- 15 Ocak 2025
- 14
- -2
- 1
- 27
- Konu Sahibi yorgunmermi
-
Hediye kabul etmeyin o zaman , mesafeli olun ...Hanımlar 2 senelik evliyim eşimle severek evlendik.2 ay süre kadar söz nişan 6 ayda nikahımız oldu.Şuan 38 haftalık da hamileyim.Söz nişan döneminde her şey farklı geliyordu daha çok toz pembe bakıyordum olaylara ama şimdi gerçek hayatın içine düştüm diyebilirim.Kayınbabam marangoz diyebilirim ağaçtan ev eşyaları yapıyor evleneceğimiz zaman mobilyalarını ben yapayım dedi ben de olur demiştim.Sonra Kv de evimize bazı şeylerini aldı tabi benim annem de aldı karşılıklı oldu yani.Evliliğimiz ilerledikçe aile konusu çok geçmeye başladı zamanında yapılan şeyleri annem bana anlattı Kv de eşime anlatmıştır bir nevi doldurulduk diyebiliriz ama eşimle birbirimizi seviyoruz.Huzurumuzu kaçırmaya başladı.Çocuk olacak odasını da kaynım ben yaptırayım demiş eşime o da kabul etmiş sağolsun ama bundan önce kaynımın anneme olan saygısız tavırlarından dolayı soğudum ondan , bana da yapıyor arada ben sallamıyorum çok benden küçük 24 yaşında ama aklı hala havada.Kaynım da babasıyla çalışıyor ama hergün işe gitmiyor daha çok kayıbabam çalışıyor para da veriyor diyorlar bana o biriktirdiği parayla yaptırmış odayı bana öyle söylendi.Ama babasının parasıyla yaptırdığını biliyorum çünkü o evlendiği zaman bizden de bişey bekleyecek çıkar için yaptığını düşünüyorum çünkü Kv sürekli bunu oğlum kendi yaptırdı yiğenşne falan deyip gözüme sokuyor.Beni soğutuyorlar kendinden ve eşimi kaynımın yanında eziyorlar hissediyorum.Şimdi eşim gelmiş bana ailem sana bir sürü şey yaptı düğünde nişanda evin için sen nankörlük yapıyorsun vefasızlık yapıyorsun diyip duruyor ben onlardan bana bunu yapın bunu edin demedim kendileri yapmak istedi ben de tamam dedim .biz ikimizde çalışan bireyiz az olur eksik olur kendimiz yaparız düşüncesindeydim.Gösteriş meraklısı da değilim gözüm tok Allaha şükür ailem bana her şeyi sundu.Sanki ben ailesinden sürekli bişeyler isteyip Allah razı olsun dememiş gibi davranıyor.Benim sinirlendiğim ve aklıma takılan nokta sanki yaptıklarını ettiklerini ben onlardan istemişim sonradan yapmasalardı demişim gibi davranıyor eşim .Halbuki onlar bana sordu ister misin yapalım mı bende hayır desem diyecekleri tek şey bizi sevmiyor bizi istemiyor demek olacaktı.Hep bana kızım bişeyler iste yapalım diyolarlar ama sonradan başıma kalkacaklar yine diye istemiyorum ve isteyeceğim bir şey de yok kendim Allah’a şükür her şeyi yapacak maddi durumum var.onlara minnet etmemi istiyorlar ama ben bunu yapamam yani suç ben de mi şimdi yaptıklarından dolayı Allah razı olsun sağolsun diyorum .daha fazlasını istiyorlar .yapı olarak kendi halimde biriyim insan çok sevmem bu durumlar da beni itiyor onlara karşı ben eşimle mutluyum yani yorumunuz ne olur hanımlar
Benim annem karşılık beklemez Allah razı olsun anne derim o da kocanla mutlu ol sadece der.Ben de beklenti içinde olan kıskanç dedikodu yapan bir insan değilim Allah’ıma şükürler olsun.kendi halinde işime gidip evime geliyorum çocuğum olacak eşim ben çocuğumla mutlu aile olalım istiyorum.memleketten uzakta yaşıyoruz zaten onun da katkısı diyebilirim evet mesafeli bir yapım var 10 günlük izine gidiyoruz sadece görüp geliyoruz başka bişey yapmıyorum.Onlar biraz gelenekçi yapıladalar ama ben öyle değilim.bazen sinirden saçmalayıp eşime diyorum madem gelenekçi bi yapın var keşke annenin istediği kişiyle evlenseydin diye ama seni seviyorum diyo.Kv de art nşyetli olarak bence eşimin bana olan değerini benim de ona olan değerimi kıskanıyor bunu çıkartıyorum buradan kendini de dahil etmek istiyor ama ben çekirdek ailemle mutluyum.Adım kadar eminim ki eşim de beni annesinin karakterinin yanından geçmediğim için bu kadar saygı ve sevgi gösterdiğini düşünüyorum.Bence iki aile de üstüne düşen yapmış. Yapmak zorundalar mı değiller ama sizin de zaten şunu yapın bunu yapın talebiniz olmamış onlar yapalım demişler siz tamam demişsiniz. Anlaşılan karşılık bekliyorlar, gidip gelme arayıp sorma huyunuz çok yok mu sizin? Bu da yapı meselesidir.
Evet aklımdaki de o zaten yoksa sonu gelmeyecek bir süre sonra biz size şunu yaptık bize yapmak zorundasınız diye karşımda çıkacaklarına adım kadar eminim Allah şahidim olsunHediye kabul etmeyin o zaman , mesafeli olun ...
Açıkça hediye kabul etmediğinizi ve nedenlerini belirtin , uzak durun bu en güzeli zaten , size biseyler verdikçe sizi satın aldıklarını düşünüyorlar ve saygısızlaşıyorlar, aklı olan kayın aileden bişey almaz maddi olarak...Evet aklımdaki de o zaten yoksa sonu gelmeyecek bir süre sonra biz size şunu yaptık bize yapmak zorundasınız diye karşımda çıkacaklarına adım kadar eminim Allah şahidim olsun
Zaten bir şey olduğunda annenin lafıyla gelip duruyorsun diyo eşim bana bu zamana kadar dememişti hiç.Dün eşimle bi konu hakkında tartıştık bir cümle kurdu bana akşamına Kv ile konuştum başka konu hakkında eşimin söylediği cümlenin aynısını dile getirdi resmen eşimi dolduruyor ya sinir oldum.Psikolojiyi bilen biriyim her beni ne ile suçladıysa eşim kendi yaptığı ettiği şeyleri yüzüme vurdu kaç kere şahşt oldumbu işe bir çare yok maalesef en güzel çare hiç bişey kabul etmemek almamak..yoksa sonu gelmiyor .eşinizi bu konularda tatlı dille ikna etmeye çalışın aksi halde hep göze batan siz olursunuz..tecrübe ile sabit .
Yapmasaydım demedim öyle demiş gibi gördü eşim .Eşim ailesinden çekinen bir insan ben de çekingen yapıya sahip bir insanım aslında bunu kullanıyor olabilirler ilk başlarda çok dikkat etmiyordum ama şimdi çocuğum olacak benim de bir birey anne olacağımı idrak etmelerini istiyorum aslımda bu konu da geçti aramızda Kv ile .Dün zaten konuştuğumuzda sen çocuk doğunca gör diye bir cümle kurdu başımdan kaynar sular döküldü gibi hissettimKvnizle aranızda geçen başka olaylar varsa onları yazmadiginiz için bilemiyorum ama buraya yazdığınız kadarıyla çok problem görünmüyor ortada. Ve ben "ben istemedim onlar yapalım dediler tamam dedim, yapmasalardi" lafından nefret ederim istemiyosaniz napip edip reddedeceksiniz. Sağol anne/ baba biz seçtik çok beğendik onu alicaz vs diyip önünü kapatabilirsiniz. Hem alıp hem yapmasaydi demek ayıp bence
Bana sorulmadı zaten ki eşimle konuşulmuş oda işi bana sadece eşim dediki sen model seç ben de dedim ki tayinciyiz belki park yatak alıp halı perde oyuncak koyarız büyünce yaptırırız odasını dedim.yapmasalardı demedim bu arada sanki onu demişim gibi davranıldı .Ayrıca kaynımın saygısızlıkları da oluyor bana karşı yüzüme kapı kapatma gibi meselaKonu neden kimse için çok bir şey yapılmamalı sorusunun cevabı gibi. Sonra işte böyle gelip “banane ben mi dedim yapsınlar diye yapmasalarmış” diyo insanoğlu. Bırak herkes ne kadar parası varsa yapsın. Bir şey yapıp kötü olmaktansa yapmayıp kötü olmak daha iyi.
Birinden soğuduysanız onun size verdiği hediyeleri de kabul etmeyin o zaman. Yok bizi sevmiyo diye düşünürler falan bana bahane geliyor. Ben kaynımı sevmiyorum, anneme saygısızlık yaptı, soğudum deyip çocuğunuzun odasını komple ona yaptırmak bana da vefasızlık geldi. Soğudunuz kişiden hediye de almayın. Ayrıca size kimsenin kötülüğü de olmamış anneniz dolduruyor belli ki.
O kadar haklısınız ki insanların beklentisini karşılamaya mı gelmişiz birilerini pohpohlamaya mı gelmişiz o ne der bu ne der diye ona göre yaşamaya mı gelmişiz belli değil dünyaya evlenene kadar hiç bir şey umrumda değildi beni dert sahibi yaptılar bu konularda hakkımı asla helal etmeyeceğim.hep derim ne şam'in şekeri ne arabin yüzü.
biri senin için ne kadar emek/para harcarsa senden beklentisi de o derece artar.
bir de bizim ulkemizde insanlar kendi elleriyle yaparlar, kosa kosa yardima gelirler. sonra onca seye karsin en azindan minnet beklentileri olur, gönül koyarlar "ben ona zor aninda yardim ettim o boyle yapiyor" diye, ya da sen rica etmeden kendisi ugrasip ise girmene vesile olurlar, on sene gecer bir seylerine hayir dersin "nankör, ona ekmeğini ben verdirdim" derler. sizde de aileler herseyi almislar simdi "herseylerini ben aldim" diyorlar.
bu dünya boyledir. bu yüzden ailem dahil kimseden yardim beklemek huyum degildir. ne gece beni otogardan al diye ararim birini, ne borc isterim. tirnagim varsa sirtimi kasirim.
evlilik hazirlik suresinde de annem ne aldiysa paketini açmadan yaptirdigi yazlik evinde kullanmasi icin ona israr ettim. sevgilimle evi beyaz esyasindan süs esyasina her bir iğnesine kadar beraber dizdik, aileme alacak bi sey kalmadi:)) erkegin ailesinin zaten gelenegi değil evlenene yardim yapmak.
mis gibi sifir yardımla kafa rahat evlenmek bana herseyi ana kaynana alip da borcsuz evlenmekten bin kat daha guzel geliyor.
siz de görmüşsünüz iste bunlar yapip konusan insanlar. daha da toplu igne bile kabul etmeyin. onlar size gelirken 1 kilo muz alıyorsa siz onlara giderken iki kilo muz alin, hicbir seyin altında kalmayin
kişi kendinden bilir işi ..eşinizin annesi maşallah sürekli salladığı için aynı şeyi annenizin de yaptığını düşünüyor normal olarak..aslında sürekli annen annen demekle bir yere varılmıyor..yani sonunda hep siz haksız çıkacaksınız..bu yüzden ailesinden uzak durmak bir zaman olanları duymamazlıktan gelmek eşinizle tartışmadan kaçmak bir süre olayların akışını değiştirebilir..sadece net ve vazgeçilmez olmadığını belirten şekilde cevaplar verin..kadınlar tartıştıkça erkekler bundan zevk alıyor..bu durumların değişmesi yıllar alabiliyor..eşinizin dolduruşa geldiğini fark etmesi gerek bunun için de kv'nizin söylediği şeyleri ikisinin yanında dile getirmeniz gerekiyor doğru zamanı nasıl yakalarsınız bilemiyorum ama olan hep çocuklara oluyor algılamaya başladığı zaman o yıpranacakZaten bir şey olduğunda annenin lafıyla gelip duruyorsun diyo eşim bana bu zamana kadar dememişti hiç.Dün eşimle bi konu hakkında tartıştık bir cümle kurdu bana akşamına Kv ile konuştum başka konu hakkında eşimin söylediği cümlenin aynısını dile getirdi resmen eşimi dolduruyor ya sinir oldum.Psikolojiyi bilen biriyim her beni ne ile suçladıysa eşim kendi yaptığı ettiği şeyleri yüzüme vurdu kaç kere şahşt oldum
Boş konular kusura bakmayın.Çalışan bir insansınız daha faydalı konularla uğraşın kitap okuyun kendinizi geliştirin bunlara takılmayın.Yaş aldıkça ne saçma konularla huzurumuzu bozmuşum eşimle diyeceksiniz.Hanımlar 2 senelik evliyim eşimle severek evlendik.2 ay süre kadar söz nişan 6 ayda nikahımız oldu.Şuan 38 haftalık da hamileyim.Söz nişan döneminde her şey farklı geliyordu daha çok toz pembe bakıyordum olaylara ama şimdi gerçek hayatın içine düştüm diyebilirim.Kayınbabam marangoz diyebilirim ağaçtan ev eşyaları yapıyor evleneceğimiz zaman mobilyalarını ben yapayım dedi ben de olur demiştim.Sonra Kv de evimize bazı şeylerini aldı tabi benim annem de aldı karşılıklı oldu yani.Evliliğimiz ilerledikçe aile konusu çok geçmeye başladı zamanında yapılan şeyleri annem bana anlattı Kv de eşime anlatmıştır bir nevi doldurulduk diyebiliriz ama eşimle birbirimizi seviyoruz.Huzurumuzu kaçırmaya başladı.Çocuk olacak odasını da kaynım ben yaptırayım demiş eşime o da kabul etmiş sağolsun ama bundan önce kaynımın anneme olan saygısız tavırlarından dolayı soğudum ondan , bana da yapıyor arada ben sallamıyorum çok benden küçük 24 yaşında ama aklı hala havada.Kaynım da babasıyla çalışıyor ama hergün işe gitmiyor daha çok kayıbabam çalışıyor para da veriyor diyorlar bana o biriktirdiği parayla yaptırmış odayı bana öyle söylendi.Ama babasının parasıyla yaptırdığını biliyorum çünkü o evlendiği zaman bizden de bişey bekleyecek çıkar için yaptığını düşünüyorum çünkü Kv sürekli bunu oğlum kendi yaptırdı yiğenşne falan deyip gözüme sokuyor.Beni soğutuyorlar kendinden ve eşimi kaynımın yanında eziyorlar hissediyorum.Şimdi eşim gelmiş bana ailem sana bir sürü şey yaptı düğünde nişanda evin için sen nankörlük yapıyorsun vefasızlık yapıyorsun diyip duruyor ben onlardan bana bunu yapın bunu edin demedim kendileri yapmak istedi ben de tamam dedim .biz ikimizde çalışan bireyiz az olur eksik olur kendimiz yaparız düşüncesindeydim.Gösteriş meraklısı da değilim gözüm tok Allaha şükür ailem bana her şeyi sundu.Sanki ben ailesinden sürekli bişeyler isteyip Allah razı olsun dememiş gibi davranıyor.Benim sinirlendiğim ve aklıma takılan nokta sanki yaptıklarını ettiklerini ben onlardan istemişim sonradan yapmasalardı demişim gibi davranıyor eşim .Halbuki onlar bana sordu ister misin yapalım mı bende hayır desem diyecekleri tek şey bizi sevmiyor bizi istemiyor demek olacaktı.Hep bana kızım bişeyler iste yapalım diyolarlar ama sonradan başıma kalkacaklar yine diye istemiyorum ve isteyeceğim bir şey de yok kendim Allah’a şükür her şeyi yapacak maddi durumum var.onlara minnet etmemi istiyorlar ama ben bunu yapamam yani suç ben de mi şimdi yaptıklarından dolayı Allah razı olsun sağolsun diyorum .daha fazlasını istiyorlar .yapı olarak kendi halimde biriyim insan çok sevmem bu durumlar da beni itiyor onlara karşı ben eşimle mutluyum yani yorumunuz ne olur hanımlar
Bana da çok nankör geldin yaHanımlar 2 senelik evliyim eşimle severek evlendik.2 ay süre kadar söz nişan 6 ayda nikahımız oldu.Şuan 38 haftalık da hamileyim.Söz nişan döneminde her şey farklı geliyordu daha çok toz pembe bakıyordum olaylara ama şimdi gerçek hayatın içine düştüm diyebilirim.Kayınbabam marangoz diyebilirim ağaçtan ev eşyaları yapıyor evleneceğimiz zaman mobilyalarını ben yapayım dedi ben de olur demiştim.Sonra Kv de evimize bazı şeylerini aldı tabi benim annem de aldı karşılıklı oldu yani.Evliliğimiz ilerledikçe aile konusu çok geçmeye başladı zamanında yapılan şeyleri annem bana anlattı Kv de eşime anlatmıştır bir nevi doldurulduk diyebiliriz ama eşimle birbirimizi seviyoruz.Huzurumuzu kaçırmaya başladı.Çocuk olacak odasını da kaynım ben yaptırayım demiş eşime o da kabul etmiş sağolsun ama bundan önce kaynımın anneme olan saygısız tavırlarından dolayı soğudum ondan , bana da yapıyor arada ben sallamıyorum çok benden küçük 24 yaşında ama aklı hala havada.Kaynım da babasıyla çalışıyor ama hergün işe gitmiyor daha çok kayıbabam çalışıyor para da veriyor diyorlar bana o biriktirdiği parayla yaptırmış odayı bana öyle söylendi.Ama babasının parasıyla yaptırdığını biliyorum çünkü o evlendiği zaman bizden de bişey bekleyecek çıkar için yaptığını düşünüyorum çünkü Kv sürekli bunu oğlum kendi yaptırdı yiğenşne falan deyip gözüme sokuyor.Beni soğutuyorlar kendinden ve eşimi kaynımın yanında eziyorlar hissediyorum.Şimdi eşim gelmiş bana ailem sana bir sürü şey yaptı düğünde nişanda evin için sen nankörlük yapıyorsun vefasızlık yapıyorsun diyip duruyor ben onlardan bana bunu yapın bunu edin demedim kendileri yapmak istedi ben de tamam dedim .biz ikimizde çalışan bireyiz az olur eksik olur kendimiz yaparız düşüncesindeydim.Gösteriş meraklısı da değilim gözüm tok Allaha şükür ailem bana her şeyi sundu.Sanki ben ailesinden sürekli bişeyler isteyip Allah razı olsun dememiş gibi davranıyor.Benim sinirlendiğim ve aklıma takılan nokta sanki yaptıklarını ettiklerini ben onlardan istemişim sonradan yapmasalardı demişim gibi davranıyor eşim .Halbuki onlar bana sordu ister misin yapalım mı bende hayır desem diyecekleri tek şey bizi sevmiyor bizi istemiyor demek olacaktı.Hep bana kızım bişeyler iste yapalım diyolarlar ama sonradan başıma kalkacaklar yine diye istemiyorum ve isteyeceğim bir şey de yok kendim Allah’a şükür her şeyi yapacak maddi durumum var.onlara minnet etmemi istiyorlar ama ben bunu yapamam yani suç ben de mi şimdi yaptıklarından dolayı Allah razı olsun sağolsun diyorum .daha fazlasını istiyorlar .yapı olarak kendi halimde biriyim insan çok sevmem bu durumlar da beni itiyor onlara karşı ben eşimle mutluyum yani yorumunuz ne olur hanımlar
Kıskanç ve cahil biri olduğunu düşünüyorum akşama konuşacağımda da kv ile eşime dedim ki ya sende yanımda ol başka şekilde yanlış anşılabilşrim o bunu kabul etmedi yani ne dersen senin yanındayım dedi ben de işkillendşm bundan annesine ayrı bana ayrı konuşuyor demekki ama beni kaybetmemek için de senin yanındayım diyor eşime de yazıklar olsun bak bi aydınlanma geldi yinekişi kendinden bilir işi ..eşinizin annesi maşallah sürekli salladığı için aynı şeyi annenizin de yaptığını düşünüyor normal olarak..aslında sürekli annen annen demekle bir yere varılmıyor..yani sonunda hep siz haksız çıkacaksınız..bu yüzden ailesinden uzak durmak bir zaman olanları duymamazlıktan gelmek eşinizle tartışmadan kaçmak bir süre olayların akışını değiştirebilir..sadece net ve vazgeçilmez olmadığını belirten şekilde cevaplar verin..kadınlar tartıştıkça erkekler bundan zevk alıyor..bu durumların değişmesi yıllar alabiliyor..eşinizin dolduruşa geldiğini fark etmesi gerek bunun için de kv'nizin söylediği şeyleri ikisinin yanında dile getirmeniz gerekiyor doğru zamanı nasıl yakalarsınız bilemiyorum ama olan hep çocuklara oluyor algılamaya başladığı zaman o yıpranacak
Ne sebeple acaba ?Bana da çok nankör geldin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?