Bu ülkenin insanı ayakkabı kutularında yolsuzluk yaptığı, Egemen gibilerin inancına küfrettiği ya da RTE'nin otoriter uygulamalarını onayladığı için AKP'ye oy vermemiştir. Aksine tüm bu rezilliklere rağmen AKP'ye oy vermiştir. Bunu görmemek "beyaz körlüğü"dür. Öte yandan RTE'nin başarısı, bir diktatör olmasına rağmen, halkın onlarca yıldır benliklerinde biriken dürtü, duygu ve sistemin onlarda neden olduğu dışlanmışlığa hitap edebilmeyi başarmasında saklıdır. O nedenle önümüzdeki dönemde ben yine insanın-barışın yanında; yine diktatörün ve hep birlikte deneyimleyeceğimiz halk destekli faşizmin karşısında olacağım. Bu insanlık koşusunda halkına küfretmeyen ve onu aşağılamayan herkesle elbette yan yana duracağım. Ancak bugün sosyal medyada sıkça şahit olduğum nefret dilini kullanan hiç kimse ile tek bir adım atmayacağım. Az olabilirim, yenilmiş de olabilirim ama bu durum beni insanlığın dışına taşıyamayacaktır.
alııntıdır..
Evet çok okumak lazım. Bilip bilmeden konuşmamak lazım hiçbir konuda. Herkesin farklı bir görüşü var, herkes görüşünü kanıtlamaya çalışırcasına anlatıyor tarihi. Benim babam kosovalı. Kosovadaki kuzenler osmanlıdan nefret ediyor. Devamlı kötülüyorlar. Öyle öğreniyorlar okulda. ben de tam tersini biliyorum onlara hayır diyorum osmanlı arnavutları çok sevmiş işgal etmiş ama bir şey yapmamış falan diye öğrenmedik mi. karşılıklı kala kalıyoruz. İki tarafında bir şeyleri çok abarttıgı kanısına varıp susuyoruz sonra. :)
Evet İngilizler dahil olunca musul daa gitmiş yoksa bizdeymiş
konu o kadar dagılmış ki... yeni gelişmeler var mı diye bir bakayım dedim önce şeriata dair talepler, sonra kürdistan özerklik vs. kafam allak bullak oldu.
madem ki konu dısına cıkabilme hakkımız var, konu dısına cıkılmasını elestiren bir yazı ya da birilerinin uyarısını mı bekliyoruz, bir konu etrafında konusurkan diger sıcrayan konuların dagıttıgını dusunup yeni bir baslık açmak icin? her baslık gunluk sohbet odalarına dönmüş, kusura bakmayın. bir de oyle onemli konular uzun uzadıya konusulmus ki kapatıp gecemedim... tartısmayalım konusmayalım demiyorum/demem fakat konu acmak da o kadar zor bir sey degil diye dusunuyorum.
konuyla alakalı oldugunu dusunerek, arada kaynayan oky nin yazısını bilerek alıntıladım, ne guzel yazmıs yazan... nasıl ki ötekilestirilmeyi elestiriyorsa herkes, kendilerinin muhalefet tarafından temsil edilmedigini dusunen ve asagılayıcı cumleler kurularak tanımlanan halkın tepkisidir aslında secim sonucları. eleştiriyi yerinde yaparken özelestiriyi gecistirdigimiz surece sonucun degisecegini sanmıyorum.
sonuclar demisken, bdp nin secimleri aldıgı yerlerde benzer durum var. şurada okuduklarıma bile inanamadım, etnik kökenlerini yok sayarken onlar da turk diye ısrar ederken benim de komsum var demek ne yazık ki pek bir sey ifade etmiyor, en azından onlar nezdinde bir inandırıcılıgı olmuyor bu samimiyetin. monarşiye karsı kullandıgımız cumhuriyeti neden bu konuda da kullanamıyoruz ve hatta "turkiye cumhuriyeti vatandaşıyım" demekten uzagız anlayamıyorum. kimse turkum demesin gibi bir beklentim olamaz elbette, aksine farklı dine mensup olan, farklı etnik kökenlere sahip olan insanlar olsak da aynı topraklarda yasayan ve paylasımla cogalan bir toplum olabilmekten bahsediyorum. sonunda barış kardeslik vb cumleler kurmak bu kadar zor olmamalı BENCE.
dans. senin yazdıgını da bilerek alıntıladım, türk-kürt tartısmasından cıkarırsak konuyu, aslında anlatılan her olayın her tarihin iki yüzü olduguna dair kendi akrabalarından ornek vermissin... ve ne guzel cozume kavusturmussunuz, kavga etmekten sıyrılıp osmanlı mı kosava mı degil kendinize yeni bir tarih yazmaya calısmıssınız. yıllarca ulkelerin dusmanlıgından faydalananlar oldu ve biz politikacılara kızmak, tarihteki kotu olayların eleştirisini yapmak yerine onların bizi kutuplastırdıgı sekilde taban yani halk olarak dusmanca yaklastıgımız surece onlar balları kaymakları yiyen, bizim abilerimiz komsularımız evlatlarımız ise ölenler olacak maalesef, neden onların oyunlarının bir parcası olmakta diretiyoruz ki?
benim de komsum var meselesi burada devreye giriyor işte, bize öcü gibi gosterilirken meger onlar da "insan" imiş dedigimizde onların acılarını anlamaya calısmak, tum bu olaylar tekrarlanmasın diye cabalamak yerine tekrar en başa sardıgımızda vicdanızmızla birlikte samimiyetimizi de kaybediyoruz...