- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
Kardeş derken me bu samimiyet ? Kardeşin falan değilim senin.
Bu ne acitasyondur arkadaşım? Faili meçhul denince benim aklıma bir Uğur mumcu, bir Ahmet Taner Kışlalıi, bir Muammer aksoy gelir. Bu ülkede faili meçhul yüzlerce cinayet vardır, hadi hep beraber gelin örgütlenip kan dökelim denilmiyor değil mi?
Diyarbakır cezaevinde yaşanılanlara gelince, bu da insanlığın ve tarihin acı yüzüdür. Fakat 80 ihtilalinde yaşanılanları pkknın türemesine nasıl bağladınız? pkk ne zaman türemiştir?
Önümüzde bir dersim isyanı vardır mesela. Belki çoğu insan bana kızacak ama, devlet içinde devlet kurulması, silahlanma ve devlete isyan ancak bu şekilde bastırılabilirdi..Kurunun yanında bir çok yaş yandı..Çoluk çocuk can verdi.
O zaman alevi halkı da kursun bir terör örgütü, çoluk çocuk demeden kurşun sıksın Türk halkına ve askerine?
Bırakın içlerinde hainlik, canilik yatan katillerin döktüğü kanları, katlettiği canları sebeplere bağlamayı.
Türkiyede hiç bir etnik kökenin sizin kadar ayrıcalığı yok, hiç bir etnik kökenin sesi çıkmıyor, aksine onur duyuyorlar Türk vatandaşı olmaktan.
"Daha fazla kan mı dökülsün? özerklik mi verilsin?" sorunuzun bendenki cevabı bellidir hanımefendi.
Zira bu toprakların her karesinde, bu sınırların her adımında benim insanımın, benim şehidimin kanı vardır.
Yaklaşık bir yıldır şu siyaset bölümünde takılıyorum,şu kızın bir tane bile aklı başında,usturuplu bir cümlesini görmedim.Sürekli birilerine sataşma ve hakaret çabasında.O yüzden hiç öyle güzellikle laf anlatmakla filan yorulmayın.Anlamaz çünkü.Bir insanla karşıt görüşten olman saygısızca davranmanı gerektirmiyor efsa. Kaldı ki senden en az 10 yaş büyüğüm kardeşim yaşındasın. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Biz böyle yetiştirilmedik. Dinimiz, ırkımız ve siyasi görüşlerimiz farklı. Ancak bu topraklarda aynı kültürle büyüdük. Ben anca karşımdaki benden büyük kişi cani ve katilse falan saygımı bozarım heralde. Ecdadını iyi araştır.
Her kelimesine katılıyorum Med
Ben de Çerkezim ama şurada Türk'üm diyen bir çok insandan daha Türk'üm...
Yaklaşık bir yıldır şu siyaset bölümünde takılıyorum,şu kızın bir tane bile aklı başında,usturuplu bir cümlesini görmedim.Sürekli birilerine sataşma ve hakaret çabasında.O yüzden hiç öyle güzellikle laf anlatmakla filan yorulmayın.Anlamaz çünkü.
Abi de mi arak çıktı?AhahahaBen bu kızı yeni yeni farkettim ya. Ergen kardeşim var facebooka böyle atarlı siyasi cümleler yazıyorlar capslerden falan çalıp. Aynı öyle davranıyor. Kılıçdaroğluna bir şey demişti emanet etmezmiş bir şeyini falan ve abisinin söylediğini iddia etmişti ya. Onu internette caps olarak gördümFacebookta takılması daha hayırlı olacaktır heralde. Bir beklentim yok da ne biliyim susamadım yine.
Birileri de kılıçdaroğluyla kafayı bozdu.
Sanki memleketin bu halde olmasının baş sorumlusu sadece kılıçdaroğlu.
La havle ve la kuvvet.
özerklik vb. seylerin sorunları cozecegine inanmadıgım icin destekleyen biri degilim,
fakat beyaz renoyla tek tek toplarlardı denildiginde bu durumu kucumsemek de neyin nesi anlayamıyorum, onların evine de ates dustugunu gormek empati yapmak bu kadar mı zor?
yani sivasta sırf alevi diye insanları yakmaktan ne farkı kalıyor zorla türk'sünüz demenin?
azınlık haklarını savunmadıgımız surece demokrasiden ne beklebiliriz ki...
kendi cocugumuz iyi guzel okusun ickimize karısılmasın kurtajımızı olalımdan ibaret degil demokrasi dedigimiz sey.
turkiye cumhuriyeti vatandası nı tekrarlamadıgımız surece, birileri abartıp bunlar yunan tohumu da diyecektir, kart kurt diye baska etnik kokenlerle de dalga gecmeye devam edecektir.
Abi de mi arak çıktı?Ahahaha
Türklüğün tanımının ne olduğunu biliyor musunuz? hangimiz beyaz Türklerdeniz ki burada?
Boz boz,daha ne kadar bozabileceksin bakalımAilemi karıştırırsan bende ağzımı bozarım.
özerklik vb. seylerin sorunları cozecegine inanmadıgım icin destekleyen biri degilim,
fakat beyaz renoyla tek tek toplarlardı denildiginde bu durumu kucumsemek de neyin nesi anlayamıyorum, onların evine de ates dustugunu gormek empati yapmak bu kadar mı zor?
yani sivasta sırf alevi diye insanları yakmaktan ne farkı kalıyor zorla türk'sünüz demenin?
azınlık haklarını savunmadıgımız surece demokrasiden ne beklebiliriz ki...
kendi cocugumuz iyi guzel okusun ickimize karısılmasın kurtajımızı olalımdan ibaret degil demokrasi dedigimiz sey.
turkiye cumhuriyeti vatandası nı tekrarlamadıgımız surece, birileri abartıp bunlar yunan tohumu da diyecektir, kart kurt diye baska etnik kokenlerle de dalga gecmeye devam edecektir.
Boz boz,daha ne kadar bozabileceksin bakalımAileni karıştırmak mı?Kızım senin Türkçe öğretmenin kimdi ya?
Abi de mi arak çıktı?Ahahaha
büyüklere saygı diyorsunuz da ?
küçüklerin büyükleri örnek aldıklarını neden bilmiyor sunuz ?
madem büyüksünüz bir büyük gibi davranın ?
sen daha çocuksun, küçüksün, ergensin tarzı mı yaklaşmalı bir büyük ?
lütfen büyükseniz ,
dalga geçmek yerine örnek olmaya, yol göstermeye çalışın...
Kardeşim Boğaziçi'nde yüksek lisans yapıyor .laf atmadan önce dönde aynaya bak
Mümkündür.Ceza almamak için "alıntı paylaşıyorum" hesaabıMesela :
https://www.facebook.com/indiragandi.Kemal
Ya abisi de intihalci ya da bu hakaret içerdiği için korkup abisine attı suçu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?