet ettiğinizi de düşünmeyin. Sonuçta, ondan önce yaşanmış ve çok talihsiz bir şekilde bitmiş bir ikişki bu. Anısı var ve saklamakta haklısınız.

Onun eşyaları değil de "benim" anılarım diye bakmaya çalışırsanız şu anda hayatınızdaki kişiye ihanet etmiş sayılmazsınız. Altı üstü eşya, şu anki sevgilinizin takılmaması gerek.

Ben boşanmış ve 2 çocuk annesi bir kadınım. Yeniden evlenmeye kalksam, yeni eş adayım benim çocuklarıma baktıkça benim eski evliliğimi mi hatırlayacak yani? Sürekli rahatsız mı olacak? Eşyaları attım diyelim, çocuklarımı ne yapacağım?

Biten bitmiştir, geçen de geçmişte kalmıştır. Siz o eşyaları size hatırlattığı güzel anlar için saklıyorsunuz, sizin hayatınızın bir parçası idi o anlar. Kişilere takılmayalım.

öncelikle mesajınızı çok çok beğendim
mesajınızı çok beğenmek ve anlamlı bulmakla beraber
duygusal anlamda düşününce, eşim eski sevgilisinin eşyalarını "bunlar benim de anılarım" diye saklamaya kalksa, bozulurum açıkçası...kalp her zaman mantığı kabul etmiyor ki :KK36:

X