• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

ben hala olayın etkisindeyim ya bir tek bana mı zor geliyor bu anlamadım ki:25:
iyi bir şey mi özerklik verilmesi yani
cidden siz hiç üzülmüyor musunuz?

Benim içimi acıtan ne biliyor musun? Madem özerklik verilecek neden o kadar yavru öldü oralarda.. Neden bunca üzüntüyü yaşadık. Resmen boşu boşuna. Hepsinin ailelerine sabır.. Daha ne denebilir ki. Yavrularının katilini bilboardlarda görmek çok acı olsa gerek..

Rengina bariş kolay gelmiyor canım :ssz:

bu konuda bazan okudugum (nerde okudum hatırlamıyorum ) yorumlarda , evet öyle bir bölge olAcak ama bu bölge kuzey Irakla beraber bize geçeçek ..:44: Son zamanlarda dış güçler sanırım bu yüzden buna engel olmaya çalışıyor ... düşünün kuzey IraK için ABD neleri göze aldı çünki çok büyük rant var. o bölge bizim denetimize geçerse TÜRKİYE nerelerde olur ....
kuzey ırakla beraber bize mi geçecek? onlar o bölgeyi aldıktan sonra neden Türkiye ile birleşsinler ki.
bu cok cok iyimser bakış açısı olmuş. belki de olayı iyi göstermeye çalışmak bilemedim.
Burda yasayan biri olarak söylüyorum tabi ki vatan parcasnin bolunmesi isteyebilecegm kadar basit birsey degil.ama tek çözüm bu gibi görünüyor. ..ha ben bir Kürt olarak kurdistan da kalmam burayi terkederm (nedenlerim bana kalsin)bunun düşüncesi bile icimi burkuyor ama dedgm gibi yapacak birsey yok.olmadi...kanlar akmaya devam etse daha mi iyi olacak..
o özerklik verilirse bağımsızlıkta verilir. ben böyle düşünüyorum ve gerçekten hala etkisindeyim çok çok üzgünüm.
boşa şehit oldu o kadar insan ..
ben de isterim herkes huzur içinde yaşasın ama ya hu o kürdistan kurulunca rahat mı yaşayacaklar?
ben buna hırs diyorum sizi tenzih ederim pkk için söylüyorum bunu.
ne ekonomileri iyi olur ne yaşam şartları. bu belli.

Benim içimi acıtan ne biliyor musun? Madem özerklik verilecek neden o kadar yavru öldü oralarda.. Neden bunca üzüntüyü yaşadık. Resmen boşu boşuna. Hepsinin ailelerine sabır.. Daha ne denebilir ki. Yavrularının katilini bilboardlarda görmek çok acı olsa gerek..

şimdi onu yazdım ben de. :50:

ya bu haritada sivas yok değil mi ne olur yok diyin :14:
yakın çekimlere baktım göremedim

valla herşeyi konuşmaya açık bi insanım
ama doğru bi şekilde
tutup ta yalan yanlış şeylerden eleştirenler de insanın sinirini bozuyo
mesela kişiliği içki vs bunlar kimseyi ilgilendirmez
sonuçta hepimiz hassasız bu konuda
ama kararları tatrtışılabilir
sonuçta o da her istediğini yapamadı ki
bazı şeylere mecbur kalmış olabilir ve bunlar konuşulabilir bence

Evet yalan yanlış kalıplaşmış eleştrileri bir kenara bırakıp, doğruyu yanlışı adam akıllı konuşabiliyor olmamız lazım. Hem her istediğini yapmamış kimine vakti kalmamış kimine gücü yetmemiş kiminde teraziye koymuş öte tarafındakiler ağır basmış. Her yanlışın vardır bir açıklaması. Neticede o da bir insan. ama bunları konuşabilecek olgunlukta olmak önemli bence.

Mesela benim bildiğim o dönemde ulus devlet anlayışı yerleştiği için karma yapıdan elinden geldiğince arındırmaya çalışmış ülkeyi. Cumhuriyet kurulurken bir sürü insan türkiyeye göçerken gagavuz türklerini atatürk istememiş. hrıstiyan oldukları için din bütünlüğünü bozacaklarını düşünmüş. Halbuki onlar da çok zor durumdaymı ve türkiyenin kapılarını açmasına ihtiyaçları varmış. Atatürk halkın tek bir din ve mezhepte birleşmesini istemiş. Ama şimdi dindar sünnilerin çıkıp onun uygulamalarını eleştirmesi yanlış bu durumda. zaten onların lehine işlemiş olay..

Boşu boşuna gerçekten...:50: Ailelerine çok üzülüyorum ben,yazık Allah sabır versin.:31:

kuzey ırakla beraber bize mi geçecek? onlar o bölgeyi aldıktan sonra neden Türkiye ile birleşsinler ki.
bu cok cok iyimser bakış açısı olmuş. belki de olayı iyi göstermeye çalışmak bilemedim.

o özerklik verilirse bağımsızlıkta verilir. ben böyle düşünüyorum ve gerçekten hala etkisindeyim çok çok üzgünüm.
ben de isterim herkes huzur içinde yaşasın ama ya hu o kürdistan kurulunca rahat mı yaşayacaklar?

Yani.Taviz tavizi doğuracak.:ssz:

Ben de hep bunu düşünüyorum nasıl geçinecekler? Eğer bağımsızlık verilecekse de bir zahmet çalışmaya buraya gelemesinler değil mi? Çalışma izni falan almalarrı gerekir, tc vatandışlığından çıkarılmaları gerkicek. Özerklik de bu durumlar nasıl işleyecek bilemiyorum. Ya da hali hazırda burda yaşayan kürtler oralara göç mü ettirilecek. Kimsenin kürdistanda yaşamak isteyeceğini sanmıyorum..

sanırım başkanlık sistemi bunun için bazan gündeme geliyor ...
.....o bölgeye bu sayede kuzey ırakda katılabilir .. ve bizim topragımız olur ..
son satır sadece benim senaryom ha :9: hükümet bu konuda nasıl politika izliyor bilmiyorum ..bilmiyoruzz.

o taraf gelişmiyosa bunun sebebi pkk
bunun farkındalar mı acaba
çok üzüldüm gerçekten şu anda
ben baskı altında oldukları için korkuyolardır diye düşünmüştüm

Dedgm gibi bir sorun varsa bu iki tarafn hatasndan dogar.pkk yi doguran büyüten yillar once burda Kürtlere uygulanan devlet politikasidr.bu insanlar burda cok aci cektiler kürt oldklari icn kurtce konustklari icin nice insan öldürüldü siddet ve baski gorduler.evet akp bu algiyi yikmak icn cok uğraştı dilimizi rahatca konusyorz artk kürt oldgmz icn oldurulmuyorz ama yillar once akitilan kanlarn kini var halkta.simdi devlet ne yaparsa yapsin halk o algiyi yikamiyor yasadklarni unutamiyor.hukumete degil devlete ofkeliler.akp o kadar rahatlk tanidi ama yok unutulmuyor.kimi babami devlet öldürdü kimi kardesimi aldi diyor nasil severiz guvenirz diyo.acikca devlete guvenszlk var.hangi hukumet gelirse gelsin bu degismeyecek acilarini unutamayacaklar.iste yillarca uygulanan bu kirli politika yüzünden pkk turedi.insanlarn acilari intikam duygulari buyuttu pkk yi...

Ben de hep bunu düşünüyorum nasıl geçinecekler? Eğer bağımsızlık verilecekse de bir zahmet çalışmaya buraya gelemesinler değil mi? Çalışma izni falan almalarrı gerekir, tc vatandışlığından çıkarılmaları gerkicek. Özerklik de bu durumlar nasıl işleyecek bilemiyorum. Ya da hali hazırda burda yaşayan kürtler oralara göç mü ettirilecek. Kimsenin kürdistanda yaşamak isteyeceğini sanmıyorum..

hiçbir devlet memuru oraya gitmek istemez mesela

hırs ya sırf hırs uğruna işte.
devlet orayı geliştirmeye çalışıyor ama istemiyorlar.sonra da devletten şikayetçi oluyorlar.ve sırf hırs uğruna o şekilde yaşamaya tamah ediyorlar.
ben anlamıyorum bu nasıl bir düşünce.
sivasta da mı onlar var

hayır canım onlardan yok ama şehri harıtaya almışlardır diye korkuyorum:50:

Evet yalan yanlış kalıplaşmış eleştrileri bir kenara bırakıp, doğruyu yanlışı adam akıllı konuşabiliyor olmamız lazım. Hem her istediğini yapmamış kimine vakti kalmamış kimine gücü yetmemiş kiminde teraziye koymuş öte tarafındakiler ağır basmış. Her yanlışın vardır bir açıklaması. Neticede o da bir insan. ama bunları konuşabilecek olgunlukta olmak önemli bence.

Mesela benim bildiğim o dönemde ulus devlet anlayışı yerleştiği için karma yapıdan elinden geldiğince arındırmaya çalışmış ülkeyi. Cumhuriyet kurulurken bir sürü insan türkiyeye göçerken gagavuz türklerini atatürk istememiş. hrıstiyan oldukları için din bütünlüğünü bozacaklarını düşünmüş. Halbuki onlar da çok zor durumdaymı ve türkiyenin kapılarını açmasına ihtiyaçları varmış. Atatürk halkın tek bir din ve mezhepte birleşmesini istemiş. Ama şimdi dindar sünnilerin çıkıp onun uygulamalarını eleştirmesi yanlış bu durumda. zaten onların lehine işlemiş olay..

Atatürk tamamen ulusçu bi devlet oluşturmaya çalışmış bence
ilerde bu tür sorunların olabileceğini o da görmüştür ama ne kadarını yapabildiğini bilemiyoruz
ama osmanlı çok karışık bi impatorluk olduğu için çok sıkıntı çekmiştir bu konuda
ve halk çoğu zaman politikaları yanlış yorumlayabiliyo idrak edemedikleri için

Nakşibendi olduğunu hiç bilmiyordum ben. Enteresanmış bu kısım. Acaba şu anki nakşibendilik geleneğini sürdürenler de kürt mü? Merak ettim şimdi. Benim ailem de alevilik bektaşilik geleneğinin alt kollarından birine mensup. Buralarda pek bilinmez. Balkanlarda hakim bir şey daha çok. Nakşibendilikle benzer özellikler temellere dayandığını görmüştüm uygulamalar konusunda apayrı olsa da. Ondan merak ettim.

Cok detayli bir bilgim yok seyh sait isyanini okurken edinmistim bu bilgiyi de.Ama bektasilik gelenegi bana cok ayri gibi geliyor.Arastirilsa aslinda birseyler bulunabilir.

Evet bu bir hirs bir intikam meselesi...bir kürt olarak cok iyi biliyorum ki yonetemiyecekler yonetilemeyecekler...rahat yasamiyacaklar ama yine de bunu istyorlar.bak burda yillardr bdp aliyor beledyeyi.hizmet yokk insanlar memnun degil hatta keşke urfa gibi burda da akp alsa da ilimiz refaha kavussa diyip te ideolojk olarak bdp ye oy veren arkadaslarm var.yani rahat yasamaya bakmiyolar yeter ki kürt olsun dusuncesi.boyle bir dusunceyle sahip insanlar iste bakmiyorlar nasil yonetilecez ne olacak diye..tek istedkleri ozerklik...

hırs ya sırf hırs uğruna işte.
devlet orayı geliştirmeye çalışıyor ama istemiyorlar.sonra da devletten şikayetçi oluyorlar.ve sırf hırs uğruna o şekilde yaşamaya tamah ediyorlar.
ben anlamıyorum bu nasıl bir düşünce.

hayır canım onlardan yok ama şehri harıtaya almışlardır diye korkuyorum:50:

Geliştirilmeye bugün çalışılıyor belki. Ama şimdiye kadar hiçbir şey yapılmadı. Doğru düzgün eğitim verilmedi insanlara. şimdi onlar kürtçe eğitim almak istiyor diye mesele oldu. E yok işte. Kürt bir arkadaşım var üniversitede. Oralarda bir fen lisesinden mezun. Yani zeki çocuk. Fen lisesini kazananların hepsi de öyledir eminim. Anlatıyor. Yemin ediyor hocalar ders işlemiyordu diye. Hayatında ingilizce hiçbir şey duymamış. Gelen öğretmenler ingilizce sizin neyinize önce türkçe öğrenin diyormuş. E bunlar da çocuk aklı dersler boş geçiyor diye dalgalarını geçiyorlarmış. sonuç fen lisesi mezunu ilk sene üniversiteyi kazanamıyor ikinci yıl cemaat dersanesiyle hazırlanıp giriyor da itüye geliyor. Gerçekten berbat türkçesi var. Cemaat dersaneleri mesela onlar için bulunmaz nimetmiş hep öyle anlatırdı. Yurtlarında kalmış. Evde 10 kardeş nasıl çalışıyım girdim yurda diyor.

Çok fazla yanlışlıklar var aslında..

Cok detayli bir bilgim yok seyh sait isyanini okurken edinmistim bu bilgiyi de.Ama bektasilik gelenegi bana cok ayri gibi geliyor.Arastirilsa aslinda birseyler bulunabilir.

Evet farklı coğrafyalarda uygulandığı için uygulamalar çok farklı. MEsela kadın erkek ayrımı hiç olmaz bizde. Kadınlar örtünmez alkol haram değil. Her neyse ama ikisinin de esasında tasavvufa dayandığını biliyorum ben de. O nedenle şaşırdım. Ben o kadar uzaklarda olduğunu düşünmemiştim nakşibendiliğin kökeninin :)

Geliştirilmeye bugün çalışılıyor belki. Ama şimdiye kadar hiçbir şey yapılmadı. Doğru düzgün eğitim verilmedi insanlara. şimdi onlar kürtçe eğitim almak istiyor diye mesele oldu. E yok işte. Kürt bir arkadaşım var üniversitede. Oralarda bir fen lisesinden mezun. Yani zeki çocuk. Fen lisesini kazananların hepsi de öyledir eminim. Anlatıyor. Yemin ediyor hocalar ders işlemiyordu diye. Hayatında ingilizce hiçbir şey duymamış. Gelen öğretmenler ingilizce sizin neyinize önce türkçe öğrenin diyormuş. E bunlar da çocuk aklı dersler boş geçiyor diye dalgalarını geçiyorlarmış. sonuç fen lisesi mezunu ilk sene üniversiteyi kazanamıyor ikinci yıl cemaat dersanesiyle hazırlanıp giriyor da itüye geliyor. Gerçekten berbat türkçesi var. Cemaat dersaneleri mesela onlar için bulunmaz nimetmiş hep öyle anlatırdı. Yurtlarında kalmış. Evde 10 kardeş nasıl çalışıyım girdim yurda diyor.

Çok fazla yanlışlıklar var aslında..

valla bana da cok başka anlattı erkek arkadasım. ingilizce öğretmeni doğuda. hiç dinlemiyorlar ilgilenmiyorlar bile diyor.
sınavlarını okuyor boş kagıda puan veriyor.
okuma isteği olanlar vardır elbette ama genel manada eğitime cok önem vermiyorlar bence.
suç çocuklarda değil ki yetiştiren ailelerde.

Back