• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Ben acikcasi bir Kürt d bakir li olarak özerklik gelmesi taraftariyim.evet keske olmasa ama maalesef ortada olmasi gerekenler var ortada gercekler var.uzaktan oturup yok olmasin demek gibi olmuyor.guneydogu zaten uvey evlat muamelesi goruyor .yatirim yok is yok.cunku burasi terör bolgesi ha akp hukumeti ciddi anlamda kurtleri kucakladi ama oylesine acilar yasadi ki buralar insanlar canice katledildi bir mezarlari bile olmadi...kiminin abisi babasi dedesi amcasi..herkesn bir acisi var.onun icin devlete ofkeli bu halk hangi hukumet olursa olsun bu yargi degsmiyor..mesela van da hukumet yeni bir il insa etti resmen.deprem yaralarni hizlica sardi.en cok merak ettgm yerdi van kime oy vericek.yok olmadi insanlar bu kadar canla calisan hukumete degil ideolojilerine oy verdi vefaszlk etti.cok elestrdm bu acilari size bu hukumet yasatmadi gecmiste oldu ama yok kin dolular ne yasadklarni bilemiyorz cok ofkeliler haklilar da...zamninda cok aci cektler..ben pazar gunu oyumu akp ye verip geldgmde icmden inşallah bdp kazanir dedim...cünkü biliyorm burasi savaş alanina doneckti...bircok kisi bu korkudan verdler oyunu bdp ye..demk istedgm burda yasamak cok zor ikilemde olmak korkuyla yasamak..hicbirsey gorundugu gibi degil..kan akmasn artk ozerklik olsun...

Atatürk zamaninda Kütr vatandaslara sözler vermis anlasmalar yapmis olabilir bilemem.
Benimkilerde sadece duyum, kesin delil yok, sadece Basbakanin " Atatürk o bölge icin Kürdistan adini kullanmistir, kayitlarda vardir" dedigini biliyorum.

Bu hükümetten önce Kürtler cok ezilmistir, cok dislanmistir kabul ederim.
Ölümlere gelince tek tarafli degil, iki taraftanda insanlari yüregi yandi.

Doguya yatirim yapilmiyor demissiniz bunu kabul etmem.
Bu hükümetin en cok yatirim yaptigi yerlerdendir dogu.

Halk bunu istiyor demissiniz, inanmam, zira PKK baskisini sandik basinda silahlarla bekleyislerini bilirim, buna ragmen yine kendilerine hizmet götüren AKP ye oy verenler hicte az degildir.

Özeklik gerekiyor demissiniz ama bunun olmasina imkan yok.
Yatirim yapilir, kankindirilir, Kürt halkida kucaklanir ama bir terör örgütü istiyor diyede özerklik verilmez üzgünüm.

Diyorsunuz ki, özerklik verilirse ben doguda durmam istemem, haklisinizda.
Bu nedenle o bölgede beyni yikanan vatandaslar AB, ABD oyununa kurban edilemez.

sanırm ayrı pasaportları olacak. yanılmıyorsam..
valla böyle bir şey olursa istedikleri yerde yaşasınlar. burayada anca turist gibi gelecekler
öyle hadi gideyim istanbula yada antalyaya yerleşeyim olmayacak artık. çünkü artık türkiyeli değiller başka bir ülkenin vatandaşları oldular. aynı şekildede davranılacak onlara...
yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun..

Bence şu an için en azından uzunca bir süre tam bağımsızlık gibi bir talepleri olmayacak.
Önce özerklik alıp devlet işlerinde ve maddi olarak güç elde edecekler sonra zaman içindede bağımsızlıklarını ilan ediceklerdir ama bu öyle sanıldığı gibi bir kaç yıl içinde olabilecek birşey değil.
Oyüzden özerk oldukları zaman yine istedikleri gibi ellerini kollarını sallaya sallaya girebilecekler her yere.
Terör sorunu çözümsüz gibi geliyor bana onların kaybedeekleri birşey yok çünkü ama bizim var.

Bence şu an için en azından uzunca bir süre tam bağımsızlık gibi bir talepleri olmayacak.
Önce özerklik alıp devlet işlerinde ve maddi olarak güç elde edecekler sonra zaman içindede bağımsızlıklarını ilan ediceklerdir ama bu öyle sanıldığı gibi bir kaç yıl içinde olabilecek birşey değil.
Oyüzden özerk oldukları zaman yine istedikleri gibi ellerini kollarını sallaya sallaya girebilecekler her yere.
Terör sorunu çözümsüz gibi geliyor bana onların kaybedeekleri birşey yok çünkü ama bizim var.
şu özerkliği bir açsak. yani onların ayrı bir yönetimimi olacak. ankara yönetmeyecekmi artık.

Ben yine anlamadım, kim kimi almış, devlet kimi öldürmüş?

Pkk nın türemesini nasıl böyle bir sebebe bağlarsınız yahu?..O vakit her idam için bir terör örgütü kuralım, sivil halkı çoluk çocuk demeden katledelim.
Pkk nın kuruluş amacı, Misaki milli sınırlarının bir kısmını da içine alan bir devlet kurmaktı. Ve bu amaçla bebeklerin dahi canına kıyan canilerden oluşan yasa dışı bir terör örgütüdür.

Kendi ağzınızla söylemişsiniz iyi olmuş.

Bir daha kimse "Türkler kürtlere düşmandır, ya da bu ülkede "kürt düşmanlığı var"" demesin, kimin kime düşman olduğu gayet ortadaymış.

Faili mechul cinayetlerden bahsediyorum hanimefendi.inan ki hic te azimsanacak sayida da degil.evlernden islerine ugurlanirken arkadan haince vurulup katledilen cogu aydin kesim kesim kurtler..buralarda beyaz reno dedin mi herkesin nevri döner. Kosebaslarnda duran olum araci beyaz renolar...diyarbakir cezaevinden bahsediyorum orda yapilan iskencelerden...basasagi sallandirilip dışkı yedirilen insanlardan bahsediyorum..nice yetimden bahsediyorum.cogunlugunu Kürtlerin olustrdgu bir bolge oldgu icin otekilestirilen yok sayilan temel hizmetlern yok denecek kadar az olmasndan bahsrdyorm.(tabi ki bu bahsettklerm akp hukumetyle degisti) bilyorum sizn icin bir onemi yok hatta bunlari utopik gorebilirsnz ama gercekler bunlar.kimse kalkip ta ne aci cekmisler demesin bilip bilmeden.yasamadan bilmeden konusmak en kolayi hicbirseye tek taraftan bakmamali..ve biliyorm cogu insanin umrunda degil buralar burun kivirdklari daglii diye alay ettkleri bir bölge. .hatta kimisi aman kangren olmuş yeri kesip temizlemek en iyisi dusuncesinde.kendi dusunceme gore olaya siyasal bakanlarn da varligi.akp ozerklik verince ayaklanacak kesim chp yapsa ayakta alkislayacak modunda.aa ne iyi oldu bakiniz artk kan dokulmeyecek chp yillardr akan kani durdurdu diye.bu konu uzadkca gider soylecek yazacak cok sey var ama yazarak anlatilmiyor anlamak kendini karsidakinin yerine koymak oyle dusunmek cok zor. ama tekrar söylüyorum tek tarafli bakmamali hicbir seye...

“Demokratik Özerklik”in çerçevesi, şu şekilde tanımlanıyor:
“1- Türkiye siyasi ve idari yapısında demokratikleşmeyi sağlamak amacıyla köklü bir reformu öngörür.
2- Sadece devlet sistemini değiştirerek sorunların çözülemeyeceğinden hareketle, toplumun öz yeterliliğini esas alır.
3- Sorunların çözümünde geliştirilecek yöntemler için, yereli güçlendirme, halkı söz ve karar sahibi kılma felsefesiyle hareket eder.
4- Halkın karar süreçlerine dâhil olması için demokratik katılımcılığı savunur ve tüm yerel birimlerde meclis sistemini esas alır.
5- Salt “Etnik” ve “Toprak” temelli özerklik anlayışı yerine kültürel farklılıkların özgürce ifade edildiği bölgesel ve yerel bir yapılanmayı savunur.
6- “Bayrak” ve “Resmi Dil” tüm “Türkiye Ulusu” için geçerli olmakla birlikte her bölge ve özerk birimin kendi renkleri ve sembolleriyle demokratik öz yönetimini oluşturmasını öngörür.
7- Demokratik özerk yönetim, “bölge meclisi” olarak örgütlenir ve meclislerde görev alan kişiler de “bölge meclis temsilcisi” olarak tanımlanır. Meclis hem meclis başkanını hem de görevli olduğu alandaki işleri yürütecek yürütme kurulu üyelerini ayrı ayrı seçer. Başkan ve yürütme kurulu üyelerinin, meclisin aldığı kararların icrasından sorumlu olmaları öngörülür.
8- Bölgelerin her biri o bölgenin özel adı veya bölge meclisinin yetki sınırları içinde bulunan en büyük ilin adıyla anılacaktır.
9- Demokratik özerklik modelinde il valileri, hem merkezi hükümetin hem de bölge yürütme kurulunun aldığı kararları uygulamakla görevlidir. Bakanlıkların taşra teşkilatları da aynı prosedüre tabi olacaklardır. İl Genel Meclisleri, Belediye ve Muhtarlıklar gibi diğer idari yapılar varlığını korumaya devam edeceklerdir.”

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/nedir-bu-demokratik-ozerklik-haberi-31814

şu özerkliği bir açsak. yani onların ayrı bir yönetimimi olacak. ankara yönetmeyecekmi artık.

Valla canım bende bilmiyorum tam olarak nasıl olur? ama BDP yönetimi son zamanlarda fazla dillendirir oldular. Bebek katilinin bile serbest kalacağını söylüyorlarlar ki bence istedikleride bu zaten. Eğer öyle bir şey olursa vah gidene, vah bizlere.

Devlet destekli bağımsız bir yönetim olacak sanırım.

Atatürk zamaninda Kütr vatandaslara sözler vermis anlasmalar yapmis olabilir bilemem.
Benimkilerde sadece duyum, kesin delil yok, sadece Basbakanin " Atatürk o bölge icin Kürdistan adini kullanmistir, kayitlarda vardir" dedigini biliyorum.

Bu hükümetten önce Kürtler cok ezilmistir, cok dislanmistir kabul ederim.
Ölümlere gelince tek tarafli degil, iki taraftanda insanlari yüregi yandi.

Doguya yatirim yapilmiyor demissiniz bunu kabul etmem.
Bu hükümetin en cok yatirim yaptigi yerlerdendir dogu.

Halk bunu istiyor demissiniz, inanmam, zira PKK baskisini sandik basinda silahlarla bekleyislerini bilirim, buna ragmen yine kendilerine hizmet götüren AKP ye oy verenler hicte az degildir.

Özeklik gerekiyor demissiniz ama bunun olmasina imkan yok.
Yatirim yapilir, kankindirilir, Kürt halkida kucaklanir ama bir terör örgütü istiyor diyede özerklik verilmez üzgünüm.

Diyorsunuz ki, özerklik verilirse ben doguda durmam istemem, haklisinizda.
Bu nedenle o bölgede beyni yikanan vatandaslar AB, ABD oyununa kurban edilemez.

Ben öbür yazilarmda belirttim ki akp cok kucak acti bu bolgeye cok hizmetler getrdi hatta insanlar akp hizmetlernden cok memnun ama ideolojk anlamda oy vermeyenler var.akp Kürtlere cok haklar tanidi amenna. yatirim konusnda dusuncem ayni yatirim yok denecek kadar az.bunun icin hukumeti elestremem batidakii kürt isadamlari bile buraya yanasmiyorlar çünkü burasi terör bolgesi...burdaki halkin cogu uzgunum ama istiyor ozerklik.korkudan oldgunu sanmam gercekten istyorlar..ne olursa olsun hayirlisi olsun demekten baska elden bisey gelmez...

Bahsedilen konu bıçaksırtı bi konu. Her yönüyle değerlendirilmeli, her bakış açısına durup bir düşünmek için şans tanınmalı.

Şahsi fikrim, Kürtler bu ülkede farklı her etnik yapının sahip olduğu haklara sahiptirler. Milletvekili hatta ve hatta cumhurbaşkanı bile olabiliyorlar (örnekleri mevcut), ticaret yapan küçük, büyük, çok çok büyük şirket sahibi olabiliyorlar (örnekleri mevcut) vs. Yani özetle kanunlar önünde bu memlekette herkes eşit. Ben o zaman şunu anlıyorum isteklerinden, onların istedikleri AYRICALIK. Yok ayrıcalık değil deniyorsa da özerklik, ama bağımsızlık değil. Bense eğer, ya bağımsızlıkları ya da bu ülkenin VATANDAŞI olduklarını kabul edip o yönde davranmaları taraftarıyım, şu anki düşüncelerimle kesinlikle özerkliklerine karşıyım. Vatan bir bütündür evet, ama bahsi geçen bölgelerdeki halk ne istiyor? Benim için her zaman insan daha önemlidir topraktan. Eleştirilebilirim, nasıl yani bu nasıl düşünce diye düşünenler olur, her zaman söylediğim gibi her düşünceye saygım var, ama gün gelir öyle birisi/birileri çıkar ki benim düşüncelerimi değiştirebilir de, her şeyi tartışmaya açığım, makul gördüğüm her düşünceyle, kendi düşüncemin yanlış olduğunu düşündüğüm an savunduklarımı değiştirebilirim. Bu durum da birilerine garip gelebilir, ama körü körüne her şeye, bir insan olur bir düşünce olur, inanmaya, savunmaya karşıyım.

sanırm ayrı pasaportları olacak. yanılmıyorsam..
valla böyle bir şey olursa istedikleri yerde yaşasınlar. burayada anca turist gibi gelecekler
öyle hadi gideyim istanbula yada antalyaya yerleşeyim olmayacak artık. çünkü artık türkiyeli değiller başka bir ülkenin vatandaşları oldular. aynı şekildede davranılacak onlara...
yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun..

evet öyle olmalı zaten ama çoğu şu an hali hazırda istanbulda izmirde antalyada mersinde çalışıyor. bu nasıl kontrol edilecek. Hepsinin de oralarda bir ailesi falan var. Bu şekilde hepsine tc vatandaşlığı hakkı doğacak yine. Parazit gibi yaşayıp ayrı toprakları olacak. Yani anladığım şu ki onlar rahat rahat girip çıkmaya devam edecek zaten bir çoğu buralarda çalıştığı için. Kimseyi zorla göç ettiremezsin ki kürt devleti kurulursa. Ama biz mesela hadi mardine gidelim diye atlayıp gidemicez heralde. :26:

evet öyle olmalı zaten ama çoğu şu an hali hazırda istanbulda izmirde antalyada mersinde çalışıyor. bu nasıl kontrol edilecek. Hepsinin de oralarda bir ailesi falan var. Bu şekilde hepsine tc vatandaşlığı hakkı doğacak yine. Parazit gibi yaşayıp ayrı toprakları olacak. Yani anladığım şu ki onlar rahat rahat girip çıkmaya devam edecek zaten bir çoğu buralarda çalıştığı için. Kimseyi zorla göç ettiremezsin ki kürt devleti kurulursa. Ama biz mesela hadi mardine gidelim diye atlayıp gidemicez heralde. :26:
valla öyle olursa o rahatça girip çıkmayı engellemek ve yabancı ülke vatandaşı statüsü vermek lazım. akrabasınada gelse turist gibi gelmeli.
madem bunu istiyorlar buyursunlar. isstedikleri buysa elbette.

valla öyle olursa o rahatça girip çıkmayı engellemek ve yabancı ülke vatandaşı statüsü vermek lazım. akrabasınada gelse turist gibi gelmeli.

bencede öyle hem özerk olayım hem de Türkiyenin nimetlerinden yararlanayım yok
vizesiz bile almamak lazım

abddeki eyalet sistemi gibi olabilir mi acaba
orada da eyaletlerin kendi düzenlemeleri var sanırım

Bu seçer de açlıktan teröre başvuracaklar. Çözümü bu değil..

doğu için özerklik cinayettir.. bunun bile savunulacak bir tarafını bulanlara hayret ediyorum. bu vatan kolay mı kazanıldı da bu kadar kolay verilmesine göz yumuluyor.

abddeki eyalet sistemi gibi olabilir mi acaba
orada da eyaletlerin kendi düzenlemeleri var sanırım

Evet böyle mantıklı. Mesela o bölgedeki okullarda kürtçe ve türkçe eğitim bir arada verilebilir. aileler seçer çocuklaırnın hangi sınıfta okuyacağını ve bu bölgeye has bir uygulama olur. istanbulda bir kürdün böyle bir hakkı olmaz ama oradakinin olabilir.

Bu seçer de açlıktan teröre başvuracaklar. Çözümü bu değil..
istediklerini aldılarmı aldılar. bana ne bundan sonrası. meksika açım diye abdde terör yapmıyorsa aynen öyle. baksınlar başlarının çaresine. benden ayrılmayı istediler . ayrıldılar. bizle alakaları kalmadı artık.

doğu için özerklik cinayettir.. bunun bile savunulacak bir tarafını bulanlara hayret ediyorum. bu vatan kolay mı kazanıldı da bu kadar kolay verilmesine göz yumuluyor.
yolcu boşver. bırak ayrılsınlar. ahada diyuorum çok kısa süre sonra bu ülkenin vatandaşı olmaadıkları ve bu ülkenin nimetlerinden faydalanamayacakları için bak nasıl kendi aralarında bölünecekler bu sefer. böyle olursa geri sayıma hazırlanalım.

cinayettir doğru kimsenin yürekten savunduğunu düşünmüyorum
ama öyle bir hale geliyorki insan ne diyeceğini sasırıyor
bizden ayrılsalar suraya yazıyorum tas üstüne tas koymayı bile beceremezler

Back