Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Kılıçdaroğlu, "Tabiki gereken değerlendirmelerimizi yapacağız, yanlışlar doğrular neler ortaya çıkaracağız. Ancak çıkan sonucu bir başarısızlık olarak görmemek gerekli" dedi.

"KIRSALDAN İLK KEZ OY"

İstanbul, Ankara ve İzmir’de oylarımızı ciddi oranda artırdık. Büyük metropellerde oylarımızı arttırdık. Çoğu büyükşehirde ise ilk kez kırsalın da oy kullandığı bir seçim oldu. Biz hep kırsaldan dolayı seçimleri kaybediyorduk; ilk kez oralarda da varlığımızı hissettirdik, o nedenle. Sonuçta biz her türlü yanlışı doğruyu doğrumuz tabi ki değerlendireceğiz ve daha iyi olması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
ASPARAGAS
Kılıçdaroğlu, "İstifa edeceğiniz yönünde söylentiler var" sorusuna ise, "Saçma ve tamamen asparagas. Konuşmaya dahi değer değil" yanıtı verdi.

http://www.internethaber.com/ve-kilicdaroglu-ortaya-cikti-ilk-aciklama-655407h.htm

Ay sakami bu ya:))))
Hala basarisizlik sayilmaz bu sonuc diyor:)
Bazi yerlerde oylarin artmasinin sebebinin MHP ile ittifak kurmalari oldugunu hatirlatsa bari biri Kilicdaroglu na:)))

Sürekli kaybeden futbol takimlarinin dedigi gibi Kilicdaroglu nun aciklamasinin özeti su;

" önümüzde ki secimlere bakacagiz" :)))))

Hüseyin Gülerce den sok sözler...

Gülerce'ye göre, "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı!"

BİR- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

İKİ- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

ÜÇ- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

DÖRT- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı.

Gülerce, kendilerine samimiyetle yaklaşan Başbakana yapılan vefasızlığa da isyan ediyor:

Bunu yapmamalıydık!

inadım inat yani diyor :))
biri başarısızlığın ne demek olduğunu anlatsın :))
hala başardık diyor :)))
istifa etmediğine sevindim

Aslında inadım inat demiyor ki, o alacağını yine alıyor yeri belli mecliste. Neden yerinden olsun ki? Neden rahatını kaçırsın ki? Hangi seçimlerden sonra bu istifa geyikleri gerçek olmuştur ki şimdi gerçek olsun?

başarısızlık sayılmaz hala konusunda ve başarmaya çalışma konusunda inadım inat diyor..
istifa laflarını çok duydukda görmedik zaten ona alıştık :)

Her zaman sonuçlar belirlese de başarılı başarısız kavramını geçti-kaldı gibi bazı alanlarda başarılı oylar çıktı. Kendi çizgisi yanlış ve fazla iddialıydı bazı konularda; bu da antipati yarattı yaptığı illüzyona. Yoksa açılan sandıklardan çıkan oylar fena da değil.

Pardon da sadece 0.5 ile kaybedilen bir Ankara var, 1 puanla kaybedilen Antalya ve Yalova var. Eskişehir'in ellerinde olan ilçesini de kaybettiler vs.. Hala MHP oyları varmış vs.. Böyle bir alan asla Bahçeli tarafından yapılmadı. Ayrıca öyle bile olsa bunlar yerl seçim demek ki onlarda memnun değillermiş. Siz mutlu mesut olmaya devam edin. Bizim için hayat devam ediyor. Kendi zaferinizmiş gibi, sanki Erdoğan burada onu övüyorsunuz diye maaşınıza zam yapacakmış gibi konuşun ha belki de onu da yapar ne de olsa siz onu tutuyorsunuz biz tutmuyoruz ama farkımız ne biliyor musunuz kimin kaç oy aldığı ve bizim hangi tarafta durduğumuz değil. İnanmadığımız, onaylamadığımız düşüncelere mantığımızla, sorgulayarak, düşünerekbu kişilere oy vermiyor büyük kitleler arkasından gidiyor diye sırf zafer nidası atmak için birilerini tutmamak bilmem anlatabiliyor muyum. Kusura bakmayım benim annem yaş yükseltmesi yüzünden 3 sene sonra emekli olacaksa primi dolduğu halde ama onlar ceplerini dolduruyorsa, asgari ücretle bu insanlar borcu borçla kapatıyorsa, ben fikir ve düşüncelerimi paylaşamıyorsam haber alma özgürlüğüm kısıtlanıyor bunun için heryer kapatılıyorsa, akp ye oy vermiyorum diye marjinal, terörist oluyorsam, benim yüzde ellim derken ben öteleniyorsam vergi verdiğim halde vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim halde bu insanlar bizim evlatlarımız üzerinden savaş çığırtkanlığı yapıyorsa kusura bakmayın karşısındaki parti kazansın kaybetsin ne kadar oyu olursa olsun ben bunun vebalini taşımam ortak olmam ellerindeki kana. Bu ülkede onun polislere verdiği emirler yüzünden kaç genç öldü ama meydanlarda öyle lanse edildi ki insanlar onları terörist bildi gerçek pkk ne yaptı bakın doğuyu ele geçirdi oylarda belli değil mi doğuda pkk bayrakları apo posterleri açıldı alenen baş tacı edildi gerçek terörist bu ülkenin genci öldü meğer yüzlerce şehidimizin katili değil de bizim gençlerimiz ölmeyi hakkediyormuş bir kaldırım taşı, cam çerçeve daha değerliymiş şehitlerden. Bir anneyi maydanlarda yuhalatan bir insan öbür dünyada nasıl hesap verecek hiçbirimiz hakkımızı helal etmiyoruz. Buyrun kutlayın zaferinizi, sokaklara çıkın, naralar atın, halaylar çekin.

Bu sonuç CHP için de MHP içinde kesin bir başarısızlıktır. Hali hazırda almış oldukları oyları korudular sadece.
Kendi içlerinde başarısızlık denemez tabi ama ülke geneline baktığımızda bu siyasal ortamda böyle bir sonuç tabi ki de hezimettir.
Ben Türkiye de zaten ben bu işi yapamıyorum hadi bana eyvallah diyecek birini tanımıyorum. Koltuk her zaman tatlıdır çünkü.
Bu kadar kötü bir muhalefet varken AKP'nin birinci olmayacağını düşünmek zaten hayal perestlik olurdu.
Yeni ve güçlü bir sağ parti kurulana kadar ben AKP'nin yerini koruyacağını düşünüyorum.
Ama keşke haktan, hukuktan adaletten yana kaygılarım olmasaydı. Keşke AKP ayakkabı kutularını aklamaya çalışana kadar cezalarını almalarını sağlaya bilseydi yani adaleti.
Umarım bundan sonra en azından o toplantının konuşmalarını sızdıranları yakalayarak ceza almaları sağlanabilir. Toplantıda konuşulanlara girmek istemiyorum.

başaramadı maalesef
mevcut durumunu korudu sadece.. başarı mevcut durumda olmaz ilerleme ile olur..

kılıçdaroğlu hep balkon konuşmasından bahsediyo

ne demiş ki başbakan
ben dinlemedim

teşekkürler canım
genelde özeleştiriden çok o konuşmaya odaklandı da o yüzden ne dedi acaba diye merak ettim

Kılıçdaroğlunun kaybetme sebeplerinden biride bu zaten özeleştiri yapamaması ve sürekli Erdoğa'nın bir açığını araması.
Bu seçimlerle hepimiz gördük ki muhalefet değişmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…