vefat eden sevgilimin eşyaları

öncelikle mesajınızı çok çok beğendim
mesajınızı çok beğenmek ve anlamlı bulmakla beraber
duygusal anlamda düşününce, eşim eski sevgilisinin eşyalarını "bunlar benim de anılarım" diye saklamaya kalksa, bozulurum açıkçası...kalp her zaman mantığı kabul etmiyor ki :KK36:

Anılar sadece eşyaları görünce aklına gelmeyecek ki eşinizin :KK35:
Yani eğer hafıza kaybı gibi tıbbi bir sorunu yoksa zaten aklında hep olacak… Ama eskiye dair güzel anlar başlığı altında. Yoksa "ah keşke geri dönsem tekrar o günlere" başlığı altında değil.

saklamaya devam et, onlar senin anıların, sevgiline ister söyle ister söyleme ama bence gerek yok mantıklı makul hiçbir insan evladı vefat etmiş birini kıskanmaz, Allah gani gani rahmet eylesin toprağı bol olsun

ben tam tersini düşünüyorum biliyor musun, belki benimki yanlıştır
eski sevgili hayattaysa bitmiş gitmiş demektir, duygular zedelenmiş demektir
fakat eski sevgili, sevgiliyken vefat etmişse, o ilişki yarım kalmış demektir, isteyerek bitmemiş demektir
bence bu çok önemli

konu sahibi senin için yazmadım, genelleme yaptım...
bu arada başın sağolsun, mekanı cennet olsun
bence bir karar verene kadar bir posta hesabı, banka kasası gibi evden uzak ama itinalı bir yerde saklayabilirsin...

fakat eski sevgili, sevgiliyken vefat etmişse, o ilişki yarım kalmış demektir, isteyerek bitmemiş demektir
bence bu çok önemli

bence bir karar verene kadar bir posta hesabı, banka kasası gibi evden uzak ama itinalı bir yerde saklayabilirsin...

aslında bu da bi bakış açısı ve kendi içinde mantıklı da ama ne biliyim ölmüş gitmiş yerini doldurmuş çocuk, geri gelmez, o unutulmaya mahkum er geç

Murathan Mungan "Terastaki Havlu" şiirinin en sonunda şöyle der: "Bir aşk birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde"

Ben düşünüyorum, sevdiğim adam önceden sevdiği birinin eşyasını saklasa…Hiç içim acımazdı. O kişi vefat etmemiş olsa dahi aralarındaki her ne ise bitmiş, bitmiş ki beni almış hayatına, beni seçmiş. Bitmiş ki şu anda benimle. Bitmese beni sevemezdi, beni kalbine, hayatına alamazdı.

Aksine o kişiye saygısı beni mutlu ederdi. Hatıralarına, geçmişine saygısı.

Biriyle tanıştım, eski eşinden bahsederken kötü bir kelime söyledi. Dedim ki içimden: bu adamdan bir cacık olmaz. Eski de olsa, çok kötü bir evlilik de geçirmiş olsan bu kadın sonuçta senin kendine eş olarak seçmiş olduğun bir kişi. Arkasından bu şekilde konuşmayı bir erkeğe yakıştıramıyorum.

O konuda çoooook haklısın. Bak benim eski erkek arkadaşım neden ayrıldıklarını anlattı. Kız haklı kusura bakma dedim. Aynı zamanda onunla yaşadığı birtakım şeylerden de bahsetti. Ayıpladığımı söyledim güvenimi kırdığını, bunu hiiiç tasvip etmediğimi söyledim. Kızın avukatı gibi kavga ettim resmen. Meğer yalanmış. Meğer göz boyamak için kızcağızı kötü gösteriyomuş. Uzun zaaman sonra kızı tanıma fırsatı bulduğumda anladım. Her şey yalanmış kız son derece prensip sahibi son derece düzgün biriymiş.. Ve maalesef öğrendiğim tek şey bu olmadı biliyor musun. Meğr kız unutulmamış. Şimdi düşünüyorym da onu unutamadığına dair ne çok şey varmış hayatımızda. Ben eskisi unutulduğu için hayata alınanlardan değilmişim mesela. Hala içim acır. Ona da söylemiştim "nasıl olsa onun yeri dolmaz en azından evlenip yuva kurayım mantıklı biriyle" diyorsun dedim inkar etti. Zamanla çoook haklı olduğumu anladım.

Lafı çok uzattım sadede geleyim.. Maalesef artık "o bitti ki yenisi başladı" diyemiyor insan. İstisnalar elbette var. Burda bile her gün onu ınutmak için bununla çıktım diye konu açıyorlar.

Anılar sadece eşyaları görünce aklına gelmeyecek ki eşinizin :KK35:
Yani eğer hafıza kaybı gibi tıbbi bir sorunu yoksa zaten aklında hep olacak… Ama eskiye dair güzel anlar başlığı altında. Yoksa "ah keşke geri dönsem tekrar o günlere" başlığı altında değil.

ama biri istemsiz (yani hatırlamak), biri istemli (saklamak)
yani illa her ilişki hep aklında olmayacak, ama bir ilişkiye ait eşyaları saklamak istiyorsa belli ki o ilişki hep aklında olacak

bence bu çok önemli

Ya bizim seninle bakış açılarımız hep uyuşuyor. Hani ölüm girince daha bi derinleşiyo dimi sence de.. Ben de aaaynen böyle düşünüyorum:KK43:

Elbetteki hayat devam ediyor. Ama 'daha ne kadar saklayabilirim ki ' cümleniz bana acı geldi ölen bi insanın bikaç parça bişeyi siz evlensenizde size ne zarar verebilirki. kusurabakmayın ama böyle düşündüğünüz için o eşyaların sizde kalmasının bi değeri kalmamış verin ailesine en azından onlar mutlu olur.

birine de vermeye kıyamıyorum galiba :KK43: anahtarlık kitaplar ve parfüm var.
Öncelikle başınız sağolsun ben olsam onları atamazdım,saklardım hep. Bazıları empati demiş ben de hep empaticiyimdir de bu fotoğraf değil sonuçta,bir kaç eşya... Onu zaten silemeyeceksin kalbinin ayrı bir köşesinde duracak zaten hayatına giren kişi de bunu kabul ederek hayatına girmeli.

Ya bizim seninle bakış açılarımız hep uyuşuyor. Hani ölüm girince daha bi derinleşiyo dimi sence de.. Ben de aaaynen böyle düşünüyorum:KK43:

dediğim gibi, bu konu için yazmıyorum
ama birbirine aşık iki insan o aşkı yaşarken biri vefat ederse, yaşayan eski sevgiliyi unutmaktan daha zor olur bence.
yani eski sevgiliden ayrılmak bir seçimdir, sevgilinin vefat etmesi onunla ilgili tüm seçimlerin elinden alınmasıdır...

başın sağolsun. nur içinde yatsın.

ben olsam ne atabilirim ne de başkasına verebilirim.

küçük bir kutu içinde senin için özel olan bir yerde saklayabilirsin.

attıktan sonra kötü hissedebilme ihtimalin var. sanırım ben dayanamazdım.

eski sevgilin değil bir arkadaşına ait de olabilirlerdi. bu şekilde de düşünebilirsin.

çok duygulandım konuyu okuyunca... ne güzel ki sevgi ve sayfıyla anılması ölen sevgilinin... Allah rahmet eylesin... bence yzaklaştırılmalı.. ki ben zaten arada bile bakamazdım içim prçalanırdı sanırım :S

Ne ihanet ediyorum gibi gelmesi .. Karşındaki kocan bile olsa o eşyalara karışamaz . Hayatının sonuna kadar o eşyaları yanında taşımalısın evinde olmalı bence . Kabul etmeyen çeker gider sen gerisini boşver.. Böyle düşünmene çok üzüldüm vefat eden sevgilin için üzüldüm . Görseydi çok üzülürdü .. O seninle gelecek istemez miydi ? O seninle olmak istemez miydii ? o senin eşyalarını saklamaz mıydı sence .. O vefat etmiş sen başkasıyla ilişki yaşıyorsun tamam hayat devam ediyor fakat şuanki kişiyi sırf vefat eden sevgilinin eşyaları yüzünden ihanet ediyor gibi hissediyorsan üzücü ..

Erkek arkadaşınız, ölen sevglinizin eşyalarını sakladığınızı bilseydi, muhtemelen bundan hiç hoşlanmazdı. Erkekler kadınlar gibi ince düşünemiyorlar ne yazık ki. Siz ona, şuan onu sevdiğinizi ve bu eşyaları sadece bir anı olarak sakladığınızı söylesenizde durum değişmezdi. O yüzden, bunu erkek arkadaşınızla paylaşmayın ve ona ihanet ettiğinizi de düşünmeyin. Sonuçta, ondan önce yaşanmış ve çok talihsiz bir şekilde bitmiş bir ikişki bu. Anısı var ve saklamakta haklısınız.

Eşimin eski sevgilisi, aynı bu durumdaymış
Benden önceki sevgilisi nişanlısı vefat etmiş bir kızmış. Askermiş şehit olmuş.
Birkaç yıl sonra eşimle tanışmışlar. Hala eşyalarını yüzüğünü saklıyormuş ama eşim hiçbir şey dememiş.
Bunları bana anlattığında kıskanmadın mı rahatsız olmadın mı hiç dedim
Hayır neden rahatsız olayım çok hassas bir durum saygı duyuyordum kıskanmadım hiç dedi.
Bence normal olanı da bu. Erkekler de duygusuz kaba varlıklar değiller sonuçta.
Sonra başka bir sebepten ayrılmışlar gerçi ama bu konu hiç sorun olmamış.

O eşyaları sakladığın için sevgiline ya da eşine ihanet etmiş olmazsın, ama bir başkası için o eşyalardan vazgeçersen kendi geçmişine ve kendine ihanet etmiş olursun.Eğer sevgilin bundan rahatsız oluyorsa seni sen yapan şeylerden vazgeçmeni istiyor demektir.Bir gün durumun farkına vardığında yani kendin için bütün kişiliğinden vazgeçip bir başkasının istediği kalıba girdiğini fark ettiğinde kendine acımaya başlarsın. İşte asıl o zaman zavallı olduğunu fark edersin.Asıl o zaman canın yanmaya başlar.

Oncelikle Allah rahmet eylesin uzucu tabikide... bu esyalari hayir kurumlarina verebilirsiniz...

Simdiki erkek arkadasin eski sevgilisiyle ilgili esyalari saklasa sen bunu gorsen duysan ne hissedersin

Bana onca acıyı yaşatan adamın bile tek bir eşyasını atmadim hala gözüm gibi bakıyorum. Seviyor muyum hayır ama anı sonuçta ilerde eşime bak bu kitabı eski sevgilim aldı diye söylemek zorunda değilim sende söyleme sana acı cektirmiyorsa sakla derim.

İnsanlar ölebilir ama anılar ölmemeli... Yasanmisliklar ihanet değildir. Bilmiyorum ölüm yüzünden mi ayrildiniz, yoksa vefat etmeden once mi ayrildiniz ama her iki sekilde de saklanmaya değer. Yasanan o gunler tekrarlanmayacagi icin o esyalar tek tanıkları olacak. İstemezdim oyle ucup gitmesini .. Mekani cennet olsun

canm onlar anı allah askına adamdan ayrılmamıssn kı vefat etmıs buna saygı duymayacak ınsan da olmasn zaten ya .. Ayrıca brlkte oldgn kısı bı kıtabı parfumu de sorgulamaz heralde saklasan nerden gorecek

X