- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
valla bana da cok başka anlattı erkek arkadasım. ingilizce öğretmeni doğuda. hiç dinlemiyorlar ilgilenmiyorlar bile diyor.
sınavlarını okuyor boş kagıda puan veriyor.
okuma isteği olanlar vardır elbette ama genel manada eğitime cok önem vermiyorlar bence.
suç çocuklarda değil ki yetiştiren ailelerde.
Evet farklı coğrafyalarda uygulandığı için uygulamalar çok farklı. MEsela kadın erkek ayrımı hiç olmaz bizde. Kadınlar örtünmez alkol haram değil. Her neyse ama ikisinin de esasında tasavvufa dayandığını biliyorum ben de. O nedenle şaşırdım. Ben o kadar uzaklarda olduğunu düşünmemiştim nakşibendiliğin kökeninin :)
Evet farklı coğrafyalarda uygulandığı için uygulamalar çok farklı. MEsela kadın erkek ayrımı hiç olmaz bizde. Kadınlar örtünmez alkol haram değil. Her neyse ama ikisinin de esasında tasavvufa dayandığını biliyorum ben de. O nedenle şaşırdım. Ben o kadar uzaklarda olduğunu düşünmemiştim nakşibendiliğin kökeninin :)
Birara cok duyuyorduk naksibendi tarikatini sonrasi ne oldu bilmiyorum.Ama gecen zaman icinde eminim bir takim degisimlere ugramistir. Ben aslinda gecmisi ve gecmisteki insanlari gecmiste oldugu gibi kabul etme taraftariyim yani insanlarin bulunduklari ortam, kosullar bu tur olusumlara zemin hazirlamis.
Siz naksibendilikle bektasilik arasinda nasil bir iliski oldugunu dusunuyorsunuz.Merak ettim.
yok birkaç konuşmalarına şahit oldum. babamların dedikleri şeyleri duydum çok enteresan geldi sadece. Mesela ahiret ve cennet cehennem inancını unutma gibi bir şey vardı en basidinden. Nefsini köreltip iyi insan olmaya çalışırken bunu tamamen allah aşkından yapmak gerektiğini cehennem korkusu ve cennet sevdasının çok tehlikeli olduğunu düşünürlerdi. Cennet cehennem kelimeleri de bizde asla geçmez. Birkaç örnek daha var kafamda sadece bunu söyliyim :)
Bektasiligi az cok biliyorum ama naksibendilikle ilgili fazla bisey bilmiyorum. Neticede farkli tarikatlar olsada baslangic noktalari ortak yani din farkliliklari olabilir ama benzerlikleride fazladir bence
heralde canım
yoksa kimse gitmez oraya şimdi bile istemiyo memurlar
bunları konuştuğumuza inanamıyorum valla
Ne güzel açıklamışsınız tebrikler yaşamayan anlayamaz,bende birkaç birşey ekleycem yazınıza.Kürtler bagımsız devlet ilan ediyorlar, sonra da maazallah Türkiye'ye saldırıp carttadanak ikiye bölerler bunlar sonradanda NATO göreve memleketimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü tehlikede! Hayır bisey degil, digerlerine kötü örnek olacaklar... "Halk"ın birlik oldugu takdirde nelere muktedir olabilecegini, sadece 4-5 yılda bir oy veren mahlukat olmadıgını herkes anlayacak hafazanallah! Gırgır bitarafa, selam olsun direnen Kürt halkına, selam olsun Rojava ve diger parcalarda bir avuc özgür vatan topragı icin sehid olanlara.
Kim şehit ben anlamadım? Pkk ile kolkola hareket eden hatta pkk nın bir nevi suriye kolu diyebileceğimiz teröristler mi şehit?
anlatamazsın. şimdi adın faşiste çıkıcak. ben çok denedim lakin nedense hep tam zıttını gördüm. türküz diye selam vermiyorlar yahu sonra da biz ayrımcılık yapıyor oluyoruz. çok enteresan ben de vazgeçtim anlamaya dinlemeye çalışmaktan artık. kim kimi ötekileştiriyor bir daha düşünülmeli bu
"sen türksün faşistsin" tepkisini aldıktan sonra hele hiç, ne selam ne sabah...
Ben Türklüğümden onur duyuyorum, daha doğrusu "Türk vatandaşı" olmaktan. Bunun için faşist olacaksam faşistliğimden de onur duyarım.
Mesele kürt-türk meselesi değil burada. Kürt halkı da "Türk vatandaşı" dır..
Burada demek istenilen ne onu anlamaya çalışıyorum, pyd terör örgütü mü şehit?
Hem bu memlekette yaşayacaksın,hem tüm vatandaşlık haklarından faydalanacaksın,hem de Türk değilim diyeceksin,toprak isteyeceksin,teröre övgüler yağdıracaksın.Misafir olduğun evde,ev sahibinin evine el koymak gibi bir şey bu.Ev sahibi burası benim evim dediğinde de faşist olacak!Pes
Dedgm gibi bir sorun varsa bu iki tarafn hatasndan dogar.pkk yi doguran büyüten yillar once burda Kürtlere uygulanan devlet politikasidr.bu insanlar burda cok aci cektiler kürt oldklari icn kurtce konustklari icin nice insan öldürüldü siddet ve baski gorduler.evet akp bu algiyi yikmak icn cok uğraştı dilimizi rahatca konusyorz artk kürt oldgmz icn oldurulmuyorz ama yillar once akitilan kanlarn kini var halkta.simdi devlet ne yaparsa yapsin halk o algiyi yikamiyor yasadklarni unutamiyor.hukumete degil devlete ofkeliler.akp o kadar rahatlk tanidi ama yok unutulmuyor.kimi babami devlet öldürdü kimi kardesimi aldi diyor nasil severiz guvenirz diyo.acikca devlete guvenszlk var.hangi hukumet gelirse gelsin bu degismeyecek acilarini unutamayacaklar.iste yillarca uygulanan bu kirli politika yüzünden pkk turedi.insanlarn acilari intikam duygulari buyuttu pkk yi...
Bu ülkenin insanı ayakkabı kutularında yolsuzluk yaptığı, Egemen gibilerin inancına küfrettiği ya da RTE'nin otoriter uygulamalarını onayladığı için AKP'ye oy vermemiştir. Aksine tüm bu rezilliklere rağmen AKP'ye oy vermiştir. Bunu görmemek "beyaz körlüğü"dür. Öte yandan RTE'nin başarısı, bir diktatör olmasına rağmen, halkın onlarca yıldır benliklerinde biriken dürtü, duygu ve sistemin onlarda neden olduğu dışlanmışlığa hitap edebilmeyi başarmasında saklıdır. O nedenle önümüzdeki dönemde ben yine insanın-barışın yanında; yine diktatörün ve hep birlikte deneyimleyeceğimiz halk destekli faşizmin karşısında olacağım. Bu insanlık koşusunda halkına küfretmeyen ve onu aşağılamayan herkesle elbette yan yana duracağım. Ancak bugün sosyal medyada sıkça şahit olduğum nefret dilini kullanan hiç kimse ile tek bir adım atmayacağım. Az olabilirim, yenilmiş de olabilirim ama bu durum beni insanlığın dışına taşıyamayacaktır.
alııntıdır..
Evet çok okumak lazım. Bilip bilmeden konuşmamak lazım hiçbir konuda. Herkesin farklı bir görüşü var, herkes görüşünü kanıtlamaya çalışırcasına anlatıyor tarihi. Benim babam kosovalı. Kosovadaki kuzenler osmanlıdan nefret ediyor. Devamlı kötülüyorlar. Öyle öğreniyorlar okulda. ben de tam tersini biliyorum onlara hayır diyorum osmanlı arnavutları çok sevmiş işgal etmiş ama bir şey yapmamış falan diye öğrenmedik mi. karşılıklı kala kalıyoruz. İki tarafında bir şeyleri çok abarttıgı kanısına varıp susuyoruz sonra. :)
Evet İngilizler dahil olunca musul daa gitmiş yoksa bizdeymiş
sanırm ayrı pasaportları olacak. yanılmıyorsam..Ben de hep bunu düşünüyorum nasıl geçinecekler? Eğer bağımsızlık verilecekse de bir zahmet çalışmaya buraya gelemesinler değil mi? Çalışma izni falan almalarrı gerekir, tc vatandışlığından çıkarılmaları gerkicek. Özerklik de bu durumlar nasıl işleyecek bilemiyorum. Ya da hali hazırda burda yaşayan kürtler oralara göç mü ettirilecek. Kimsenin kürdistanda yaşamak isteyeceğini sanmıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?