Çok gençsin, çocuk yapmamakla çok iyi etmişsin. Yeni bir hayat kuracak vaktin de enerjin de var, sadece biraz zamana ihtiyacın var. Bence hemen bir psikyatriste git, boşanmak istiyorum ama bıktım korkak-aciz hissetmekten, güce kararlılığa ve inanca ihtiyacım var de. O sana doğru yolu gösterir. Devlet hastanesinde psikyatristle ücretsiz görüşebilirsin. Kısa olur ama onlar zaten sürekli aynı şeyleri gördükleri için senin neye ihtiyacın olduğunu şak diye söyleyecektir. İlaç verirse de kullan, ben çok faydasını gördüm zihnimdeki bulanıklığı bu sayede attım.
Aldatma var,darp var, kendisi suçlu olduğu halde “güvenmezsen olmaz bu iş” şeklinde psikolojik şiddet de var. Daha ne olması gerekiyor aldatmak için? Benim de hatalarım var vurdum sövdüm diyosunuz ama sizinki sadece karşılık vermek, güvensizliğin temelini atan ve çözmeye çalışmak yerine sürekli tekrarlayan o. Bırakın nasıl istiyosa öyle yaşasın, cinsel sohbet istiyosa sizinle etseymiş, madem başka kadınlarla konuşmak istiyor neden evlenmiş?!
Zararın neresinden dönsen kârdır canım. Okumak zorunda da değilsin hemen işe başlayabilirsin bekleme bence, okulların durumu da malum zaten ne zaman açılacak, devamlılık nasıl olacak belli değil. Bu sürede para kazanmak senin için daha mantıklı.
Evlenmek zorunda da değil hiçkimse, önce kendin düzenini kur kendini sağlama al, sonra yalnızlıktan sıkılırsan “benim hayatım bu şartlarım bu, bana ayak uydurabileceksen gel yoksa uzak dur” diyerek bi koca bulabilirsin. Ama öncelik kendi düzenin olmalı.