• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Konu başlığıyla hiç alkası olmayan bir konuya kaymış ..:6:

BU KONUDA BİZLER NE SÖYLERSEK SÖYLEYELİM KIZLAR . KONUŞMAKTAN FİKİR YÜRÜTMEKTEN ÖTEYE GİTMEZ . ÇÜNKİ HÜKÜMETİN BU KONUDAKİ POLİTİKASININ AYRINTILARINI BİLMİYORUZ ..

Son düzenleme:
Simdi bölünmeyi savunan insanlara saf mısın diyeceyim......yine halkımızı aşagılıyorum konumuna düşeceğim
Türkiye eyaletlere bölünürken bu saflar ayrı bir devlet kurabildiklerini mi düşünecekmiş......kurtlar sofrasında olacağız sadece........ulusötesi şirketler gelip mersinle ayrı vanla ayrı antalyayla ayrı anlaşmalar yapabilecek.......bòylelikle aç gòzlü sirketler o eyaletlere kırîntı dahi vermeden kazanacak.......o bölgedeki bir avuç düşünemeyen insan yüzünden dü§tüğümüz duruma bak...........daha geçen gün trilyonları götüren bakan orada asgari ücretin yüksek olduğundan bahsediyordu...........kimsenin gerçek bir devleti olmayacak çunkü eyaletler olarak 40 parçaya bölüneceğiz

tsknın böyle bi gücü elbetteki var ama bu sorun yıllar öncesinde de vardı
çözüldü mü hayır
neden çözülmedi peki bunu konuşmak lazım cidden
hatta bi zamanlar baya bi mücadele edilmişti ama çözülmedi
dış devletler desteklediği için çözülmediğini düşünüyorum
onların müdahale ettiğini düşünüyorum
bunu kim gelirse gelsin çözemedi yani

şimdi nolucak bilmiyorum
çözüm sürecinde hükümeti samimi bulmuştum ama şimdi korkuyorum
ne olacağını bilmiyoruz çünkü
hükümetin aşamaları açıklamasını çok isterdim

Bense gelen kişilerin çözemediğini değil ÇÖZMEDİĞİNİ düşünüyorum, hatta bana çok kızacaklar biliyorum hemen itirazlar gelecek ama bu çözmeme olayının TSK'de "bazı" üst düzeylerin de işine geldiğini, bu duruma destek verdiklerini düşünüyorum. Maalesef.

Konuyla ilgili hükümetin, durum çok bıçaksırtı olduğu için açıklama yapmamasını bir nebze anlıyorum çünkü hemen galeyana gelecek kişiler var, bu tarz taktikleri anlarım, ama ben hükümetin samimiyetine de inanmıyorum bunu da belirteyim, çünkü ucunda yine menfaatleri olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da AKP taraftarlarının eleştirisini alacağımı düşünüyorum, ama siyaset bu. PİS.

Bense gelen kişilerin çözemediğini değil ÇÖZMEDİĞİNİ düşünüyorum, hatta bana çok kızacaklar biliyorum hemen itirazlar gelecek ama bu çözmeme olayının TSK'de "bazı" üst düzeylerin de işine geldiğini, bu duruma destek verdiklerini düşünüyorum. Maalesef.

Konuyla ilgili hükümetin, durum çok bıçaksırtı olduğu için açıklama yapmamasını bir nebze anlıyorum çünkü hemen galeyana gelecek kişiler var, bu tarz taktikleri anlarım, ama ben hükümetin samimiyetine de inanmıyorum bunu da belirteyim, çünkü ucunda yine menfaatleri olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da AKP taraftarlarının eleştirisini alacağımı düşünüyorum, ama siyaset bu. PİS.

bekleyip görücez bence
hükümet bu aralar adım atacak
politikaları bilmediğimiz için ne konuşsak havada kalıyo

Katılıyorum bizler bu konuda sadece fikir yürütebiliyoruz .. konunun detayına sahip deyiliz ....
katılmadıgım yer ise ben bu konuda hükümete güveniyorum ...

hükümet bu olayın başlarında şunu demişti . ''oyumuzun azalacagınıda bilsek bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk ''

Son düzenleme:
Katılıyorum bizler bu konuda sadece fikir yürütebiliyoruz .. konunun detayına sahip deyiliz ....

hükümet bu olayın başlarında şunu demişti . ''oyumuzun azalacagınıda bilsek bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk ''

Hükümetin iyi niyetli olduğunu varsayıyorum ama yinede güvenmiyorum.
Bu güvensizlik aslında sadece hükümete karşı değil, aynı zamanda PKK'ya da güvenmiyorum.
Erdoğan oy kaygısı taşımıyor bence ülkenin yarısını pkk'ya verseler, bebek katiline özgürlükte verseler ben inanıyorum ki bu halk yine onu seçer.
Yıllardır eline silah alıp dağa çıkan insanların bu gün kanın durmasını istediğini sanmıyorum.
İstedikleri önce özerklik sonra bebek katilinin özgürlüğü sonrada tam bağımsızlık.
İstedikleri gerçekleşmedikleri taktirde bu gün bırakmış gibi yaptıkları silahları yine ellerine alacaklardır.

Yani biz burda ne kadar konuşsak boş izleyip görmek gerek neler olacağını.

Kusura bakmayın ama o söz "bence" bir yanıltmacadan ibaret :) Oylarının azalacağını, taraftarı olan da olmayan da öngörüyordu, ama bu durum onların oylarını azaltmayacak bence arttıracaktı ve arttırdı da. Arttırmadıysa bile, SAĞLAMLAŞTIRDI. Olay zaten tam olarak burada. Eğer AKP herkesin oyunu isteseydi bazı olaylarda insanları "tümden" itidale çağırır "her kesime" kollarını açardı, ama YAPMADI, çünkü herkese gerek yok iktidarda kalmaları için. Ona inanan kitleyi sağlamlaştırması yeterli, bunun yanı sıra bir de bir çok Kürtün de oyunu topladı bu da bonus oldu :)

Siyaset zeka ve yanıltmaca işidir, AKP bu konuda bence çok başarılı.

Hükümetin oyları tüm bunlara göz yumduğu,Kürtleri desteklediği,dil özgürlüğü berdiği için azalmıyor,aksine artıyor.Baştakiler bunu çok iyi biliyor,ellerini taşın altına koydukları falan yok,ABD başkanının omzuna koyuyorlar ,o da onların sırtını sıvazlıyor.Hükümete oy verenlerin ciddi bir bölümü Kürt kökenli olup doğu ve güneydoğu dışında yaşayanlar.Terörün bitirilmemesinin sebebi ABD nin orada Kürt Devleti kurma planlarıydı ve bu planların 50 yıllık bir geçmişi var.Türk halkı hep uyutuldu.Hükümetin şu andaki politikasını eleştirenler hep milliyetçi ve sol grup,kendi seçmenleri ayakta alkışlıyor.Zaten seçmen kitlesi özerklik verilmesi vs gibi konularda sağduyulu olabilecek bir kültür yapısına hiç sahip değil.

Hükümet pek tabii ki kimden oy alabileceğini çok iyi biliyor ve onlara oynuyor.Oy aldığı kesim bu ülkede hep aşağılandığını düşünen ,dindar olduğunu kıyafetiyle sergilemek isteyen,Kurtuluş Savaşı sonrası yapılmış yeniliklere zihnen entegre olamamış kesim ya da etnik kökeni sebebiyle ezildiğini düşünen kesim.Hükümetin hedef kitlesi kendini mağdur olarak görenler.Yoksa bunun dışındaki kesimin oyları asla onlara kaymaz,onlar da bilirler.

Kusura bakmayın ama o söz "bence" bir yanıltmacadan ibaret :) Oylarının azalacağını, taraftarı olan da olmayan da öngörüyordu, ama bu durum onların oylarını azaltmayacak bence arttıracaktı ve arttırdı da. Arttırmadıysa bile, SAĞLAMLAŞTIRDI. Olay zaten tam olarak burada. Eğer AKP herkesin oyunu isteseydi bazı olaylarda insanları "tümden" itidale çağırır "her kesime" kollarını açardı, ama YAPMADI, çünkü herkese gerek yok iktidarda kalmaları için. Ona inanan kitleyi sağlamlaştırması yeterli, bunun yanı sıra bir de bir çok Kürtün de oyunu topladı bu da bonus oldu :)

Güzel yazmışsınız.AKP bu konuda çok başarılı çünkü seçtiği kitleden,oyunu oynadığı yöntemlere kadar büyük güçten talimat alıyor.İzlenen politikaların hiçbiri kendilerinden çıkmıyor.

Olabilir tabi .. ama ben bazı konularda hükümete güveniyorum .. bu konuda onlardan biri ...

konuyla alaksı yokda birşeyı merak ediyorum deylatcım şahsına deyil canım bu soru .:16:

... hep laf geçiyorya hükümek menfati için şöyle yapıyor böyle yapıyor ... ARKADAŞLAR BİR HÜKÜMETİN MENFATİ temsil ettigi VATANI içindir ..
bir hükümet vatan topragını boş yere birlerine verince oh iyi oldu mu diycek aceba .:ssz:

not ; kendi menfati derken şahsı adına para pul deyip yemeyin beni ne olur .:ssz:

Hükümetin oyları tüm bunlara göz yumduğu,Kürtleri desteklediği,dil özgürlüğü berdiği için azalmıyor,aksine artıyor.Baştakiler bunu çok iyi biliyor,ellerini taşın altına koydukları falan yok,ABD başkanının omzuna koyuyorlar ,o da onların sırtını sıvazlıyor.Hükümete oy verenlerin ciddi bir bölümü Kürt kökenli olup doğu ve güneydoğu dışında yaşayanlar.Terörün bitirilmemesinin sebebi ABD nin orada Kürt Devleti kurma planlarıydı ve bu planların 50 yıllık bir geçmişi var.Türk halkı hep uyutuldu.Hükümetin şu andaki politikasını eleştirenler hep milliyetçi ve sol grup,kendi seçmenleri ayakta alkışlıyor.Zaten seçmen kitlesi özerklik verilmesi vs gibi konularda sağduyulu olabilecek bir kültür yapısına hiç sahip değil.

Kusura bakmayın lütfen ama bence biraz daha ılımlı konuşmalıyız. Şu konuştuğunuz şekilde birilerinin bir şeyleri görmesini sağlayamayız ki, aksine görmemelerine biz kendimiz neden olmuş oluruz. Aşağılamadan anlatmalıyız, yoksa bizi kimse dikkate almaz ki.

Bu ülkede problem iki ayrı kutbun yaratılmış olmasıdır.Eskiden Anap vardı,Dyp vardı,şimdi muhafazakar kesimin tek alternatifi hükümettir.Ülkenin acilen orta muhafazakar kuvvetli oluşumlara ihtiyacı var ama bilin bakalım hükümet neden tek alternatif kaldı,dünyanın büyük gücü bizi de yönetiyor pek farkında olmasa da çoğu kişi.Muhafazakar insanlar chpye kayabilir mi,asla.Ee ne yapsın,tabii ki hükümeti destekleyecek

Kusura bakmayın lütfen ama bence biraz daha ılımlı konuşmalıyız. Şu konuştuğunuz şekilde birilerinin bir şeyleri görmesini sağlayamayız ki, aksine görmemelerine biz kendimiz neden olmuş oluruz. Aşağılamadan anlatmalıyız, yoksa bizi kimse dikkate almaz ki.

Aşağılamak için yazmadım,kültürün yetersiz olması o insanların suçu değil ki.Ben sadece gerçeği yazdım,keşke ülkemde fırsat eşitliği olsaydı da bunca yıl,herkes aynı eğitim,kültür olanaklarından faydalanabilseydi.Ülkenin batısıyla Anadolu arasında dağlar kadar fark var imkanlar konusunda.O insanlara da yazık,üzülüyorum ben.

Olabilir tabi .. ama ben bazı konularda hükümete güveniyorum .. bu konuda onlardan biri ...

konuyla alaksı yokda birşeyı merak ediyorum deylatcım şahsına deyil canım bu soru .:16:

... hep laf geçiyorya hükümek menfati için şöyle yapıyor böyle yapıyor ... ARKADAŞLAR BİR HÜKÜMETİN MENFATİ temsil ettigi VATANI içindir ..
bir hükümet vatan topragını boş yere birlerine verince oh iyi oldu mu diycek aceba .:ssz:

not ; kendi menfati derken şahsı adına para pul deyip yemeyin beni ne olur .:ssz:

Peki sizce hükümet nasıl bir yol izleyecek bu konuda bir bilginiz var mı?
Ya da nasıl çözeceğini öngörüyorsunuz?

şaka gibisiniz ... :ssz: son kelimeleriniz hariç kendi fikrinizidir saygı duyarım ... ama son kelimelerinize bir türlü anlam veremedim :ssz:
bu konudaki yorumlarımı okumuşsunuzdur belki . şimdi ben kendimi kültürlümü yoksa kültürsüzmü görmeyilim bilemedim :9::ssz:
hanımefendi toplulukları zan altında bırakmayın ve aşagılamayın .!

Son düzenleme:

Fikirlerinize saygım var :42:

Sorunuzu da kendimce yanıtlayayım. Bence bir hükümetin menfaati, temsil ettiği vatan için OLMALIDIR. Her hükümet bunu başaramaz, hatta başaranların sayısı da bence bir hayli az. Eğer siz benim aksimi düşünüyorsanız neden CHP'ye de oy verip ona bir şans tanımıyorsunuz? Nasıl olsa hükümetin menfaati vatanının menfaatidir değil mi? Az önce de dedim, siyaset gerçekten çok pis.

Hükümetin menfaatleri doğrultusunda bazı kararları aldığından bahsetmiştim ona da şöyle cevap verebilirim ne gibi bir menfaati olabilirle ilgili. Şöyle ki, para falan olmayacak cevabım :) Menfaatleri şudur diye kesin bir şey söylememe imkan yok, çünkü şahsen kendilerini tanımıyorum, ama tahminlerim yok değil. Bu tahminlerim de bana kalsın çünkü söylememin bir anlamı yok :)

Aşağılamak için yazmadım,kültürün yetersiz olması o insanların suçu değil ki.Ben sadece gerçeği yazdım,keşke ülkemde fırsat eşitliği olsaydı da bunca yıl,herkes aynı eğitim,kültür olanaklarından faydalanabilseydi.Ülkenin batısıyla Anadolu arasında dağlar kadar fark var imkanlar konusunda.O insanlara da yazık,üzülüyorum ben.

Anladım, özür dilerim o halde. Ama yine de yanlış anlaşılabilecek, tepki çekecek bir cümleydi, yazdığınız doğru şeylerin de hakkının yenmesine neden olacak türden.

Peki sizce hükümet nasıl bir yol izleyecek bu konuda bir bilginiz var mı?
Ya da nasıl çözeceğini öngörüyorsunuz?

MALESEF benimde sizin gibi ayrıntılı bir bilgim yok bu konuda . Belki bazı senaryolarım olabilir kafamda ama bazı arkadaşlar çokk çokk iyimser gördüler :9: .:9:. ...hangi hükümet olursa olsun önce VATAN diyecegine inanamak isterim .

siz bunu yazarken özerklik isteyen kısmı mı
yoksa tüm akp seçmenini mi kastettiniz anlamadım ama bu tarz cümleler de insanları üzebiliyo ve iyice kışkırtabiliyo

Back