Kim yaptı bu dediğinizi?
Burada konu kürt hakları değil, Kürt halkı da T.C vatandaşıdır ve senin benim haklarıma sahiptirler.
Burada mevzu, "devlet abimi aldı, devlet babamı aldı" diyerek bebek katleden bir terör örgütünün kurulma ve yıllardır bu kinin, bu düşmanlığın, bu hainliğin sürdürülme iddiası.
Bu devlet kaç fidanı aldı, kaç ailenin ocağına ateş düştü, çıkalım hepimiz o vakit dağa, örgüt kuralım?
oncelikle o yorumu direkt senin yazdıklarını baz alarak yazmadım, oyle olsaydı alıntılardım.
genel dusunceye dair idi. o yorum yazıldıktan sonra tek alıntılayan sen olsan da farklı yorumlar goremedim...
ajitasyon diyip faili mechuldan anladıgımızı ugur mumcuyla sınırla tuttugumuzda ben küçümsemek-yok saymak olarak anlıyorum bunu, yanlıs anladıgımı/anlattıgını dusunuyorsan duzeltebilirsin. hayır aksine "haklı buluyorum" dersen o zaman tartısmanın konusu da degisir zaten.
abimi aldı babamı aldı denilmesinde de sorun gormuyorum, gercek buysa ne yapılsın soylenmesin mi?
yuzlerce binlerce T.C askerinin (BENCE) yok yere ölmesi sehit olması gibi...
kimse kusura bakmasın vatan topragı degerli diyip ben abimi komsumu evladımı baskalarının politik malzemesi ugruna kaybetmeyi haklı bulamam.
ayrıca pkk üyeligi olmadıgı halde mahallelinin gunluk yasantısında bunların olagan seyler gibi başlarına geldigini soyluyordu o uye.
tanımam etmem fakat okudugum kadarıyla da örgüt propagandası da yapmamıs, siz orada ne yasadınız niye öfkelisiniz diye soranlara yanıt vermiş.
son sorunun yanıtı olarak, ölenleri fidanlar icin susmayı tercih etmeyecegimi soyleyebilirim ve okudugum orneklere gore de her devlet kendi otoritesini korumak adına isyanları bastırmak icin elinden geleni ardına koymayıp kan da döküyor maalesef. ya sonrasında? daha demokratiklesen özelestiri yapan bir devlet mi goruyoruz yoksa gucu arttıkca zulmunu de mi arttırıyor...