• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

valla bana da cok başka anlattı erkek arkadasım. ingilizce öğretmeni doğuda. hiç dinlemiyorlar ilgilenmiyorlar bile diyor.
sınavlarını okuyor boş kagıda puan veriyor.
okuma isteği olanlar vardır elbette ama genel manada eğitime cok önem vermiyorlar bence.
suç çocuklarda değil ki yetiştiren ailelerde.

Yani o da var. Bizimki belki biraz daha başarılı bir öğrenci olduğundan eksikliklere kendi açısından baktı. MEsela bizimkine öğretmen ne işine yaricak diyince alınıyorsa, belki de senin erkek arkadaşın ders yapmak istediğinde o çocuklar ne işimize yaricak deyip kaçıyordu yani.. E adam da tüm isteğini kaybeder haklı olarak o konuda bir şey diyemem sorun zaten öğretmenlerin değil ki. Daha temelden geliyor..

Evet farklı coğrafyalarda uygulandığı için uygulamalar çok farklı. MEsela kadın erkek ayrımı hiç olmaz bizde. Kadınlar örtünmez alkol haram değil. Her neyse ama ikisinin de esasında tasavvufa dayandığını biliyorum ben de. O nedenle şaşırdım. Ben o kadar uzaklarda olduğunu düşünmemiştim nakşibendiliğin kökeninin :)

Birara cok duyuyorduk naksibendi tarikatini sonrasi ne oldu bilmiyorum.Ama gecen zaman icinde eminim bir takim degisimlere ugramistir. Ben aslinda gecmisi ve gecmisteki insanlari gecmiste oldugu gibi kabul etme taraftariyim yani insanlarin bulunduklari ortam, kosullar bu tur olusumlara zemin hazirlamis.

Evet farklı coğrafyalarda uygulandığı için uygulamalar çok farklı. MEsela kadın erkek ayrımı hiç olmaz bizde. Kadınlar örtünmez alkol haram değil. Her neyse ama ikisinin de esasında tasavvufa dayandığını biliyorum ben de. O nedenle şaşırdım. Ben o kadar uzaklarda olduğunu düşünmemiştim nakşibendiliğin kökeninin :)

Siz naksibendilikle bektasilik arasinda nasil bir iliski oldugunu dusunuyorsunuz.Merak ettim :-).

Birara cok duyuyorduk naksibendi tarikatini sonrasi ne oldu bilmiyorum.Ama gecen zaman icinde eminim bir takim degisimlere ugramistir. Ben aslinda gecmisi ve gecmisteki insanlari gecmiste oldugu gibi kabul etme taraftariyim yani insanlarin bulunduklari ortam, kosullar bu tur olusumlara zemin hazirlamis.

Evet yaşadıkları coğrafya insanların dinlerini yaşayış biçimlerini çok fazla etkiliyor. Ben istanbul fatihte otururken çok duyardım da oralardaki cemaatler içersinde bir nebze daha hoşgörülü insanlardı. Şimdi koptum tabi o bölgelerden.

Siz naksibendilikle bektasilik arasinda nasil bir iliski oldugunu dusunuyorsunuz.Merak ettim :-).

yok birkaç konuşmalarına şahit oldum. babamların dedikleri şeyleri duydum çok enteresan geldi sadece. Mesela ahiret ve cennet cehennem inancını unutma gibi bir şey vardı en basidinden. Nefsini köreltip iyi insan olmaya çalışırken bunu tamamen allah aşkından yapmak gerektiğini cehennem korkusu ve cennet sevdasının çok tehlikeli olduğunu düşünürlerdi. Cennet cehennem kelimeleri de bizde asla geçmez. Birkaç örnek daha var kafamda sadece bunu söyliyim :)

yok birkaç konuşmalarına şahit oldum. babamların dedikleri şeyleri duydum çok enteresan geldi sadece. Mesela ahiret ve cennet cehennem inancını unutma gibi bir şey vardı en basidinden. Nefsini köreltip iyi insan olmaya çalışırken bunu tamamen allah aşkından yapmak gerektiğini cehennem korkusu ve cennet sevdasının çok tehlikeli olduğunu düşünürlerdi. Cennet cehennem kelimeleri de bizde asla geçmez. Birkaç örnek daha var kafamda sadece bunu söyliyim :)

Bektasiligi az cok biliyorum ama naksibendilikle ilgili fazla bisey bilmiyorum. Neticede farkli tarikatlar olsada baslangic noktalari ortak yani din farkliliklari olabilir ama benzerlikleride fazladir bence :-)

Bektasiligi az cok biliyorum ama naksibendilikle ilgili fazla bisey bilmiyorum. Neticede farkli tarikatlar olsada baslangic noktalari ortak yani din farkliliklari olabilir ama benzerlikleride fazladir bence :-)

Tasavvuftan cikmis seyler bence o nedenle. Bir de bizimki bektasilik degil. O gelenege yakin bir sey. tr de toplasan su an 100 kisi vardir heralde.. neyse konuyu cok dagittik :1:

heralde canım :1:
yoksa kimse gitmez oraya şimdi bile istemiyo memurlar

bunları konuştuğumuza inanamıyorum valla :50:

zamanında biz bunları konuştuk simon.
alay ettiler böyle topluca. siz ne diyorsunuz ne özerkliği diye iyi bir azar yemiştik yani.

benim vicdanım kendi adıma çok rahat.
destekleyenler düşünsün ama içim acıyor işte o ayrı.

Son düzenleme:
Ne güzel açıklamışsınız tebrikler yaşamayan anlayamaz,bende birkaç birşey ekleycem yazınıza.Kürtler bagımsız devlet ilan ediyorlar, sonra da maazallah Türkiye'ye saldırıp carttadanak ikiye bölerler bunlar sonradanda NATO göreve memleketimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü tehlikede! Hayır bisey degil, digerlerine kötü örnek olacaklar... "Halk"ın birlik oldugu takdirde nelere muktedir olabilecegini, sadece 4-5 yılda bir oy veren mahlukat olmadıgını herkes anlayacak hafazanallah! Gırgır bitarafa, selam olsun direnen Kürt halkına, selam olsun Rojava ve diger parcalarda bir avuc özgür vatan topragı icin sehid olanlara.

Kim şehit ben anlamadım? Pkk ile kolkola hareket eden hatta pkk nın bir nevi suriye kolu diyebileceğimiz teröristler mi şehit?

Kim şehit ben anlamadım? Pkk ile kolkola hareket eden hatta pkk nın bir nevi suriye kolu diyebileceğimiz teröristler mi şehit?

anlatamazsın. şimdi adın faşiste çıkıcak. ben çok denedim lakin nedense hep tam zıttını gördüm. türküz diye selam vermiyorlar yahu sonra da biz ayrımcılık yapıyor oluyoruz. çok enteresan ben de vazgeçtim anlamaya dinlemeye çalışmaktan artık. kim kimi ötekileştiriyor bir daha düşünülmeli bu

"sen türksün faşistsin" tepkisini aldıktan sonra hele hiç, ne selam ne sabah...

anlatamazsın. şimdi adın faşiste çıkıcak. ben çok denedim lakin nedense hep tam zıttını gördüm. türküz diye selam vermiyorlar yahu sonra da biz ayrımcılık yapıyor oluyoruz. çok enteresan ben de vazgeçtim anlamaya dinlemeye çalışmaktan artık. kim kimi ötekileştiriyor bir daha düşünülmeli bu

"sen türksün faşistsin" tepkisini aldıktan sonra hele hiç, ne selam ne sabah...

Ben Türklüğümden onur duyuyorum, daha doğrusu "Türk vatandaşı" olmaktan. Bunun için faşist olacaksam faşistliğimden de onur duyarım.
Mesele kürt-türk meselesi değil burada. Kürt halkı da "Türk vatandaşı" dır..

Burada demek istenilen ne onu anlamaya çalışıyorum, pyd terör örgütü mü şehit?

Kürtlerden selam olsun ABD ye.Zamanında nasıl vatansız bir milleti İsrail adı altında vatana kavuşturdularsa! ,şimdi de 1980 den beri planladıkları şeyi yapıyorlar,Türkiyeyi bölecek,Kürdistana verecekler o bölgeyi.Kürtler vatan sahibi olup egolarını doyuracak,ABD de yüzlerce yıldır o bölgeden Türkiyenin her nedense çıkaramadığı petrolü fışkırtacak,gücüne güç katacak.Biz de tüm bunların baş destekçisi kişileri başta tutmaya devam edeceğiz.Tarihe aptallığıyla da geçecek Türk milleti,kendi memleketini kendi elleriyle böldürerek,hem de davul zurna eşliğinde böldürerek!

Ben Türklüğümden onur duyuyorum, daha doğrusu "Türk vatandaşı" olmaktan. Bunun için faşist olacaksam faşistliğimden de onur duyarım.
Mesele kürt-türk meselesi değil burada. Kürt halkı da "Türk vatandaşı" dır..

Burada demek istenilen ne onu anlamaya çalışıyorum, pyd terör örgütü mü şehit?

Ahah bunu demiyecektin işte ben çok laf yedim de ondan bir an aklıma geldi bu konuda yaşadıklarım ordan dem vurdum. neden hep beraber bu ülkenin topraklarında güzellikle yaşamıyoruz ki.

türk vatandaşı olmak demek Türk kanı taşımak değil ki canım zaten öyle olsa hepimiz bir yerlerden göçmüşüz saf Türk diye bir şey mi var :ssz:

şehit demeye gönlüm de dilim de razı olmaz, hırs uğruna ölen onca "türk vatandaşı" onca ağlayan anne varken arkalarında :5:

Hem bu memlekette yaşayacaksın,hem tüm vatandaşlık haklarından faydalanacaksın,hem de Türk değilim diyeceksin,toprak isteyeceksin,teröre övgüler yağdıracaksın.Misafir olduğun evde,ev sahibinin evine el koymak gibi bir şey bu.Ev sahibi burası benim evim dediğinde de faşist olacak!Pes

Hem bu memlekette yaşayacaksın,hem tüm vatandaşlık haklarından faydalanacaksın,hem de Türk değilim diyeceksin,toprak isteyeceksin,teröre övgüler yağdıracaksın.Misafir olduğun evde,ev sahibinin evine el koymak gibi bir şey bu.Ev sahibi burası benim evim dediğinde de faşist olacak!Pes

Ya helal olsun arkadaşım ya :46:

Bir de acı çektiklerini söylüyorlar oysa ki acı çekecek bir şey yok el uzatsalar biz kardeşliğe vardık. ama reddedilen taraf biziz bence burada. neyin acısını çektiklerini hala anlamış değilim ben bugün izmirde baksan şirketlerin, balın kaymağını yiyenler arasında bir sürü kürt var. kimse de yemesinler demedi ki bugüne kadar ama bu özerkliğini ilan etmeler falan artık ayıp, yüzsüzlük...

ben çerkesim kimse de bana sen ne hakla çerkesce konuşursun demedi evimizi de basmadılar. ama resmi kurumda isen Türkçe konuşacaksın. Fransaya gittiğinde resmi kuruma girip de yok ben türkçe konuşucam ille dersen bi çık git derler. Vallahi diyorum çerkesce resmi dil olsun deseler direkt sırt çeviririm onca nimetini sunmuş bu ülke bize böyle bir şey istememiz çerkesler olarak hainlik olur kimse bize karışmıyor biz yine yılda bir buluşup danslarımızı ediyoruz mantımızı yiyoruz müzikler eşliğinde öyle güzel oluyor ki hatta belediye destek veriyor halen kültürümüzü yaşatıyoruz ve ben ve biz bu ülkeye minnettarız Atatürke minnettarız :46:

Dedgm gibi bir sorun varsa bu iki tarafn hatasndan dogar.pkk yi doguran büyüten yillar once burda Kürtlere uygulanan devlet politikasidr.bu insanlar burda cok aci cektiler kürt oldklari icn kurtce konustklari icin nice insan öldürüldü siddet ve baski gorduler.evet akp bu algiyi yikmak icn cok uğraştı dilimizi rahatca konusyorz artk kürt oldgmz icn oldurulmuyorz ama yillar once akitilan kanlarn kini var halkta.simdi devlet ne yaparsa yapsin halk o algiyi yikamiyor yasadklarni unutamiyor.hukumete degil devlete ofkeliler.akp o kadar rahatlk tanidi ama yok unutulmuyor.kimi babami devlet öldürdü kimi kardesimi aldi diyor nasil severiz guvenirz diyo.acikca devlete guvenszlk var.hangi hukumet gelirse gelsin bu degismeyecek acilarini unutamayacaklar.iste yillarca uygulanan bu kirli politika yüzünden pkk turedi.insanlarn acilari intikam duygulari buyuttu pkk yi...

Ben yine anlamadım, kim kimi almış, devlet kimi öldürmüş?

Pkk nın türemesini nasıl böyle bir sebebe bağlarsınız yahu?..O vakit her idam için bir terör örgütü kuralım, sivil halkı çoluk çocuk demeden katledelim.
Pkk nın kuruluş amacı, Misaki milli sınırlarının bir kısmını da içine alan bir devlet kurmaktı. Ve bu amaçla bebeklerin dahi canına kıyan canilerden oluşan yasa dışı bir terör örgütüdür.

Kendi ağzınızla söylemişsiniz iyi olmuş.

Bir daha kimse "Türkler kürtlere düşmandır, ya da bu ülkede "kürt düşmanlığı var"" demesin, kimin kime düşman olduğu gayet ortadaymış.

Son düzenleme:
Bu ülkenin insanı ayakkabı kutularında yolsuzluk yaptığı, Egemen gibilerin inancına küfrettiği ya da RTE'nin otoriter uygulamalarını onayladığı için AKP'ye oy vermemiştir. Aksine tüm bu rezilliklere rağmen AKP'ye oy vermiştir. Bunu görmemek "beyaz körlüğü"dür. Öte yandan RTE'nin başarısı, bir diktatör olmasına rağmen, halkın onlarca yıldır benliklerinde biriken dürtü, duygu ve sistemin onlarda neden olduğu dışlanmışlığa hitap edebilmeyi başarmasında saklıdır. O nedenle önümüzdeki dönemde ben yine insanın-barışın yanında; yine diktatörün ve hep birlikte deneyimleyeceğimiz halk destekli faşizmin karşısında olacağım. Bu insanlık koşusunda halkına küfretmeyen ve onu aşağılamayan herkesle elbette yan yana duracağım. Ancak bugün sosyal medyada sıkça şahit olduğum nefret dilini kullanan hiç kimse ile tek bir adım atmayacağım. Az olabilirim, yenilmiş de olabilirim ama bu durum beni insanlığın dışına taşıyamayacaktır.

alııntıdır..

Evet çok okumak lazım. Bilip bilmeden konuşmamak lazım hiçbir konuda. Herkesin farklı bir görüşü var, herkes görüşünü kanıtlamaya çalışırcasına anlatıyor tarihi. Benim babam kosovalı. Kosovadaki kuzenler osmanlıdan nefret ediyor. Devamlı kötülüyorlar. Öyle öğreniyorlar okulda. ben de tam tersini biliyorum onlara hayır diyorum osmanlı arnavutları çok sevmiş işgal etmiş ama bir şey yapmamış falan diye öğrenmedik mi. karşılıklı kala kalıyoruz. İki tarafında bir şeyleri çok abarttıgı kanısına varıp susuyoruz sonra. :)

Evet İngilizler dahil olunca musul daa gitmiş yoksa bizdeymiş :31:

konu o kadar dagılmış ki... yeni gelişmeler var mı diye bir bakayım dedim önce şeriata dair talepler, sonra kürdistan özerklik vs. kafam allak bullak oldu.

madem ki konu dısına cıkabilme hakkımız var, konu dısına cıkılmasını elestiren bir yazı ya da birilerinin uyarısını mı bekliyoruz, bir konu etrafında konusurkan diger sıcrayan konuların dagıttıgını dusunup yeni bir baslık açmak icin? her baslık gunluk sohbet odalarına dönmüş, kusura bakmayın. bir de oyle onemli konular uzun uzadıya konusulmus ki kapatıp gecemedim... tartısmayalım konusmayalım demiyorum/demem fakat konu acmak da o kadar zor bir sey degil diye dusunuyorum.

konuyla alakalı oldugunu dusunerek, arada kaynayan oky nin yazısını bilerek alıntıladım, ne guzel yazmıs yazan... nasıl ki ötekilestirilmeyi elestiriyorsa herkes, kendilerinin muhalefet tarafından temsil edilmedigini dusunen ve asagılayıcı cumleler kurularak tanımlanan halkın tepkisidir aslında secim sonucları. eleştiriyi yerinde yaparken özelestiriyi gecistirdigimiz surece sonucun degisecegini sanmıyorum.

sonuclar demisken, bdp nin secimleri aldıgı yerlerde benzer durum var. şurada okuduklarıma bile inanamadım, etnik kökenlerini yok sayarken onlar da turk diye ısrar ederken benim de komsum var demek ne yazık ki pek bir sey ifade etmiyor, en azından onlar nezdinde bir inandırıcılıgı olmuyor bu samimiyetin. monarşiye karsı kullandıgımız cumhuriyeti neden bu konuda da kullanamıyoruz ve hatta "turkiye cumhuriyeti vatandaşıyım" demekten uzagız anlayamıyorum. kimse turkum demesin gibi bir beklentim olamaz elbette, aksine farklı dine mensup olan, farklı etnik kökenlere sahip olan insanlar olsak da aynı topraklarda yasayan ve paylasımla cogalan bir toplum olabilmekten bahsediyorum. sonunda barış kardeslik vb cumleler kurmak bu kadar zor olmamalı BENCE.

dans. senin yazdıgını da bilerek alıntıladım, türk-kürt tartısmasından cıkarırsak konuyu, aslında anlatılan her olayın her tarihin iki yüzü olduguna dair kendi akrabalarından ornek vermissin... ve ne guzel cozume kavusturmussunuz, kavga etmekten sıyrılıp osmanlı mı kosava mı degil kendinize yeni bir tarih yazmaya calısmıssınız. yıllarca ulkelerin dusmanlıgından faydalananlar oldu ve biz politikacılara kızmak, tarihteki kotu olayların eleştirisini yapmak yerine onların bizi kutuplastırdıgı sekilde taban yani halk olarak dusmanca yaklastıgımız surece onlar balları kaymakları yiyen, bizim abilerimiz komsularımız evlatlarımız ise ölenler olacak maalesef, neden onların oyunlarının bir parcası olmakta diretiyoruz ki?
benim de komsum var meselesi burada devreye giriyor işte, bize öcü gibi gosterilirken meger onlar da "insan" imiş dedigimizde onların acılarını anlamaya calısmak, tum bu olaylar tekrarlanmasın diye cabalamak yerine tekrar en başa sardıgımızda vicdanızmızla birlikte samimiyetimizi de kaybediyoruz...

Son düzenleme:
Hizmet gitmedi su bu diyenlerin karadeniz köylerinden filan haberi yok galiba. Onlarin sucu dağa çıkmamak mı?

Okuduklarima inanamıyorum yok tek çözüm buymuş, yok kan mi dokulsunmus , yok barış kolay değilmis.

Pardon hanımlar siz iyi misiniz? Ne dediginizin farkında değilsiniz.O kansız hapisten çıkıp kürdistan özerk olursa hiçbir şey yapmadan oturmayacagim. Bu kadarına tahammülüm yok kusura bakmayın sindirene de afiyet olsun demem.

Vatan toprağını vermekten bahsediyorlar ya şaka gibi

Ben de hep bunu düşünüyorum nasıl geçinecekler? Eğer bağımsızlık verilecekse de bir zahmet çalışmaya buraya gelemesinler değil mi? Çalışma izni falan almalarrı gerekir, tc vatandışlığından çıkarılmaları gerkicek. Özerklik de bu durumlar nasıl işleyecek bilemiyorum. Ya da hali hazırda burda yaşayan kürtler oralara göç mü ettirilecek. Kimsenin kürdistanda yaşamak isteyeceğini sanmıyorum..
sanırm ayrı pasaportları olacak. yanılmıyorsam..
valla böyle bir şey olursa istedikleri yerde yaşasınlar. burayada anca turist gibi gelecekler
öyle hadi gideyim istanbula yada antalyaya yerleşeyim olmayacak artık. çünkü artık türkiyeli değiller başka bir ülkenin vatandaşları oldular. aynı şekildede davranılacak onlara...
yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun..

Son düzenleme:
Back