Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Yazdıklarımın gerçekleri yansıttığını tüm dünya biliyor,kaldı ki gerçek medya yazarlarını ve yapılan araştırmaları takip ederseniz hükümet seçmeninin yapısıyla ilgili bilgileri edinebilirsiniz.Tabii ki bir de kendi menfaatleri için oy veren eğitimli ve kapital sahibi bir kesim de var,onları bu yazdıklarımın dışında tutuyorum.Firmaları kaymaktan payını alsın diye pek tabii ki destekliyorlar.Ama hükümetin onlara oynamasına gerek yok zaten,onlar iktidarda kim varsa peşindeler her halukarda.

.......................
chp ye neden şans tanımıyorum ? çünki akpden daha az güveniyorum .. inanın hep diyorum muhalefet başarılı olmalı benim ülkemde ..
tabı oy konusunda yaşam tarzıma daha yakın gördügüm içinde bir tercih sebebi .

Ülkemizde malesefki sagı olsun solu olsun hep yaşam tarzına yönelik .. ayrıntıya girmeyim anladınız nasılsa .. keşke CHP side AK partiside tüm kesimlere hitap edip . işlerı sadece ülkeyi yönetmek olsa ..

Tabiki de önce vatan demeli bu konuda size katılıyorum.
Ama bilmediğiniz bir konuda güvendiğinizi söylemek gerçekten çok iyimserce.
Çünkü bu konuda önemli olan tek taraflı güven ve iyimserlik değil iki taraflı bir güvenin oluşması.
Ben her iki tarafa da güveniyorum barış ve huzur içerisinde bu sorun çözülecek diyebiliyor musunuz?
Hükümetin kişisel bir çıkarı olduğunu düşünmüyorum (bu da fazla güvensiz bir bakış) ama vereceği tavizler karşı tarafın dillendirdiği şekilde olacaksa güveniyorum diyemiyorum ne yazıkki.
Haaa sorsanız bir çözüm önerim de yok çünkü ben bu sorunun savaşarak da müzakere edilerekte çözüleceğini düşünmüyorum.
İnşallah bu konuda sizin iyimser bakışınız haklı çıkar :) tüm kalbimle bunu diliyorum.

Keşke :)

Senaryolarınızı gerçekten merak ettim çünkü bu konuda iyimser cümleler duymaya ihtiyacım var burdan yazamasanız bile özelden yazabilir misiniz?

Benim arkadaşım doğuda kürt çocuklarına hizmet veren bir öğretmen, ayda bir servisleri durduruluyordu teröristler tarafından. Bir diğer arkadaşım silahla tehdit ediliyordu Türkçe ders işlediği için. Eşim doğuya çekim için gittiğinde devlete saymadıkları kalmayan insanlar; bir kadın doğururken helikopter çağırmışlardı ve çat diye gelmişti o helikopter. Ayıptır ya, hem hizmet iste hem hizmete karşı çık.

30 senedir verilen şehitlere ayıptır öylece taviz verip de ülkemin değil bir kesimini bir avuç toprağını dahi vermek. Ya kan dökülecek ya özerklik deniyorsa bunun yolu bellidir. Verilecek özerkliğin neler getireceğini de biliyoruz.

Gerçekten çok şaşırdım ve hiç sakin karşılayamıyorum ben bunu.

mune anlamadım ya doğu da kürdistan için özerklik ilan edildi mi yani
yanlış anladım seni değil mi hızlı okudum galiba:44:

Canım özerklik zaten ilan edilmişti bu anlaşma olmadan önce de Kürdistan haritası vardı orada dersler bile o harita üzerinden anlatılıyor yurtdışında da böyle gösteriliyor kaç kere gördüm. Gülten Kışanak zaten direkt Kürdistan dedi. Munenin dediği gibi ya müzakere ya savaş pankartları açıldı nevruzda. Artık bunun bundan sonra dönüşü yok bir kere adım atıldı. Zaten demokratikleşme paketi adı altında yavaş yavaş hakları verilecek oraya ilki açıklandı daha da var. Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın ölmeden önce yazdığı yazıyı hiç unutmuyorum olacakları söylemişti. Ben küçükken bizim mahallede çok kürt vardı hatta amcam bizden habersiz yazın biz tatildeyken evimizin üst katını kürtlere kiraya vermiş tabi annem çok kızdı yani ordu gibilerdi kaç çocuk dede nine filan ama kabul ettik neyse o kadar iyi insanlardı ki hiçbir sorun yaşamadık hatta meyve sebze satardı adam en iyilerini bize ayırır akşam getirirdi bayramları beraber kutlar çocuklarıyla arkadaşlık ederdik kürtçe kelimeler bile öğrenmiştik ne bölünme ne türklere karşı bir saldırı hiçbirşey yoktu o zamanlar. Şehit haberleri de yoktu zaten o dönem. Yanii maalesef bu duruma getirildik bizim suyumuzla elektriğimizle beslenenler şimdi bu ülkeden pay istiyor bölmek istiyor misakı milli ile içizilmiş sınırlarımızı bölmek istiyor Türkiye bir bütündür bölünemez ama göz göre göre bölünecek hem de yine Türkiyeden beslenerek.

Ne bu samimiyet ? Nerden senin kardeşin oluyorum ki ?Sen benim kardeşim falan değilsin.

Kardeş derken me bu samimiyet ? Kardeşin falan değilim senin.

Bu ne acitasyondur arkadaşım? Faili meçhul denince benim aklıma bir Uğur mumcu, bir Ahmet Taner Kışlalıi, bir Muammer aksoy gelir. Bu ülkede faili meçhul yüzlerce cinayet vardır, hadi hep beraber gelin örgütlenip kan dökelim denilmiyor değil mi?

Diyarbakır cezaevinde yaşanılanlara gelince, bu da insanlığın ve tarihin acı yüzüdür. Fakat 80 ihtilalinde yaşanılanları pkknın türemesine nasıl bağladınız? pkk ne zaman türemiştir?

Önümüzde bir dersim isyanı vardır mesela. Belki çoğu insan bana kızacak ama, devlet içinde devlet kurulması, silahlanma ve devlete isyan ancak bu şekilde bastırılabilirdi..Kurunun yanında bir çok yaş yandı..Çoluk çocuk can verdi.
O zaman alevi halkı da kursun bir terör örgütü, çoluk çocuk demeden kurşun sıksın Türk halkına ve askerine?

Bırakın içlerinde hainlik, canilik yatan katillerin döktüğü kanları, katlettiği canları sebeplere bağlamayı.

Türkiyede hiç bir etnik kökenin sizin kadar ayrıcalığı yok, hiç bir etnik kökenin sesi çıkmıyor, aksine onur duyuyorlar Türk vatandaşı olmaktan.

"Daha fazla kan mı dökülsün? özerklik mi verilsin?" sorunuzun bendenki cevabı bellidir hanımefendi.
Zira bu toprakların her karesinde, bu sınırların her adımında benim insanımın, benim şehidimin kanı vardır.

bende farklı bi bakış açısı ile bakmak istiyorum . cahil deyin ne derseniz deyin. bunlar çoğalıyor 1 evde enaz 5 çocuk . düşünün. bizler ne yapıyoruz bu konuda sadece kendimizi düşünelim aman iyi yetiştirecekmiyim . iyi giyinecek mi şu kadar oyuncağı olacak mı bilmem ne, 30 yaşında evleniyoruz, e bu yaştada çocuk çok zor oluyor olsada 1 taneden ileri gitmiyoruz. ne deyim yapacak bi şey yok sanırım. allah türk milletini çoğaltsın deyim . amin

nazar etme ne olur çalış senin de olur. ala ala çok istiyorsan yap, yapana hakaret etme. doğurmamak nasıl özgürlükse doğurmak da özgürlük..

nazar etme ne olur çalış senin de olur. ala ala çok istiyorsan yap, yapana hakaret etme. doğurmamak nasıl özgürlükse doğurmak da özgürlük..

Yolcu sanırım orda bahsetmeye çalıştığ şey farklı.....ordakilerin mentalitesi ölen ölür kalan sağlar bizimdir anlayışı....o kadar adama ekmek alacak para bile olmuyor bazen.......o çocukların bir kısmı istanbul da tinerci ve kapkaççı oldo
NOTiyarbakır da çalıştım

bahsettiği şey doğum kontrol, açlık, yetememezlik değil ki.. onlar çoğalırken biz çoğalamıyoruz diye bir şeyler söylemiş. hem bilinçsizlikle, cahillikle suçlayacaksın hem de bak bak nasıl da doğuruyorlar diyeceksin. bu işte bir yanlışlık var.

valla yolcu bende şöyle anladım..
yani onlar çoğalıyorlar biz az kalıyoruz..
bu çoğunluğa karşı güçsüz olabiliriz gibi anladım hani ben..
cahilllikte kendi yorumu değil zannımca yani siz adına ne derseniz bunun der gibi sanki ..

Bunları diyen insanların yani her kürt pkk lıymış gibi herkese eziyet ediliyor dışlanıyor diyenlerin gezi parkında eylem yapan herkese terörist demiş olmaları enteresan, tek faili meçhul olarak kürtleri görmeleri ayrı enteresan. Biz ne yapmışız kürtlere ki. Dağdaki pkk lıya karşı savaşıldı her zaman. Peki polis gezi parkında suçluyu suçsuzu nasıl ayırt edecek sıkacak gazı fişeği diyorlardı Doğuda nasıl ayırt edecek ben pkk lı değilim mi yazıyor alınlarında. Ben hiç doğunun içlerine girilip insanların yakalnıp öldürüldüğünü duymadım. Bu insanlar bizim evlatlarımızı şehit etti, anne babalaı göü yaşlı bıraktı şimdi de ödül gibi topraklarımızı alacaklar, bölecekler, masum olacaklar, bize bu eziyetler yapıldı diyecekler yok canımm. Hepsinin de keyfi yerinde neden bakın başbakan geldi değişti diyorsunuz ya evet değişti biz kendi cebimizden onların kaçak elektrik paralarını ödüyoruz, bu ülkede kaçakçılık kaç seneden başlıyor ama orada aleni kaçakçılık yapılıyor sınırdan. Aleni apo, pkk bayrakları açabiliyorlar, Türkiye toprakları içinde olan sınırları belli olan ülkemizde Kürdistan'ı dillendirebiliyorlar artık evet gerçekten çok şey değişti Başbakanla birlikte. Bu zamana kadar şehit olan daha gün yüzü görmemiş gençlerimizin yüzüne öbür dünyada nasıl bakıp helallik isteyecekler acaba son sözleri vatan sağolsun olan çocukların bu laf sözde denen bir laf mı yani hale bak nasıl da mağdur çıkardılar bebek katillerini. Biz caniymişiz haberimiz yokmuş. Sanki İstanbul'a geldiler de iş verilmedi, sanki tüm illeri zaptetmediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…