Evet böyle mantıklı. Mesela o bölgedeki okullarda kürtçe ve türkçe eğitim bir arada verilebilir. aileler seçer çocuklaırnın hangi sınıfta okuyacağını ve bu bölgeye has bir uygulama olur. istanbulda bir kürdün böyle bir hakkı olmaz ama oradakinin olabilir.
abddeki eyalet sistemi gibi olabilir mi acaba
orada da eyaletlerin kendi düzenlemeleri var sanırım
bende bunu düşünüyordum şimdi. o sistem değil istedikleri. farklı.Bence Amerika'daki eyalet sistemini baz almak pek doğru olmaz, çünkü orada bildiğim kadarıyla eyaletler olsa bile kendilerine yine en başta ABD vatandaşı olarak görüyorlar, ama bizim durumumuzda bu geçerli değil. Özerklik taraftarı Kürtler kendilerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmüyorlar ki. ABD'de her eyalet yine ABD'yi baz alıyor (nasıl bir cümle olduysa artık :)). Yani eğer onlar ABD'deki gibi kendisini buraya ait hissetseydi bu durum düşünülebilirdi, ama bizim durumumuz öyle değil. Sanırım bu durumu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bence Amerika'daki eyalet sistemini baz almak pek doğru olmaz, çünkü orada bildiğim kadarıyla eyaletler olsa bile kendilerine yine en başta ABD vatandaşı olarak görüyorlar, ama bizim durumumuzda bu geçerli değil. Özerklik taraftarı Kürtler kendilerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmüyorlar ki. ABD'de her eyalet yine ABD'yi baz alıyor (nasıl bir cümle olduysa artık :)). Yani eğer onlar ABD'deki gibi kendisini buraya ait hissetseydi bu durum düşünülebilirdi, ama bizim durumumuz öyle değil. Sanırım bu durumu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
onların istediği kürt adını kullanabilmek sanırım
biz kürdistanlıyız demek istiyolar
sen de dedin ya kürdistan diye yurtdışında bile tanıtıyolarmış orayı
resmen takıntı yapmışlar ya
türk adı altında bi yer istemiyolar
cidden anlamıyorum bu kadar mı nefret ediyolar
türkiyede herkes türk mü sanki
ama tc vatandaşı herkes
etnik kökenlerine kimse birşey demyo ki ne bu öfke
zamanında ezilmiş olabilirler ama şimdi kimse ezmiyo onları
eskiden kürtçe konuşmaları vs yasakmış heralde ama şimdi öyle değil ki
bunlara artık napsan yaranamazsın bence
abddeki eyalet sistemi gibi olabilir mi acaba
orada da eyaletlerin kendi düzenlemeleri var sanırım
bende bunu düşünüyordum şimdi. o sistem değil istedikleri. farklı.
onların istediği kürt adını kullanabilmek sanırım
biz kürdistanlıyız demek istiyolar
sen de dedin ya kürdistan diye yurtdışında bile tanıtıyolarmış orayı
resmen takıntı yapmışlar ya
türk adı altında bi yer istemiyolar
cidden anlamıyorum bu kadar mı nefret ediyolar
türkiyede herkes türk mü sanki
ama tc vatandaşı herkes
etnik kökenlerine kimse birşey demyo ki ne bu öfke
zamanında ezilmiş olabilirler ama şimdi kimse ezmiyo onları
eskiden kürtçe konuşmaları vs yasakmış heralde ama şimdi öyle değil ki
bunlara artık napsan yaranamazsın bence
Evet çok fazla etnik köken var. Hiçbiri de tcye bu nefret duymuyor. Ama ben söyliyim kürtler böyle haklar elde ederse çerkesler de çok dişli bir topluluk onların da bazı talepleri olduğunu biliyorum. Kürtlerle ilgili bazı vaatler gündeme geldiğinde hemen hareketlenirler. e bunun arkasında boşnak var arnavut var ...
aynen. öyle hem özerk olayım hemde nimetlerinden yararlanayım olmaz.İşte farklı olduğu için ben kesinlikle özerkliğe ya da eyalet sistemine karşıyım ama bağımsızlık istiyorlarsa verilsin diyorum. Bu konuları bazı kimseler konuşamaz, ama konuşmak demek her zaman gerçekleştirmek demek değildir. Ben şimdi düşüncelerimi söylemeliyim ki gerekirse birisi çıksın hayır sen yanlış düşünüyorsun desin. Böyle böyle birbirimizi tanıyıp, anlayacağız belki de bir şeyleri çözeceğiz.
aynen. öyle hem özerk olayım hemde nimetlerinden yararlanayım olmaz.
bağımsız olsunlarda işte o zaman anlasınlar anyayla konyayı. hiç olmazsa bundan sonra benim mehmetciğim ölmez. bunlarda ellerini kollarını sallayarak istanbuluma ankarama antalyama gelemezler. madem bunu istiyorlar ahada dükkan siziN. yeter gerçekten yazık değilmi,bunlar yüzünden akan kana ,şehit olan askerimize.
yazık ya. o oğlanlar kolaymı yetişiyor. 18 de şehit oluyorlar. can bu.ben de böyle düşünüyorum aslında
olan her türlü bizim askerimize oluyo
ve her zaman başımız ağrıtacakları belli
tc vatandaşı gibi görmüyolar ama devlet te bunlara alın topraklar sizin olsun demeyecek heralde
en fazla bu eyalet sistemi gibi birşey kurarlar bence
devlet kontrolünde ayrı bi eyalet olabilirler diye düşündüm
özerklik tam ne demek bilmiyoruz ki
uygulanırsa nasıl olacak mesela hiçbirşey bilmiyoruz
yolcu boşver. bırak ayrılsınlar. ahada diyuorum çok kısa süre sonra bu ülkenin vatandaşı olmaadıkları ve bu ülkenin nimetlerinden faydalanamayacakları için bak nasıl kendi aralarında bölünecekler bu sefer. böyle olursa geri sayıma hazırlanalım.
cinayettir doğru kimsenin yürekten savunduğunu düşünmüyorum
ama öyle bir hale geliyorki insan ne diyeceğini sasırıyor
bizden ayrılsalar suraya yazıyorum tas üstüne tas koymayı bile beceremezler
yok o kadar değil. burada yaşayanları neden yollasınlar. o olmamalı zatendoğuda olduğundan daha fazla batıda kürt nüfusu var. bu insanlar iş, aş düzen kurmuşlar. böyle bir şey olursa yallah köyünüze. iç savaş kaçınılmaz, kürt türk nefreti kontrol edilemez hale gelir. Allah korusun
Eğer PKK gibi bir terör örgütünün sonunu GETİRMEDİLERSE alın topraklar sizin olsun da diyebilirler. Bazen düşünüyorum ne var bunda diye. Desinler. Alın sizin olsun ne haliniz varsa görün desinler. Eyalet sistemi ya da özerklik hiçbir şeyi çözmeyecek, eğer gerçekleşirse o zaman hep birlikte görürüz, bu konuda yanılacağımı pek zannetmiyorum.
Yeniden başta söylediğim getirmediler olayına da değinmek istiyorum. PKK sorunu çözülebilirdi, Türkiye ordusu dünyanın sayılı ordularındandır, çoğu ülkeye kafa tutabilecek güçtedir. Yanlıyor muyum? Yanılmıyorsam eğer, neden PKK sorunu çözülemedi? ABD falan filan yardım etti diyenler olabilir. Evet, olabilir ama bu bence bitirilememesinin nedeni değil. Tam olarak kimin bilmiyorum ama PKK'nın varlığı maalesef Türkiye'deki bazı kişilerin de işine geldi. Ben çok duydum görüyosun ama emir gelmediği için vuramıyorsun diyen askerleri. Neden emir verilmedi? Ben inanıyorum ki PKK'nın kökü çok çok kısa bir sürede kazınabilirdi, ama yapılmadı. Şimdilere gelelim AKP sayesinde Kürtlere bazı haklar (benim gözümde ayrıcalıklar) tanındı deniyor. Ben AKP'nin samimiyetine de inanmıyorum. Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu, ne sözler verildi hiçbirimiz bilmiyoruz. Bundan öncekiler PKK'nın kökünü KURUTMAYARAK yerlerini sağlamlaştırdı, AKP de sırf Kürtlerin de oyunu alabilsin diye barışçı(!) politikalarıyla. Yani demem o ki bu sorunu siyasiler ÇÖZMEYECEK. Olsa olsa bir çözeriz, yani halk. Ama tabi birbirinden bu kadar korkarak ne kadar mümkün orasını bilemiyorum.
yok o kadar değil. burada yaşayanları neden yollasınlar. o olmamalı zaten
bazı fanatikler yapar ama bizler aklıselim insanlarız. bunu yaparsak sonucun ne olacağınıda az çok düşünmeliyiz. devlette bu durumda ağırlığını koyacak artık.devlet gönderir demiyorum. düşünsene böyle bir şey olursa türkler kürtlerden nefret ederi hale gelir. madem özerklik istediniz devleti böldünüz bizim ülkemizde işiniz yok diyebilirler. biz tek ülke çatısı altındayken bile bunları yaşamadık mı? böyle bir durum sadece doğu için değil, tüm türkiye için felaket olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?